Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Ilham Aliyev, ensimmäinen nainen Mehriban Aliyeva osallistui 5. "Kharibulbul" kansainvälisen kansanmusiikkifestivaalin avajaisiin

SHARE:

Julkaistu

on

Viides kansainvälinen kansanmusiikkifestivaali Kharibulbul on avattu Azerbaidžanin kulttuuripääkaupungissa Shushassa. Azerbaidžanin tasavallan presidentti Ilham Aliyev ja ensimmäinen lady Mehriban Aliyeva osallistuivat festivaalin avajaisiin.

5. Kansainvälinen Folkloorifestivaali "Kharibulbul".

Heydar Aliyevin säätiö, kulttuuriministeriö ja Shusha City State Reserve ovat järjestäneet 5. kansainvälisen kansanmusiikkifestivaalin "Kharibulbul", joka järjestetään "Shushan vuonna" Shushan kaupungin 270-vuotisjuhlan kunniaksi. 5. festivaali, joka päättyy 14. toukokuuta, osallistuu muusikoita ja tanssiryhmiä eri maista sekä folk-ryhmiä Azerbaidžanin eri alueilta.

Ensimmäinen "Kharibulbul"-festivaali pidettiin Shushassa vuonna 1989 kuuluisan laulajan, pedagogin ja kansantaiteilijan Seyid Shushinskyn (100-1889) 1965-vuotispäivän yhteydessä. Tapahtuma järjestettiin saman vuoden toukokuussa Shushassa kharibulbulin (Ophrys caucasica) kukinnan aikana. Ensimmäiselle festivaaleille osallistui paikallisten esiintyjien lisäksi musiikkiryhmät entisistä neuvostotasavallasta Kirgisiasta, Kazakstanista, Venäjältä (Bashkortostan), Liettuasta ja Valko-Venäjältä.

Vuonna 1990 "Kharibulbul" -festivaali sai kansainvälisen aseman. Myös Hollannin, Saksan, Israelin ja Turkin folk-yhtyeiden kutsu toiselle festivaalille herätti suurta kiinnostusta. Shushan ankaran tilanteen vuoksi Karabahin konfliktin alkaessa konsertit järjestettiin Aghdamissa. Myös Bardassa ja Aghjabadissa pidettiin useita festivaalikonsertteja. Kaiken kaikkiaan toiselle festivaalille osallistui noin 170 delegaattia eri maista.

Kolmannelle "Kharibulbul"-festivaalille, joka pidettiin vuonna 300, osallistui noin 25 delegaattia 1991 maasta. Festivaalille osallistui myös taiteilijoita Yhdysvalloista ja Australiasta. Suuren yleisömäärän vuoksi festivaalin pääkonsertit pidettiin stadioneilla. Toisen ja kolmannen festivaalin viimeiset konsertit pidettiin Heydar Aliyevin palatsissa Bakussa.

Neljännen festivaalin oli määrä alkaa Bakussa 15. toukokuuta 1992, ja sen piti olla kaikkien aikojen näyttävin tapahtuma. Paikalle odotettiin viisisataa ihmistä yli 30 maasta. Kuitenkin, koska armenialaiset joukot miehittivät Shushan 8. toukokuuta samana vuonna, "Kharibulbul"-festivaalin järjestäminen ei ollut mahdollista. Festivaali pidettiin vain hetken Imarat-kompleksissa Aghdamissa.

Rohkean Azerbaidžanin armeijan kunniakkaan voiton jälkeen isänmaallisessa sodassa Azerbaidžanin tasavallan presidentin ja voittoisan komentajan Ilham Aliyevin johdolla Shushassa järjestettiin jälleen perinteinen Kharibulbul-festivaali. Azerbaidžanin presidentti Ilham Aliyev, ensimmäinen lady Mehriban Aliyeva ja perheenjäsenet osallistuivat myös Heydar Aliyev Foundationin järjestämän festivaalin avajaisiin Jidir Duzussa Shushassa 12.-13.

Mainos

Festivaaleilla esitettiin kansallistansseja, mugham-musiikkia ja kansanperinteen ryhmien esityksiä maan eri alueilta ja kansallisilta vähemmistöiltä, ​​eri vuosina Shushassa kuvattuja videoita azerbaidžanilaulajista sekä klassista musiikkia.

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa