Nato vaatii viimeisimmän ballistinen ohjus testi Pohjois-Korean uhan kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle

| Voi 14, 2017 | 0 Kommentit

Nato tiedottaja Oana Lungescu kuvaili käynnistää uuden ballististen ohjusten testi Pohjois-Korean tänä aamuna (14 toukokuu 2017) uutena ja rikkoo räikeästi joukko YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien, jotka ovat uhka kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle.

NATO sanoi, että tämä on aika, jolloin rauhoittamista- tarvitaan, ei provokaatio ja muistutti DRNK sen tarvetta noudattaa kansainvälisiä velvoitteitaan, lopettamaan kaikki toimet, jotka liittyvät sen ballististen ohjusten ja ydinohjelmista luopua kaikki nykyiset joukkotuhoaseet ohjelmia täydellinen, todennettavasti ja peruuttamattomasti, ja harjoittaa uskottavaa vuoropuheluun kansainvälisen yhteisön kanssa.

Äskettäin valittu presidentti Moon Jae-in iski sovitteleva sävy vaalikampanjan aikana vaativat uudistettua vuoropuhelua Pohjois.

Moon sanoi olevansa syvästi pahoillaan Pjongjangin uusin provokaatio. Moon on sanonut, että vaikka Etelä-Korea on edelleen avoin mahdollisuus vuoropuhelua Pohjois-Korean, se on mahdollista vain silloin, kun Pohjois-Korea osoittaa asennemuutosta.

Tunnisteet: , , , ,

Kategoria: Etusivu, EU, EU, NATO, Pohjois-Korea, Politiikka, Etelä-Korea, Maailma