Liity verkostomme!

Kiina

Kaltereiden takana uskoa Kiinassa ja Iranissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

China_on_religious_groups_a

Martin Pankit

Kiina ja Iran ovat kaksi maata, joissa Brysselissä sijaitsevan kansalaisjärjestöjen ihmisoikeuksien ilman rajoja International on tunnistettu eniten uskovia vangittiin käyttävät perusoikeuksia uskonnon- tai vakaumuksen (FoRB).

Mainos

Rikkomukset on kuvattu kansalaisjärjestön viimeisimmässä vuotuisessa vankiluettelossa "Uskonsa takana 20 maassa", joka julkaistiin 4. tammikuuta.

Luettelossa on yli 1,500 uskonnollisten uskontokuntien uskovien nimeä, mukaan lukien ateistit, jotka on vangittu yleisen julistuksen 15 artiklassa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen 18 artiklassa suojatun toiminnan takia: vapaus muuttaa uskontoa tai vakaumusta, vapaus vaihtaa uskontoa jaa uskontonsa tai vakaumuksensa, yhdistymisvapauden, palvonnan ja kokoontumisvapauden tai asepalvelusta vastaan ​​tunnollisen vastalauseen.

Jotkut 20 maata kaikista tunnistettiin HRWF riistämiseen uskovien ja ateistien niiden vapautta 2015.

Mainos

Ne ovat Azerbaidžan, Bhutan, Kiina, Egypti, Eritrea, Indonesia, Iran, Kazakstan, Laosissa, Pohjois-Korea, Pakistan, Venäjä, Saudi-Arabia, Singapore, Etelä-Korea, Sudan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan ja Vietnam.

Kiinassa, viisi uskontokuntia ovat erityisen vainotaan, sanoo raportti.

Siinä todetaan: "Satoja Falun Gongin harjoittajia, joiden liike kiellettiin vuonna 1999, laitetaan vankilaan massat mutta evankelis ja helluntailainen protestantit kuuluvien paisuvaa verkko maanalaisten kotikirkoissa ulkopuolella valtion valvonnan myös maksaa kalliin. Kymmenkunta Katoliset papit ja piispat poliisi pidätti vuosia sitten siitä, että uskollinen paavi, ja niiden vioittuminen vannomaan uskollisuutta kommunistinen puolue puuttuu vielä toistaiseksi. Uiguuri muslimit ja Tiibetin buddhalaiset, järjestelmällisesti epäillään separatismin ja / tai terrorismiin, ovat myös erityisesti tavoitteita hallinnon.

"Iranissa seitsemän kirkkokuntaa joutuu ankarien sortojen uhreiksi. Bahailaiset, joiden liikkumista pidetään islamin harhaopiksi, tarjoavat eniten vankeja. Heitä seuraavat sufit, sunnit sekä kotikasvatetut evankeliset ja helluntailaiset kristityt, jotka harjoittavat laajasti lähetystyötä kansalaistensa keskuudessa vankeusrangaistuksen, kidutuksen ja teloituksen vaarasta huolimatta. Myös shia-toisinajattelijoita, Erfan-e-Halghen jäseniä ja zoroastrialaisia ​​tukahduttaa Teheranin teokraattinen hallinto. "

Raportti jatkuu: "On syytä mainita, että Pohjois-Korea on edelleen musta piste kartalla uskonnollisen vainon pääsyä tietoa Pohjois-Korean mielipidevankeja on mahdotonta. Mitä tiedetään kuitenkin on, että 2015 neljä ulkomaista kristittyjä (yksi kanadalainen ja kolme Etelä-Korean pastorit) palvelivat vankeuteen yritetään toteuttaa lähetystyö Pohjois-Koreassa. Hyeon Soo Lim Torontosta tuomittiin elinkautiseen vankeuteen joulukuussa 2015 ja Kim Jeong-Wook pakkotyöhön elämän.

HRWF: n johtaja Willy Fautre kommentoi raporttia: "Nämä tapaukset ovat vain jäävuoren kärki, mutta myös maanalaisissa kirkoissa olevia Pohjois-Korean kristittyjä pidätetään säännöllisesti."

Pohjois-Korean demokraattisen kansantasavallan (Korean demokraattisen kansantasavallan) ihmisoikeuksia käsittelevän YK: n tutkintalautakunnan (COI) 400 sivun raportin mukaan "lukemattomia ihmisiä Pohjois-Koreassa, jotka yrittävät harjoittaa uskonnollista vakaumustaan, on rangaistava ankarasti jopa kuolemaan asti. "

HRWF on myös yksilöinyt 15 uskontokuntia, jotka ovat uhreja valtion sorron. Vuonna 2015, 555 Jehovan todistajat olivat vankilassa Etelä-Koreassa kieltäydyttyään asepalveluksesta ja oli 54 enemmän Eritreassa.

Falun Gongin harjoittajat ja bahá'ít voidaan sanoa pitää kirjaa eniten vankeja yhdessä ja samassa maassa: vastaavasti Kiina ja Iran.

Evankelinen ja helluntailainen protestantit olivat kaltereiden takana vähintään 12 maat: Bhutan, Kiina, Eritrea, Indonesia, Iran, Kazakstan, Laosissa, Pohjois-Korea, Venäjä, Sudan, Uzbekistan ja Vietnam. Sunnimuslimien kuuluvat eri lahkot, erityisesti Tabligh ja Said Nursi seuraajia, myös palvelevat pitkällä aikavälillä. Jäsenten muiden vähemmistöjen myös vangittuina: Ahmadis Saudi-Arabiassa, ateistit Egyptissä ja Saudi-Arabiassa, buddhalaisten Kiinassa ja Vietnamissa, koptin Eritreassa, zarathustralaisia ​​Iranissa.

HRWF on seurannut vapauden uskonnon tai vakaumuksen ei-uskonnollinen järjestö 25 vuotta. Vuonna 2015 se kattaa sen päivittäin uutiskirjeen yli 60 maissa, joissa oli ongelmatapauksista vapauden uskonnon tai vakaumuksen, suvaitsemattomuutta ja syrjintää.

Fautre lisäsi: "Usko- tai vankivankeja koskevaa tiedonkeruuprojektiamme tarkoituksena on antaa EU: n toimielinten käyttöön väline niiden puolustamiseksi uskonnon tai vakaumuksen vapauden puolesta maailmassa, kuten EU: n vuoden 2013 suuntaviivoissa vaaditaan.

"Toiveemme uudelle vuodelle on, että EU ja sen jäsenvaltiot, samoin kuin kansainvälinen yhteisö yleensä, käyttävät laajasti vuoden 2015 vankiluettelojamme saadakseen kansalaisjärjestömme tunnistamat ja dokumentoimat omantunnonvangit ennenaikaisesti. ”

Luettelot vankien maittain voi tutustua täällä.

Kiina

Liettuan kyberturvallisuusvirasto havaitsee, että kiinalaiset puhelimet vaarantavat henkilötietovuodon

Julkaistu

on

Liettuan kansallisen puolustusministeriön (NKSC) alainen kansallinen kyberturvallisuuskeskus suoritti Liettuassa myytävien kiinalaisten valmistajien Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G ja OnePlus 8T 5G älykkäiden laitteiden turvallisuustutkimuksen.

”Tämä tutkimus aloitettiin Liettuassa myytävien 5G -mobiililaitteiden ja niiden sisältämien ohjelmistojen turvallisen käytön varmistamiseksi maassamme. On valittu kolme kiinalaista valmistajaa, jotka ovat tarjonneet 5G -mobiililaitteita liettualaisille kuluttajille viime vuodesta lähtien ja joiden kansainvälinen yhteisö on todennut aiheuttavan tiettyjä tietoturvariskejä ”, sanoi puolustusministeri Margiris Abukevičius.

Tutkimuksessa tunnistettiin neljä keskeistä kyberturvallisuusriskiä. Kaksi liittyy valmistajan laitteisiin asennettuihin gadgeteihin, toinen henkilötietojen vuotovaaraan ja toinen sananvapauden mahdollisiin rajoituksiin. Xiaomin laitteessa tunnistettiin kolme riskiä, ​​yksi Huaweissa, eikä OnePlus -mobiililaitteessa havaittu kyberturvallisuushaavoittuvuuksia.

Mainos

Riskiä gadgetien valmistajille

Analysoimalla Huawein 5G-älypuhelinten suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että laitteen virallinen sovelluskauppa App App, joka ei löydä käyttäjän pyytämää sovellusta, ohjaa sen automaattisesti kolmannen osapuolen sähköpostiin. myymälät, joissa jotkin gadget -virustentorjuntaohjelmat on luokiteltu haitallisiksi tai viruksiksi tartunnan saaneiksi. Tutkijat ovat myös pitäneet kyberturvariskejä Xiaomin Mi Browser -laitteella. Se ei käytä vain vakiomuotoista Google Analytics -moduulia muissa selaimissa, vaan myös kiinalaista anturitietoa, joka kerää ja lähettää säännöllisesti jopa 61 parametritietoa käyttäjän puhelimessa suoritetuista toiminnoista.

”Mielestämme tämä on todella tarpeetonta tietoa käyttäjien toiminnoista. Se, että nämä runsaat tilastotiedot lähetetään ja tallennetaan salatulla kanavalla Xiaomi -palvelimille kolmansissa maissa, joissa yleistä tietosuoja -asetusta ei sovelleta, on myös riski ”, sanoi tohtori Tautvydas Bakšys.

Mainos

Sananvapauden rajoitukset

Analysoimalla Xiaomi -laitteen suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että sillä oli tekniset valmiudet sensuroida siihen ladattu sisältö. Jopa useat puhelimen valmistajan gadgetit, mukaan lukien Mi -selain, saavat ajoittain valmistajan estettyjä avainsanaluetteloita. Kun laite havaitsee, että lähetettävä sisältö sisältää sanoja luettelossa, se estää sisällön automaattisesti.

Tutkimuksen aikaan luettelo sisälsi 449 kiinalaista merkkiä sisältävää avainsanaa tai avainsanaryhmää, kuten "Vapaa Tiibet", "Amerikan ääni", "Demokraattinen liike" "Longing Taiwan Independence" ja paljon muuta.

"Havaitsimme, että sisällönsuodatustoiminto oli poistettu käytöstä Liettuassa myytäviltä Xiaomi -puhelimilta eikä suorittanut sisällön sensuuria, mutta luettelot lähetettiin säännöllisesti. Laitteella on tekniset valmiudet aktivoida tämä suodatustoiminto etäkäytössä milloin tahansa ilman käyttäjän tietämistä ja Aloitamme ladatun sisällön analysoinnin. Emme sulje pois sitä mahdollisuutta, että estettyjen sanojen luettelo voidaan koota paitsi kiinaksi myös latinalaisin kirjaimin ”, Bakšys lisäsi.

Henkilötietojen vuotamisen vaara

Henkilötietojen vuotovaara on tunnistettu Xiaomi -laitteessa, kun käyttäjä päättää käyttää Xiaomi Cloud -palvelua Xiaomi -laitteessa. Palvelun aktivoimiseksi laitteelta lähetetään salattu tekstiviestin rekisteröintiviesti, jota ei tallenneta muualle myöhemmin. "Tutkijat eivät pystyneet lukemaan tämän salatun viestin sisältöä, joten emme voi kertoa, mitä tietoja laite lähetti. Tämä automaattinen viestien lähettäminen ja niiden sisällön piilottaminen valmistajan toimesta uhkaa käyttäjän henkilökohtaisten tietojen turvallisuutta tietoja, koska hänen tietämättään tuntemattoman sisällön tietoja voidaan kerätä ja lähettää kolmansien maiden palvelimille ", Bakšys lisäsi.

Liettua on jo kärsinyt Kiinan rancorista; elokuussa Peking vaati, että se kutsuu suurlähettiläänsä takaisin, kun se on perustanut Taiwaniin edustuston, joka väittää, että Taiwan (Kiinan tasavalta) on osa Kiinaa (Kiinan kansantasavalta).

Continue Reading

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa