Liity verkostomme!

Kiina

Presidentti Ma uudenvuodenpäivänä viesti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

art.jeouROC: n presidentti Ma Ying-jeou korosti uudenvuodenpäiväsanomassaan "Kahdeksan vuotta uudistuksia luo parempaa Taiwania" diplomatian, suhteiden Manner-Kiinaan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden saavutuksiin ja ilmaisi huolensa salmien välisten siteiden tulevasta kehityksestä. , Taiwanin talous ja energia-asiat.

Kautta elinkelpoinen diplomatia, rauhanpalauttaminen ponnisteluja, ja humanitaarisen avun, ROC on tehnyt suuria edistystä diplomaattinen edessä, presidentti Ma huomautti. Turvallisuuden kannalta, kaupan, kulttuurin ja koulutuksen, siteet Yhdysvaltoihin, Japaniin, Euroopan unioni, ASEAN, Uusi-Seelanti ja Australia ovat vahvempia kuin ne ovat olleet vuosikymmeniä. Yhteensä 161 maista tai lainkäyttöalueilla tarjoavat nyt ROC passin haltijoille viisumivapaus, lasku viisumeita tai muita viisumi etuoikeuksia, verrattuna 54 vuonna 2008. ROC passi nyt sijoittuu alkuun 25 maailmassa helppous matkustaa.

Taiwan on tullut myös suosittu matkailukohde. Tärkein satama maahantulon, Taiwan Taoyuan International Airport, on luokiteltu tehokkain maailmassa, paras henkilöstö. Viime vuonna turistien oli yli 10.43 miljoonaa diskreetti käyntiä, kun se 3.71 miljoonaa 2007. On ollut lukuisia läpimurtoja Taiwanin kansainvälinen osallistuminen samoin, presidentti sanoi. ROC ministeri terveyteen ja hyvinvointiin on ollut mukana WHO: n yleiskokouksessa joka vuosi vuodesta 2009 jälkeen katkokset 38 vuotta. Pääjohtaja siviili-ilmailun hallinto osallistui yleiskokouksessa Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön vuonna 2013, ensimmäistä kertaa vuonna 42 vuotta. Vuonna 2010, Taiwan myös liittyi WTO: n hallitukselle.

Mainos

ROC on myös tullut alueellinen rauhantekijä. Hengessä sen Itä-Kiinan meren rauhanaloitteen asettaa eteenpäin elokuussa 2012 ja vaativat korvaaminen yhteenottoon vuoropuhelun, riitojen rauhanomaista ratkaisua, ja resurssien jakamista, Taiwan ja Japani tehnyt kalastussopimuksen huhtikuussa 2013, selvittämisestä 40 -vuotias riita ja mahdollistaa Taiwanin kalastusaluksia toimimaan yli 70,000 neliökilometriä hedelmällisen vesillä lähellä Diaoyutai saarilla.

Samoin ilmoittamisen jälkeen Etelä-Kiinan merellä rauhanaloitteen toukokuussa 2015, puoltaa hyllyt riitoja, harjoittamisesta rauhan ja vastavuoroisuuden ja edistäminen yhteisten etsintä ja kehittäminen, Taiwan ja Filippiinit marraskuussa allekirjoittanut sopimuksen osalta yhteistyön helpottaminen Lainsäädännön soveltamisen valvontaa kalastusasioissa, säädetään välttämistä voimankäytön, yhden tunnin varoitusajalla ennen aloittamista lainvalvontaviranomaisten toimintaa ja vapauttamaan pidätetyt alukset ja miehistöt sisällä presidentti Ma totesi myös, kuinka hän on toistanut ROC: n pitkän seisoo kysyntä että Japani anteeksi, maksaa korvauksia, ja asianmukaisesti oikeus- ja suhteessa entinen "lohtunaisten" Taiwanista, vanavedessä viimeaikaisten yksimielisiä Japanin ja Korean tasavallan mukavuutta.

Taiwanin salmen ei ole enää leimahduspiste, presidentti sanoi. Hänen hallinnon ylläpito status quo ei yhdistymistä, ei itsenäisyyttä, eikä voimankäytön mukaisesti puitteissa ROC perustuslain, ja edistäminen rauhanomaista kehitystä perustuu 1992 konsensuksen "yhden Kiinan, kunkin tulkintoja, "Taiwan ja Manner-Kiina ovat allekirjoittaneet 23 sopimuksia.

Mainos

Merkittävä läpimurto tuli 7 viime vuoden marraskuussa, kun presidentti Ma tapasi Manner Kiinan johtaja Xi Jinping Singaporessa tasapuolisuuden ja ihmisarvon vaihtamaan näkemyksiä lujittamisen rajat salmi rauhaa ja nykytilanteen säilyttäminen. Vain muutama päivä sitten, Taiwanin Manner asioiden neuvoston ministeri Andrew LY Hsia ja ministeri Zhang Zhijun Manner-Kiinan Taiwanin asioiden viraston puhui uudesta rajat salmi hotline, konkreettinen esimerkki viestinnän mekanismi nyt olemassa rauhanomaisen riita-asioiden käsittelyä. Tulevasta kehitystä Taiwanin välisissä suhteissa, presidentti toivoi, että seuraava hallinto jatkaa hänen 2 käytännöllinen ja tehokasta politiikkaa. Hän korosti, että 1992 konsensus on perusta rajat salmi vuorovaikutusta, ja että nykyinen status quo, perustuu yksimielisyyden, on laajaa kannatusta yleisön. Se on myös mukaisesti ROC perustuslain ja voi turvata rauhallinen "rajat salmi rauha on vähitellen ja kumulatiivinen prosessi", presidentti Ma sanoi. "Se ei juuri tullut tyhjästä ja ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä.

Puheenjohtaja totesi, että vaikka maailmantalous on ollut erittäin huono viimeiset kahdeksan vuotta, Taiwanin talous on jatkanut kasvuaan. Asukasta kohden nimellinen bruttokansantuote ja BKT perustuu ostovoimapariteetilla ovat kasvaneet merkittävästi ja oli US $ 22,600 ja US $ 49,000, vastaavasti, kun taas tulonjako on tullut oikeudenmukaisempia, sijoitus 19th maailmassa. Työttömyys on pysynyt Silti Taiwanin teollisuuden on parannettava ja muuttuu, mutta joita ei voida tehdä ilman talouden vapauttamista, joka mahdollistaa maan hyödyntää kansainvälisillä markkinoilla. "Vain markkinoiden avaamisesta ja vahvempi taloudellinen kilpailukyky ansiosta voimme tuoda taloudellisia etuja täyteen pelata, ja tämä on valinta, että seuraava hallinto ja kansalaiset voivat välttää", presidentti Ma sanoi.

Presidentti puhui myös energiakysymykset Taiwan vielä edessään. Jatkuessaan ilmaston lämpeneminen nostaa keskilämpötila toinen 2 astetta, 1.4 miljoonaa ROC asukkaille voi esiintyä tulva pois merenpinnan vesillä. Vaikka lainsäätäjä on läpäissyt kasvihuonekaasujen vähentämistä ja Management Act, Taiwan on sitoutunut vähentämään sen päästöjä puoleen 2005 tasolla 2050, ja hallinto on ajanut vaikea kehittää tuuli- ja aurinkoenergiaa, huomattavasti määrän lisääminen tuuliturbiinien ja aurinkoenergian teho, uusiutuvat energialähteet ovat edelleen ajoittaisia. He eivät voi olla perusvoiman. Lisäksi 98 prosenttia Taiwanin energiatarpeesta tulevat tuonnista.

"Meidän täytyy huolellisesti valita energialähteiden yhdistelmä, joka parhaiten sopii meille, yhdistelmä, joka estää virtaa säännöstelyä säilyttäen kohtuulliseen hintaan, saavuttaa asetetut tavoitteet Pariisin sopimuksen, auttaa kehittämään vaihtoehtoisia energialähteitä, ja vähitellen vähentää riippuvuuttamme ydinvoimasta ," hän sanoi.

Lopuksi puheessaan juhlii perustamisen Kiinan, ensimmäinen demokraattinen tasavalta Aasiassa, presidentti Ma sanoi, että demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteen ovat mahdollistaneet maa "täyttää tehtävänsä majakka demokratiaa etnisiä kiinalaisia ​​maailmaa. "" Pyrkimyksemme on sallittu Kiinan edistyä varmistaa samalla vakauteen. Katse eteenpäin, Taiwan on vielä edessään valtavia haasteita. Mutta niin kauan kuin uuden hallinnon käsittää oikea politiikan suuntiin ja tarttuu avain ongelmien ratkaisemiseksi, ja ihmiset seisovat yhdistyneet työtä käsi kädessä, me varmasti rakentaa rauhanomaista ja vaurasta tulevaisuutta varten Kiinan tasavallan ja paremman elämän tuleville 4

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa