Liity verkostomme!

Talouden ohjausjärjestelmä

Berès ja Rehn Euroopan talouteen: alkaen rakenneuudistuksia määrällinen keventäminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

RehnKun parlamentin jäsenet eri puolilla EU: ta keskustelevat taloushallinnosta Euroopan parlamentissa tällä viikolla, kysyimme kahdelta läheisesti mukana olevalta parlamentin jäseneltä, mitä mieltä he ovat viimeisimmästä taloudellisesta kehityksestä. Ranskalainen sosialisti Pervenche Berès (kuvassa oikealla) on vastuussa EP: n raportista, jossa arvioidaan EU: n talouden hallintokehystä, kun taas EP: n varapuheenjohtaja, liberaali Olli Rehn (kuvassa vasemmalla) oli monien sellaisten päätösten takana, joista nyt keskustellaan, kun hän oli talousasioista vastaava komissaari. vuodesta 2010 vuoteen 2014.

Investoinnit ja uudistukset

Molemmat parlamentin jäsenet uskovat rakenteellisten uudistusten ja investointien sekoitukseen talouden vauhdittamiseksi. "Euroalueen ja EU: n on nyt omaksuttava uusi finanssipolitiikka, joka lisää investointeja, kestävää kasvua ja työpaikkoja luovia rakenneuudistuksia", sanoi Berès, kun taas Rehn kommentoi: "Julkisen talouden vakauttamiseen keskipitkällä aikavälillä oli liitettävä. rakenneuudistuksilla ja kohdennetuilla investoinneilla kestävän kasvun ja työllisyyden tukemiseksi. "

Mainos

Määrällinen keventäminen

Euroopan keskuspankki (EKP) ilmoitti 22. tammikuuta aikovansa ostaa enintään 60 miljardin euron arvosta omaisuuseriä kuukaudessa seuraavien 19 kuukauden aikana. Tämän ohjelman - joka tunnetaan myös määrällisenä keventämisenä - tarkoituksena on elvyttää Euroopan taloutta.

"EKP: n omaisuuserien osto-ohjelmaa olisi pidettävä myönteisenä ", sanoi Berès, joka kirjoitti EP: n talous-, sosiaali- ja sosiaalikriisiä käsittelevän erityisvaliokunnan loppuraportin vuosilta 2009-2011." Se ei kuitenkaan voi olla ainoa väline, joka myötävaikuttaa elvyttämiseen. Euroopan taloudelle. Nykyistä talouden ohjausjärjestelmää olisi parannettava, jotta keskustelu paranisi, erityisesti makrotalouden epätasapainon arvioimisesta ja jäsenvaltioiden välisten "heijastusvaikutusten" arvioinnista. "

Mainos

 Rehn lisäsi: "Lyhyellä aikavälillä EKP: n määrällinen keventäminen yhdistettynä alhaisempaan öljyn hintaan ja vahvaan Yhdysvaltain talouteen nostaa kasvunäkymiä Euroopassa. Mutta pitkällä aikavälillä tämä edellyttää, että kaikki keskeiset toimijat - ei vain EKP - Kyse on rahatalouden elvyttämisestä reaalitaloudelle, yrityksille ja kotitalouksille. "

Tarvitaan demokraattisempaa valvontaa

EU koordinoi jäsenvaltioiden talouspolitiikkaa prosessina, joka tunnetaan eurooppalaisena ohjausjaksona. Maita voidaan pyytää lisää budjettileikkauksia tai rakenneuudistuksia. Molemmat parlamentin jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että se hyötyisi paremmasta parlamenttien osallistumisesta. Berès sanoi: "Euroopan parlamentin ja kansallisten parlamenttien - mutta myös työmarkkinaosapuolten - tulisi olla paremmin mukana prosessissa. Esimerkiksi se tarkoittaa, että vuotuista kasvuselvitystä olisi käsiteltävä yhteispäätösmenettelyn mukaisesti."

 Rehn sanoi mielestä myös parlamentilla olevan tärkeä rooli: "Uskon, että Euroopan parlamentilla voi olla tärkeä rooli keskustelufoorumina ja vahtikoirana. Kansalliset parlamentit ovat usein paljon vähemmän kuullut kansallisen Uudistusohjelmat. Haluaisin nähdä edistymistä täällä. "

 Kreikka

Kaksi parlamentin jäsentä kommentoivat myös äskettäisiä vaaleja Kreikassa, joissa uusi hallitus on vaatinut uutta lähestymistapaa maan velkaongelmiin. Berès sanoi: "Syrizan voittoa ei voida pitää vain reaktiona demokraattisen vastuun puutteeseen EMU: ssa. Mutta se lähettää varmasti vahvan poliittisen signaalin EU: n kansalaisten tahdosta lopettaa antidemokraattisten päätöksentekoprosessien aikakausi, niin sanotun troikan ilmentämänä. "

 "Toivon, että uusi hallitus puuttuu veropetoksiin ja omiin etuihinsa", Rehn sanoi. "Kreikan taloudessa on käänne kasvuun ja työpaikkojen luomiseen, jota tulisi vahvistaa uudistusten avulla."

Talouden ohjausjärjestelmä

Keskustelu käynnistyy parlamentin jäsenten ja kansallisten parlamentin jäsenten välillä aiheesta #EconomicGovernance

Julkaistu

on

Avauksessa, jota johtaa talous- ja raha-asioiden valiokunnan puheenjohtaja Irene Tinagli (tiede ja kehitys, tietotekniikka), Euroopan huippupoliitikot puhuivat taloushallinnon ja sen uudistusten toteuttamisesta.

Tinagli korosti aloja, joilla edistys on kiireellisintä ja joilla Euroopan parlamentti työskentelee, mukaan lukien pankkiliiton ja pääomamarkkinaliiton loppuun saattaminen, talouden hallinnan arkkitehtuurin uudistaminen ja erityisesti taloushallinnon lisääminen demokraattisesti vastuullisemmaksi.

Komission varapuheenjohtaja Dombrovskis ja komission jäsen Gentiloni esittelivät toimielimen suunnitelmia tarkistaa talouden hallinnan rakennetta. Euroryhmän puheenjohtaja Centeno päätti, mitä valtiovarainministerit asettavat etusijalle tulevina kuukausina. Nykyinen Ecofin-neuvoston puheenjohtaja Zdravko Marić esitteli Kroatian puheenjohtajakauden painopisteet.

Mainos

EKP: n johtokunnan jäsen Fabio Panetta esitteli myös euroalueen rahapoliittiset näkymät ja kuvaili toimia, joita EKP pitää edelleen tarpeellisina talous- ja rahaliiton (EMU) toteuttamiseksi.

Voit katsella aloittavan keskustelun täällä.

Kokous jatkuu tiistaina ja keskiviikkona parlamentin jäsenten keskusteluilla verotuksesta, rahoituspalveluista sekä köyhyyden torjunnasta ja EU: n pitkän aikavälin talousarviosta.

Mainos

Kaikki tiedot kokouksesta löytyy tätä, mukaan lukien kaikki linkit istuntojen eri verkkovirroihin. Ohjelma on tätä.

Tausta

Kuten kokous tunnetaan, Euroopan parlamentin viikko kokoaa koko EU: n, ehdokasmaiden ja tarkkailijamaiden parlamentin jäsenet keskustelemaan talous-, budjetti- ja sosiaaliasioista. Se koostuu eurooppalaisen ohjausjakson konferenssista ja parlamenttien välisestä konferenssista, joka käsittelee vakautta, taloudellista koordinointia ja hallintotapaa Euroopan unionissa.

Tavoitteena on lisätä demokraattista valvontaa EU: n taloushallinnossa ja antaa mahdollisuuden vaihtaa tietoja parhaista käytännöistä lukukauden jaksojen toteuttamisessa.

Continue Reading

Pankkitoiminta

#Cryptocurrencies: Käytä tai kieltää?

Julkaistu

on

Marraskuussa 29 bitcoin on murskannut toisen tietueen tavoittamalla $ 11 000 hinnan. Suurin digitaalinen valuutta on noussut hämmästyttävään määrään, joka on yli 1,000 prosenttia tänä vuonna. Tämä on lisännyt kryptovaluuttojen aktivointia yhteensä $ 300 miljardiin, mukaan lukien $ 161bn bitcoin-pääoma. Toiseksi suurin digitaalinen valuutta Etherium omistaa toisen $ 46bn koko osakekannasta.

Kasvavien krypto-valuuttojen kasvuvauhti liittyy suoraan digitaalisiin varainhankintakampanjoihin (alkuperäinen kolikon tarjoukset, ICO). Enemmän kuin 200 näistä tapahtui 10: n 2017-kuukausien aikana. Sijoitusten kokonaismäärä oli noin $ 3.5bn.

Mainos

Sääntelyelimet kiinnittävät enemmän huomiota, kun lohkokaupan liiketoimien määrä kasvaa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Digitaalisten valuuttojen maailmanlaajuinen asenne vaihtelee hieman: Gibraltar, Mansaari, Caymansaaret ja Mauritius ovat kriittisten valuuttojen kehittämisen avoimia puolueita, kun taas toiset, kuten Kiina, Etelä-Korea ja Vietnam, kieltäytyvät digitaalisen rahan sisäisestä liikkeestä.

Euroopan unioni ei ole vielä kehittänyt yhteistä lähestymistapaa kriittisten valuuttojen ja ICO: n menettelyjen sääntelyyn, mutta kansalliset ja eurooppalaiset elimet pitävät yksityisten sijoittajien ja kansallisten talouksien petosten ja keinottelujen turvallisuuden kehysten kehitystä.

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Francois Villeroy de Galhau sanoi kesäkuussa, ettei mikään julkinen laitos pysty tarjoamaan Bitcoinin luottamusta, joten ne, jotka käyttävät salausvaluuttoja tänään, tekevät niin omalla vastuullaan. Bundesbankin hallituksen jäsen Carl-Ludwig Thiele kuvaili digitaalisia valuuttoja ja Bitcoinia enemmän spekulatiivisena leikkivälineenä kuin maksutapana. Samaan aikaan Bundesbank on aktiivisesti selvittänyt maksupalvelujärjestelmän soveltamista maksujärjestelmiinsä, koska PSD2-direktiivi tulee voimaan. Alankomaiden keskuspankki, Nederlandsche Bank, luo oman salaisen valuutan nimeltä DNBcoin sisäiseen liikkeeseen, jotta se ymmärtäisi, miten se toimii ja sitten mainitaan, että estoketju voi luonnollisesti olla sovellettavissa rahoitustoimiin.

Mainos

Euroopan keskuspankin hallintoneuvoston jäsen Ewald Nowotny mainitsi marraskuussa, että lainsäätäjät ja keskuspankit keskustelevat kriittisten valuuttojen sääntelyn malleista. Varsinaiset oikeudelliset puitteet antavat ICO: n hankkeille vastaavan rahoituksen ja sijoitusten sääntelyyn. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (EAMV) korosti sijoittajiensa ja yritystensa lausuntoihin liittyviä riskejä.

"On olemassa mekanismeja, joiden avulla salaussijoittajat voivat arvioida ICO-hankkeisiin liittyviä mahdollisia riskejä. Merkittävin niistä on alkuperäinen kolikko, joka tarjoaa hankkeen arvioinnin lainsäädännön vaatimusten, mukaan lukien sellaiset direktiivit kuin 2003/71 / EY (Esitedirektiivi), 2015/849 / EP (neljäs rahanpesudirektiivi), 2004/39 / EY (rahoitusvälineiden markkinoita koskeva direktiivi - MiFID), 2011/61 / EU (vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen hoitajien direktiivi - AIFMD) ", kertoi Alexander Zaitsev, Threesixty Elements, SA -sijoitusyhtiö, joka tuo Euroopan markkinoille RAISON-tekoälypohjaisen mobiilialustan, joka on suunniteltu hoitamaan investointeja ja henkilökohtaista rahoitusta.

"Muita tekijöitä, jotka voivat hyväksyä ICO-projektin due diligence -asiakirjan, ovat asiantuntijoiden toteuttajaryhmä ja laadittu askel askeleelta toimintasuunnitelma, joka on kuvattu kattavassa valkoisessa kirjassa", lisäsi Zaitsev. "Sen lisäksi on syytä muistuttaa, että riskipääomasijoitukset liittyvät riskeihin ja hankkeet, joilla on suuria tulolupauksia lyhyessä ajassa, ovat a priori roskasidonnaisia. Kohtuullinen lähestymistapa ja perusteellinen projektitaustakatselu ovat elintärkeitä salausinvestointien turvaamiseksi."

Näin ollen kehittäjän vastuullisuus rahoitusalan sääntelykehyksissä ja ammatillinen neuvonantaja sitoutuminen ovat yksinkertaisen strategian osia, jotka takaavat eurooppalaisten ICO-hankkeiden investoinnit operatiiviseen EU: n oikeusjärjestelmään.

Kansainvälinen asiantuntijayhteisö ja digitaalisten valuuttojen markkinatoimijat olettavat, että maailmanlaajuinen suuntaus yhteisen sääntelykehityksen kehittämiseen vastaa nykyisiin tarpeisiin ja sillä voi olla ratkaiseva merkitys salaussijoittajien etujen turvaamisessa. Yhdysvaltain suurimpien kansainvälisten teknologia sijoituspalveluyritysten, US Global Investorsin toimitusjohtajan mukaan yhteiskunta luottaa pian enemmän digitaalisiin valuuttoihin: "Mitä bitcoin on tehnyt, se on herättänyt kaikki blockchain-tekniikan voimaan ( bitcoinia tukeva pääkirja, kuten sähköpostit, herättivät kaikki Internetiin. Alussa ihmiset eivät luottaneet Internetiin. "

Continue Reading

Talouden ohjausjärjestelmä

#Eurozone: Syksyn 2017 talousennuste - kasvu jatkui muuttuvassa poliittisessa tilanteessa

Julkaistu

on

Euroalueen talous on kasvamassa nopeimmin viime vuosikymmenellä, ja BKT: n kasvun ennuste on 2.2%. Tämä on huomattavasti suurempi kuin odotettiin keväällä (1.7%). Koko EU: n talous on myös voittamassa odotuksia 2.3: n voimakasta kasvua tänä vuonna (1.9%: sta keväällä).

9-marraskuussa julkaistun syksynennusteensa mukaan Euroopan komissio odottaa kasvavan edelleen sekä euroalueella että EU: ssa 2.1: ssa 2018: ssa ja 1.9%: ssa 2019issa (kevään ennuste: 2018: 1.8% euroalueella, 1.9% EU: ssa).

Koko lehdistötiedote on saatavilla kaikilla kielillä tätä.

Syksyn 2017-talousennuste on saatavilla tätä.

Mainos

Komissaari Moscovicin huomautukset ovat saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa