Liity verkostomme!

Talous

EU Investment Hyökkäävä: komission varapuheenjohtaja Katainen vie investointeja roadshow Saksaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ministerikuvaus:Seuraava pysäkki Saksa: Euroopan investointisuunnitelman mainostaminen vie työpaikoista, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavan Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen Berliiniin ja Frankfurtiin. Torstaina 29. tammikuuta varapuheenjohtaja tapaa Berliinissä Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäuble, Saksan parlamentaarikot, yritysjohtajat ja tutkijat. Hän vierailee myös lähellä sijaitsevan Teltowin lääketieteellisen teknologian yritys yhdessä Brandenburgin pääministerin Dietmar Woidken kanssa. Perjantaina 30. tammikuuta varapuheenjohtaja jatkaa Frankfurtiin tapaamaan rahoitus- ja vakuutusteollisuuden edustajia sekä opiskelijoita ja tiedotusvälineitä.

Investointisuunnitelman tavoitteena on saada julkiset ja yksityiset investoinnit vähintään 315 miljardiin euroon seuraavien kolmen vuoden aikana (2015-2017). Roadshown aikana varapuheenjohtaja Katainen selittää, miksi EU tarvitsee uutta investointisuunnitelmaa, mistä rahat tulevat ja mitä investointeja tuetaan. Hän kuvaa myös, miten Saksa voi hyötyä suunnitelmasta ja kuinka yksityiset sijoittajat voivat osallistua uuteen Euroopan strategisten investointien rahastoon (ESIR).

Varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi: "Matkani on tullut heti sen jälkeen, kun uutinen siitä, että Saksa osallistuu 8 miljardia euroa Euroopan investointisuunnitelmaan kansallisen kehityspankinsa kautta. Minut rohkaisee tämä panos. Pyrin rakentamaan Berliinissä ja Frankfurtissa tämä tuki ja havainnollistaa, että Saksa voi hyötyä valtavasti uusista julkisista ja yksityisistä investoinneista. Ikääntyvän väestön taustalla Saksa voi näin varmistaa työpaikkojen luomisen sekä kestävän ja oikeudenmukaisen kasvun. "

Mainos

Teltowissa sijaitseva lääketieteellisen teknologian yritys Getemed, johon varapuheenjohtaja vierailee, on erinomainen esimerkki siitä, kuinka EU: n taloudellinen tuki voi auttaa edistämään telelääketieteen työpaikkoja ja innovaatioita. Katainen vierailee yrityksessä yhdessä Brandenburgin pääministerin Dietmar Woidken ja Brandenburgin investointipankin puheenjohtajan Tillmann Stengerin kanssa. Getemed sai 2 miljoonaa euroa Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) vuosina 2009–2011. Getemedin kehittämän innovatiivisen laitteen avulla lääkärit voivat seurata potilaidensa sydämen toimintaa etänä. Siksi Brandenburgin maakunnan ihmisten on matkustettava vähemmän lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Taustaa:

Viime vuosikymmenen alusta lähtien sijoitusaste Saksassa on ollut huomattavasti alhaisempi kuin muualla euroalueella, vaikka ero on pienentynyt viime vuosina. Saksan suurin haaste on esittää toimenpiteitä, jotka auttavat vahvistamaan kotimaista kysyntää ja talouden kasvupotentiaalia. Saksan talouden kyky kasvaa tulevaisuudessa, tarjota työpaikkoja ja varmistaa elintason nousu väestön ikääntymisen ja maailmanlaajuisen kilpailun aikakaudella riippuu ratkaisevasti kotimaisen kasvun lähteiden vahvistamisesta. Tämä voidaan tehdä sekä yksityisten että julkisten investointien avulla. Julkisen talouden nykyinen liikkumavara yhdessä matalan korkotason kanssa tarjoavat mahdollisuuden julkisiin investointihankkeisiin.

Mainos

Varapuheenjohtajan vierailua Saksaan seuraa vierailu Kroatiaan ja Tšekin tasavaltaan 23. – 24. Helmikuuta, Espanjaan 26. – 27. Helmikuuta ja Ranskaan maaliskuussa. Tavoitteena on kattaa kaikki 28 EU-maata lokakuuhun 2015 mennessä. Varapuheenjohtaja tekee myös vierailuja EU: n ulkopuolisiin maihin edistääkseen investointisuunnitelmaa.

Kussakin maassa roadshow-ohjelma räätälöidään vastaamaan tiettyjen jäsenvaltioiden erityisiä investointitarpeita. Kansallisten, alueellisten ja paikallisten viranomaisten lisäksi varapuheenjohtaja keskustelee investointisuunnitelmasta liike-elämän, ammattiliittojen, tutkijoiden ja opiskelijoiden sekä mahdollisten sijoittajien kanssa. Hän vierailee myös EU-rahoitusta saavissa hankkeissa ja keskustelee suunnitelman tarjoamista mahdollisuuksista.

Roadshow kattaa Euroopan investointisuunnitelman kolme näkökulmaa:

(1) Investointien rahoittaminen. Tavoitteena on tarjota potentiaalisille sijoittajille (julkisille ja yksityisille) sekä niille, jotka haluavat hyötyä rahoituksesta tulevaisuudessa, käytännön tietoa siitä, miten uusi Euroopan strategisten investointien rahasto (EFSI) toimii ja miten se voi osallistua.

Jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin vahvalla poliittisella tuella uusi strategisten investointien rahasto voitaisiin perustaa kesäkuussa 2015, ja rahoitus olisi käytettävissä hankkeisiin syksyllä 2015. Rahoitus voi olla pk-yritysten käytettävissä jo aikaisemmin, kun nykyinen Euroopan investointirahasto saa vahvistettu.

(2) Uusi hankeputki. Investointisuunnitelmaan luodaan luotettavien, elinkelpoisten hankkeiden putki, jonka riippumattomat asiantuntijat ovat turvautuneet ja jotka ovat houkuttelevia sijoittajille. Roadshow tarjoaa tietoa siitä, miten asianomaiset osapuolet, mukaan lukien jäsenvaltiot, alueet tai hankkeiden vetäjät, voivat lähettää hankkeita seulontaan, sekä uuden teknisen avun keskuksen tarjoaman palvelun sen varmistamiseksi, että hankkeet ovat hyvin jäsenneltyjä ja noudattavat sääntelyvaatimukset;

(3) Sääntelyuudistukset. Tapahtumassa kerätään poliittista tukea EU: n ja kansallisen tason sääntelyuudistuksille, jotka ovat ratkaisevia investointien esteiden poistamiseksi, uusien investointimahdollisuuksien avaamiseksi (esimerkiksi digitaali-, energia- ja pääomamarkkinoilla) ja muuttamalla pysyvästi investointiympäristöä Euroopassa.

Lisätietoja Euroopan investointisuunnitelmasta:

Verkkosivu

LinkedIn

Twitter

Maatalous

Ehdotettu poistaminen USA: n lampaan kiellosta on tervetullut uutinen teollisuudelle

Julkaistu

on

FUW tapasi USDA: n vuonna 2016 keskustelemaan karitsan vientimahdollisuuksista. Vasemmalta Yhdysvaltain maatalousasiantuntija Steve Knight, Yhdysvaltain maatalousasioiden neuvonantaja Stan Phillips, FUW: n vanhempi poliitikko tohtori Hazel Wright ja FUW: n presidentti Glyn Roberts

Walesin maanviljelijöiden liitto on tyytyväinen uutiseen, että pitkäaikainen kielto tuoda Walesin lammasta Yhdysvaltoihin poistetaan pian. Britannian pääministeri Boris Johnson tiedotti asiasta keskiviikkona 22. syyskuuta. 

FUW on pitkään keskustellut USDA: n kanssa perusteettoman kiellon poistamisesta useissa kokouksissa viime vuosikymmenen aikana. Hybu Cig Cymru - Meat Promotion Wales on korostanut, että suojatun maamerkin Welsh Lamb mahdolliset markkinat Yhdysvalloissa arvioidaan olevan jopa 20 miljoonaa puntaa vuodessa viiden vuoden kuluessa vientirajoitusten poistamisesta.

Mainos

FUW: n varapresidentti Ian Rickman sanoi Carmarthenshire -lammastilaltaan: ”Nyt meidän on enemmän kuin koskaan tutkittava muita vientimarkkinoita ja samalla suojeltava vakiintuneita markkinoitamme Euroopassa. USA: n markkinat ovat sellaisia, joiden kanssa haluamme kehittää paljon vahvempia suhteita, ja uutinen siitä, että tämä kielto voidaan pian poistaa, on lampaateollisuudelle erittäin tervetullut uutinen. ”

Mainos
Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa