Liity verkostomme!

Blogspot

Lausunto: Krim - sui generis

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Julius CaesarKrimin kansanäänestystä koskeva EU: n kirous ei todellakaan edistä Ukrainan tehokasta kriisinratkaisua: tilanne kehittyy paljon nopeammin kuin toimielinten hidastettu byrokraattinen tahti - äänestys tänään (16. maaliskuuta) tapahtuu ilman heidän siunaus.

Venäjälle määrättävät niin sanotut pakotteet eivät ole vaikuttaneet Kremliin riittävästi sen työntämiseksi takaisin. Ensinnäkin siksi, että ne ovat YK: n etuoikeus, jossa Venäjällä on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa, joten todellisuudessa EU: n keskustelu koskee rajoittavia toimenpiteitä. Toiseksi suurin Venäjän vienti suuntautuu kaasuun ja öljyyn - tavaroihin, joita on mahdotonta hylätä Ukrainaa koskevassa erittäin poliittisessa taistelussa.

Jos Eurooppa tekisi päätöksen käydä kauppaa Leninin kanssa asettamalla taloudelliset edut ideologiselle - käsitteelle, joka hallitsi Euroopan politiikkaa koko kommunismin ajan -, on erittäin epätodennäköistä, että se hylkäisi yhteistyön Putinin kapitalistisen Venäjän kanssa. Toistaiseksi EU: n uhkaamisilla on ollut valtava vaikutus kommunisteihin ja nationalisteihin, jotka kannustivat pakotteisiin todisteena väitteestään siitä, että Venäjää ympäröivät viholliset. Ei hyvä uutinen niille, jotka toivovat idän ja lännen lähentymistä.

Mainos

Tarkasteltaessa nationalistisen kiihkeyden nousua Venäjällä, muistutetaan Yhdysvaltain poliittisen filosofin Samuel Huntingtonin ennustamasta "sivilisaatioiden törmäyksestä" Neuvostoliiton romahduksesta: kulttuuri korvaa ideologian, kun Krim on nojautunut kohti Venäjää magneettisen voiman vuoksi heidän yhteisestä identiteetistään.

Kulttuurin lisäksi Krimin tilanne voidaan nähdä myös oikeudellisessa kehyksessä Kosovoon viitaten sui generis - "omalaatuinen" ennakkotapaus, joka avasi laajan portin uusien valtion yksiköiden perustamiselle. Globaalin maailman prosessit osoittavat tähän suuntaan: jos toisen maailmansodan jälkeen oli noin 80 valtiota, nyt niitä on yli 200, eikä prosessi todennäköisesti pysähdy siihen.

Jättäen kuitenkin valtioiden syntymää koskevan poliittisen teorian syrjään ja palaten takaisin maan päälle Krimin kansanäänestykseen, rahapelien pelaamiseen on pieni marginaali - Maidan-aukion nopeasti levinneen väkivallan puhkeamisen jälkeen. koko Ukraina, suurin osa krimiläisistä on innokkaita liittymään autoritaariseen mutta vakaaseen Venäjään. Vaihtoehto taistella Molotov-cocktaileilla Euroopan näkökulmasta on viettelevä vain harvoille…

Mainos

Mutta väkivalta ei ole ainoa syy, joka estää krimiläisiä integroimasta EU: hun. Itsenäisyyden jälkeisinä vuosina taistelu Ukrainan identiteetistä vei suureksi uhkaksi Venäjän kulttuurin vastaista taistelua. Heti kun uusi Ukrainan johto otti vallan, se otti venäläisen kielen välittömästi alueellisesta asemastaan, mikä tuhosi luottamuksen.

Kun uudessa hallituksessa nimitettiin seitsemän oligarkkia, hallituksen negatiivinen kuva saatiin täydelliseksi: kansan mielestä tämä oli vain seuraava teko käynnissä olevassa taistelussa sen jälkeen, kun oligarkit taistelivat vallan puolesta omaksi eduksekseen oranssissa vallankumouksessa - pahamaineinen taistelun, joka leimasi Ukrainan "puutteelliseksi demokratiaksi".

EU: n anathema presidentti Janukovychia kohtaan herättää epämiellyttäviä kysymyksiä: jos hän on niin vankasti korruptoitunut, miksi EU: n puheenjohtajavaltion johtajat valittivat häntä allekirjoituksestaan ​​assosiaatiosopimukseen niin kauan? Tuhotun presidentin tuomitseminen hieroo syyttäjiä - miksi he eivät aiemmin tunnustaneet Yanoukovychin virheitä?

Lähikuva Ukrainan poliittisesta umpikujasta Maidan-aukion väkivallan aattona ei edistänyt suotuisasti EU: n johtajien imagoa, koska he työnsivät koko unionin yhteistyöhön sellaisen poliitikon kanssa, jonka he nyt julistavat roisto.

Tässä yleisessä hämmennyksen ilmapiirissä ja epäilyissä EU: n johtajuuden pätevyydestä uutiset 11 miljardin euron uudistusapupaketista Ukrainan uusille johtajille näyttävät kyseenalaisilta eurooppalaisten veronmaksajien silmissä. EU: n anteliaisuus kolmansia osapuolia kohtaan näyttää olevan sopimatonta 25 miljoonan työttömän armeijan kanssa: missä solidaarisuus loppuu ja uhraukset alkavat?

Euroopan nuorisorahasto työttömien tukemiseksi (6 miljardia euroa) perustettiin suurilla vaikeuksilla ja paljon keskustelua, ja melkein kaksinkertainen määrä on annettu nopeasti seitsemän oligarkin hallitukselle, joka todennäköisesti voisi yhdistää omat taloudelliset voimavaransa pelastaakseen omat isänmaa.

On selvää, että EU: n huippudiplomaatti paronitar Ashton haluaa vilpittömästi tehdä EU: sta maailmanlaajuisen toimijan, levittää vaikutusvaltaansa ja edistää arvojaan, mutta pystyykö hän edelleen USA: n presidentti Obaman palkkana olemaan yhteydessä EU: n kansalaisiin, erityisesti 25 miljoonaa heistä on työttömiä?

Suuret imperiumit ovat kukoistaneet ja haalistuneet Euroopan alueella haastamalla meidät perinnöllisellä kysymyksellä sen rajoista ja houkuttelemalla esivanhempiensa kunniaa muistuttavia nykypäivän johtajia laajentumaan. Mutta toisin kuin menneisyydessä, nykypäivän Eurooppa on yhdistynyt demokraattisten periaatteiden mukaisesti kansalaistensa hyvinvoinnin edistämiseksi. Jos EU: n arvojen leviäminen vallitsee oman väestönsä tarpeiden laiminlyönnin kustannuksella, nykyinen unioni toistaa menneisyyden tavoitteiden virheet: liikaa resurssejaan Eurooppa löytää itsensä uupuneeksi, murtuneeksi ja voimattomaksi.

Ranskassa, Alankomaissa ja Irlannissa Euroopan tulevaisuudesta käydyn negatiivisen kansanäänestyksen myötä EU: ta kehotetaan huolehtimaan omista kansalaisistaan, ennen kuin se rasittaa EU: n veronmaksajia Ukrainan 30 miljardin euron valtionvelalla. Ensimmäiset asiat ensin!

 

Anna van Densky

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa