Liity verkostomme!

Naisten oikeudet

Naisten foorumi 2024

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eloisa Barcelonan kaupunki Espanjassa isännöi Women's Forum 2024 -tapahtumaa 27.–28. maaliskuuta 2024, ja se kokosi yhteen monipuolisen ja vaikutusvaltaisen kokoontumisen esittelijöistä, osallistujista ja näytteilleasettajista eri puolilta maailmaa. Osallistujat sitoutuivat edistämään naisten vaikutusvaltaa ja sukupuolten tasa-arvoa osallistumaan mielekkäisiin keskusteluihin, jakamaan tietoa ja edistämään arvokkaita yhteyksiä.

Foorumin yleisteeman "Breaking Barriers, Shaping the Future of Women" alla foorumin tavoitteena oli integroida ääniä naiskysymyksiin liittyviltä eri aloilta, mukaan lukien tunnetut puhujat, tutkijat, lääketieteen ammattilaiset, opiskelijat ja sidosryhmät.

Sukupuolten tasa-arvon edistämiseen sitoutuneiden ammattilaisten järjestämä tapahtuma sisälsi dynaamisen esityslistan, joka oli täynnä pääpuheenvuoroja, puhujaistuntoja, paneelikeskusteluja ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Ensimmäisenä päivänä osallistujia käsiteltiin ajatuksia herättävillä esityksillä, jotka käsittelivät monenlaisia ​​aiheita toistuvan transkraniaalisen magneettisen stimulaation vaikutuksesta mielenterveyteen aina ADHD:n ja ASD:n johdon toimintahäiriöiden tutkimiseen.

Arvostetut puhujat ympäri maailmaa jakoivat asiantuntemustaan ​​ja näkemyksiään tarjoten arvokkaita näkökulmia sellaisiin kysymyksiin kuin kestävän kehityksen tulokset rahoitussektorilla ja ammatinväliset interventiot hoitoresistenttien masennuksen hoitoon.

Sitoutuneet keskustelut aiheista, kuten naisten rikkinäisen valtasuhteen parantaminen ja naisten henkisen voiman kasvattaminen, korostivat naisten kohtaamien monitahoisten haasteiden merkitystä elämän eri osa-alueilla.

Toinen päivä jatkoi vauhtia pääpuhujafoorumeilla, joissa tutkittiin hermopiirin muodostumista, uskontoa, tunteita ja itsensä voimaantumista, sekä paneelikeskusteluja sisäisestä voimasta, osallistavasta johtajuudesta ja päätöksenteosta.

Mainos

Konferenssi huipentui kolmantena päivänä järjestettävään virtuaaliistuntoon, jossa pidettiin pääfoorumeita aivojen terveydestä liike-elämän stereotypioiden murtamiseen sekä julisteesityksiä, jotka esittelivät mielenterveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen tähtääviä innovatiivisia tutkimushankkeita.

Humanitaariseen kriisiin puuttuminen: Siepattujen ukrainalaisten lasten palauttamisen edistäminen

Oivaltavan keskustelun ja esitysten keskellä Ukrainan kansalainen Alona Lebedieva piti vakuuttavan puheen, joka valaisi hänen kotimaassaan alkavaa vakavaa humanitaarista kriisiä.

Lebedieva korosti huolestuttavaa suuntausta, jossa ukrainalaisia ​​lapsia siepataan ja siirretään laittomasti Venäjälle, missä he joutuvat pakkoadoption ja "uudelleenkasvatusohjelmien" kohteeksi.

Lebedieva muistutti Yhdistyneiden Kansakuntien vuoden 2000 vuosituhatjulistuksesta ja valitti ihmisarvon, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon periaatteiden loukkaamista erityisesti haavoittuvien lasten kohdalla, jotka kärsivät konflikteista.

Hän korosti Venäjän federaation Ukrainassa toteuttaman aseellisen väliintulon tuhoisia seurauksia, jotka johtivat vuosikymmenen kestäneeseen sotaan ja miljoonien ihmisten pakkosiirtoihin.

Huolimatta kansainvälisestä kohusta ja oikeudellisista toimista, mukaan lukien syytökset Venäjän joukkojen lasten karkottamisesta sekä Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja lapsiasiamies Maria Lvova-Belovan pidätysmääräyksestä, kriisi jatkuu.

Ukrainan hallituksen ja kansalaisjärjestöjen ponnisteluja kriisin ratkaisemiseksi haittaa ongelman laajuus ja monimutkaisuus.

Vastauksena kiireelliseen toiminnan tarpeeseen Lebedievan puhe toimi voimakkaana kutsuna yhdistää kansainvälinen yhteisö ja ukrainalaiset järjestöt taisteluun jokaisen siepatun lapsen tuomiseksi kotiin.

Se korosti moraalista välttämätöntä lasten oikeuksien suojelemista, heidän kulttuuri-identiteettinsä säilyttämistä ja heidän turvallista paluutaan perheiden luokse.

Yhteenveto

Women's Forum 2024 Barcelonassa tarjosi tärkeän foorumin naisten oikeuksien ja mahdollisuuksien edistämiselle, vuoropuhelun, yhteistyön ja tiedonvaihdon edistämiselle.

Kun maailma kamppailee kiireellisten asioiden kanssa, mukaan lukien humanitaariset kriisit, kuten ukrainalaisten lasten sieppaukset, foorumi korosti kollektiivisen toiminnan merkitystä oikeudenmukaisemman ja osallistavamman tulevaisuuden luomisessa.

Lisätietoja Women's Forumista ja tulevista tapahtumista on virallisilla verkkosivuilla osoitteessa scholarsconferences.com/womens-forum.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa