Liity verkostomme!

Kiinan ja EU

Voiko Kiinan ja EU:n välinen pääsy 5G-markkinoille koskaan olla oikeudenmukaista ja tasapuolista?

SHARE:

Julkaistu

on

Maailmanlaajuinen teknologiaympäristö on todistanut lukuisia kiistoja ja keskusteluja, ja yksi viime vuosien kiistanalaisimmista kysymyksistä liittyy 5G-rajoituksiin ja kiinalaisiin telealan valmistajiin Euroopan unionissa (EU).

Vaikka huolenaiheet kansallisesta turvallisuudesta ja tietosuojasta ovat ratkaisevan tärkeitä, on tärkeää tarkastella tämän kiellon oikeudenmukaisuutta verrattuna ulkomaisten yritysten, kuten Nokian ja Ericssonin, kohteluun Kiinassa. Tämän artikkelin tarkoituksena on valaista kiinalaisten telealan valmistajien, kuten Huawein ja ZTE:n, koskevien rajoitusten epäoikeudenmukaisuutta EU:ssa sekä Nokian ja Ericssonin vastakkaista kohtelua Kiinassa.

Kiinalaisia ​​telealan valmistajia koskevat rajoitukset EU:ssa:

EU:n päätös kieltää tai rajoittaa Huaweita ja ZTE:tä osallistumasta 5G-verkkojen kehittämiseen jäsenmaissa perustui niin sanottuihin turvallisuusnäkökohtiin. Huawein ja ZTE:n väitetyt siteet Kiinan hallitukseen herättivät pelkoa mahdollisista takaovista ja vakoilutoiminnasta. Vaikka tarve turvata kansallinen turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, on ratkaisevan tärkeää arvioida todisteet ja varmistaa, että kaikkia yrityksiä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja avoimesti.

Toistaiseksi ei ole todisteita siitä, että kiinalaiset televiestintävalmistajat olisivat tuottaneet kyberturvallisuuden porsaanreikiä tai takaovia missään Euroopan jäsenvaltioissa, joissa ne ovat toimineet viimeisten kahden yli vuosikymmenen aikana.

Poliittinen arvostelu teknisistä asioista ei ainoastaan ​​anna vääriä viestejä telealan ammattilaisille kyberturvallisuuden vahvistamisessa, vaan se on myös resepti aloittaa tarpeeton kauppasota Kiinan, maailman toiseksi suurimman talouden, kanssa.

Euroopan markkinoiden näkökulmasta johdonmukaisten poliittisten rajoitusten ja muiden rajoitusten jälkeen Huawein 5G-asemien määrä Euroopassa on pudonnut huomattavasti alle Ericssonin ja Nokian Kiinan televiestintämarkkinoilla.

Dell O'ron (teollisuuden konsulttiyritys) tietojen mukaan Ericssonin 5G-tulot Kiinan markkinoilta (2020-2022) olivat korkeammat kuin Huawein tulot Euroopan markkinoilta.

Mainos

Ei ole mikään uutinen, että jotkut eurooppalaiset yritykset myyvät enemmän Kiinassa kuin kotimarkkinoillaan. Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen myi Kiinassa kaksi kertaa enemmän autoja kuin Euroopan markkinoilla yhteensä vuonna 2022. BMW Group myi Kiinan markkinoilla kolme kertaa enemmän autoja kuin Saksassa. Massiivisen ranskalaisen kauneusbrändin L'Orealin liikevaihto Kiinassa ohitti Ranskan kotimarkkinat jo vuonna 2015.

Kiinan kohtelu Nokialle ja Ericssonille:

Toisella puolella Kiina ei ole kieltänyt Nokian ja Ericssonin kaltaisia ​​yrityksiä toimimasta rajojensa sisällä. Tämä ero herättää kysymyksiä tasa-arvoisesta kohtelusta ja oikeudenmukaisuudesta kauppasuhteissa. Vaikka tarkastelulle voi olla perusteltuja syitä, on tärkeää varmistaa, että kaikki asetetut rajoitukset ovat johdonmukaisia ​​ja perustuvat todennettavissa olevaan näyttöön.

Kiinalla ei ole rajoituksia Ericssonin ja Nokian runkoverkoille. Molemmat yritykset käyttävät ydinverkkoja yli 25 prosentissa Kiinan maakunnista, mukaan lukien alueet lähellä sotilastukikohtia. Euroopassa kiinalaiset tietoliikennevalmistajat ovat lähes kiellettyjä kaikilla EU:n runkoverkkomarkkinoilla, ja niiden runkoverkkojen markkinaosuudet putosivat Euroopassa lähes nollaan.

Kiinan teleoperaattoreiden ostokaudella 2023-2024 Ericssonin ja Nokian odotetaan kasvattavan markkinaosuuttaan 16.3 %, mikä on suuri kasvu edellisiin vuosiin verrattuna. Tämän ostosyklin loppuun mennessä eurooppalaisilla telealan valmistajilla on Kiinassa enemmän 5G-asemia kuin Euroopassa yhteensä. He myyvät enemmän Kiinassa kuin kotimarkkinoillaan.

Taloudellinen vaikutus:

Kiinalaisia ​​telealan valmistajia EU:ssa koskevilla poliittisilla rajoituksilla on merkittäviä taloudellisia vaikutuksia yrityksille ja Euroopan markkinoille. Huawei ja ZTE ovat olleet merkittäviä toimijoita televiestintäalalla tarjoten kilpailukykyisiä tuotteita ja ratkaisuja. Niiden kieltäminen rajoittaa kilpailua ja mahdollisesti kuluttajien valinnanvaraa.

Lisäksi eurooppalaiset teleoperaattorit voivat kohdata viivästyksiä ja kustannusten nousua kymmeniä miljardeja euroja etsiessään vaihtoehtoja. Ja arvatkaa mitä, lopulta maksamme tavalliset televiestintäasiakkaat, nimittäin sinä ja minä.

On syytä mainita, että Euroopan 5G-observatorion raporttien mukaan kolme Euroopan maata, mukaan lukien Ruotsi, Romania ja Belgia, sijoittuivat Huawein kieltämisen jälkeen 5G-peittoalueen alimmalle tasolle.

DESI Indexin Connectivity Indicator -luokituksen mukaan Ruotsi putosi 9. sijalle vuonna 2022 vuoden 2 toisesta sijasta; Romania putosi 2020. sijasta 15. sijalle, kun taas Belgia viimeiselle sijalle aiemmalta 11. sijalta.

Vastavuoroisuus ja reilun kaupan käytännöt:

Vastavuoroisuuden puute EU:n ja Kiinan välisissä kauppasuhteissa on toinen seikka, joka korostaa kiinalaisia ​​valmistajia koskevien rajoitusten koettua epäoikeudenmukaisuutta. Jos EU asettaa Huaweille ja ZTE:lle rajoituksia turvallisuussyistä, on vain reilua odottaa samantasoista valvontaa ja rajoituksia Kiinassa toimiville eurooppalaisille yrityksille. Reilun kaupan käytäntöjen varmistamatta jättäminen heikentää avoimien markkinoiden ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteita.

John Van Fleet, Antai College of Economics & Management, Shanghai Jiao Tong University, pitkäaikainen Kiinan sosioekonomisen kehityksen tutkija, sanoi: "Voimme nähdä historiasta, että tariffit tai muunlaiset esteet saattavat näyttää seiniltä. suojelua, mutta he voivat päätyä vankiloihin."

Johtopäätös:

Huawein ja ZTE:n kielto EU:ssa, vaikka syynä on turvallisuusnäkökohdat, on herättänyt keskustelua oikeudenmukaisuudesta, todisteista ja vastavuoroisuudesta kansainvälisissä kauppasuhteissa. Vaikka kansallinen turvallisuus on epäilemättä ensiarvoisen tärkeää, on tärkeää varmistaa, että kiellot perustuvat konkreettisiin todisteisiin ja että niitä sovelletaan johdonmukaisesti kaikkiin yrityksiin.

Boy Luthje, Frankfurtin yhteiskuntatutkimuksen instituutin vanhempi tutkija, otti asian esille. "Suurin riski tässä, erityisesti 5G:n alalla, on ollut eurooppalaisten teleoperaattoreiden, hallitusten ja niihin liittyvien teollisuuden toimijoiden jatkuva aliinvestointi infrastruktuurin laajentamiseen."

Hän jatkaa sanoen:
"Tätä alikehittymisen riskiä voidaan käsitellä vain yhteistyössä kiinalaisten tavarantoimittajien ja teknologiatoimittajien kanssa sen sijaan, että julistettaisiin niitä "korkean riskin".

Nokian ja Ericssonin vastakkainen kohtelu Kiinassa herättää huolta epätasa-arvoisesta kohtelusta ja korostaa oikeudenmukaisten ja läpinäkyvien kauppatapojen tarvetta. Jatkossa on ratkaisevan tärkeää, että hallitukset ja sääntelyelimet noudattavat oikeudenmukaisuuden periaatteita ja varmistavat, että päätökset perustuvat todisteisiin luottamuksen säilyttämiseksi ja avoimien ja kilpailukykyisten maailmanlaajuisten teknologiamarkkinoiden edistämiseksi.

Kaiken kaikkiaan Kiina avaa yhä suuremmat markkinat eurooppalaisille telealan valmistajille, eikä sillä ole lainkaan poliittisia rajoituksia, kun taas EU sulkee Huawein ja ZTE:n toiminnan erilaisin rajoituksin.

Jotta televiestintä olisi kilpailukykyistä, energistä, edullista ja innovatiivista, kiinalaisten valmistajien sulkeminen pois EU:n markkinoilta vahingoittaa tervettä markkinakilpailua, rajoittaa innovaatioita ja hidastaa Euroopan digitaalista siirtymistä. Se on erityisen haitallista pedanteille kuluttajille, jotka joutuisivat maksamaan korkeammat kustannukset tietoliikennepalveluista.

Kirjailija, Colin Stevens, on EU Reporterin julkaisija/päätoimittaja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa