Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

New York ja Washington, DC: Euroopan parlamentin jäsenet osallistuivat YK:n CSW:hen ja keskustelivat naisten oikeuksista 

SHARE:

Julkaistu

on

Naisten oikeuksien ja tasa-arvokomitean valtuuskunta osallistui 6.-9. maaliskuuta YK:n naisten asemaa käsittelevään toimikuntaan ja piti naisten oikeuksia käsitteleviä kokouksia Washington DC:ssä.

Puheenjohtaja Robert Biedrońin johtama valtuuskunta osallistui YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (CSW) 67. istuntoon ja piti kahdenvälisiä kokouksia YK:n, EU:n, jäsenvaltioiden ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa 6.-8. New York.

CSW67 keskittyy tänä vuonna innovaatioihin, teknologiseen muutokseen ja koulutukseen digitaalisella aikakaudella sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi ja kaikkien naisten ja tyttöjen voimaannuttamiseksi. Tämän jälkeen valtuuskunta matkusti Washington DC:hen, jossa Euroopan parlamentin jäsenet tapasivat Yhdysvaltain hallinnon, kongressin ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa naisten oikeuksista 9. maaliskuuta 2023.

Aiheita, joita käsiteltiin kaikissa valtuuskunnan kokouksissa Yhdysvalloissa, olivat:

  • CSW67:n ensisijainen teema: naisten osallistuminen digitaaliseen talouteen, tekoälyn kehittäminen sukupuoleen tasapuolisesti, kyberväkivallan torjunta sekä naisten ja tyttöjen koulutus ja vaikutusvallan lisääminen STEM-sektorilla ja;
  • kuinka torjua maailmanlaajuista vastareaktiota naisten oikeuksia, seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia, mukaan lukien turvallinen ja laillinen abortti, seksuaalista väkivaltaa konflikteissa ja raiskauksen käyttöä sota-aseena vastaan, sukupuoleen perustuvan väkivallan, mukaan lukien kyberväkivalta, vastaan ​​taistelemista sekä poikien seksuaali- ja parisuhdekasvatus sekä EU:n kahden- ja monenvälinen yhteistyö sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistämiseksi.

Robert Biedroń (S&D, Puola), sanoi: "EU:n ja YK:n painopisteet ja huolenaiheet ovat samat sukupuolten tasa-arvon ja naisten oikeuksien alalla. Nykyisen sukupuolten tasa-arvon vastareaktion valossa EU:ssa ja maailmanlaajuisesti yhteisiä toimiamme ja yhteisiä voimia tarvitaan enemmän kuin koskaan. Meidän on standardoitava naisten oikeudet kansainvälisellä tasolla. EU haluaa näyttää esimerkkiä tuomitsemalla tämän vastareaktion, vahvistamalla naisten ja tyttöjen vaikutusmahdollisuuksia kaikessa monimuotoisuudessaan ja saavuttamalla sukupuolten tasa-arvon digitaalisessa muutoksessa.

Meidän on rakennettava osallistava digitaalitalous ja torjuttava sukupuoleen perustuvaa kyberväkivaltaa. Kaiken, mikä on laitonta offline-tilassa, on oltava laitonta verkossa. Kokouksissamme New Yorkissa keskustelimme CSW67:n päätelmien neuvotteluista ja toivomme, että ne ovat vahvoja, eivät vesitä jo saavutettua edistystä naisten oikeuksissa ja yhdistävät kehitys- ja ihmisoikeuslähestymistavan.

Kokouksissamme Washington DC:ssä ilmaisimme kantamme, että seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet ovat perusihmisoikeuksia, joita on suojeltava, ja ilmaisimme vakaan solidaarisuutemme ja tukemme naisille ja tytöille Yhdysvalloissa.

Mainos

Voit tarkistaa valtuuskunnan koko ohjelma täällä.

Valtuuskuntaan osallistuivat:

Robert Biedroń (S&D, Puola), valtuuskunnan johtaja

Frances Fitzgerald (EPP, Irlanti)

Sirpa Pietikäinen (EPP, Suomi)

Evelyn Regner (S&D, Itävalta)

Heléne Fritzon (S&D, Ruotsi)

María Soraya Rodríguez Ramos (Uusi, Espanja)

Monika Vana (Vihreät/EFA, Itävalta)

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa