Liity verkostomme!

energia

Parlamentin ja neuvoston neuvottelijat sopivat uusista säännöistä energiansäästön lisäämiseksi 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mepit ja neuvoston puheenjohtajavaltio Ruotsi sopivat uusista energiansäästötavoitteista sekä primääri- että loppuenergian kulutuksessa EU:ssa. ITRE.

Jäsenvaltioiden olisi yhdessä varmistettava, että energiankulutus vähenee vähintään 11.7 prosenttia EU:n tasolla vuoteen 2030 mennessä (verrattuna vuoden 2020 vertailuskenaarion ennusteisiin). Tätä tavoitetta täydentää vankka seuranta- ja täytäntöönpanomekanismi, jolla varmistetaan, että jäsenvaltiot täyttävät kansalliset panoksensa tähän sitovaan EU:n tavoitteeseen.

Mepit ja neuvoston puheenjohtajamaa sopivat myös jäsenvaltioiden vuotuisesta 1.5 prosentin (keskimäärin) energiansäästöstä vuoteen 2030 asti. Vuotuinen energiansäästö alkaa 1.3 prosentista vuoden 2025 loppuun asti ja nousee asteittain 1.9 prosenttiin vuonna 2030. viimeiseltä ajanjaksolta vuoden XNUMX loppuun asti.

Tavoitteet tulisi saavuttaa paikallisen, alueellisen ja kansallisen tason toimenpiteillä eri aloilla - esim. julkishallinnossa, rakennuksissa, yrityksissä, datakeskuksissa jne. Mepit vaativat, että järjestelmän tulisi kattaa erityisesti julkinen sektori, jonka on vähennettävä sen energian loppukulutus 1.9 % vuodessa. Jäsenvaltioiden olisi myös varmistettava, että vähintään 3 prosenttia julkisista rakennuksista kunnostetaan vuosittain lähes nollaenergiarakennuksiksi tai päästöttömiksi rakennuksiksi. Sopimus asettaa myös uusia vaatimuksia tehokkaille kaukolämpöjärjestelmille.

Esittelijä Niels Fuglsang (S&D, DK) sanoi: "Olen erittäin iloinen, että onnistuimme ajamaan jäsenvaltiot kohti paljon kunnianhimoisempia energiatehokkuustavoitteita. On äärimmäisen tärkeää, että emme ole enää tulevaisuudessa riippuvaisia ​​Venäjän energiasta, mutta silti saavutamme ilmastomme. Tänään oli suuri voitto. Sopimus ei ole vain hyvä ilmastollemme, vaan myös huono Putinille."

"Ensimmäistä kertaa meillä on energiankulutustavoite, joka jäsenvaltioiden on täytettävä", hän lisäsi.

Seuraavat vaiheet

Mainos

Sekä parlamentin että neuvoston on nyt hyväksyttävä alustava sopimus.

Tausta

Euroopan komissio hyväksyi 14. heinäkuuta 2021 Fit for 55 -paketin, jolla nykyistä ilmasto- ja energialainsäädäntöä mukautetaan vastaamaan EU:n uutta tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Yksi osa pakettia on uusiutuvan energian direktiivin (RED II) tarkistus, joka auttaa EU:ta saavuttamaan uuden 55 prosentin kasvihuonekaasutavoitteen. Tällä hetkellä voimassa olevan RED II:n mukaan EU:n on varmistettava, että vähintään 32 prosenttia sen energiankulutuksesta tulee uusiutuvista energialähteistä vuoteen 2030 mennessä.

"Fit for 55" -paketti sisältää myös energiatehokkuusdirektiivin (EED) uudelleenlaadinnan, joka mukauttaa sen säännökset uuteen 55 prosentin kasvihuonekaasutavoitteeseen. EED määrittelee tällä hetkellä energiansäästötason, joka EU:n on saavutettava saavuttaakseen sovitun tavoitteen 32.5 prosentin energiatehokkuuden parannuksista vuoteen 2030 mennessä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa