Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Parlamentin jäsenet vaativat Serbiaa julistamaan yksiselitteisen uskollisuuden eurooppalaisille arvoille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Perusoikeuksien todellinen kunnioittaminen ja suhteiden normalisointi Kosovon kanssa määrittävät liittymisneuvottelujen tahdin, sanotaan parlamentin jäsenten tiistaina 23. helmikuuta hyväksymässä raportissa.

Ulkoasiainvaliokunnan jäsenet korostivat, että on tärkeää lisätä dynaamisuutta Serbian kanssa käytävissä EU: n liittymisneuvotteluissa ja kehottaa maata sitoutumaan yksiselitteisesti täyttämään EU: hun liittymistä koskevat velvoitteensa näkyvällä ja todennettavalla tavalla.

Komitean kertomuksessa Vuosien 2019--2020 komission raportit Tiistaina hyväksytystä Serbiasta parlamentin jäsenet kehottavat maata tuottamaan vakuuttavia tuloksia esimerkiksi oikeuslaitoksen, sananvapauden sekä korruption ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan aloilla. He huomauttavat myös, että suhteiden normalisointi Kosovon kanssa ja perusoikeuksien todellinen kunnioittaminen ovat edelleen olennaisia ​​ja määräävät liittymisneuvottelujen vauhdin.

Mainos

Kehota oppositiota palaamaan neuvottelupöytään

Parlamentin jäsenet panevat merkille, että 21. kesäkuuta 2020 eduskuntavaalit hallinnoitiin tehokkaasti, mutta että hallitsevan puolueen määräävä asema, myös tiedotusvälineissä, oli huolestuttavaa, ja pitkän aikavälin trendit osoittivat painostusta äänestäjiin, tiedotusvälineiden puolueellisuutta ja hämärtyneitä linjoja kaikkien valtion virkamiesten toiminnan ja puolueellisten kampanjoiden välillä. Pahoittelemalla sitä, että osa oppositiosta boikotoi vaaleja, parlamentin jäsenet kehottaa oppositiota palaamaan neuvottelupöydälle ja osallistumaan poliittiseen ja parlamentaariseen toimintaan. He vaativat Osapuolten välinen vuoropuhelu (IPD) Kansalliskokouksen kanssa jatkamaan Euroopan parlamentin avustuksella ja kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien ja Serbian eurooppalaisten poliittisten voimien osallistumisella poliittisen ilmapiirin ja luottamuksen parantamiseksi koko poliittisella alueella.

EU: n vastainen retoriikka

Mainos

Parlamentin jäsenet kannustavat Serbian viranomaisia ​​ilmoittamaan aktiivisemmin sitoutumisestaan ​​eurooppalaisiin arvoihin julkisessa keskustelussa ja ilmaisevat huolensa siitä, että julkisesti rahoitetut tiedotusvälineet, joissa usein mainitaan toimihenkilöitä, myötävaikuttavat EU: n vastaisen retoriikan levittämiseen Serbiassa.

Parlamentin jäsenet pahoittelevat disinformaatiokampanjaa, joka koskee EU: n apua valtion virkamiesten COVID-19-pandemian aikana, ja kehottaa Serbian hallitusta toimittamaan kansalaisille kaikki asiaankuuluvat tiedot pandemiasta.

Yhdenmukaistaminen EU: n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kanssa

Esittelijä, Vladimír Bilčík (EPP, SK) sanoi: "Ensimmäinen raporttini pysyvänä esittelijänä tulee vaikeina aikoina, kun Serbia taistelee jatkuvaa pandemiaa vastaan. Suuri enemmistö parlamentin jäsenistä kannatti tätä realistista raporttia, jossa esitetään Serbian tärkeimmät saavutukset ja tehtävät maan uudistusprosessissa. Haluan korostaa, että mietinnössä lähetetään selkeä viesti siitä, että Euroopan parlamentti on valmis tukemaan Serbiaa EU: n tiellä. "

Serbian on oltava linjassa EU: n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kanssa liittymisprosessin edellytyksenä, parlamentin jäsenet painottavat. He ilmaisevat huolensa siitä, että Serbialla on alhaisin liittymisaste alueella, ja ovat huolestuneita Serbian toistuvasta tuesta Venäjälle Krimin liittämisen johdosta YK: n yleiskokouksessa. Kiinan lisääntyvä vaikutus Serbiassa ja Länsi-Balkanilla on myös huolestuttavaa, erityisesti avoimuuden puute sekä Kiinan investointien ja lainojen ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arviointi.

Mietintö hyväksyttiin äänin 57 puolesta, 9 vastaan ​​ja 24 tyhjää. Äänestys toimitettiin tiistaina, ja tulokset ilmoitettiin tänään (XNUMX. helmikuuta).

Lisätietoja 

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Julkaistu

on

Ensimmäinen neljästä Euroopan kansalaispaneelista kokoontui Strasbourgissa 17. – 19. Syyskuuta keskustelemaan taloudesta, koulutuksesta, kulttuurista ja digitaalisesta vallankumouksesta.

Yhteensä 200 ihmistä saapui Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa aloittamaan prosessin, jonka avulla he voivat muotoilla suosituksia EU: n politiikoista Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta.

Paneelin jäsenet, jotka valittiin satunnaisesti edustamaan EU: n monimuotoisuutta, tarkastelivat monenlaisia ​​aiheita, kuten taloutta, työpaikkoja, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, koulutusta, kulttuuria, nuoria, urheilua ja digitaalista muutosta.

Mainos

Tervehdyspuheissaan Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt, konferenssin johtokunnan puheenjohtaja, korosti tapahtuman historiallista luonnetta: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaista politiikkaa ei kehitetä kansalaisten vaan kansalaisten puolesta. Koskaan aikaisemmin tällaista demokraattista kokemusta ei ole järjestetty ylikansallisella, yleiseurooppalaisella tasolla. ”

Kokouksissa vuorottelevat keskustelut pienryhmissä ja keskustelut kaikkien parlamentin täysistunnossa istuvien jäsenten kanssa. Eri alojen asiantuntijat kertoivat näkemyksistään tärkeimmistä tapahtumista ja haasteista.

Ensimmäisen kolmen päivän istunnon aikana paneeli vahvisti viisi teemaa, joita käsitellään tarkemmin seuraavissa kokouksissa:

Mainos
  • Työskentelee Euroopassa
  • Talous tulevaisuutta varten
  • Oikeudenmukainen yhteiskunta
  • Oppiminen Euroopassa
  • Eettinen ja turvallinen digitaalinen muutos

Jokainen teema oli jaettu osa-aiheisiin. Seuraavien istuntojen aikana paneelin jäsenet jaetaan ryhmiin työskentelemään ala-aiheiden parissa sekä käymään laajempaa keskustelua kaikkien paneelin jäsenten kanssa.

Paneeli valitsi myös 20 edustajaa konferenssin täysistuntoon, jossa he esittävät paneelin johtopäätökset ja keskustelun EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajien kanssa.

Osallistujat pitivät tervetulleena tilaisuutta puhua EU: n ongelmista. Italialainen teini -ikäinen Claudia sanoi: ”Tämä on erittäin mielenkiintoista. En tiennyt paljon politiikasta ja taloudesta, mutta olen erittäin iloinen voidessani olla täällä, tavata ihmisiä eri kulttuureista ja keskustella monista eri ongelmista. "

Espanjalainen Eduardo sanoi: ”Se on ollut uskomaton kokemus. En tiennyt mitä odottaa, mutta en voinut koskaan kuvitella tällaista. Olisin voinut tehdä sen 20 vuotta sitten. "

Toinen istunto pidetään verkossa 5. – 7. Marraskuuta, ja kolmas pidetään henkilökohtaisesti 3. – 5. Joulukuuta Dublinissa.

Muut Euroopan kansalaisten paneelit aloittavat työnsä tulevina viikonloppuina. Toinen paneeli, joka keskittyy EU: n demokratiaan, arvoihin, oikeuksiin, oikeusvaltioon ja turvallisuuteen, kokoontuu 24. - 26. syyskuuta.

Kansalaisten paneelit 

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Kansalaispaneelit puhuvat

Julkaistu

on

Kansalaispaneelit kokoontuvat tulevina kuukausina keskustelemaan EU: n tulevaisuudesta ja antamaan suosituksia. Lue lisää, EU-asiat.

Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi asettaa ihmiset keskelle keskustelua siitä, miten EU: n tulisi kehittyä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Kansalaispaneeleilla on tärkeä rooli: he keskustelevat ideoista tapahtumia kaikkialla EU: ssa ja kautta tehdyt ehdotukset Konferenssialusta ja tekee suosituksia, joista keskustellaan EU: n toimielinten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Kuka osallistuu?

Mainos

Euroopan kansalaispaneeleja on neljä, joista jokaisessa on 200 kansalaista. Paneelin jäsenet on valittu sattumanvaraisesti, mutta tavalla, joka kuvastaa EU: n monimuotoisuutta. Esimerkiksi kussakin paneelissa on sama määrä miehiä ja naisia ​​sekä suhteellinen edustus eurooppalaisista kaupunki- ja maaseutualueilta. 16–25 -vuotiaat nuoret muodostavat kolmanneksen jäsenistä.

Mitä keskustellaan?

Jokainen paneeli käsittelee joitain aiheita, joista ihmisiä on kutsuttu esittämään ideoita:

Mainos
  • Vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työpaikat/koulutus, kulttuuri, nuoriso, urheilu/digitaalinen muutos
  • Eurooppalainen demokratia/arvot ja oikeudet, oikeusvaltio, turvallisuus
  • Ilmastonmuutos, ympäristö/terveys
  • EU maailmassa/muuttoliike

Milloin kansalaispaneelit kokoontuvat?

Jokainen paneeli kokoontuu kolme kertaa. Ensimmäiset istunnot pidetään neljänä viikonloppuna 17. syyskuuta - 17. lokakuuta parlamentin tiloissa Strasbourgissa. Toiset istunnot pidetään verkossa marraskuussa ja kolmannet istunnot joulukuussa ja tammikuussa kaupungeissa eri puolilla EU: ta, jos terveydentila sen sallii.

Neljän kansalaispaneelin aikataulu

PaneeliAiheetEnsimmäinen istuntoToinen istuntoKolmas istunto
1Vahvempi talous, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja työpaikat /koulutus, kulttuuri, nuoriso, urheilu /digitaalinen muutos17-19 syyskuu5-7 marraskuu3-5. Joulukuuta (Dublin)
2Eurooppalainen demokratia/arvot ja oikeudet, oikeusvaltio, turvallisuus24-26 syyskuu12-14 marraskuu10.-12. Joulukuuta (Firenze)
3Ilmastonmuutos, ympäristö/ terveys1-3 lokakuu19-21 marraskuu7.-9. Tammikuuta (Varsova)
4EU maailmassa/muuttoliike15-17 lokakuu26-28 marraskuu14.-16. Tammikuuta (Maastricht)


Mikä on lopputulos?

Paneelit laativat suosituksia, joista keskustellaan konferenssin täysistunnossa, joka kokoaa yhteen kansalaiset, EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajat sekä muut sidosryhmät. Kaksikymmentä edustajaa kustakin paneelista osallistuu konferenssin täysistuntoihin ja esittelee paneelien työn tulokset.

Paneelin istunnot, joissa kaikki jäsenet tapaavat, lähetetään verkossa. Löydät niistä lisätietoja konferenssialustalta.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan terveysunioni: Parempi tautien ehkäisy ja rajat ylittävä yhteistyö

Julkaistu

on

Mepit ovat valmiita neuvottelemaan jäsenvaltioiden kanssa EU: n tautien ehkäisy- ja valvontakehyksen lujittamiseksi ja yhdessä rajatylittävien terveysuhkien torjumiseksi, Täysistunto  ENVI.

Ehdotus Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan keskuksen (ECDC) toimeksiannon jatkamisesta hyväksyttiin äänin 598 puolesta, 84 vastaan ​​ja 13 tyhjää. EU: n jäsenvaltioiden olisi kehitettävä kansallisia valmius- ja reagointisuunnitelmiaan ja toimitettava oikea -aikaisia, vertailukelpoisia ja korkealaatuisia tietoja, parlamentin jäsenet sanovat. He haluavat myös varmistaa, että ECDC: n toimeksianto ulottuu tartuntatautien ulkopuolelle kattamaan myös suuret tartuntataudit, kuten sydän- ja verisuonitaudit ja hengityselinsairaudet, syöpä, diabetes tai mielisairaus.

Lainsäädäntöehdotus EU: n kriisien ennaltaehkäisyn, valmiuden ja reagoinnin lujittamiseksi tulevia vakavia rajatylittäviä terveysuhkia käsiteltäessä hyväksyttiin 594 puolesta, 85 vastaan ​​ja 16 tyhjää. COVID-19-kriisi paljasti, että EU: n tasolla on tehtävä lisätoimia jäsenvaltioiden, erityisesti raja-alueiden välisen yhteistyön tukemiseksi, parlamentin jäsenet korostavat. Tekstissä vaaditaan myös selkeitä menettelyjä ja suurempaa avoimuutta EU: n yhteisissä hankintatoimissa ja niihin liittyvissä hankintasopimuksissa.

Mainos

Katso tallenne täysistunnon keskustelusta (ensimmäinen osa että toinen osa).

Esittelijä Joanna Kopcińska (ECR, PL) sanoi: ”Ehdotuksemme parantaisivat yhteistyötä, tietojen, asiantuntemuksen ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa jäsenvaltioiden ja komission, terveysturvakomitean ja ECDC: n välillä. Tämä johtaa parempaan valmistautumiseen ja vastausten koordinointiin terveyshaasteita käsiteltäessä. Päätimme myös tehostaa analyysejä ja mallintamista, jotta voimme tukea jäsenvaltioita taudinpurkausten hallinnassa keräämällä ja käsittelemällä lisää epidemiologisia tietoja samalla kun säilytetään kansallinen kansallinen toimivalta terveyden suojelussa. ”

”Kaikkien eurooppalaisten politiikkojen vision” Yksi terveys ”on ohjattava koko kriisien ennakointi- ja hallintajärjestelmäämme. COVID-19-kriisi osoittaa, miten kansanterveysongelma voi vaikuttaa jokaisen eurooppalaisen yhteiskunnan asianmukaiseen toimintaan ”, esittelijä sanoi. Véronique Trillet-Lenoir (Uusi, Ranska). ”Tuen täysin lääketieteellisten tuotteiden yhteisen ostomenettelyn asettamista standardiksi. Mitä tulee teollisuuden kanssa käytäviin neuvotteluihin, EU on vahvempi, kun se puhuu yhdellä äänellä kaikkien jäsenvaltioiden puolesta ”, hän lisäsi.

Mainos

Tausta

Osana Euroopan terveysunionin rakentaminen, komissio ehdotti 11. marraskuuta 2020 uutta terveysturvakehystä, joka perustuu kokemuksia koronaviruksesta. Paketti sisältää a ehdotus asetukseksi vakavista rajatylittävistä terveysuhkista ja ehdotus vahvistaa valtuuksia Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa