Liity verkostomme!

Albania

Rajahallinto: EU allekirjoittaa Frontexin asemaa koskevan sopimuksen Albanian kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unioni ja Albania allekirjoittivat 15. syyskuuta uuden sopimuksen rajahallinnon operatiivisesta yhteistyöstä Euroopan raja- ja merivartioviraston (Frontex) kanssa. Neuvoston, komission ja Albanian hallituksen edustajat allekirjoittivat sopimuksen.

Sopimus on suorite EU:n Länsi-Balkanin toimintasuunnitelma. Vahvistettu operatiivinen yhteistyö Länsi-Balkanin kumppanien ja Frontexin välillä auttaa torjumaan laitonta maahanmuuttoa ja rajat ylittävää rikollisuutta ja lisää entisestään turvallisuutta EU:n ulkorajoilla. Uusi sopimus päivittää aiempaa asemasopimusta vuodesta 2019 alkaen sallimalla myös Frontexin pysyvän joukkojen upseerien lähettämisen Albanian ja naapurimaiden Länsi-Balkanin kumppanien välisille rajoille. Allekirjoituksen jälkeen sopimusta voidaan soveltaa väliaikaisesti Albanian parlamentin suostumuksella. Sopimuksen lopullinen tekeminen edellyttää Euroopan parlamentin hyväksyntää ja neuvoston päätöstä sekä Albanian puolella jäljellä olevia ratifiointivaiheita.

Allekirjoitus tapahtui lehden marginaaleissa Berliinin prosessin sisäministerien kokous, isännöi eilen Tiranassa Albanian sisäministeri Taulant Balla. Siellä Länsi-Balkanin kumppaneiden ministerit, useat EU:n ministerit, EU:n virastojen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja kansainvälisten järjestöjen edustajat keskustelivat yhdennetystä rajavalvonnasta, järjestäytyneen rikollisuuden torjuntayhteistyöstä ja kyberturvallisuudesta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa