Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Sukupuolten välinen ero koulutustasolla pienenee, mutta naiset ovat edelleen aliedustettuina tutkimuksessa ja innovaatioissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Naisopiskelijoiden ja valmistuneiden määrä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritasolla on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Naiset ovat kuitenkin edelleen aliedustettuina tutkijan ja innovaation uralla. Nämä ovat eräitä Euroopan komission keskeisimmistä havainnoista She Figures 2021 -raportti, joka vuodesta 2003 lähtien seuraa sukupuolten tasa-arvon edistämistä tutkimuksen ja innovoinnin alalla Euroopan unionissa ja sen ulkopuolella.

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel piti tämän vuoden raporttia tervetulleena ja sanoi: "Uusin She Figures -raportti korostaa, että Euroopan talous, laboratoriot ja korkeakoulut ovat jo riippuvaisia ​​naisista. Se osoittaa kuitenkin myös, että meidän on edelleen tehtävä enemmän sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi, erityisesti innostaaksemme tyttöjä uralle STEM-alalla. Ei ole epäilystäkään, että Eurooppa tarvitsee naisten luovuutta ja yrittäjyyspotentiaalia kestävämmän, vihreämmän ja digitaalisemman tulevaisuuden luomiseksi.

She Figures 2021 -julkaisussa korostetaan, että kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa naisia ​​on keskimäärin enemmän kuin miehiä opiskelijoissa (54 %) ja valmistuneissa (59 %), ja tohtorintutkinnoissa sukupuolten välinen tasapaino on lähes tasainen (48 %). Opintoalojen välillä on kuitenkin edelleen eroja. Esimerkiksi naisia ​​on edelleen alle neljännes ICT-alan tohtorintutkinnon suorittaneista (22 %), kun taas terveyden ja hyvinvoinnin sekä koulutuksen aloilla naisten osuus on vähintään 60 % (60 % ja 67 %). Lisäksi naiset edustavat vain noin kolmannesta tutkijoista (33 %).

Korkeakoulujen korkeimmalla tasolla naiset ovat edelleen aliedustettuina, ja heillä on noin neljäsosa täysprofessorin viroista (26 %). Naiset työskentelevät myös vähemmän tutkijoina ja insinööreinä (41 %), ja he ovat aliedustettuina itsenäisten ammatinharjoittajien joukossa tieteen ja tekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammateissa (25 %). Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa