Liity verkostomme!

Kroatia

Komissio hyväksyy Kroatian aluetukikartan vuosille 2022–2027

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Kroatian kartan aluetukien myöntämisestä 1. tammikuuta 2022–31. joulukuuta 2027 tarkistetut aluetuen suuntaviivat ('RÄTTI'). Tarkistetut alueelliset suuntaviivat, jotka komissio hyväksyi 19. huhtikuuta 2021 ja tulevat voimaan 1. tammikuuta 2022, antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden tukea Euroopan heikommassa asemassa olevia alueita kuromalla kiinni ja pienentää eroja taloudellisen hyvinvoinnin, tulojen ja työttömyyden osalta. koheesiotavoitteet, jotka ovat unionin ytimessä. Ne tarjoavat myös jäsenvaltioille enemmän mahdollisuuksia tukea siirtymävaiheen tai rakenteellisten haasteiden, kuten väestökadon, edessä olevia alueita, jotta ne voivat osallistua täysimääräisesti vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen.

Samaan aikaan tarkistetuissa aluetukea koskevissa suuntaviivoissa säilytetään vahvat suojatoimenpiteet, joilla estetään jäsenvaltioita käyttämästä julkisia varoja työpaikkojen siirtämiseen EU:n jäsenvaltiosta toiseen, mikä on olennaista reilun kilpailun kannalta yhtenäismarkkinoilla. Kroatian aluekartassa määritellään Kroatian alueet, jotka voivat saada alueellista investointitukea. Kartassa vahvistetaan myös enimmäistuki-intensiteetit tukikelpoisilla alueilla. Tuki-intensiteetti on valtiontuen enimmäismäärä, joka voidaan myöntää tuensaajaa kohden ilmaistuna prosentteina tukikelpoisista investointikustannuksista. Tarkistettujen alueellisten suuntaviivojen mukaan alueet, jotka kattavat Kroatian koko väestön, voivat saada alueellista investointitukea. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa