Liity verkostomme!

Hormonaaliset haitta-aineet (EDC)

Kemikaalit: Komissio pyytää yleisön mielipiteitä merkintöjen yksinkertaistamisesta ja digitalisoinnista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen kemiallisten tuotteiden, kuten liimojen, pyykin- ja astianpesuaineiden sekä lannoitevalmisteiden merkintöjen yksinkertaistamisesta ja digitalisoinnista. Tuotteiden mukana tulevat tarrat ovat ensisijainen väline tärkeiden tietojen välittämiseksi käyttäjille, mukaan lukien vaara- ja turvallisuustiedot sekä tuotteen käyttöohjeet.

Vielä, olennaisimman kemikaalilainsäädännön (lukuun ottamatta REACH-asetusta) kuntotarkastus) että pesuaineasetuksen arviointi osoitti, että merkintöjen ymmärtämistä ja siten kuluttajansuojaa voidaan edelleen parantaa välttämällä se, että etiketit ovat liian täynnä tietoa, joka on usein teknistä. Julkisessa kuulemisessa kerätään palautetta kokemuksista ja mielipiteistä kuluttajilta, ammattikäyttäjiltä, ​​teollisuudelta, kansalaisyhteiskunnan järjestöiltä, ​​kansallisilta viranomaisilta ja muilta asianomaisilta osapuolilta. 

Tulokset otetaan huomioon komission ehdotuksissa, jotka koskevat aineiden ja seosten luokitusta, merkintöjä ja pakkaamista (CLP) sekä pesuaineita ja lannoitevalmisteita koskevien asetusten tarkistamista, odotettavissa olevan vuonna 2022. Julkinen kuuleminen on saatavilla tätä ja on avoinna 16 asti.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa