Liity verkostomme!

EU: n lainsäädännön

Avioeroissa kertoimet pinotaan naisia ​​vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Covid-19-pandemian ja sitä seuraavien lukkojen Eurooppaan aiheuttamien monien haittavaikutusten joukossa on erityisen häpeällistä: taivaallinen kotiväkivalta. Ranska - syvään upotetulla sovinismillaan - on erottautunut erityisesti, kun puhelut hallituksen vihjelinjalle väärinkäytetyistä naisista nousivat 400 prosenttia lukituksen aikana.

Samanaikaisesti näiden suhteiden jättäminen ei ole helppoa. Laillisesti naimisissa oleville naisille avioero olisi looginen askel, mutta kaikki naiset eivät halua tai edes pysty tekemään sitä. Syyt tähän ovat moninaiset, mutta yksi yleisimmistä syistä on myös yksi useimmin unohdetuista: tosiasia, että naiset ovat yleisesti epäedullisessa asemassa avioerosopimuksissa, jotka jättävät naisia ​​taloudellisiin ja sosiaalisiin vaikeuksiin useammin kuin miehet.

Naiset saavat lyhyen kepin

Tämä tosiasia on yllättävää yhtenäinen ympäri maailmaa, minkä vuoksi on vieläkin järkyttävämpää, että naiset löytävät heitä vastaan ​​edelleen kertoimet erittäin kehittyneiltä alueilta, joilla on vahva naisten oikeuksien ja tasa-arvon asialista, kuten Euroopassa. Vuonna 2018 tehty tutkimus, jossa arvioitiin sukupuolieroja avioeron seurauksissa käyttäen Saksan sosioekonomisen paneelin tutkimuksen (1984--2015) tietoja, löytyi että "naiset olivat erittäin epäedullisessa asemassa kotitalouksien tulojen menetyksen ja siihen liittyvän köyhyysriskin kasvun suhteen". Mikä pahempaa, nämä tappiot olivat pysyviä ja merkittäviä, ilman merkittäviä muutoksia ajan mittaan.

Mainos

Vaikka ratkaisu johtaa varojen jakamiseen 50/50, naiset tuntevat usein olevan epäedullisessa asemassa pienemmän ansaintavoiman vuoksi aiheutti lastenhoitovelvollisuuksien ja lyhennettyjen työaikojen perusteella tai tehdä strategisia uravalintoja Lisäksi naiset jäävät usein velkaantunut avioeromenettelyn oikeudenkäyntikulut, koska heidän alhaisemmat säästötasot merkitsevät sitä, että heidän on luotettava silmiinpistäviin lainoihin. Naisten taloudellinen tilanne harvoin toipua tarpeeksi päästäkseen avioeroa edeltävälle tasolle, kun taas miesten tulot yleensä nousevat keskimäärin 25 prosenttia jakautumisen jälkeen.

 

Rikas tai köyhä, menetät

Mainos

Vaikka nämä ongelmat ovat yleisiä tapauksia eri kulttuureissa ympäri maailmaa, ne ovat myös riippumattomia sosiaaliluokasta. Voi tuntua itsestään selvältä, että nämä ongelmat ovat yksinomaan keskiluokan eikä yhteiskunnan rikkaimpien jäsenten keskuudessa. Rikkaista aviomiehistä erottavilla naisilla on kuitenkin samat esteet ja epäedulliset näkymät. Todellakin, jos on olemassa yksi yhteinen tekijä, joka yhdistää naiset kaikissa sosiaalisissa kerroksissa, heidän on taisteltava suhteettomasti kovemmin kuin entiset aviomiehensä saadakseen oikeudenmukaisen osuutensa avioerokakusta.

Asia on Azerbaidžanin oligarkin Farkhad Akhmedovin ja hänen entisen vaimonsa Tatiana Akhmedovan välinen katkera avioerotaistelu. Bakussa toimiva Farkhad Akhmedov, joka ei onnistunut saamaan Azeran kansalaisuutta, sai omaisuutensa kaasualalta, mutta lähti teollisuudesta pakko- myydä osuutensa Northgasista Inter RAO: lle vuonna 2012 $ 400 euroa alle arvon. Ison-Britannian kansalainen Tatiana palkittiin 40 prosenttia Ison-Britannian tuomioistuimen vuonna 2016 tekemä entisen aviomiehensä omaisuus on noin 453 miljoonaa puntaa - historian suurin avioerosopimus. Sen sijaan, että hyväksyisi tuomion ja maksaisi, Farkhad Akhmedov on taistellut hampaan ja kynsien varalta välttääkseen maksuja tai luovuttamalla entiselle vaimolleen sovinnossa annettuja varoja, mukaan lukien taidekokoelma, kiinteistöt ja superyacht, jotka on arvostettu £ 350 euroa

 

Vuosisadan avioero

Prosessi, Akhmedov on usein taistellut vain käsineet pois, mutta suorastaan ​​likainen. Akhmedovin puolustaminen alusta alkaen väitti että pari erosi aiemmin, nimittäin Moskovassa vuonna 2000. Puolustuksen mukaan väitetty avioero korvaa Ison-Britannian päätöksen maalata Akhmedova petokseksi. Yritys herättää entistä vaimoaan palasi kuitenkin takaisin: mitään todisteita aikaisemmasta avioerosta ei koskaan toteutunut, mikä johti oikeusministeri Haddon-Caveen vuonna 2016 julistaa "... että vuoden 2000 Moskovan avioerodokumentit - - olivat väärennettyjä kaikkina olennaisina aikoina."

Tämän olisi pitänyt olla tappava isku Farkhad Akhmedovin puolustukseen, mutta neljän vuoden kuluttua ei ole tehty merkittäviä maksuja - huolimatta siitä, että alkuperäinen Akhmedovan hyväksi vuonna 2016 tehty päätös on pidetty voimassa muissa tuomioistuimissa. Vuonna 2018 Akhmedov oli sulkea Oikeuden halveksuntaa vastaan ​​oikeusministeri Haddon-Cave arvosteli häntä siitä, että hän oli toteuttanut "lukuisia monimutkaisia ​​toimenpiteitä", joiden tarkoituksena oli välttää tuomion täytäntöönpano, kuten "omaisuuden kätkeminen offshore-yritysten verkkoon". Nämä yksiköt, jotka sijaitsevat pääasiassa Liechtensteinissa, olivat äskettäin tilasi siirtää Ahmedovin omaisuus Tatianalle.

 

Tämä on miesten maailma

Ei pitäisi olla yllättävää, että tätä ei ole vielä tapahtunut, oligarkin aikana ylenkatse sillä sekä Ison-Britannian laki että hänen entinen vaimonsa ovat horjumattomia. Itse asiassa Akhmedovin tapaus - omaisuuden määrän ja suuren julkisuuden vuoksi - paljastaa avioerotulosten jyrkän vastakohdan ja että naiset yleensä taistelevat ylämäkeen taistelua sovinnon oikeudenmukaisuuden puolesta, joka voi kestää vuosia, kiristäen heidän kykyjään. siirtyä eteenpäin ja aloittaa elämänsä uudelleen.

Silti se voisi auttaa lisäämään tietoisuutta tästä syvälle juurtuneesta eriarvoisuudesta, jossa naiset kaikkialla maailmassa, jotka etsivät avioeroa tai oikeudenmukaisuutta perheväkivallan vuoksi, altistuvat ylivoimaisesti heidän entisen puolisonsa hyväksi. Vahvempi ja hellittämättömämpi päätösten täytäntöönpano - mukaan lukien tuskallinen rangaistus noudattamatta jättämisen yhteydessä - on ainoa tapa murtaa noidankehä. Muuten sukupuolten tasa-arvo on ikuisesti epätäydellinen, jopa saavuttamaton.

 

 

 

 

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa