Liity verkostomme!

EU: n talousarvio

EU: n talousarvio 2022: Työpaikat, työpaikat vahvan elpymisen saavuttamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio esittää tänään (8. kesäkuuta) EU: n talousarvioesityksen vuodeksi 2022 parlamentin jäsenten budjettivaliokunnalle ja käynnistää siten virallisesti vuotuisen talousarviomenettelyn.

”EU: n seuraavan vuotuisen talousarvion on oltava kaikilta osin elvytysbudjetti. Palautuminen sopii kaikille alueille, kaikille sektoreille ja kaikille sukupolville. Tämä tarkoittaa etusijalle asettamista talouskriisistä eniten kärsineille, kuten pienille ja keskisuurille yrityksille ja nuorille sukupolville. Meidän on pidettävä Eurooppa kilpailukykyisenä globaaleilla markkinoilla keskittymällä työpaikkoihin ja investoimalla voimakkaasti digitaalialalle, vihreään talouteen ja turvalliseen infrastruktuuriin. Tästä syystä pyrimme vahvistamaan komission ehdotusta kaikilla käytettävissä olevilla talousarviovaroilla, jotta vuosi 2022 voi olla käännekohta elpymisessä ", sanoi Euroopan parlamentin esittelijä ja EU: n vuoden 2022 talousarvion neuvottelija Karlo Ressler.

"EU: n vuoden 2022 talousarviossa on tarvittavat taloudelliset resurssit kasvun, kilpailukyvyn ja siten työpaikkojen luomiseksi EU: ssa. EU: n vuoden 2022 talousarvio on vaativa ja ratkaisevan tärkeä elpymiselle Euroopassa. Vuonna 2022 kaikkien EU: n pitkän aikavälin talousarvion 2021/2027 ja kansallisten elvytyssuunnitelmien varojen ja ohjelmien on oltava samanaikaisesti toteutettavissa. Lisäksi jäsenvaltioiden on käytettävä myös edellisestä EU: n pitkäaikaisesta talousarviosta 2014/2020 vielä käytettävissä olevia varoja, jotka ovat edelleen käytettävissä vuoteen 2023 saakka ”, selitti EPP-ryhmän talousedustaja José Manuel Fernandes.

EU: n talousarvio

NextGenerationEU käynnistää strategiansa kerätä 800 miljardia euroa

Julkaistu

on

Johannes Hahn, budjetista ja hallinnosta vastaava komissaari

Komissio (14. huhtikuuta) käynnisti lainausstrategiansa kerätäkseen 800 miljardia euroa väliaikaisen elpymisen välineelle NextGenerationEU. Rahastot keskittyvät vihreään ja digitaaliseen rahoitukseen. Se toimii samalla tavalla kuin valtiollinen sijoitusrahasto ja pitää lainanoton kustannukset alhaisina EU: n jäsenvaltioille. 

'NextGenerationEU on pelinvaihtaja Euroopan pääomamarkkinoille'

Rahasto houkuttelee todennäköisesti sijoittajia Eurooppaan ja vahvistaa euron kansainvälistä asemaa. 

Talousarviosta ja hallinnosta vastaava komissaari Johannes Hahn sanoi: "NextGenerationEU on pelinvaihtaja Euroopan pääomamarkkinoille. Rahoitusstrategia ottaa NextGenerationEU-lainat käyttöön, joten meillä on kaikki tarvittavat välineet sosiaalisen ja taloudellisen elpymisen käynnistämiseksi ja vihreän, digitaalisen ja joustavan kasvun edistämiseksi. Viesti on selvä: heti kun komissiolla on laillinen mahdollisuus lainata, olemme valmiita aloittamaan! "

Lainanotto elpymisen rahoittamiseksi

NextGenerationEU - koronaviruspandemiaan kohdistuvan EU: n toiminnan keskiössä - rahoitetaan lainoilla pääomamarkkinoilla. Keräämme noin 800 miljardia euroa vuoden 2026 loppuun mennessä. Kaikki lainat maksetaan takaisin vuoteen 2058 mennessä.

Monipuolinen rahoitusstrategia: tilannekuva

Hajautetussa rahoitusstrategiassa yhdistetään erilaisten rahoitusvälineiden ja rahoitusmenetelmien käyttö avoimeen ja avoimeen viestintään markkinaosapuolille.

Monipuolinen rahoitusstrategia auttaa komissiota saavuttamaan kaksi päätavoitetta: vastaamaan NextGenerationEU: n suuriin rahoitustarpeisiin ja saavuttamaan toivotut alhaiset kustannukset ja alhaisen toteutusriskin kaikkien jäsenvaltioiden ja niiden kansalaisten edun mukaisesti.

Continue Reading

EU: n talousarvio

Parlamentin jäsenet ovat valmiita nostamaan komission oikeuteen EU: n talousarvion suojaamatta jättämisen vuoksi

Julkaistu

on

Parlamentti on valmis ryhtymään oikeustoimiin, jos komissio viivästyttää talousarvion oikeusvaltion ehdollisuusmekanismin soveltamista edelleen, Täysistunto  CONT  LIBE.

Torstaina (25. maaliskuuta) 529 puolesta, 148 vastaan ​​ja 10 tyhjää hyväksymässään päätöslauselmassa parlamentin jäsenet muistuttavat, että oikeusvaltioperiaatteen noudattamatta jättäminen jäsenvaltioissa voi vaikuttaa EU: n talousarvion eheyteen. He varoittavat Euroopan komissiota siitä, että jos se ei noudata oikeudellisesti sitovan ehdollisuusasetuksen mukaisia ​​velvoitteitaan eikä toteuta kaikkia asianmukaisia ​​toimenpiteitä EU: n taloudellisten etujen ja arvot, Parlamentti "katsoo tämän olevan laiminlyönti" ja vie komission oikeuden eteen Article 265 SEUT.

Parlamentin jäsenet vaativat olemassa olevaa säännöt Oikeusvaltioperiaatetta on sovellettava eikä "suinkaan voida hyväksyä suuntaviivoja", komissio on parhaillaan valmistelemassa tätä toimenpidettä. Jos komissio pitää tällaisia ​​suuntaviivoja tarpeellisina, tämänpäiväisessä päätöslauselmassa vaaditaan, että niiden on oltava valmiita 1. kesäkuuta 2021 mennessä ja että parlamenttia on kuultava ennen niiden hyväksymistä. Parlamentin jäsenet toistavat oikeusvaltiomekanismin viipymättä soveltamisen tärkeyden, erityisesti ottaen huomioon sen mahdolliset vaikutukset Seuraava sukupolviEU rahasto.

Tausta

Päätöslauselma, josta parlamentin jäsenet tänään äänestivät, on keskustelu edellisessä täysistunnossa, jossa parlamentin jäsenet muistuttivat komissiota siitä, että oikeusvaltion ehdollisuusmekanismi on ollut jo voimassa 1. tammikuuta 2021.

Lähes kaikki tämän keskustelun puhujat toivat, että asetus on oikeudellisesti sitova riippumatta Euroopan parlamentin kannasta Eurooppa-neuvosto, jolla ei ole oikeusvaikutuksia, ja huolimatta meneillään olevista oikeustoimista Euroopan unionin tuomioistuimessa, joilla ei ole lykkäävää vaikutusta. Oikeusvaltion ehdollisuusmekanismi on uusi työkalu, jonka tarkoituksena on suojata EU: n varoja väärinkäytöltä EU: n hallituksilta, joiden todetaan rikkoneen oikeusvaltioperiaatetta.

Lisätietoja 

Continue Reading

EU: n talousarvio

Oikeusvaltio: EP: n jäsenet varoittavat komissiota käynnistämään budjettimekanismin viipymättä

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet korostivat, että parlamentti käyttää kaikkia käytettävissään olevia keinoja, jos komissio ei täytä velvoitteitaan uuden talousarvion suojamekanismin käytössä. Täysistunto  LIBE

Tänään (11. maaliskuuta) pidetyssä täysistuntokeskustelussa parlamentin jäsenet kysyivät komission jäsen Hahnilta, miksi komissio ei ole vielä käyttänyt mekanismia EU: n talousarvion suojaamiseksi yleistetyiltä oikeusvaltiopuutteilta. Korostetaan, että uudet säännöt tuli voimaan 1. tammikuuta, melkein kaikki kaiuttimet toisti, että mekanismia koskevat säännökset ovat oikeudellisesti sitovia, toisin kuin Eurooppa-neuvoston päätelmät joilla ei ole oikeusvaikutuksia. Useat puhujat korostivat, että mekanismin käyttö on välttämätöntä EU: n lupausten täyttämiseksi ja kansalaisten odotusten täyttämiseksi uskottavuuden menettämisen välttämiseksi. Vastaavalla tavalla jotkut parlamentin jäsenet viittasivat tarpeeseen suojella EU: n rahoituksen todellisia edunsaajia (kuten opiskelijoita ja kansalaisyhteiskuntaa) ja pyysivät selkeyttä komission tätä tarkoitusta varten omistaman digitaalisen alustan tilasta.

Monet parlamentin jäsenet suhtautuivat voimakkaasti komission jäsen Hahnin lausuntoon, jonka mukaan uuden mekanismin suuntaviivojen laatiminen on saatettava päätökseen ennen mekanismin aktivointia ja että niiden on tarvittaessa otettava huomioon Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomio (odotettavissa toukokuussa). Korostamalla joukkoa pitkään jatkuneita kysymyksiä ja tilanteen jatkuvan heikkenemisen joissakin maissa, mukaan lukien Unkari ja Puola, he pyysivät välittömiä toimia estääkseen EU: n talousarvioon ja arvoihin kohdistuvat lisävahingot. Jotkut huomauttivat myös komission velvollisuudesta toimia poliittisesti riippumattomana elimenä ja sen roolista perussopimusten vartijana.

Muutama puhuja sitä vastoin tuomitsi keskustelun ja itse mekanismin poliittisesti motivoituneeksi, ja jotkut heistä pyysivät neuvoston päätelmien noudattamista.

Voit päästä keskusteluun tätä.

Seuraavat vaiheet

Parlamentti äänestää päätöslauselmaesityksestä aiheesta aiheesta maaliskuun II täysistunnossa, joka on tarkoitus pitää 24. – 25. Maaliskuuta.

Tausta

Mukaan säännöt hyväksyttiin joulukuussa 2020, komissio, todettuaan rikkomuksen, ehdottaa ehdollisuusmekanismin käynnistämistä EU: n hallitusta vastaan ​​ja sen jälkeen joko leikata tai jäädyttää kyseiselle jäsenvaltiolle suoritettavat maksut EU: n talousarviosta. Sitten neuvostolla on kuukauden määräaika äänestää ehdotetuista toimenpiteistä (tai kolme kuukautta poikkeustapauksissa) määräenemmistöllä.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa