Liity verkostomme!

Euroopan parlamentin vaaleissa

Portugalin sosialistit saivat kannatusta ennen ennenaikaisia ​​vaaleja, kertoo kysely

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa puhuu kansalle ilmoittaakseen hänen päätöksensä hajottaa parlamentti, mikä laukaisi ennenaikaiset parlamenttivaalit Belemin palatsissa Lissabonissa, Portugalissa 4. marraskuuta 2021. REUTERS/Pedro Nunes/File Photo

Portugalia hallitsevat sosialistit johtavat kilpailua tammikuun vaaleissa enemmän ääniä kuin he saivat vuonna 2019, mutta eivät saaneet täyttä enemmistöä, ensimmäisen äänestysaikeista tehdyn kyselyn mukaan sen jälkeen, kun parlamentti hylkäsi heidän budjettinsa viime viikolla. kirjoittavat Andrei Khalip ja Sergio Goncalves, Reuters.

Yhdistetty vasemmisto, mukaan lukien pääministeri Antonio Costan entiset kovan vasemmiston kumppanit, jotka auttoivat upottamaan budjettiesitystä ja käynnistämään ennenaikaiset vaalit, säilyttäisivät enemmistön parlamentissa ja saisivat 52 prosenttia äänistä, Aximagen mielipidemittausten mukaan.

Presidentti Marcelo Rebelo de Sousa julisti torstaina (4. marraskuuta) ennakkoäänestyksen 30. tammikuuta sen jälkeen, kun budjetin tappio päätti kuusi vuotta kestäneen suhteellisen poliittisen vakauden sosialistien alaisuudessa. Lue lisää.

Mainos

Hallitus toimii edelleen täysimääräisesti, kunnes eduskunta hajotetaan virallisesti.

Poliittiset analyytikot sanovat, että vaalit eivät yksin ehkä ratkaise poliittista umpikujaa, koska mikään yksittäinen puolue tai toimiva liitto ei todennäköisesti saavuta vakaata enemmistöä. Useimmat pitävät vasemmiston liittoa täysin mahdottomana rakentaa uudelleen keskinäisen epäluottamuksen vuoksi.

Keskusvasemmiston sosialistit saisivat 38.5 prosenttia äänistä, noin yhden prosenttiyksikön enemmän kuin edellisessä heinäkuussa tehdyssä kyselyssä, ja vuoden 36.3 parlamenttivaaleissa 2019 prosenttia.

Mainos

Tärkeimmät oppositiopuolueen sosialidemokraatit olivat 24.4 prosentin kannalla, mikä laski heinäkuun 25.2 prosentista ja lähes 28 prosentista viime vaaleissa.

Vasemmistoblokki, joka on nyt 8.8 prosenttia 9.5 prosentin osuuden jälkeen vuonna 2019, pysyisi kolmanneksi suosituin puolueena, jota seuraa tiiviisti nouseva äärioikeistopuolue Chega, joka äänestää 7.7 prosentilla, kun se oli jyrkästi vain 1.3 prosenttia vuonna 2019.

Kommunistinen puolue, joka yhdessä vasemmistoblokin kanssa oli aikoinaan hallituksen kumppani parlamentissa, saisi 4.6 prosenttia.

Osa torstaina julkaistusta Aximagen kyselystä osoitti, että 54 prosenttia vastaajista piti ennenaikaisia ​​vaaleja "haitaksi maalle", ja 68 prosenttia uskoi, että mikään puolue ei saisi enemmistöä parlamentissa.

Aximage tutki 803 henkilöä 28.-31. lokakuuta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa