Liity verkostomme!

Politiikka

Mepit kutsuvat Facebookin ilmiantajan Frances Haugenin todistamaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta (IMCO) on kutsunut Facebookin ilmiantajan Frances Haugenin kuulemiseen 8. marraskuuta.

Haugen oli lähde useille artikkeleille, jotka julkaistiin äskettäin Washington Post paljastavat yrityksen sisäiset tutkimusraportit, jotka osoittavat, että Facebook -ryhmä, mukaan lukien Instagram ja WhatsApp, oli tietoinen sen aiheuttamista vahingoista nuorille, rokotuspyrkimyksille ja demokratialle.

Yhdysvaltain senaatin kuulemistilaisuudessa Haugen sanoi avauspuheenvuorossaan uskovansa, että Facebookin tuotteet vahingoittavat lapsia, heijastavat divisioonaa, heikentävät demokratiamme ja paljon muuta: ”Yhtiön johto tietää tapoja tehdä Facebookista ja Instagramista turvallisempia eikä tee tarvittavia muutoksia koska he ovat panneet valtavat voitonsa ihmisten eteen. ”

IMCO: n puheenjohtaja Anna Cavazzini (vihreät/EFA, DE) sanoi: ”Ilmiantajat, kuten Frances Haugen, osoittavat, että online -maailmaa koskevat demokraattiset säännöt on kiireellisesti asetettava käyttäjien eduksi. Hänen paljastuksensa paljastivat luontaisen ristiriidan alustan liiketoimintamallin ja käyttäjien etujen välillä. Se osoittaa, että tarvitsemme vahvat säännöt sisällön valvontaan ja kauaskantoiset avoimuusvelvoitteet Euroopassa. Se osoittaa myös, että yritysten itsesääntely ei ole toiminut. 

”Digitaalipalvelulain myötä Euroopan unioni on oikealla tiellä torjumaan vihapuhetta ja disinformaatiota verkossa käsittelemällä liiketoimintamalleja, jotka käyttävät algoritmeja myydäkseen enemmän mainontaa, vaikka sillä olisi haitallinen vaikutus yhteiskuntaan. Meidän on säänneltävä koko järjestelmää, joka suosii disinformaatiota ja väkivaltaa tosiasiallisen sisällön sijaan - ja meidän on valvottava sitä tehokkaasti.

"Kaikki Facebook -tiedostojen väitteet on tutkittava."

Sisämarkkinakomitea käsittelee parhaillaan vastaustaan ​​digitaalipalvelulakiin ja digitaalimarkkinalakiin, jonka Euroopan komissio esitteli joulukuussa 2020.

Mainos

Luonnosluonnokset DSA: sta ja DMA: sta, laatinut Christel Schaldemose (S&D, DK) ja Andreas Schwab (EPP, DE) esiteltiin valiokunnassa 21. kesäkuuta. Valiokunnassa on jätetty 2297 tarkistusta DSA: han ja 1199 tarkistusta DMA: han. Kompromissiluonnoksia käsitellään 27. – 28. Lokakuuta, ja valiokunnassa äänestetään 8. marraskuuta. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa