Liity verkostomme!

Etusivu

Euroopan parlamentti Strasbourg toimintaohjelman

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mainos

Euroopan-parlamentti-Strasbourg1rz

Keskeistä seuraavan Euroopan parlamentin täysistunto - 21. – 24. lokakuuta 2013 (Strasbourg).

Mainos

EU: n talousarvio 2014: EP asettaa kääntää neuvoston leikkauksia kasvun ja humanitaarisen avun

Parlamentti aikoo kumota neuvoston ehdottamat kasvu- ja työpaikkainvestointien leikkaukset, kun se äänestää keskiviikkona EU: n vuoden 2014 talousarviosta. Sama koskee neuvoston leikkauksia Lähi-idän humanitaarisen avun ja pakolaisten rahoitukseen. Parlamentin omaa budjettia pienennetään huomattavasti.

Mepit vahvistaa niiden painopisteet Eurooppa-neuvoston kokouksessa

Prioriteetit 24-25 lokakuun Eurooppa-neuvoston kokouksessa keskustellaan komission ja neuvoston puheenjohtajan keskiviikkona 09.00. Mepit ovat todennäköisesti korostaa tarvetta todellisen alenemisen nuorisotyöttömyys, vahvempi ja sosiaalinen EMU innovointikannustimet, ja toimenpiteitä käsitellä maahanmuuttoon Välimeren.

Taloudellinen koordinointia EU-maiden on oltava paljon parempi

Parlamentin vuosittaisesta päätöslauselmasta "eurooppalaisen ohjausjakson" prosessista, jossa EU: n jäsenvaltiot koordinoivat budjetti- ja talouspolitiikkaansa, keskustellaan ja siitä äänestetään keskiviikkona aamulla. Päätöslauselmaluonnoksessa suhtaudutaan myönteisesti jonkin verran edistymiseen, mutta siinä vaaditaan monia tärkeitä korjauksia.

Maahanmuuttajat: EU: n on vältettävä uusien onnettomuuksien Välimeren

Välimeren muuttovirrat ovat päätöslauselma, josta äänestetään keskiviikkona. Siirtolaisvirta, joka johtaa viimeisimpien tragedioiden kaltaisiin Lampedusan ja Sisilian rannikoilla, on haaste paitsi Italialle myös koko EU: lle, parlamentin jäsenet korostivat parlamentin viimeisessä istunnossa. Jäsenvaltioiden välisen ja maahanmuuttajien välisen solidaarisuuden on oltava sekä tekoja että sanoja, he sanoivat keskustelussa.

NSA vakoilla: EP ottaa kantaa siihen keskeyttää EU: n ja Yhdysvaltain pankki data deal

Kysymys siitä, pitäisikö EU: n keskeyttää Yhdysvaltojen kanssa tekemä sopimus terrorismin rahoituksen jäljitysohjelmasta (TFTP) vastauksena Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston väitettyyn belgialaisen SWIFT-yrityksen käsittelemään EU: n kansalaisten pankkitietoihin, ei-sitovasta päätöslauselmasta, josta äänestetään keskiviikkona. Komissaari Malmström sanoi 9. lokakuuta pidetyssä täysistunnossa, ettei hän aikonut ehdottaa sopimuksen keskeyttämistä.

Mepit siirtyä kiristää valvontaa implantit ja proteesit

Mepit vaativat tiukempaa valvontaa, vahvempaa sertifiointielinten ja jäljitettävyyden parantuminen viallisten lääkinnällisten laitteiden vanavedessä implanttien ja lonkan skandaaleja, kun he keskustelevat lainsäädäntöluonnoksia pyritään lisäämään potilasturvallisuutta tiistaina. Terveyslautakunnan ehdottaa myös kovemmat säännöt koeputkimenetelmien diagnostisia laitteita käytetään esimerkiksi raskauden, HIV ja DNA-testaus.

Aung San Suu Kyin saamaan Saharov-palkinto hänen 23 vuotta sitten

Myanmar / Burma militantti ja parlamentaarinen oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin lopulta luovuttaa Saharov-palkinto, myönnetään hänen 1990, tilaisuudessa keskipäivällä 22 lokakuussa. Lehdistötilaisuus seuraa klo 12.35. Ms Suu Kyi vapautettiin kotiarestista kolme vuotta sitten.

Järjestäytynyt rikollisuus, korruptio ja rahanpesu: tehoisku osuma lista äänestää

Toimenpiteistä järjestäytyneen rikollisuuden, korruption ja rahanpesun torjumiseksi keskustellaan 22. lokakuuta ja niistä äänestetään 23. lokakuuta. Nämä toimenpiteet esitetään EU: n toimintasuunnitelmassa vuosille 2014--2019, jonka on laatinut tätä ainoaa tarkoitusta varten perustettu Euroopan parlamentin valiokunta. Järjestäytyneen rikollisuuden rahoitusvarojen ja tulonlähteiden torjuminen on luettelon kärjessä. Arvonlisäveropetokset maksavat arviolta 100 miljardia euroa vuodessa EU: ssa ja korruptio maksaa 1 prosentin EU: n BKT: sta.

 

Muita aiheita ovat:

 

  • Parlamentin jäsenet äänestävät EU: n kalatalousrahaston 6.5 miljardin euron säännöt   
  • Parlamentti äänestää laista vanhojen laivojen romuttomuuden pysäyttämisestä   
  • Euroopan parlamentin jäsenten on kerrottava Ashtonille EU: n ulkopolitiikan on oltava ennakoiva ja asetettava painopisteet   
  • Julkisen ja korruption vastaisen uudistuksen arviointi Länsi-Balkanilla ja Turkissa   
  • Keskustelu Greenpeacen aktivistien pidätyksestä Venäjällä   
  • EU: n asettaminen vihreän kasvun tielle   
  • Ilmastonmuutoskonferenssi: Euroopan parlamentin jäsenet asettavat painopisteensä   
  • Suhteiden EU: n naapureihin pitäisi palkita uudistuksilla

 

 

 

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa