Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Maatalous: Komissio hyväksyy uuden maantieteellisen merkinnän Yhdysvalloista

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynytWillametten laakso"Yhdysvalloista peräisin olevat viinit suojattujen maantieteellisten merkintöjen (SMM) rekisterissä. 'Willamette Valley' ovat edelleen viinejä (punainen, ruusu- ja valkoinen) ja kuohuviiniä, joita tuotetaan Oregonin luoteisosassa, jota reunustaa pohjoisessa Columbia-joki, lännessä Coast Range -vuoret, etelässä Calapooya-vuoret ja itään Cascade-vuoret. Willamette Valley -viinien ainutlaatuisiin aistinvaraisiin ominaisuuksiin kuuluvat kirkkaus ja tuoreet hedelmät, ja happamuuden tarjoaa suojattu viileä ilmasto.

Willamette Valley tarjoaa korkean pohjoisen leveysasteen, kylmän valtameren läheisyyden ja sateen varjossa olevien viistojen viinitarhojen vuoksi ainutlaatuisen pohjoisamerikkalaisen viinin tyylin. Tämä uusi nimitys on toinen suojattu amerikkalainen tuote, ja se lisätään jo 1,621 jo suojatun viinin luetteloon. EU: n laatupolitiikalla pyritään suojaamaan tiettyjen tuotteiden nimiä edistämään niiden ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka liittyvät niiden maantieteelliseen alkuperään sekä perinteiseen taitotietoon. Lisätietoja EU: n laatujärjestelmät ja tietokannassa eAmbrosia.

Continue Reading

Tšekin tasavalta

NextGenerationEU: Tšekin tasavallan presidentti von der Leyen esittämään komission arvion kansallisesta elvytyssuunnitelmasta

Julkaistu

on

Tänään (19. heinäkuuta) komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen (Kuvassa) Tšekissä esittävän komission arvion vuoden XNUMX kansallisesta elvytys- ja sietokykysuunnitelmasta Seuraava sukupolviEU. Maanantai-aamuna presidentti von der Leyen matkustaa Prahaan tapaamaan pääministeri Andrej Babišin yhdessä varapuheenjohtaja Věra Jourován kanssa. Hän vierailee myös Prahan valtionoopperassa ja Valtionoopperassa ja kansallismuseossa ja keskustelee energiatehokkuuteen tehtävistä investoinneista. 

Continue Reading

Euroopan komissio

Kansainvälinen oikeus: Komissio ehdottaa EU: n liittymistä Haagin tuomioiden yleissopimukseen

Julkaistu

on

Komissio on hyväksynyt ehdotuksen EU: n liittymisestä Euroopan unioniin Haagin tuomioyleissopimus, kansainvälinen sopimus, joka helpottaa tuomioiden tunnustamista ja täytäntöönpanoa siviili- ja kauppaoikeudellisissa asioissa ulkomailla. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Oikeuksien täytäntöönpano EU: n ulkopuolella voi olla hyvin hankalaa sekä yksityishenkilöille että yrityksille. EU: n liittyminen Haagin tuomioiden yleissopimukseen parantaisi oikeusvarmuutta ja säästää kansalaisia ​​ja yrityksiä aikaa ja rahaa. Menettelyjen keskimääräinen pituus lyhenee huomattavasti. "

Tällä hetkellä EU: n kansalaisilla ja yrityksillä, jotka haluavat EU: ssa annettavan tuomion tunnustamisen ja täytäntöönpanon EU: n ulkopuolisessa maassa, on lukuisia oikeudellisia kysymyksiä, koska kansainvälistä kehystä ei ole. Tämä oikeudellinen epävarmuus ja siihen liittyvät kustannukset voivat saada yritykset ja kansalaiset luopumaan vaatimustensa toteuttamisesta tai päättämään olla tekemättä kansainvälistä kauppaa kokonaan.

Heinäkuussa 2019 hyväksytty ulkomaisten tuomioiden tunnustamista ja täytäntöönpanoa siviili- tai kauppaoikeuden alalla koskeva yleissopimus tarjoaa kattavan oikeudellisen kehyksen, jossa on selkeät säännöt ulkomaisten tuomioiden tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta. Komission on nyt hyväksyttävä komission ehdotus Euroopan parlamentin suostumuksella, jotta EU voi liittyä valmistelukuntaan. Lisätietoja kansainvälisestä yhteistyöstä siviilioikeuden alalla on saatavilla tätä.

Continue Reading

Euroopan komissio

Komissio hyväksyi ehdotuksen Euroopan tutkimus- ja innovointisopimukseksi

Julkaistu

on

Komissio on antanut ehdotuksensa neuvoston suositukseksi "Tutkimus- ja innovointisopimus Euroopassa" kansallisen eurooppalaisen tutkimusalueen (ERA) politiikkojen täytäntöönpanon tukemiseksi. Sopimuksen ehdotuksessa määritellään yhteiset ensisijaiset alueet yhteiselle toiminnalle ERA: n tukemiseksi, asetetaan investointien ja uudistusten päämäärä ja se muodostaa perustan yksinkertaistetulle politiikan koordinointi- ja seurantaprosessille EU: n ja jäsenvaltioiden tasolla ERA-foorumin kautta, jossa jäsenet valtiot voivat jakaa uudistus- ja investointimenetelmänsä parhaiden käytäntöjen vaihdon tehostamiseksi. Tärkeää on, että vaikuttavan eurooppalaisen tutkimusalueen varmistamiseksi sopimuksessa määrätään yhteistyöstä tutkimuksen ja innovoinnin sidosryhmien kanssa.

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Pandemia on osoittanut meille, kuinka tärkeää on yhdistää tutkimus- ja innovaatiotoimet, jotka tuovat nopeasti tuloksia markkinoille. Se on osoittanut meille tärkeyden investoida jäsenvaltioiden ja EU: n yhteisesti sovittuihin strategisiin painopisteisiin. Tänään ehdottamamme tutkimus- ja innovointisopimus helpottaa parempaa yhteistyötä ja yhdistää pyrkimyksemme saavuttaa Euroopalle tärkeimmät tutkimus- ja innovaatiotavoitteet. Ja se antaa meille kaikille mahdollisuuden oppia toisiltamme. "

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaava komission jäsen Mariya Gabriel sanoi: "Tutkimus- ja innovointisopimus on ensimmäinen virstanpylväs pyrkimyksissämme luoda yksinkertaistettu ja tehokas eurooppalainen tutkimusalue. Sopimuksen tavoitteena on edistää tulevaa vuoropuheluprosessia keskeisten toimijoiden kanssa painottaen selkeästi parhaiden käytäntöjen jakamista ja helpottamalla jäsenvaltioiden yhteistyötä investoimalla yhteisiin tutkimus- ja innovaatiotavoitteisiin ja koordinoidakseen niitä. "

Sopimuksesta ilmoitettiin komission tiedonannossaUusi tutkimuksen ja innovoinnin tutkimusalue'' syyskuussa 2020 ja hyväksynyt Neuvoston päätelmät uudesta tutkimusalueesta joulukuussa 2020. Löydät lisätietoja tätä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa