Liity verkostomme!

Kazakstan

Keski-Aasian maiden johtajat Tokajev tapaavat Saksan liittokanslerin Berliinissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kuvan luotto: Akorda.

Saksan poliittisen vaikutusvallan ja taloudellisten mahdollisuuksien synergia Keski-Aasian valtioiden valtavan potentiaalin kanssa voi antaa suuren panoksen alueen kestävään kehitykseen, sanoi presidentti Kassym-Jomart Tokajev tapaamassa Saksan liittokansleri Olaf Scholzin ja Keski-Aasian maiden johtajia. Berliinissä 29. syyskuuta, raportoi Akorda, Henkilöstöraportti in kansainvälisesti.

Aiemmin valtionpäämiehet osallistui C5+Germany-huippukokouksessa Saksan presidentin Frank-Walter Steinmeierin kanssa.  

On raportoitu, että Keski-Aasian kauppa Saksan kanssa osoitti positiivista kehitystä ja oli 11 miljardia dollaria viime vuoden lopussa. Kazakstanin osuus tästä kaupan liikevaihdosta on yli 80 prosenttia.

Tokajev ilmaisi olevansa valmis "lisäämään vientiä Saksaan 100 lisätuotteella, jotka eivät ole resursseja yhteensä 850 miljoonalla dollarilla". 

Pitkäaikaiset tuontisopimukset ja erityiset kauppaetuudet Keski-Aasian maihin voivat osaltaan edistää keskinäisen kaupan liikevaihdon kasvua. 

Tokajev tuomitsi myös pakotteiden vastakkainasettelun ja tuki kauppaa ilman rajoituksia ja esteitä.

Mainos

"Kazakstan vastustaa sanktioiden vastakkainasetteluja, koska poliittiset rajoitukset myrkyttävät kansainvälisten suhteiden yleistä ilmapiiriä eivätkä edistä valtioiden välisen kaupallisen ja taloudellisen yhteistyön kehittymistä", Tokajev sanoi. ”Samalla meidän on harkittava sanktiorajoituksia aluepolitiikassa. Uskomme, että rakentavan diplomatian aika on löytää molempia osapuolia tyydyttävä kaava rauhalle ja yhteistyölle. Puhuin tästä äskettäin Yhdistyneiden Kansakuntien puhujakorokkeella yleiskokouksen istunnossa. Kazakstan kannattaa esteettömän kaupan ja investointiyhteistyön kehittämistä kaikkien asiasta kiinnostuneiden valtioiden kanssa.

Tokajev totesi, että tapaamiset liittokanslerin ja saksalaisten yritysten päälliköiden kanssa ovat taloudellisen yhteistyön kannalta hedelmällisiä. 

Koska myös maatalous on painopistealue, presidentti ehdotti kestävän maatalouden aluekeskuksen perustamista Kazakstaniin saksalaisten kumppaneiden tuella. 

”Saksa on ollut yli 30 vuoden ajan jatkuvasti maamme talouden tärkeimpien sijoittajien joukossa. Kazakstan pyrkii jatkamaan molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä Saksan kanssa ja on valmis luomaan kaikki tarvittavat edellytykset saksalaisille sijoittajille, mukaan lukien ympäristö-, sosiaali- ja hallintoperiaatteiden (ESG) noudattaminen", hän sanoi. 

Kokouksen asialistalla oli myös yhteistyö kuljetus- ja kauttakulkualalla. Tokajev kutsui saksalaisia ​​kumppaneita osallistumaan Trans-Kaspian reitin ja Kaspianmeren satamien kehittämiseen sekä perustamaan yhteistä kuljetusalusten tuotantoa ja perustamaan logistiikkakeskuksia. 

"Keski-Aasian alueesta on tulossa keskeinen lenkki globaalissa liikenteessä, ja sillä on tärkeä rooli mannersiltana pohjois-etelä- ja itä-länsisuunnassa", Tokajev sanoi. ”Erityisen tärkeää on Trans-Kaspian reitin kehittäminen ja sen yhdistäminen Global Gateway -strategiaan. Keskipitkällä aikavälillä tavaraliikenteen volyymi tällä käytävällä voidaan viisinkertaistaa. Tätä varten tehdään systemaattista työtä.”

Kazakstanilla on varantoja titaanin ja muiden materiaalien maailmanmarkkinoiden vajeen kattamiseksi.

Ekologia ja vihreä talous ovat toinen tärkeä vuorovaikutuksen painopistealue. Saksa käynnisti Vetydiplomatian toimisto Astanassa, joka kattaa kaikki alueen maat. Saksan hallitus on myös käynnistänyt Green Central Asia -aloitteen Keski-Aasian vesialoitteen jatkamiseksi. 

Tokajev puhui terrorismista, uskonnollisista ääriliikkeistä, huumekaupasta ja kansainvälisestä rikollisuudesta yhtenä Keski-Aasian haasteista. Saksa on puuttunut näihin uhkiin hankkeensa ja EU:n, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) ja muiden kansainvälisten järjestöjen puitteissa. 

Tokajev kehotti jatkamaan kansainvälisen yhteisön ja Keski-Aasian maiden ponnistelujen tukemista humanitaarisen kriisin estämiseksi Afganistanissa. Hän totesi YK:n Keski-Aasian ja Afganistanin kestävän kehityksen alueellisen keskuksen perustamisen tärkeyden Almatyyn.

Kokoukseen osallistuivat Kirgisian presidentti Sadyr Zhaparov, Tadzikistanin presidentti Emomali Rahmon, Uzbekistanin presidentti Shavkat Mirziyoyev ja Turkmenistanin Halk Maslahatyn puheenjohtaja Gurbanguly Berdimuhamedov.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa