Liity verkostomme!

Brexit

#EAPM - Lisää rahoitusta terveydenhuoltoon, ranskalaisiin huumeiden puutteisiin ja syöpäkongressiin

Julkaistu

on

Hyvää päivää kaikille, ja tervetuloa European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) -päivitykseen syyskuun puoliväliin. Uutisia ennen EU: n talousarvion terveysmuutoksia ja syövän seurauksia COVID-19: n aikana, kirjoittaa EAPM pääjohtaja Denis Horgan.

Kuten aina, lyhyt huuto EAPM: n tulevista tapahtumista - meillä on ESMO-tapaamisemme perjantaina (18. syyskuuta), rekisteröidy tätä, esityslista tätä, ja EAPM odottaa innolla osallistumista EU: n puheenjohtajavaltion Saksan konferenssiin 12. lokakuuta, esityslista tätä, rekisteröidy tätä, niin paljon odotettavissa.

EU tarkastelee terveydenhuollon "huomattavasti enemmän rahoitusta" EU: n seuraavassa talousarviossa

Bryssel haluaa luoda itselleen suuremman roolin koronaviruksen palautumisessa hankkimalla suuremman terveysbudjetin ja enemmän valtuuksia puuttua jäsenten terveydenhuoltojärjestelmiin. "Työskentelemme terveysohjelman parissa, jolla olisi huomattavasti enemmän rahoitusta", Euroopan komission terveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden pääjohtaja Anne Bucher kertoi parlamentin jäsenille.

Hänen kommenttinsa vahvistivat vuotaneen ehdotuksen sisällön sellaisen erillisen EU: n terveysohjelman luomisesta, joka yhdistää uudet terveysvaltuudet komission uudistettuun pitkän aikavälin talousarvioon. Tämä siirto avaisi Jean-Claude Junckerin johdolla EU: n edellisen hallinnon päätöksen yhdistää terveydenhuoltomenot useiden muiden ohjelmien kanssa laajennetuksi ohjelmaksi nimeltä Euroopan sosiaalirahasto.

COVID-19-kriisin jälkeen Brysselillä on oltava suurempi rooli "stressitesteissä" jäsenvaltioiden terveydenhuoltojärjestelmissä, Bucher kertoi ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitean jäsenille. "Vahvistettu valvonta on ehdottomasti prioriteetti tulevina vuosina." Tällä hetkellä EU: lla on jonkinlainen rooli terveyden varautumissuunnitelmien valvonnassa - vaikka tämä rajoittuu Brysselin "pöytäkirjaanalyysiin", Bucher sanoi. Keskustelun kohteena ovat ehdotukset testata sairaaloita ja muita terveyslaitoksia, mukaan lukien EU: n virkamiesten suorittamat fyysiset tarkastukset paikan päällä.

Syövän seuraukset

COVID-19: n vaikutus EU: n terveydenhuoltojärjestelmään on ollut seisminen kriisi, joka on jaettu maailmanlaajuisesti. Lääkärin oli ajateltava jaloillaan vastauksena pandemian vaatimuksiin. Mutta niin tehdessään jokainen lääketieteellinen ala yleisestä käytännöstä palliatiiviseen hoitoon on saanut osuman. Erityisen huolestuttavaa on, kuinka viivästykset syövän seulonnassa, diagnosoinnissa ja hoidossa ovat jo vaikuttaneet sairastuvuuteen ja kuolleisuuteen, ja syöpäkuolemien odotetaan nousevan merkittävästi tulevina vuosina.

Vaikka nämä diagnoosi- ja hoitoviiveet ovat tuhoisia, ne lisäävät myös jo olemassa olevaa ongelmaa - huolestuttavaa tiedon puutetta yleisöstä joistakin vähiten selviytyvistä syövistä ja niiden oireista.

Eri ennusteita pandemian vaikutuksesta syöpäkuolleisiin on eräiden asiantuntijoiden varoittama, että seurauksena voi olla jopa 35,000 19 ylimääräistä kuolemaa. Monet näistä kuolemista voivat johtua viivästyneistä hoidoista - peruutettujen leikkausten, kemoterapian ja sädehoidon jaksojen aaltoileva vaikutus. COVID-44: n vaikutus syöpäpotilaiden hoitotasoon on laajalle levinnyt, ja muissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, on viivästyksiä syövän hoidossa. Tutkimuksessa havaittiin, että 79% rintasyöpään eloonjääneistä oli kokenut viivästyneen hoidon, ja XNUMX% totesi, että suurin takaisku oli seurantatapaamisissa.

Suurin osa vastaajista totesi kuitenkin, että heidän hoitoaan oli muutettu peruuttamisen sijaan. Tämän lisäksi monet potilaat, jotka pelkäävät virusta, eivät ole ensiksi esitelleet yleislääkäreilleen. Liiga syöpää vastaan ​​on myös pyytänyt potilaita toimittamaan todisteita syöpälääkkeiden puutteesta. Organisaation tilaaman tutkimuksen mukaan 75 prosentilla onkologian terveydenhuollon työntekijöistä on ollut pulaa näistä lääkkeistä.

Gallina toimii SANTEn päällikkönä lokakuusta lähtien

Sandra Gallinasta tulee SANTEn pääosaston vt. Pääjohtaja 1. lokakuuta alkaen, komission virkamies on vahvistanut. Gallina, joka on tällä hetkellä pääosaston varapääjohtaja, toimii sen päällikkönä, kunnes seuraaja nimitetään ja tulee virkaan, virkamies lisäsi. Sanan pääosastoa organisoidaan uudelleen tämän vuoden alussa. kesä. SANTEn pääosaston nykyinen johtaja Anne Bucher on vahvistanut jäävänsä eläkkeelle syyskuun lopussa.

Ranskalainen huumeiden puute

Viruksen pahimmin kärsimät kärsivät tuskaavasta asfiksiasta. Ranskassa palliatiivisen hoidon asiantuntijat kamppailevat huumeiden puutteesta antaakseen uhreille mahdollisimman inhimillisen loppunsa. Huonosti kärsineiden itäosien hoitoryhmät ovat jakaneet kokemuksiaan siitä, kuinka he tekivät kovia päätöksiä siitä, kenelle pitäisi ja ei pidä antaa kalliita tehohoitopaikkoja.

Joillekin potilaille tällainen hoito voi olla sekä turhaa että julmaa, väitti professori Olivier Guerin, joka johtaa Ranskan gerontologia- ja geriatriayhdistystä (SFGG). "Tehohoitoryhmät tekevät koko ajan valinnan siitä, kenen pitäisi elvyttää," hän sanoi. Jo ennen koronavirusta tietyille kroonisista ongelmista kärsiville potilaille, joilla on äärimmäisiä "hengitysvaikeuksia ... tiedämme, että elvytyksestä ei ole hyötyä pitkällä aikavälillä", kertoi tohtori Thibaud Soumagne, keuhkojen erikoislääkäri, joka työskentelee tehohoitoyksikössä Yhdysvalloissa. Besancon lähellä Sveitsin rajaa.

Professori Regis Aubry, entinen Ranskan palliatiivisen hoidon seuran (SFAP) johtaja, joka työskentelee erityisessä COVID-19-yksikössä toisessa itäisen Ranskan sairaalassa, sanoi uhrien kuolevan ilman ystävien ja perheen mukavuutta - tartunnan pelossa. - heidän oli tehtävä elämästään mahdollisimman mukava. "Vain siksi, että olemme hätätilanteessa, meidän ei pidä unohtaa inhimillisyyttä", hän kertoi AFP: lle. SFAP on perustanut vihjelinjan neuvomaan vanhusten kodeissa, joissa yli 2,000 ihmistä on kuollut Ranskassa epidemian alkamisen jälkeen.

Trump paljastaa lääkekustannussuunnitelmat

Yhdysvaltain presidentti Trump on allekirjoittanut sarjan huumehinnoittelupolitiikkoja ja väittää hänen yksipuolisten toimiensa menestyvän. Neljä toimeenpanomääräystä ovat sekoitus aikaisempia ehdotuksia ja vanhempia lupauksia. Nämä tilaukset sisältävät: Valkoisen talon ehdotuksen elpyminen, joka sallii tiettyjen lääkkeiden tuonnin Kanadasta, mukaan lukien insuliini. Antaa liittovaltion pätevöityille terveyskeskuksille, pienituloisia potilaita hoitaville klinikoille mahdollisuus ostaa alennettua insuliinia ja EpiPens-tuotteita ostaa muita lääkkeitä alennuksella.

Terveys- ja henkilöstöosastolle annettu määräys viimeistellä säännöt, joilla poistetaan lääketuottajien apteekkien etuuksien johtajille maksamien alennusten oikeudelliset suojat ja vaaditaan näiden alennusten siirtämistä Medicare Part D -käyttäjille apteekkitiskillä. Hänen reseptilääkkeiden hinnoittelupolitiikkansa pitkään luvatun osan uusiminen yhdistää Medicare-lääkärin antamista lääkkeistä maksaman hinnan ulkomaisten hallitusten neuvottelemiin hintoihin.

Komissio aloittaa yhteentoimivuusyhdyskäytävän palvelun testaamisen sovellusten jäljittämistä ja varoittamista varten

Komissio käyttää perustettavaksi yhteentoimivuusyhdyskäytäväpalvelua, joka yhdistää kansalliset sovellukset kaikkialla EU: ssa, jotta voidaan hyödyntää täysin mobiilien läheisyyden seuranta- ja varoitusohjelmien mahdollisuuksia katkaista koronavirustartuntaketju ja pelastaa ihmishenkiä. Tärkeä virstanpylväs on saavutettu, kun ryhmä jäsenvaltioita alkaa testata infrastruktuuria.

Komissio on käynnistänyt testiajoja Tšekin tasavallan, Tanskan, Saksan, Irlannin, Italian ja Latvian virallisten sovellusten taustapalvelimien ja äskettäin perustetun yhdyskäytäväpalvelimen välillä. Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Monet jäsenvaltiot ovat toteuttaneet kansallisia kontaktien jäljitys- ja varoitussovelluksia. Nyt on aika saada heidät olemaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Matkailu ja henkilökohtainen vaihto ovat eurooppalaisen projektin ja yhtenäismarkkinoiden ydin.

Yhdyskäytävä helpottaa tätä näinä pandemian aikoina ja pelastaa ihmishenkiä. " Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides lisäsi: "Rajat ylittävät koronaviruksen jäljitys- ja varoitusohjelmat voivat olla tehokkaita työkaluja pyrkimyksissämme hillitä COVID-19: n leviämistä. Kun tapaukset ovat jälleen nousussa, sovellukset voivat täydentää muita toimenpiteitä, kuten lisääntynyttä testausta ja manuaalista kontaktien jäljitystä. Jos niitä käytetään riittävän laajasti, ne voivat auttaa meitä hajottamaan siirtoketjut. Emme lopeta taistelua pandemiaa vastaan ​​kaikilla rintamilla. "

Brexit ... jälleen kerran

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson ryntäsi Euroopan unionia maanantaina (14. syyskuuta), kun hän sai ensimmäisen hyväksynnän suunnitelmalle rikkoa Brexit-sopimus ja sanoi, että muutosta tarvitaan, koska blokki oli kieltäytynyt ottamasta "revolveria pöydältä" kauppaneuvotteluissa. Johnson voitti sisämarkkinoiden lakiehdotuksesta 340 - 263 tehdyn niin sanotun toisessa käsittelyssä pidetyn parlamentaarisen äänestyksen. Hylkäämätön muutos hylättiin pian etukäteen, mutta lisää seuraa, kun hän joutuu kohtaamaan kasvavaa kapinaa puolueessaan.

Loppu näkyyn? (kuten tämän päivityksen yhteydessä)

Koronaviruspandemialle on näky loppu, mutta ihmisten on ripustettava vähän kauemmin, Italian terveysministeri Roberto Speranza sanoi haastattelussa tasavallan julkaistu viikonloppuna. "Meidän on pidettävä etäisyyttä, käytettävä naamioita ja pestävä kätemme", Speranza lisäsi sanoen, että tämä ei kestä ikuisesti, mutta todennäköisesti vain syksyllä ja talvella. ”Avainsana on läheisyys: ensiksi ihmisten parantamisen pitäisi olla kotona. Meillä on yksi maailman vanhimmista väestöryhmistä, ja kroonisesti sairaiden potilaiden määrä kasvaa, eikä heitä hoideta sairaaloissa ”, Speranza lisäsi.

Ja siinä kaikki toistaiseksi EAPM: stä - pidä erinomainen viikko, ole turvassa, nähdään myöhemmin tällä viikolla päivityksen saamiseksi uudelleen.

Brexit

EU: n Barnier toivoo edelleen, että kauppasopimus Ison-Britannian kanssa on mahdollista, lähteiden mukaan

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin Brexit-neuvottelija kertoi blokin 27 kansalliselle edustajalle Brysseliin toivovansa edelleen kauppasopimuksen Britannian kanssa korostaen, että tulevat päivät ovat ratkaisevia, blokin diplomaattilähteet kertoivat Reutersille, kirjoittaa että

Michel Barnier puhui kokouksessa keskiviikkona (16. syyskuuta), ja kolme lähdettä joko osallistuivat keskusteluun suljettujen ovien takana tai saivat tietoa sen sisällöstä.

"Barnier uskoo edelleen, että sopimus on mahdollista, vaikka seuraavat päivät ovatkin avainasemassa", sanoi yksi EU: n diplomaattilähteistä.

Toinen diplomaatti kysyi, mitä Barnier sanoi keskiviikkona ja onko vielä mahdollisuuksia uudelle sopimukselle Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa, ja sanoi: "Toivo on edelleen olemassa."

Ensimmäisen lähteen mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan tarjoamat alustavat myönnytykset kalataloudelle - keskeinen ristiriita, joka on toistaiseksi estänyt sopimusta uudesta EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisestä kauppaa koskevasta sopimuksesta, joka alkaa vuodesta 2021 - olivat "toivon pilkku".

Reuters ilmoitti yksinomaan tiistaina (15. syyskuuta), että Britannia on siirtynyt siirtymään umpikujaan siitä huolimatta, että julkisesti Lontoo on uhannut rikkoa aikaisemman avioerosopimuksensa ehtoja.

Kolmas lähde, EU: n vanhempi diplomaatti, vahvisti Yhdistyneen kuningaskunnan tarjouksen, mutta korosti, ettei se mene tarpeeksi pitkälle, jotta blokki voisi hyväksyä sen.

Brexit-neuvottelut laskeutuivat uudessa myllerryksessä tässä kuussa pääministeri Boris Johnsonin suunnitelmista antaa uusia kansallisia lakeja, jotka heikentäisivät Lontoon aikaisempaa EU: n avioerosopimusta, jonka tarkoituksena on myös rauhan turvaaminen Irlannin saarella.

Yhdysvaltain demokraattisen presidentin ehdokas Joe Biden varoitti Ison-Britanniaa, että sen on kunnioitettava Pohjois-Irlannin rauhansopimusta, koska se poimii itsensä EU: sta, tai Yhdistyneelle kuningaskunnalle ei ole Yhdysvaltojen kauppaa.

Kolmas EU: n lähde, joka puhui nimettömänä, sanoi, että ryhmä ottaisi tiukemman linjan vaatien vankkaa riitojenratkaisumekanismia kaikissa Yhdistyneen kuningaskunnan uusissa kauppasopimuksissa, jos Johnson edistäisi sisämarkkinalakia.

"Ison-Britannian toiminnasta on levottomuutta, mutta Barnier on korostanut jatkavansa neuvotteluja viimeiseen henkäänsä asti", sanoi EU: n neljäs diplomaatti korostaen blokin varovaisuutta syyllisyydestä, jos ongelmallinen prosessi lopulta epäonnistuu.

Kysyttäessä Societe Generale -pankin arviosta, joka arvioi 80 prosentin todennäköisyyden vahingollisimmalle talouden jakautumiselle vuoden lopussa ilman uutta sopimusta EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisten kauppa- ja liikesuhteiden siirtämiseksi, hän sanoi:

"Laitoin sen saman merkin ympärille."

Barnierin on määrä tavata brittiläisen kollegansa David Frostin noin torstaina noin 1400 GMT Brysselissä.

Continue Reading

Brexit

Biden varoittaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa #Brexitistä - Ei kauppaa, ellei kunnioiteta Pohjois-Irlannin rauhansopimusta

Julkaistu

on

By

Yhdysvaltain demokraattisen presidentin ehdokas Joe Biden varoitti Yhdistynyttä kuningaskuntaa, että sen on kunnioitettava Pohjois-Irlannin rauhansopimusta, koska se poimii itsensä Euroopan unionista tai Yhdysvaltojen kauppaa ei olisi, kirjoittaa että

"Emme voi sallia, että Pohjois-Irlannin rauhan tuomasta pitkäperjantain sopimuksesta tulisi Brexitin uhri", Biden sanoi twiittinsä.

"Kaikkien Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välisten kauppasopimusten ehtona on sopimuksen noudattaminen ja kovan rajan palauttamisen estäminen. Kausi. "

Johnson julkisti lainsäädännön, joka rikkoo osia Pohjois-Irlantiin liittyvästä Brexitin avioerosopimuksesta, syyttäen EU: ta revolverin asettamisesta pöydälle kauppaneuvotteluissa ja yrittäessään jakaa Yhdistyneen kuningaskunnan.

Hänen mukaansa Yhdistyneellä kuningaskunnalla on oltava kyky rikkoa osia vuoden 2020 Brexit-sopimuksesta, jonka hän allekirjoitti pitääkseen kiinni Lontoon sitoumuksista vuoden 1998 rauhansopimuksen nojalla, joka lopetti kolme vuosikymmentä Pohjois-Irlannissa toimineen lahkolaisväkivallan brittiläisten protestanttien unionistien ja irlantilaisten katolisten nationalistien välillä.

EU: n mukaan mikä tahansa Brexit-sopimuksen rikkominen voi upottaa kauppaneuvottelut, ajaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa kohti sotkuista irtautumista, kun se lopulta jättää epävirallisen jäsenyyden vuoden lopussa, ja siten monimutkaistaa Pohjois-Irlannin ja EU: n jäsenmaan Irlannin välisen rajan.

EU: n Brexit-neuvottelija kertoi ryhmän 27 kansalliselle edustajalle toivovansa edelleen kauppasopimuksen Britannian kanssa korostaen, että tulevat päivät ovat ratkaisevia, kolme diplomaattista lähdettä kertoi Reutersille.

Michel Barnier puhui kokouksessa keskiviikkona, ja kolme lähdettä joko osallistuivat keskusteluun suljettujen ovien takana tai saivat tietoa sen sisällöstä.

"Barnier uskoo edelleen, että sopimus on mahdollista, vaikka seuraavat päivät ovatkin avainasemassa", sanoi yksi EU: n diplomaattilähteistä.

Johnson kertoi Sun että EU oli "väärinkäyttänyt" Britanniaa ja vaarantaa neljän vuosikymmenen kumppanuuden.

Hän sanoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan on "suljettava" Brexit-sopimus "asettamaan vesitiiviit laipiot, jotka estävät ystäviä ja kumppaneita tulkitsemasta säännöksiä väärin tai äärimmäisen hyvin".

Societe Generale -analyytikot sanoivat torstaina, että he näkevät nyt 80 prosentin todennäköisyyden sille, että Iso-Britannia ja EU eivät pääse kauppasopimukseen ennen vuoden loppua.

Biden, joka on puhunut irlantilaisen perintönsä tärkeydestä, uudelleentwiittasi Yhdysvaltain edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Eliot Engelin kirjeen Johnsonille, jossa kehotettiin Ison-Britannian johtajaa noudattamaan vuoden 1998 suurperjantain rauhansopimusta.

Engel kehotti Johnsonia "luopumaan kaikista oikeudellisesti kyseenalaisista ja epäoikeudenmukaisista toimista erottamaan erosopimuksen Pohjois-Irlannin pöytäkirja".

Hän pyysi Johnsonia "varmistamaan, että Brexit-neuvottelut eivät heikennä vuosikymmenien kehitystä Pohjois-Irlannin rauhan tuomiseksi ja maidemme kahdenvälisten suhteiden tulevaisuuden vaihtoehtoja".

Engel sanoi, että kongressi ei tue Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välistä vapaakauppasopimusta, jos Britannia ei noudata sitoumuksiaan Pohjois-Irlannin kanssa.

Kirjeen allekirjoittivat edustajat Richard Neal, William Keating ja Peter King.

Johnson jatkaa suunnitelmiaan.

Hänen hallituksensa pääsi keskiviikkona (16. syyskuuta) sopimukseen kapinan välttämiseksi omassa puolueessaan, antaen parlamentille mahdollisuuden sanoa Brexitin jälkeisten valtuuksien käytöstä ehdotetussa sisämarkkinalakissaan, joka rikkoo kansainvälistä oikeutta.

Continue Reading

Brexit

Yhdistynyt kuningaskunta näkee "tie läpi" parlamentin labyrintin #Brexit-sopimuksen rikkomisesta

Julkaistu

on

By

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnsonin hallitus näkee "tien läpi" parlamentin labyrintin hänen esitykselleen, joka rikkoo Brexitin avioerosopimuksen, kun se neuvottelee konservatiivipuolueen kapinallisten kanssa, ministeri sanoi keskiviikkona (16. syyskuuta). kirjoittaa Guy Faulconbridge ja Kate Holton.

Johnsonin sisämarkkinalakia, jonka EU on vaatinut romutettavaksi syyskuun loppuun mennessä, keskustellaan parhaillaan parlamentissa, vaikka jotkut hänen konservatiivipuolueensa jäsenet kohtaavatkin kapinaa.

"Uskon, että on olemassa tie läpi", Robert Buckland kertoi BBC: lle, kun häneltä kysyttiin neuvotteluista kapinallisten kanssa parlamentissa laskun johdosta ja lisäsi, että Lontoo halusi sopimuksen EU: n kanssa.

"Jaetun ymmärryksen suhteen olen jo nähnyt melkoisen eron", hän sanoi kysyttäessä mahdollisesta kompromissista parlamentissa.

Kysyttäessä oliko hän ollut mukana neuvotteluissa konservatiivisen lainsäätäjän Bob Neillin kanssa, oikeusministeri Robert Buckland sanoi: "Keskusteluja käydään paljon kaikkien parlamentin jäsenten kanssa keskustelun kaikista osista, ei vain Bob Neillin kanssa."

"Haluamme saada tämän laskun läpi, haluamme varmistaa, että olemme valmiita erimielisyyksiin tai kiistoihin, joita saattaa syntyä, jos emme pääse sopimukseen sekakomiteassa", hän sanoi. "Haluan vain, että Brexit lajitellaan."

Buckland kertoi Times Radio että laskua tarvittiin vakuutukseksi siltä varalta, että EU rikkoo velvoitteitaan "olennaisesti", mutta neuvottelut eivät vielä olleet siinä vaiheessa ja että Lontoo käyttää nykyisiä mekanismeja löytääkseen kompromissin.

EU: n mukaan Johnsonin lakiesitys saattaa romahtaa kauppaneuvottelut ja ajaa Yhdistynyttä kuningaskuntaa kohti sotkuista Brexitiä, kun taas entiset brittiläiset johtajat ovat varoittaneet, että lain rikkominen on askel liian pitkälle, joka heikentää maan imagoa.

Johnsonin mukaan on välttämätöntä torjua Brysselin "järjetöntä" uhkaa, mukaan lukien se, että Lontoo asetti kaupan esteet Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin välille ja otti käyttöön elintarviketarjonnan - hänen mielestään askel uhkasi Yhdistyneen kuningaskunnan yhtenäisyyttä.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa