Liity verkostomme!

Ruokavalio

Komission ehdotus uudeksi elintarvikkeiden jakelun koulussa järjestelmä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

iStock_000023562789PieniEuroopan komission odotetaan esittävän 30-tammikuussa ehdotuksen uudesta eurooppalaisesta koulujärjestelmästä ruoan (tuoreiden hedelmien ja vihannesten, mukaan lukien banaanit, ja juomamaito) jakamiseksi koululaisille.

Uuden ehdotuksen tarkoituksena on puuttua lasten tuoreiden hedelmien, vihannesten ja maidon kulutuksen nykyiseen vähenemiseen ja huonoon ravitsemukseen sekä torjua jatkuvaa liikalihavuutta.

Uuden maatilalta kouluun -lauseen "Syö hyvin - tuntuu hyvältä" alla keskitytään enemmän koulutustoimiin, joilla parannetaan lasten tietoisuutta kestävistä terveellisistä ruokailutottumuksista, ympäristökysymyksistä, maataloudesta ja tarjolla olevista maatilatuotteista. Se vahvistaa yhteyttä maatalousyhteisön ja laajemman kouluympäristön välillä ja edistää samalla terveellisiä ruokailutottumuksia.

Mainos

Tausta

Ehdotus yhdistää kaksi tällä hetkellä erillistä koulujen jakelujärjestelmää (hedelmien ja vihannesten ja maidon osalta) ja vahvistettua koulutusosaa.

Torstaina 30. tammikuuta maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komission jäsen Dacian Cioloş esittelee ehdotuksen keskipäivän tiedotustilaisuudessa komission lehdistössä. Lehdistötiedote ja muistio ovat saatavilla kyseisenä päivänä. Komissaari Cioloşin odotetaan myös osallistuvan viikon aikana hedelmien ja maidon jakeluun Brysselin ympäristössä sijaitsevassa koulussa (vahvistettava). Tietoa kouluhedelmäjärjestelmästä:

Mainos

Tiedot koulumaitojärjestelmästä

Tietoja komission jäsenestä Cioloşista

koronavirusantigeenin

Kun # COVID-19 ohjaa liikalihavuuteen, voisivatko sooda-verot toimia ruokaa varten?

Julkaistu

on

Molemmissa UK että Ranska, monet parlamentin jäsenet vaativat uusia veroja tietyille elintarvikkeille perustuen olemassa oleviin soodaveroihin, jotka perivät maksut korkean sokeripitoisuuden sisältävistä juomista. Politiikan kannattajat haluavat hallitusten hyödyntävän vaikutusvaltaansa hinnoittelussa ja puhuvat eurooppalaisten laajeneville vyötärölinjoille lompakkojensa kautta.

Ravitsemusalan asiantuntijat ja julkisen terveydenhuollon virkamiehet etsivät todellakin kaikkialla EU: ssa uusia tapoja edistää terveellisempiä ruokailutottumuksia, mukaan lukien roskaruuan mainostamista koskevien rajoitusten sekä hedelmä- ja vihannesalan tukien käyttöönotto. Yleinen mielipide näyttää kannattavan interventiokäyttäytymistä: 71 prosenttia britteistä tuki terveellisten ruokien tukeminen ja melkein puolet (45%) kannattaa epäterveellisten verotusta. Samanlaisia ​​suuntauksia on havaittu kaikkialla Euroopassa.

Mainos

Vaikka nämä ideat näyttävät pinnalta olevan selkeästi loogisessa mielessä, ne tuovat mukanaan paljon harvinaisemman joukon kysymyksiä. Kuinka Euroopan hallitukset todella määrittävät, mitkä ruuat ovat terveellisiä ja mitkä epäterveelliset? Mitkä tuotteet he verostavat ja mitkä tukevat?

Lihavuuden torjuminen päin

Ei ole yllättävää, että Ison-Britannian hallitus on käynnistämässä suunnitelmia liikalihavuusepidemian torjumiseksi. Vuonna 2015 57% YK: n väestöstä oli ylipainoinen, Maailman terveysjärjestön kanssa ennustamiseen prosenttiosuus nousee 69 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä; yksi 10issa Brittiläiset lapset ovat liikalihavia ennen kuin he edes aloittavat koulunkäynnin. Koronaviruspandemia on edelleen korostanut epäterveellisen syömisen vaaroja. 8% Britannian COVID-potilaista on sairastettu lihavia, vaikka vain 2.9% väestöstä kuuluu tähän painoluokkaan.

Mainos

Pääministerillä itsellään on henkilökohtainen kokemus tämän erityisen komorbiditeetin vaaroista. Boris Johnson oli hyväksytty tehohoitoon koronavirusoireilla aiemmin tänä vuonna, ja kun hän jäännökset Hänen asenteensa ongelmaan on muuttunut selvästi kliinisesti liikalihavaksi. Lisäksi irtoaa 14 lbs, Johnson on aiemmin laatinut suunnilleen näkemyksensä elintarvikelainsäädännöstä dubbaus maksut epäterveellisille tuotteille ”sin synkkä vero”, jotka olivat oireita “hiipivä lastenhoitajatila".

Johnson kannattaa nyt roskaruokatuotteiden markkinoinnin tiukempaa sääntelyä ja selkeämpää kalorimäärää ravintolan valikkokohdissa, kun taas kampanjat kehota häntä harkita terveellisempien vaihtoehtojen tukemista. Voittoa tavoittelemattoman Thinktank Demos -yrityksen raportin mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa lähes 20 miljoonalla ihmisellä ei ole varaa syödä terveellisempiä tuotteita Viimeaikainen tutkimus toteaa, että terveellisempien elintarvikkeiden tukeminen olisi lihavuuden torjunnassa tehokkaampaa kuin epäterveellisempien verotus.

Näyttää, että Ranska noudattaa samanlaista toimintatapaa. senaattorin raportti Toukokuun lopulla vapautettu, sai puolueiden välisen hyväksynnän, ja se voitaisiin sisällyttää Ranskan lainsäädäntöön lähitulevaisuudessa. Ranskan heikentyvän ruokavalion yksityiskohtaisen analyysin ohella raportti sisältää 20 konkreettista ehdotusta kriisin ratkaisemiseksi. Yksi näistä ehdotuksista koskee epäterveellisten elintarvikkeiden verotusta, joka tutkimuksen laatijoiden mukaan olisi määriteltävä Ranskan Nutri-Score-pakkauksen etuosan (FOP) merkintäjärjestelmän mukaisesti - yksi ehdokkaista, joita Euroopan komissio harkitsee tällä hetkellä käytettäväksi kaikkialla Euroopassa. Liitto.

FOP-tarrojen taistelu

Äskettäin julkistetun Farm 2 Fork (F2F) -strategian yhteydessä esitetään prosessi yhdenmukaisen FOP-järjestelmän käyttöönottamiseksi koko EU: ssa, mutta komissio on toistaiseksi pidättäytynyt hyväksymästä yhtäkään ehdokasta. Merkintöjä koskevalla keskustelulla voi olla dramaattinen vaikutus siihen, miten yksittäiset jäsenvaltiot vastaavat näihin avainkysymyksiin, etenkin siksi, että keskittyminen tasapainoisen ruokavalion määrittelemiseen on monimutkaisuutta.

Nutri-Score FOP -järjestelmä toimii värikoodatulla liukuvalla asteikolla, ja elintarvikkeiden, joiden ravintoarvon katsotaan olevan korkein, luokitellaan “A” ja tummennetut tummanvihreäksi, kun taas heikoimman pitoisuuden omaaville elintarvikkeille annetaan “E” -sertifikaatti ja ne on merkitty punaisella. Kannattajat väittävät, että Nutri-Score osoittaa nopeasti ja selkeästi asiakkaiden ravitsemustiedot ja auttaa heitä tekemään tietoisia päätöksiä. Järjestelmä on jo vapaaehtoisesti hyväksytty muun muassa Belgiassa, Luxemburgissa ja tietysti Ranskassa.

Järjestelmässä on kuitenkin lukuisia vähentäjiä. Äänisimpiä näistä on Italia, joka väittää, että Nutri-Score rankaisee monia maan allekirjoittaisista elintarvikkeista (mukaan lukien sen kuuluisat oliiviöljyt ja suolatut lihat), vaikka maan perinteistä Välimeren ruokavaliota pidetään yhtenä terveellisimmistä maissa maailma.

Vaihtoehtona Italia on ehdottanut omaa Nutrinform FOP -merkintää, jossa elintarvikkeita ei luokitella 'hyviksi' tai 'huonoiksi', vaan esitetään pikemminkin ravintotiedot ladattavan akun muodossa. Nutrinform oli hyväksytty Euroopan komission (EY) kaupalliseen käyttöön juuri tässä kuussa, kun taas muiden eteläisten EU-maiden maatalousministerit mukaan lukien Romania että Kreikka, ovat puhuneet Italian kannan puolesta.

Itse Ranska näyttää olevan huomannut Nutri-Scoren mahdolliset vaikutukset maan tärkeimpiin kulinaarisiin tuotteisiin - ja erityisesti sen juustoihin. Ranskan hallituksen oman tunnustuksen mukaan Nutri-Score-algoritmi palkkaluokkien laskemiseksi on ollut ”muokattu”Kun kyse on juustoista ja voista, kuten järjestelmästä, jotta järjestelmä ei heikentäisi ranskalaisten maitotuotteiden vetovoimaa.

Erityinen kohtelu ei ole tyydyttänyt kaikkia Nutri-Scoren ranskalaisia ​​kriitikkoja, mutta lukuisilla henkilöillä, kuten ranskalaisella senaattorilla Jean Bizetilla, on varoitettu potentiaalisesta mahdollisuudesta ”kielteiset vaikutukset”Meijerialalla. Tutkijoiden kanssa on myös kyseenalaistettu Nutri-Scoren reaalimaailman tehokkuus vaikuttaa kuluttajapäätöksiin löytäminen FOP-merkki paransi vain niiden ravitsemusten laatua, joita kuluttajat ostivat viime kädessä 2.5%.

Tämän keskustelun lämmin luonne auttaa selittämään, miksi komissio on pyrkii standardisoimaan FOP-merkinnät Euroopan hyllyillä. Se kuvastaa myös syviä erimielisyyksiä siitä, mikä muodostaa tasapainoisen, terveellisen ruokavalion sekä yksittäisten EU: n jäsenvaltioiden välillä että niiden sisällä. Ennen kuin Lontoon, Pariisin tai muiden Euroopan pääkaupunkien lainsäätäjät tai sääntelijät voivat tehdä konkreettisia poliittisia päätöksiä tiettyjen elintarvikkeiden verotuksesta tai tuesta, heidän on löydettävä tyydyttävät vastaukset kysymyksiin, jotka aina ympäröivät heidän valitsemiaan kriteerejä.

Continue Reading

Ruokavalio

#KalatMikrotravinteet "liukuvat aliravittujen ihmisten käsien läpi"

Julkaistu

on

Miljoonat ihmiset kärsivät aliravitsemuksesta huolimatta siitä, että jotkut maailman ravinteisimmista kalalajeista ovat kiinni kotiensa lähellä, ilmestyi lehdessä julkaistu uusi tutkimus. Nature.

Monien trooppisten rannikkoalueiden lapset ovat erityisen haavoittuvia ja saattavat nähdä merkittäviä terveysparannuksia, jos vain murto-osa lähistöllä pyydetyistä kaloista ohjataan heidän ruokavalioonsa.

Kalat ovat omega-3-rasvahappojen lisäksi myös tärkeiden mikroravinteiden lähde, esimerkiksi rauta, sinkki ja kalsium. Silti yli 2 miljardilla ihmisellä on maailmanlaajuisesti mikrotravinteiden puutteita, jotka liittyvät äitien kuolleisuuteen, hidastuvaan kasvuun ja preeklampsiaan. Joidenkin Afrikan maiden osalta tällaisten puutteiden arvioidaan vähentävän BKT: tä jopa 11 prosenttia.

Mainos

Tämä uusi tutkimus osoittaa, että riittävästi ravintoaineita kalastetaan jo valtamerestä aliravitsemuksen vähentämiseksi huomattavasti. Aikana, jolloin maailmaa pyydetään miettimään tarkemmin mistä ja miten tuotamme ruokia, kalastus enemmän ei ehkä ole vastaus.

Johtava kirjailija professori Christina Hicks Lancasterin yliopiston ympäristökeskuksesta sanoi: ”Lähes puolet maailman väestöstä asuu 100 km: n päässä rannikosta. Puolessa näistä maista on keskivaikea tai vaikea puuteriski; Tutkimuksemme kuitenkin osoittaa, että vesialueilta tällä hetkellä kalastetut ravintoaineet ylittävät kaikkien alle viiden vuoden ikäisten lasten ruokavalion vaatimukset rannikkoalueellaan. Jos nämä saaliit olisivat helpommin paikallisesti saatavilla, niillä voi olla valtava vaikutus maailmanlaajuiseen elintarviketurvaan ja torjua miljoonien ihmisten aliravitsemukseen liittyviä sairauksia. "

Lancasterin yliopiston vetämä tutkimusryhmä keräsi tietoja seitsemän ravintoaineen pitoisuudesta yli 350-merikalalajeissa ja kehitti tilastollisen mallin ennustaa, kuinka paljon jokin tietty kalalaji sisältää ravintoa ruokavalion, meriveden lämpötilan ja energiankulutus.

Mainos

Tämä ennakoiva mallintaminen, jota johti Aaron MacNeil Dalhousien yliopistosta, antoi tutkijoille mahdollisuuden ennustaa tarkasti tuhansien kalalajien todennäköisen ravinteiden koostumuksen, joita ei ole koskaan ravitsemuksellisesti analysoitu aiemmin.

He käyttivät tämänhetkisiä kalojen purkamistietoja käyttämällä tätä mallia nykyisestä merikalastuksesta saatavien ravinteiden globaalin jakautumisen määrittämiseen. Tätä tietoa verrattiin sitten ravintoainevajeiden yleisyyteen ympäri maailmaa.

Niiden tulokset osoittivat, että tärkeät ravintoaineet olivat helposti saatavissa jo pyydetyissä kaloissa, mutta ne eivät tavoittaneet monia paikallisia populaatioita, jotka olivat usein eniten tarvitsevia.

Esimerkiksi tällä hetkellä Länsi-Afrikan rannikolta pyydettyjen kalojen määrä - missä ihmiset kärsivät suurista sinkki-, rauta- ja A-vitamiinipuutoksista - oli riittävä 100 km: n päässä merestä asuvien ihmisten ravitsemustarpeiden tyydyttämiseksi.

Osa Aasian, Tyynenmeren ja Karibian alueista oli vain joitain muista rannikkoalueista, joilla oli samanlainen korkea aliravitsemusmalli huolimatta paikallisten saaliiden riittävistä kalaravinteista.

Tutkijoiden mukaan monimutkainen kuva kansainvälisestä ja laittomasta kalastuksesta, merenelävien kaupasta sekä kulttuurikäytännöistä ja -normeista on aliravittujen ihmisten ja heidän kynnyksellään kiinni olevien kalaravinteiden välillä.

Dr. Andrew Thorne-Lyman, ravitsemusterapeutti ja Johns Hopkins Bloombergin kansanterveyden koulukunnan kirjoittaja sanoi: ”Monien mielestä kalaa pidetään proteiinina, mutta havaintomme viittaavat siihen, että kala on todella tärkeä lähde monille vitamiineille, mineraaleille ja rasvahapoille. jotka puuttuvat usein köyhien väestöryhmien ruokavalioista ympäri maailmaa. On aika, että elintarviketurvapoliittiset päättäjät tunnustavat ravinnepitoisen ruoan uinnin heti nenänsä alla ja miettivät, mitä voidaan tehdä näiden väestöjen kalavarojen saatavuuden lisäämiseksi. "

Tohtori Philippa Cohen WorldFishistä sanoi: "Tutkimuksemme osoittavat selvästi, että kalojen jakamistapaa on tarkasteltava huolellisesti. Tällä hetkellä monilla maailman kalatalousaloilla onnistutaan saamaan eniten tuloja, usein suuntaamalla ponnistelunsa kalliimpien lajien kiinnipitoon ja lapioimalla kalasaaliita rikkaiden suuhun kaupungeissa tai ruokkimalla lemmikkieläimiä ja karjaa rikkaammissa maissa. Se liukuu pienten kalastajien ja aliravittujen ihmisten käsien läpi. Meidän on löydettävä tapa asettaa ihmisten ravitsemus kalastuspolitiikan ytimeen. "

Tutkimuksessa korostetaan sellaisen kalapolitiikan tarvetta, joka keskittyy ravitsemuksen parantamiseen sen sijaan, että yksinkertaisesti kasvatetaan tuotettujen elintarvikkeiden määrää tai kalan viennistä saatavia tuloja.

Apulaisprofessori Aaron MacNeil Dalhousie-yliopiston Ocean Frontier -instituutista kertoi: ”Koska merivarojen kysyntä on kasvanut siihen rajaan saakka, mitä voidaan kestävästi kerätä, tämänkaltaiset projektit osoittavat, että strategisella kalastuksella on mahdollisuuksia vastata keskeisiin haasteisiin ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

”Tämä maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, kuinka monialaista meritietettä voidaan käyttää suoraan ihmisten terveyteen kohdistuvien uhkien torjumiseen paikallisella tasolla. Paikallisten ihmisten kyky ratkaista paikallisia ongelmia paikallisten resurssien avulla on valtava, emmekä olisi voineet tehdä sitä ilman niin monipuolista tutkijaryhmää, joka työskentelee yhdessä. "

Asiakirja "Globaalin kalastuksen hyödyntäminen mikrotravinteiden puutteiden korjaamiseksi" julkaistaan ​​... luonto (3rd Lokakuu 2019) on saatavilla täältä

Lisää tietoa.

Tutkimuksen rahoittivat Euroopan tutkimusneuvosto (ERC), Australian tutkimusneuvosto (ARC), Royal Society University Research Fellowship (URF), Kanadan luonnontieteiden ja tekniikan tutkimusneuvosto (NSERC), Australian kansainvälisen maatalouden keskus Research (ACIAR) ja Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen virasto (USAID). Työ tehtiin osana WorldFishin johtamaa CGIAR-tutkimusohjelmaa (kala- ja elintarvikejärjestelmiä), jota CGIAR-rahastoon osallistuneet tuivat.

Continue Reading

Ruokavalio

#Maito, #hedelmät ja #vihannekset jaetaan koululaisille EU-ohjelman ansiosta

Julkaistu

on

Uuden lukuvuoden alkaessa EU: n kouluhedelmä-, vihannes- ja maito-ohjelma jatkuu osallistuvissa EU-maissa 2019-2020-ohjelmassa.

EU: n koulujärjestelmän tavoitteena on edistää terveellistä ruokavaliota ja tasapainoista ruokavaliota jakamalla hedelmiä, vihanneksia ja maitotuotteita ja ehdottaa samalla maataloutta ja hyvää ravitsemusta koskevia koulutusohjelmia.

Yli 20 miljoonaa lasta hyötyi tästä ohjelmasta 2017-2018-lukuvuoden aikana, mikä edustaa 20 prosenttia lapsista kaikkialla Euroopan unionissa.

Mainos

Maataloudesta ja maaseudun kehittämisestä vastaava komissaari Phil Hogan totesi: ”Terveellisten ruokailutottumusten omaksuminen jo nuoresta alkaen on tärkeää. EU: n koulujärjestelmän ansiosta nuoret kansalaiset nauttivat paitsi laadukkaista eurooppalaisista tuotteista, myös oppivat ravitsemuksesta, viljelystä, ruoantuotannosta ja siihen liittyvästä kovasta työstä. ”

Jokaiselle lukuvuodelle ohjelmalle osoitetaan yhteensä 250 miljoonaa euroa. 2019-2020: lle varattiin 145 miljoonaa euroa hedelmille ja vihanneksille ja 105 miljoonaa euroa maidolle ja muille maitotuotteille. Vaikka järjestelmään osallistuminen on vapaaehtoista, kaikki EU: n jäsenvaltiot päättivät osallistua joko osaan tai koko järjestelmään. Euroopan komissio hyväksyi ja hyväksyi kansalliset määrärahat tämän lukuvuoden järjestelmään osallistuville EU-maille maaliskuussa 2019. Maat voivat myös täydentää EU: n tukea kansallisilla varoilla.

Jäsenvaltiot voivat päättää järjestelmän täytäntöönpanotavasta. Tämä sisältää lasten saamat tuotteet tai toteutettujen koulutustoimien aiheen. Jaettavien tuotteiden valinnan on kuitenkin perustuttava terveyteen ja ympäristöön, kausiluonteisuuteen, saatavuuteen ja monimuotoisuuteen.

Mainos

Lisätietoja

EU: n kouluhedelmä-, vihannes- ja maitojärjestelmä

Avaintietoja ja lukuja EU: n koulujärjestelmästä vuosina 2017-2018

Opettajan resurssipaketti

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa