Liity verkostomme!

general

Lukuja, jotka kertovat: Kirjanpidon tarinankerrontavoima liiketoiminnassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Et todennäköisesti näe liikematkaasi vastaavana Odysseia, ja on vielä vähemmän todennäköistä, että kuvittelet itsesi C-sviitin homeriksi. Kun jongleeraamme talousasioita, ajattelemme yleensä numeroita, kirjanpitoa ja taseita.  

Mutta nuo luvut kertovat tarinan – jos sinulla on taitoa kiusoitella se. Kirjanpito on pohjimmiltaan tarinankerronta, jossa numerot kutovat tarinoita liiketoiminnan terveydestä, edistymisestä, haasteista ja mahdollisuuksista. Tämä kirjanpidon kerronnallinen voima auttaa kokoamaan sidosryhmät asian eteen, herättämään luottamusta ja edistämään kasvua sekä edistämään läpinäkyvää viestintää. Ja paras kirjanpito- ja kirjanpitopalvelu palveluntarjoajat ovat todellisia tarinoiden kertojia.

Business Narratiivin paljastaminen

Kirjanpidon ytimessä on ainutlaatuinen kyky, joka on opittu kokemuksen kautta akateemisen sijaan, poimia tarina raakatiedoista. Tilinpäätöstiedot ovat kronikoita yrityksen matkasta niin paljon kuin ne ovat pakollisia raportointivaatimuksia. Tuloslaskelma kertoo kannattavuustarinoita, paljastaen kuinka tehokkaasti yritys muuttaa toimintansa voitoksi. Taseet antavat tilannekuvia taloudellisesta vakaudesta, kun taas kassavirtalaskelmat kertovat likviditeetinhallinnan jatkuvasta tarinasta.

Strategisen päätöksenteon tiedottaminen

Kirjanpidon tarinankerronta on myös tapa kirjoittaa yrityksesi tarina reaaliajassa. Talousanalyysi auttaa ymmärtämään näiden kertomusten taustalla olevat trendit ja mallit ohjaten johtajia tekemään tietoisia päätöksiä. Esimerkiksi menojen kasvutrendi saattaa saada aikaan strategian toiminnan tehostamiseksi. Samoin tasainen liikevaihdon kasvu voi olla merkki laajentumismahdollisuuksista. Taloustarina auttaa yrityksiä ennakoimaan tulevaisuuden skenaarioita ja valmistautumaan niihin.

Kommunikointi sidosryhmien kanssa

Mainos

Tarinoiden kertominen on hyödytöntä ilman yleisöä, ja tehokkaat kirjanpitotarinat yhdistävät viestisi sidosryhmille. Osakkeenomistajat, sijoittajat ja lainanantajat eivät halua tietoja, vaikka he näyttävät keskittyvän siihen. Ne tarve selkeä ja johdonmukainen tarina, joka vakuuttaa heille, että heidän sijoituksensa on osaavissa käsissä. Talousraportit toimivat narratiivina, joka välittää yrityksen terveyttä ja tulevaisuudennäkymiä, mikä lisää luottamusta ja läpinäkyvyyttä. Kyky ilmaista nämä taloudelliset tarinat tehokkaasti on avainasemassa, jotta yleisö pysyy vankina – ja sidosryhmien pääoma tulee sisään.

Liiketoiminnan kasvun ohjaaminen

Myös kirjanpidon kautta kerrotut taloustarinat ohjaavat liiketoiminnan kasvua. Parhaat tarinat ovat Valitse seikkailusi kirjat. Kirjanpitäjäsi auttaa sinua selvittämään, missä olet, jotta voit päättää, minne haluat mennä. Upeat tarinat kertovat siitä, mitkä tuotteet tai palvelut ovat kannattavimpia, missä markkinoiden tavoittaminen on tehokasta ja missä tehottomuutta piilee. Nämä tiedot toimivat alaviitteenä jatkokasvulle, olipa kyse sitten uusille markkinoille laajentumisesta, tutkimukseen ja tuotekehitykseen investoinnista tai toimintaprosessien optimoinnista.

Sääntelyn noudattamisen ja eettisten standardien edistäminen

Kirjanpitotarinoilla on myös ratkaiseva rooli säännösten noudattamisessa ja eettisten standardien noudattamisessa. He varmistavat, että yritykset noudattavat rahoituslakeja ja -määräyksiä sekä läpinäkyviä ja rehellisiä talousraportoinnissaan. Tämä eettinen tarinankerronta edistää yrityksen rehellisyyttä ja parantaa entisestään sen mainetta ja uskottavuutta.

Huonon tarinankerronnan vaarat

Kuvittele yleinen skenaario, jossa esität taloustietosi mahdollisille sijoittajille. Huolimatta vahvoista luvuista, jotka kertovat vahvasta markkinakehityksestä ja kasvupotentiaalista, niiden esitys ei ole tasainen. Tiimi, joka keskittyy voimakkaasti raakadataan ja monimutkaiseen talousterminologiaan, ei pysty kääntämään näitä lukuja mukaansatempaavaksi ja ymmärrettäväksi kertomukseksi. Tämän seurauksena sidosryhmien on vaikea tarttua yrityksen koko potentiaaliin ja strategiseen suuntaan.

Menetetty mahdollisuus tehokkaaseen tarinankerrontaan jättää sijoittajat irti ja epäröiviä. He eivät voi muodostaa mielikuvaa siitä, kuinka hyödynnät heidän käteisvarojaan liiketoimintasi parantamiseen, puhumattakaan siitä, kuinka voit saavuttaa sijoitetun pääoman tuotto. Tämä pakottavan taloudellisen tarinan puute johtaa haaleaan reaktioon sidosryhmiltä, ​​mikä vaikuttaa kykyysi turvata rahoitus ja kasvaa.

Numerot eivät kerro tarinaa – ne OVAT tarinan

Kirjanpito on yhtä paljon tarinankerrontaa kuin numeroiden murskaamista, mutta tätä alan puolta ei opeteta koulussa. Sen sijaan se on ansaittu yrityksen ja erehdyksen kautta – ja vuosien kokemuksella. Numeroiden kääntäminen narratiiviksi on tehokas työkalu, joka kannustaa strategiseen päätöksentekoon, tehostaa sidosryhmäviestintää ja edistää liiketoiminnan kasvua. Näiden tarinoiden kautta yritykset voivat todella ymmärtää menneisyyttään, navigoida nykyisyytensä ja suunnitella tulevaisuuttaan strategisesti. Numerot tekevät enemmän kuin vain laskevat yhteen – ne kertovat, tiedottavat ja ohjaavat. Mitä yrityksesi tarina kertoo?

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa