Liity verkostomme!

EU

Aika liberaalille ajattelulle Nagarno-Karabahin konfliktissa

Julkaistu

on

Mahdolliset skenaariot Vuoristo-Karabahin konfliktille, joka on viimeisen 30 vuoden kuumimmassa vaiheessa, ovat yksi kansainvälisen yhteisön hämmentävimmistä ongelmista viime päivinä. Olipa viimeinen vihamielisyys "myrsky ennen rauhallista" vai suhteellisen "rauhallinen ennen myrskyä", on elintärkeää alueen ja ehkä koko maailman tulevaisuuden kannalta, kirjoittaa Louse Auge.

Aikaisemmin oli täysin normaalia ennustaa Vuoristo-Karabahin konfliktin kehittymistä kahdessa pääskenaariossa.

Ensimmäinen ja tietysti toivottava tapa oli löytää ratkaisu konfliktiin rauhanneuvottelujen avulla. Etyjin Minsk-ryhmän yhteispuheenjohtajien epäonnistuminen sovittelussa pitkien 26 vuoden aikana on kuitenkin heittänyt pimeän linjan tähän skenaarioon.

Toinen, mutta ei-toivottu skenaario oli toinen sota, joka sisälsi myös seuraavat kaksi suurta skenaariota: Armenian ja Azerbaidžanin välillä rajoitettu sota tai laajempi sota, jota ruokkii ulkoisten voimien, ennen kaikkea Turkin ja Venäjän väliintulo, muuttamalla siitä maailmanlaajuisen katastrofin .

Ei ole järkevää, että Turkki, Azerbaidžanin strateginen liittolainen, puuttuu suoraan tähän konfliktiin ilman kolmansien maiden uutta tekijää, koska Azerbaidžanin sotilaalliset valmiudet ovat osoittaneet sen tarpeettomaksi. Siten suurin uhka on Venäjän provokaatio Armeniasta, joka kärsii voimakkaista sotilaallisista tappioista Azerbaidžania vastaan.

Ei ole enää salaisuus, että Armenian ensisijaisena tavoitteena oli saada Azerbaidžan tiheästi asutuille asuinalueille, myös etärintamalla kaukana oleville, tykistö- ja ohjushyökkäyksille mielenosoituksellisesti Armenian alueilta, oli provosoida Azerbaidžan vastaaviin vastatoimiin, lopulta toivoen Venäjän suoraa sotilaallista väliintuloa. Armenian lukuisista yrityksistä huolimatta Armenian vaarallisia, mielettömiä ja rikollisia ponnisteluja on Azerbaidžanin poliittisen ja sotilaallisen johtajuuden hillitty suhtautuminen samoin kuin presidentti Putinin johtaman Venäjän poliittisen organisaation reaalipolitiikka ja järkevä lähestymistapa. epäonnistui.

Genevessä 30. lokakuuta käydyn toisen neuvottelun jälkeen sodassa olevien maiden ulkoministerien sekä Ranskan, Venäjän ja Yhdysvaltain lähettiläiden välillä kävi selvemmäksi, että ainoa voimassa oleva skenaario on Armenian ja Azerbaidžanin ratkaisemaan konflikti keskenään. - rauhan tai sodan avulla. Armenian haluttomuus poistua miehitetyistä Azerbaidžanin alueista tekee rauhanomaisen ratkaisun mahdottomaksi. Mikä valitettavasti jättää vain yhden skenaarion - sodan.

Kansainvälisen yhteisön pitkäjänteisen väitteen, jonka mukaan Vuoristo-Karabahin konfliktiin ei ole sotilaallista ratkaisua, taustalla on kuitenkin välttämätön kysymys: rauhanomainen ratkaisu ei ole ollut mahdollista, ja 26 vuoden neuvottelut eivät ole tuottaneet kestävää rauhaa alueella. Kuukauden sotilaallisen yhteenoton jälkeen kentällä on kuitenkin uusia todellisuuksia. Tuovatko tämän sodan tulokset lopulta rauhaa ja vakautta alueelle?

Mielenkiintoista on, että vetämällä joitain rinnakkaisuuksia konfliktologian ja taloustieteen välille on mahdollista löytää vastaus tähän kysymykseen. Se, että sotaa käydään vain Azerbaidžanin ja Armenian välillä ja että siihen ei puututa ulkopuolisesti, tuo väistämättä mieleen liberaalin talousteorian, jossa taloussuhteet muodostuvat vain kysynnän ja tarjonnan perusteella ilman valtion puuttumista asiaan. Tämän teorian kannattajien mukaan tässä tapauksessa markkinoita säätelee "näkymätön käsi", metafora, jonka esitteli 18-luvun skotlantilainen filosofi ja ekonomisti Adam Smith. Liberalismi määrittelee "näkymättömän käden" valvomattomaksi markkinavoimaksi, joka auttaa vapaiden markkinoiden tavaroiden kysyntää ja tarjontaa saavuttamaan tasapainon automaattisesti. Tämä teoria tukee myös ajatusta siitä, että taloudellisen toiminnan puutteisiin ja kriiseihin voidaan puuttua tehokkaasti "näkymättömällä kädellä", joka perustuu puhtaisiin markkinaperiaatteisiin. Toisaalta, vaikka valtion interventiolla talouteen voi olla joitain sääntelyvaikutuksia, se ei ole kestävää ja pitkäaikaista. Markkinoiden itsesääntely on edellytys taloudelliselle vakaudelle.

Kaikista puutteista ja kritiikistä huolimatta tämä teoria on ehkä paras ratkaisu soveltaa Vuoristo-Karabahin konfliktiin tässä vaiheessa.

Luonnollinen tasapaino alueella on mahdollista vain tunnustamalla ja palauttamalla kansainväliset rajat. Ilman näitä perusteita mikään ulkopuolinen puuttuminen tai yritys jäädyttää konflikti ei tuo pysyvää ratkaisua ja johtaa lopulta uusiin sotiin.

Toistaiseksi viime kuukauden taistelut osoittavat, että Azerbaidžan on lähempänä päättäväistä voittoa tässä sodassa. Tämän seurauksena Armenian on lopullisesti luoputtava alueellisista vaatimuksistaan, eikä sillä ole mitään syytä jatkaa sotia Azerbaidzanin kanssa. Armenian valtava väestörakenne, taloudellinen ja sotilaallinen kuilu Azerbaidžania vastaan ​​sekä Azerbaidžanin väitteiden puuttuminen Armenian alueilta estää uuden sodan kahden maan välillä tulevaisuudessa.

Niinpä niin tuskalliselta kuin se saattaa kuulostaa, jos maailma todella haluaa kestävää rauhaa alueella, ainoa tapa on nyt antaa sotivien osapuolten löytää tarvittava tasapaino keskenään. "Laissez-faire, laissez-passer", kun liberaalit kertovat sen hienosti. Ja rauha ja vakaus, joita monet pitävät erittäin epätodennäköisinä, eivät ole kaukana.

Kaikki yllä olevassa artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU Reporter.

EU

Holokaustin muistopäivä: Päärabbi Goldschmidt sanoo, että EU tekee paljon online-antisemitismin torjumiseksi

Julkaistu

on

Tänään (27. tammikuuta) Euroopan parlamentti juhlii kansainvälistä holokaustin muistopäivää virtuaalisella seremonialla. Seitsemänkymmentäkuusi vuotta sen jälkeen, kun Auschwitzin natsien keskitysleiri vapautettiin 27. tammikuuta 1945. 

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli on kutsunut puhumaan Euroopan rabbien konferenssin puheenjohtajan, Moskovan päärabin Pinchas Goldschmidtin sekä tanssijasta, koreografista ja romaniyhteisön edustajasta Gyula Sárközi. EU-toimittaja puhui rabbi Goldschmidtin kanssa.

Rabbi Goldschmidt sanoi: ”Tänään Euroopassa on jäljellä noin 1.6 miljoonan juutalaisen yhteisö. Ennen holokaustia meillä oli täällä 9.5 miljoonaa juutalaista. Joten kuusi miljoonaa surmattiin, ja monet päättivät myöhemmin siirtyä turvallisemmille rannoille. Pidän velvollisuuteni Ukrainan rabbien konferenssin puheenjohtajana varmistaa, että on olemassa juutalainen tulevaisuus. "

"Luulen, että Euroopan unioni tekee paljon, varsinkin viime aikoina torjumalla antisemitismiä, jotka leviävät sosiaalisen median ja sosiaalisen median kautta, kutsumalla tekniset jättiläiset pöydälle ja kertomalla heille, että heidän on seurattava ja vastattava sisällöstä heidän alustoillaan. 

"Antisemitismi ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota yhteisömme käsittelee, vaan myös uskonnonvapauksien loukkaaminen. Joissakin Euroopan maissa suuntaus on yleistymässä viime aikoina populismin takia, joka haluaa kulkea tämän mantereen läpi. Haluaisimme nähdä lisää Euroopan unionin toimia tässä suhteessa. "

Rabbi on huolissaan erityisesti toimista tietyissä EU: n valtioissa rituaalien teurastamisen kieltämiseksi, mikä on välttämätöntä kosher-ruoan tuotannossa: "He julistavat aina, että Eurooppa ilman juutalaisia ​​ei ole Eurooppa, Belgia, ilman juutalaisia ​​ei ole Belgia. Okei? Jos haluat pysyä maassasi, omalla alueellasi, sinun on annettava heille uskonvapaus; kertoa heille, voit jäädä tänne, mutta aiomme kertoa sinulle, kuinka sinun tulee harjoittaa uskontoasi. Se ei ole uskonvapaus. ”

Muistomerkki sisältää minuutin hiljaisuuden holokaustin uhrien kunniaksi ja rukouksen El Maleh Rahamim, jonka lausui Brysselissä sijaitsevan Euroopan suuren synagoogan pääkantori Israel Muller, sekä Gilles Sadowskyn perinteisten jiddishlaulujen esityksen. (klarinetti) ja Hanna Bardos (ääni).

Continue Reading

energia

Valkoisen talon mukaan Biden uskoo Nord Stream 2 -putkilinjan olevan 'huono sopimus' Euroopalle

Julkaistu

on

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden uskoo, että Nord Stream 2 -kaasuputki on "huono sopimus Euroopalle", ja hänen hallintonsa tarkastelee uudelleen Trumpin hallinnon aikana hyväksyttyyn lakiesitykseen sisältyviä hankkeen rajoituksia, Valkoinen talo ilmoitti tiistaina (26. tammikuuta). ), kirjoittaa että

Merenalaisen putkihankkeen rajoitukset sisältyivät 1 hyväksyttyyn vuotuiseen puolustuspolitiikkaa koskevaan lakiin. Toimenpiteen seuraamuksia sovelletaan kaikkiin yrityksiin, jotka auttavat projektia johtavaa Venäjän valtion energiayhtiötä Gazpromia putkilinjan asettamisessa, alusten vakuuttamisessa tai laitteiden tarkastuksessa.

Trumpin hallinto, kuten Obaman hallinto ennen sitä, vastusti hanketta sillä perusteella, että se vahvistaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin taloudellista ja poliittista vaikutusvaltaa Euroopassa. Venäjä on vähentänyt polttoainetoimituksia Ukrainaan ja osiin Eurooppaa hinnoitteluerojen aikana talvella.

Biden on myös vastustanut hanketta, joka ohittaisi Ukrainan ja veisi siltä tuottoisat kauttakulkumaksut, koska hän oli entisen presidentin Barack Obaman johdolla varapuheenjohtaja. Venäjän ja Saksan mukaan putki on puhtaasti kaupallinen projekti.

"Uskomme edelleen, presidentti uskoo edelleen, että Nord Stream 2 on huono sopimus Euroopalle", Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki kertoi päivittäisessä tiedotustilaisuudessa ja lisäsi, että hallinto "tarkastelee" puolustuspolitiikkaan sisältyviä rajoituksia. lainsäädännössä.

11 miljardin dollarin putki, joka on 90% valmis, kaksinkertaistaa nykyisen Nord Stream -kanavan kapasiteetin toimittaa kaasua Venäjältä Eurooppaan Saksan kautta Itämeren alla.

Asia on etenemässä, kun senaatti on alkanut vahvistaa Bidenin kabinetin jäseniä, jotka voivat punnita hanketta koskevia päätöksiä, mukaan lukien ulkoministeri Antony Blinken, ja rakentamisen jatkuessa sen jälkeen, kun se on pysähtynyt noin vuoden ajan seuraamusten uhasta. Yhdysvalloissa ja putkenlaskuyhtiön Allseas vetäytyminen.

Fortuna-niminen alus, jolla Washington löi pakotteet entisen presidentti Donald Trumpin viimeisen koko päivän aikana keskiviikkona (20. tammikuuta), on alkanut työskennellä syvillä vesillä Tanskan edustalla ennen rakentamisen jatkamista, Nord Stream 2 sanoi sunnuntaina ( 24. tammikuuta).

Ulkoministeriön odotetaan julkaisevan pian kongressille raportin yrityksistä, jotka auttavat Gazpromia saattamaan projektin loppuun, mikä voi lisätä yrityksiä purkamaan yrityksiä. Jotkut yritykset, mukaan lukien Zürich Insurance Group ja Norjan riskienhallinta- ja laadunvarmistusyritys DNV GL, ovat keskeyttäneet työn projektissa.

Continue Reading

Brexit

Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU: n rahtimäärät laskivat viikoittain 38%, ilmoitti kuorma-autotiedot

Julkaistu

on

By

Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin välillä liikkuvat rahtimäärät laskivat 38 prosenttia tammikuun kolmannella viikolla verrattuna vastaavaan viikkoon vuosi sitten, reaaliaikaiset kuorma-autojen liikkumistiedot osoittavat, kirjoittaa Kate Holton.

Varastot, Brexitin jälkeiseen tullirajaan sopeutumiseen liittyvät ongelmat ja COVID: n osuma talouteen ovat kaikki vähentäneet tavaravirtaa Ison-Britannian ja EU: n välillä, vaikka se onkin alkamassa vakautua.

Tiedot ovat peräisin Sixfoldilta ja Transporeonilta, Euroopan suurimmalta toimitusketjun ja logistiikan teknologia-alustalta, joka yhdistää toimittajia, jälleenmyyjiä, rahdinantajia ja yli 100,000 XNUMX logistiikkapalvelujen tarjoajaa.

Tavaroiden siirtämiseen tarkoitettujen työpaikkojen hinnat, erityisesti Ranskan ja Ison-Britannian tärkeimmällä risteyksellä, pysyivät viime vuoden tasolla. Ranskan ja Ison-Britannian välisen spot-hinnat nousivat 51% viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna, mikä valittiin vastaamaan COVID-19-turbulenssin normaalimpaa kauppatasoa.

Huolitsijat, yritykset, jotka varaavat kuorma-autoliikenteen harjoittajia tai muita kuljetusmuotoja tavaroiden siirtämiseksi tavarantoimittajien puolesta, hylkäsivät myös edelleen työpaikkoja yrityksiltä, ​​joiden palveluun heidät on tilattu, kun on kyse tavaroiden siirtämisestä Britanniaan.

Kuljettajat tarvitsevat nyt lisäasiakirjoja tullirajan takia sekä negatiivisen COVID-testin lähtiessään Britanniasta, mikä ajaa monia kuljettajia.

"Liikenteen kysyntä on hitaasti elpymässä, mutta silti hidasta - Ranskan Britannian rajanylitysseuranta, joka perustuu Sixfoldin reaaliaikaiseen näkyvyystietoon, osoittaa merkittävän määrän laskun verrattuna tammikuun 2020 samoihin viikkoihin", sanoi Transporeonin toimitusjohtaja Stephan Sieber.

Doverin satama, Ison-Britannian tärkein kuorma-autoliikennesatama, on sanonut odottavansa tammikuun kaupan hidastuvan ennen Brexit-varastoja. Se odottaa palaavan normaalille kausiluonteiselle keskimääräiselle tasolle tammikuun loppuun tai helmikuun alkuun.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa