Liity verkostomme!

Puolustus

Kolme kuollutta naista menehtyi Ranskassa, aseellinen tapettiin toisessa tapahtumassa

Julkaistu

on

Veitsellä liikkuva hyökkääjä, joka huusi "Allahu Akbar", kaatoi naisen ja tappoi kaksi muuta ihmistä epäiltyssä terrori-iskussa Ranskan Nizzan kaupungin kirkossa tänään (29. lokakuuta), kun taas poliisi ampui ampuma-aseen erillisessä tapahtumassa. , kirjoittaa .

Tunnissa Nizzan hyökkäyksestä poliisi tappoi miehen, joka oli uhannut ohikulkijoita käsiaseella Montfavetissa, lähellä Etelä-Ranskan Avignonin kaupunkia. Hän huusi myös "Allahu Akbar" (Jumala on suurin) Euroopan radioaseman mukaan.

Saudi-Arabiassa torstaina valtion televisio kertoi, että Saudi-Arabia oli pidätetty Jeddahin kaupungissa, kun hän oli hyökännyt ja vahingoittanut vartijaa Ranskan konsulaatissa.

Ranskan suurlähetystön mukaan konsulaattiin kohdistui "hyökkäys veitsellä, joka kohdistui vartijaan", ja lisäsi, että vartija vietiin sairaalaan eikä hänen henkensä ollut vaarassa.

Nizzan pormestari Christian Estrosi, joka kuvasi kaupunkinsa hyökkäystä terrorismiksi, sanoi Twitterissä, että se tapahtui Notre Damen kirkossa tai sen läheisyydessä ja oli samanlainen kuin ranskalaisen opettajan Samuel Patyn menettämä päähän tässä kuussa Pariisissa.

Estrosi sanoi, että hyökkääjä oli toistuvasti huutanut lauseen "Allahu Akbar", vaikka poliisi olisi pitänyt hänet kiinni.

Yhden kirkon sisällä tapetuista ihmisistä uskottiin olevan kirkkovartija, Estrosi sanoi ja lisäsi, että nainen oli yrittänyt paeta kirkon sisältä ja pakenut baariin 19-luvun uusgoottilaista rakennusta vastapäätä.

"Poliisi ampui epäillyn veitsihyökkääjän pidätettynä, hän on matkalla sairaalaan, hän on elossa", Estrosi kertoi toimittajille.

"Tarpeeksi riittää", Estrosi sanoi. "Ranskan on nyt vapautettava itsensä rauhanlaeista pyyhkimään lopullisesti islamifasismi alueeltamme."

Reutersin toimittajat paikan päällä kertoivat, että automaattiaseilla aseistettu poliisi oli asettanut turvakordonin kirkon ympärille, joka on Nizzan Jean Medecin -kadulla, kaupungin pääostoskadulla. Ambulanssit ja paloautot olivat myös paikalla.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin on määrä vierailla Nizzassa, Estrosi sanoi.

Pariisissa kansalliskokouksen lainsäätäjät pitivät minuutin hiljaisuuden solidaarisuudessa uhrien kanssa. Pariisin pormestari Anne Hidalgo sanoi, että Nizzan kansa "voi luottaa Pariisin kaupungin ja pariisilaisten tukeen".

Poliisin mukaan kolme ihmistä kuoli hyökkäyksessä ja useat loukkaantui. Ranskan terrorisminvastaisen syyttäjän osasto ilmoitti, että sitä oli pyydetty tutkimaan.

Poliisin lähteen mukaan eräs nainen tehtiin. Ranskalainen äärioikeiston poliitikko Marine Le Pen puhui myös hyökkäyksessä tapahtuneesta päähänpäätteestä.

Ranskan muslimien uskon neuvoston edustaja tuomitsi voimakkaasti hyökkäyksen. "Merkkinä surusta ja solidaarisuudesta uhreja ja heidän rakkaitaan kohtaan, kehotan kaikkia Ranskan muslimeja peruuttamaan kaikki Mawlidin juhlat."

Juhla on profeetta Mohammadin syntymäpäivä, jota vietetään tänään.

Estrosi sanoi, että uhrit oli tapettu "kamalalla tavalla".

"Menetelmät vastaavat epäilemättä niitä, joita käytetään Conflans Sainte Honorinen rohkeaan opettajaan, Samuel Patyyn", hän sanoi viitaten ranskanopettajaan, joka kaatettiin aiemmin tässä kuussa hyökkäyksessä Pariisin esikaupungissa.

Hyökkäys tapahtuu, kun Ranska on edelleen kouristanut tšetšeeniläisen miehen aiemmin tässä kuussa suorittamasta yläasteen opettajan Patyn menettämisestä.

Hyökkääjä oli sanonut haluavansa rangaista Patyä siitä, että hän näytti oppilaille piirustuksia profeetta Mohammadista kansalaisopetuksessa.

Ei ollut heti selvää, liittyykö torstain hyökkäys sarjakuviin, joita muslimit pitävät pilkkaavina.

Patyn tappamisen jälkeen ranskalaiset virkamiehet - monien tavallisten kansalaisten tukemana - ovat jälleen vakuuttaneet oikeuden näyttää sarjakuvia, ja kuvat ovat olleet laajasti esillä marsseissa solidaarisesti tapetun opettajan kanssa.

Se on johtanut vihan vuodattamiseen osissa muslimimaailmaa, ja jotkut hallitukset syyttävät Macronia islaminvastaisen asialistan toteuttamisesta.

Kreml kommentoi viimeaikaisia ​​tapaturmia Ranskassa torstaina, että ihmisten tappaminen on mahdotonta, mutta uskonnollisten uskovien tunteiden loukkaaminen on myös väärin.

Moskova

Nato vs Venäjä: Vaaralliset pelit

Julkaistu

on

Vaikuttaa siltä, ​​että Mustasta merestä on viime aikoina tullut yhä enemmän Naton ja Venäjän vastakkainasettelukenttä. Toinen vahvistus tästä oli Ukrainan isännöimällä alueella äskettäin valmistuneet laajamittaiset sotaharjoitukset Sea Breeze 2021, kirjoittaa Alexi Ivanov, Moskovan kirjeenvaihtaja.

Sea Breeze - 2021 -harjoitukset ovat edustavimpia koko tapahtumahistoriansa. Niihin osallistui 32 maata, noin 5,000 sotilashenkilöstöä, 32 alusta, 40 lentokonetta, 18 maa- ja merijärjestöjen ryhmää Ukrainasta sekä Naton jäsen- ja kumppanimaat, mukaan lukien Yhdysvallat.

Harjoitusten pääpaikka oli Ukraina, joka ilmeisistä syistä pitää tapahtumaa sotilaallisena ja osittain poliittisena tukena sen itsemääräämisoikeudelle ensisijaisesti ottaen huomioon Krimin menetys ja armeijan poliittinen umpikuja Donbasissa. Lisäksi Kiova toivoo, että niin suuren mittakaavan tapahtuman järjestäminen auttaa Ukrainan nopeaa integroitumista allianssiin.

Muutama vuosi sitten Venäjän federaation Mustanmeren laivasto oli säännöllinen osallistuja tähän sarjaan. Sitten he tekivät pääasiassa humanitaarisia tehtäviä sekä vuorovaikutusta eri valtioiden laivastojen välillä.

Viime vuosina harjoitusten skenaario on muuttunut merkittävästi. Venäläisiä aluksia ei enää kutsuta heidän luokseen, ja ilma-alusten ja sukellusveneiden vastaisen toiminnan sekä amfibiolaskun tyypillisten meritaistelutoimien varmistamiseksi on kehitetty toimia.

Tänä vuonna julkistettu skenaario sisältää laajamittaisen rannikkokomponentin ja simuloi monikansallista operaatiota Ukrainan tilanteen vakauttamiseksi ja naapurivaltioiden tukemien laittomien aseellisten ryhmittymien kohtaamiseksi, kukaan ei erityisesti piilota, että Venäjällä tarkoitetaan sitä.

Ilmeisistä syistä Venäjän asevoimat seurasivat näitä harjoituksia hyvin tarkasti. Ja kuten kävi ilmi, ei turhaan! Meren partioivat venäläiset sotalaivat, ja venäläiset hävittäjät olivat jatkuvasti taivaalla.

Kuten Moskovassa odotettiin, Naton alukset yrittivät järjestää useita provokaatioita. Kaksi sota-alusta - HNLMS Evertsen Hollannin laivastosta ja brittiläinen HMS Defender - yrittivät rikkoa Venäjän aluevesiä Krimin läheisyydessä viitaten siihen, että tämä on Ukrainan alue. Kuten tiedätte, länsi ei tunnusta Krimin liittämistä Venäjään vuonna 2014. Juuri tällä tekosyyllä nämä vaaralliset liikkeet toteutettiin.

Venäjä reagoi ankarasti. Tulipalojen uhan alla ulkomaisten alusten oli poistuttava Venäjän aluevesiltä. Lontoo ja Amsterdam eivät kuitenkaan myöntäneet, että kyseessä oli provokaatio.

Naton Etelä-Kaukasuksen ja Keski-Aasian maita koskevan erityisedustajan James Appathurain mukaan Pohjois-Atlantin liitto pysyy Mustanmeren alueella tukeakseen liittolaisiaan ja kumppaneitaan.

"Nato: lla on selkeä kanta navigointivapauteen ja siihen, että Krim on Ukraina, ei Venäjä. HMS Defenderin kanssa tapahtuneen tapahtuman aikana Naton liittolaiset osoittivat päättäväisyyttä puolustaa näitä periaatteita", Appathurai sanoi.

Britannian ulkoministeri Dominic Raab puolestaan ​​sanoi, että Ison-Britannian sotalaivat "jatkavat pääsyä Ukrainan aluevesille". Hän kutsui tunkeilijahävittäjän seuraamaa reittiä lyhyimmäksi kansainväliseksi reitiksi Odessasta Georgian Batumiin.

"Meillä on kaikki oikeudet mennä vapaasti Ukrainan aluevesien läpi kansainvälisten standardien mukaisesti. Teemme niin myös jatkossakin", korkea virkamies korosti.

Moskova sanoi, ettei se salli tällaisia ​​tapahtumia tulevaisuudessa, ja tarvittaessa se on valmis soveltamaan "ankarimpia ja äärimmäisimpiä toimenpiteitä" rikkojiin, vaikka Kreml esittää tällaisen skenaarion Venäjälle "erittäin epätoivottavaksi".

Monet asiantuntijat sekä Venäjällä että lännessä alkoivat heti puhua kolmannen maailmansodan mahdollisesta uhasta, joka voi itse asiassa palaa Ukrainan takia. On selvää, että tällaiset ennusteet eivät ole hyödyllisiä kenellekään: ei Naton eikä Venäjän. Molemmilla puolilla on kuitenkin edelleen sotava ja päättäväinen asenne, joka ei voi muuta aiheuttaa pelkoa ja huolta tavallisten ihmisten keskuudessa.

Jopa vuoden 2021 merituulen päättymisen jälkeen Nato julistaa edelleen, etteivät ne jätä Mustaa merta minnekään. Tämän vahvistaa jo uusien alusten lähettäminen alueelle.

Siitä huolimatta kysymys on edelleen avoin: onko Pohjois-Atlantin allianssi valmis ryhtymään äärimmäisiin toimiin Venäjää vastaan ​​verukkeella suojella Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta, jolta on edelleen kieltäydytty pääsy Natoon?

Continue Reading

Puolustus

Strateginen kompassi on kiistanalainen, mutta parempi kuin välinpitämättömyys, Borrell sanoo

Julkaistu

on

Brysselissä tänään (12. heinäkuuta) kokoontuneet EU: n ulkoministerit keskustelivat EU: n strategisesta kompassista. EU: n korkea edustaja Josep Borrell sanoi, että se oli sekä tärkeä että kiistanalainen aloite, ja lisäsi: "En välitä, onko se kiistanalainen, mieluummin minulla on kiistoja kuin välinpitämättömyyksiä."

Tämä on ensimmäinen kerta, kun ulkoministerit keskustelevat puolustusministerien sijasta tästä hankkeesta, jonka tavoitteena on vahvistaa EU: n kriisinhallintaa, sietokykyä, kumppanuuksia ja valmiuksia. 

Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) pitää strategista kompassia yhtenä tärkeimmistä ja kunnianhimoisimmista hankkeista EU: n turvallisuuden ja puolustuksen alalla. On toivottavaa, että se saadaan valmiiksi maaliskuuhun 2022 mennessä, ja luonnos esitetään marraskuussa. Toivottavasti EU-valtiot antavat selkeän poliittisen ja strategisen ohjauksen siitä, mitä ne haluavat EU: n saavuttavan tällä alalla seuraavien 5–10 vuoden aikana. 
Se ohjaa EU: n käytettävissä olevien välineiden, myös äskettäin perustettujen, käyttöä Euroopan rauhanrahasto.

Continue Reading

Puolustus

Ampuma-asekauppa: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen tarkastellakseen aseiden tuontia ja vientiä koskevia EU: n sääntöjä

Julkaistu

on

Komissio on käynnistänyt julkisen kuulemisen tarkastelusta EU: n sääntöjen siviiliaseiden viennin, tuonnin ja kauttakulun sääntely, jonka tarkoituksena on sulkea pois mahdolliset porsaanreiät, joita ihmiskauppiaat voivat käyttää, ja yksinkertaistaa laillisten kauppiaiden oikeudellista kehystä. Kaikkia asianomaisia ​​osapuolia pyydetään osallistumaan 11. lokakuuta 2021 asti. Kuulemisen tulokset otetaan huomioon sääntöjen tarkistuksessa, jäljitettävyyden ja tietojenvaihdon parantamiseksi sekä viennin ja tuonnin valvontamenettelyjen turvallisuuden lisäämiseksi. Ampuma-asekauppa ruokkii järjestäytynyttä rikollisuutta EU: ssa ja lisää poliittista epävakautta EU: n naapurimaissa. Nopean pakettien jakelun ja uuden tekniikan kehittyessä ampuma-aseiden kaupalla on uusia muotoja valvonnan välttämiseksi. Samalla laittomilla ampuma-aseiden maahantuojilla ja viejillä on EU: ssa laaja valikoima erilaisia ​​sääntöjä. Aloite nykyisen lainsäädännön tarkistamiseksi on osa EU: n ohjelmaa EU: n ampuma-asekauppaa koskeva toimintasuunnitelma kaudella 2020--2025.

Sisäasiain komissaari Ylva Johansson (kuvassa) on julkaissut myös blogiartikkeli kannustaa kaikkia asianomaisia ​​osapuolia osallistumaan kuulemiseen.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa