Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Ehdotettu eläinten hyvinvointilaki Puolassa on "syvästi huolestunut eurooppalaisesta juutalaisuudesta"

Julkaistu

on

Rabbi Menachem Margolin: "Tämä lakiluonnos asettaa todistamattomat ja tieteettömät väitteet eläinten hyvinvoinnista uskonnonvapauden yläpuolelle ja rikkoo EU: n perusoikeuskirjan keskeistä pilaria."

Puolassa ehdotettu lainsäädäntö eläinten uskonnollisten teurastusten kieltämiseksi "on erittäin huolestuttavaa Euroopan juutalaisille", sanoi torstaina (1. lokakuuta) Euroopan juutalaisjärjestön (EJA) puheenjohtaja rabbi Menachem Margolin. kirjoittaa

Hallitsevan laki ja oikeus -puolueen (PiS) ehdottama ns. Eläinten hyvinvointia koskeva lakiesitys on ohittanut edustajainhuoneen tai Sjemin ja pyytää nyt hyväksyntää senaatista.

Sillä voi olla valtavia seurauksia Euroopan juutalaisyhteisöille, koska se näkisi keskeisen ja elintärkeän osan juutalaisesta käytännöstä, shechitasta, joka on tapahtunut vuosituhansien ajan poljettuina ja tehokkaasti pyyhittyinä - pääsy kosher-lihaan ja sen toimittaminen.

Eurooppalaisille juutalaisille lainsäädäntö sisältää myös useita punaisia ​​ja vilkkuvia hälytyksiä. Historia on toistuvasti osoittanut, että avaava salvo yrityksissä rangaista, syrjäyttää, syrjäyttää ja viime kädessä tuhota juutalaisyhteisöt alkaa aina juutalaisten uskon keskeisten periaatteiden, kuten kosherlakien ja ympärileikkauksen, kieltämisestä ennen siirtymistä paljon pimeämmälle alueelle.

Eläinsuojeluaktivistit vastustavat eläinten teurastamista kosherlihaksi, koska se estää tainnuttamisen ennen eläinten kurkun leikkaamista. Harjoittajan kannattajat hylkäävät väitteet, että se on julma, ja sanovat, että se aiheuttaa nopean ja inhimillisen kuoleman eläimelle.

"Tämä lakiluonnos asettaa todistamattomat ja tieteettömät väitteet eläinten hyvinvoinnista uskonnonvapauden yläpuolelle ja rikkoo EU: n perusoikeuskirjan keskeistä pilaria", sanoi rabbi Margolin lausunnossaan.

Peruskirjan 10 artiklassa todetaan: "Jokaisella on oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauteen. Tämä oikeus sisältää vapauden muuttaa uskontoa, vakaumusta ja vapautta joko yksin tai yhdessä muiden kanssa, julkisesti tai yksityisesti ilmentää uskontoa tai vakaumusta palvonnassa, opetuksessa, harjoittamisessa ja noudattamisessa. "

Lain mukaan Margolin "pyrkii niin huolestuttavasti hallitsemaan ja lisäämään juutalaisten käytäntöjen määrää antamalla maatalousministerille valtuudet määrittää uskonnollista teurastusta suorittavien henkilöiden pätevyys".

'Schochet', henkilö, jonka tehtävänä on suorittaa teurastus, suorittaa vuosia jatkuvaa koulutusta ja on sitoutunut tiukan juutalaisen lain mukaisesti varmistamaan, että eläimelle aiheutuu mahdollisimman vähän kärsimystä ja stressiä, joka johtaa itse teurastukseen ja sen aikana, rabbi selitti.

Hän jatkoi: "Lakiluonnos edellyttää myös paikallisen juutalaisyhteisön tarvitseman kosher-lihan määrän määrittämistä. Kuinka tämä tehdään? Luomalla ja valvomalla luetteloa juutalaisista Puolassa"? Tämä laki, jos se hyväksytään, tuo mukanaan juutalaisten synkän ja synkän pohjan, paluu takaisin miehitykseen, jossa käytäntö ja vakaumus oli alun perin suunnattu ensimmäisinä askeleina lopullisen tuhomme tielle. "

Puola on yksi suurimmista kosher-lihan viejistä Euroopassa.

"Eurooppalaisella juutalaisuudella on ollut hedelmällinen ja yhteistyösuhde Puolan kanssa, joka on tärkein kosher-lihan toimittaja yhteisöillemme. Puola on itse asiassa keskeinen toimittaja tarpeisiimme. On kysyttävä, miksi nyt? Mihin tarkoitukseen? " pyysi rabbi Margolinia, joka kehotti Puolan hallitusta, sen parlamenttia, senaattoreita ja Puolan presidenttiä lopettamaan tämän lain.

"Ei pelkästään uskonnonvapautta suojelevien perusoikeuksien eurooppalaisessa peruskirjassa vahvistettujen arvojen puolustamiseksi, vaan myös selkeä solidaarisuuslausunto, jonka mukaan se tulee olemaan Euroopan juutalaisuuden kanssa ja tukemaan sitä osana Euroopan sosiaalista rakennetta, eikä uhraamaan meitä, uskomme ja käytäntömme politiikan alttarilla ", rabbi Margolin totesi.

Eläinten hyvinvointi

Aika kuunnella kansalaisia ​​ja luottaa tekniikkaan teurastuksen yhteydessä

Julkaistu

on

Keskustelu teurastuksesta ilman tainnutusta kiihtyy ympäri Eurooppaa eri syistä: eläinten hyvinvointi, uskonto, talous. Käytäntö tarkoittaa eläinten tappamista vielä täysin tajuissaan, ja sitä käytetään joissakin uskonnollisissa perinteissä, kuten juutalaisissa ja muslimeissa, kosherin ja halal-lihan tuottamiseksi, kirjoittaa Reineke Hameleers.

Puolan parlamentti ja senaatti äänestävät Viisi eläinten laskua varten, joka sisältää muun muassa rituaalisen teurastuksen mahdollisuuden rajoittamisen. Juutalaisyhteisöt ja poliitikot kaikkialla Euroopassa ovat soittamalla Puolan viranomaisilta hävittämään kosher-lihan vientikielto (Puola on yksi suurimmista eurooppalaisista kosher-lihan viejistä).

Pyynnössä ei kuitenkaan oteta huomioon sitä, mitä EU: n kansalaiset, mukaan lukien puolalaiset, ovat juuri ilmaisseet mielipidekysely Eurogroup for Animals julkaisi äskettäin. Suurin osa kannattaa selvästi tiukempia eläinten hyvinvointia koskevia vaatimuksia, joissa todetaan, että eläinten on oltava pakollisia tajuttomiksi ennen teurastusta (89%); maiden olisi voitava toteuttaa lisätoimenpiteitä, joilla varmistetaan eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso (92%); EU: n tulisi vaatia kaikkia eläimiä tainnutettaviksi ennen teurastamista, jopa uskonnollisista syistä (87%); EU: n tulisi asettaa etusijalle vaihtoehtoiset käytännöt eläinten teurastamiseksi inhimillisillä tavoilla, jotka myös uskonnolliset ryhmät hyväksyvät (80%).

Vaikka tulokset osoittavat yksiselitteisesti kansalaisyhteiskunnan kannan teurastusta vastaan ​​ilman tainnutusta, tätä ei pidä tulkita uhkaksi uskonnonvapaudelle, kuten jotkut yrittävät kuvitella. Se edustaa eurooppalaisten huomiota ja huolenpitoa eläimiin, mikä on kirjattu myös EU sopimus määritellä eläimet tuntevina olentoina.

EU: n lainsäädännön mukaan kaikki eläimet on saatettava tajuttomiksi ennen tappamista, lukuun ottamatta joitakin uskonnollisia käytäntöjä. Useat maat, kuten Slovenia, Suomi, Tanska, Ruotsi ja kaksi Belgian aluetta (Flanderi ja Vallonia), antoivat tiukemmat säännöt ilman poikkeuksia eläinten pakollisesta tainnutuksesta ennen teurastusta.

Flanderissa samoin kuin Valloniassa parlamentti hyväksyi lain melkein yksimielisesti (0 ääntä vastaan, vain muutama tyhjää). Laki oli seurausta pitkästä demokraattisen päätöksenteon prosessista, joka sisälsi kuulemisia uskonnollisten yhteisöjen kanssa ja sai puolueiden välisen tuen. On tärkeää ymmärtää, että kielto viittaa teurastukseen ilman tainnutusta, eikä se ole uskonnollisten teurastusten kielto.

Näiden sääntöjen tarkoituksena on varmistaa teurastettavien eläinten parempi hyvinvointi uskonnollisten rituaalien yhteydessä. Todellakin Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen totesi, että vakavia hyvinvointiongelmia esiintyy todennäköisesti kurkun leikkauksen jälkeen, koska eläin - vielä tajuissaan - voi tuntea ahdistusta, kipua ja ahdistusta. Myös Tuomioistuin EU (Euroopan unionin tuomioistuin) myönsi, että "tietyt uskonnollisten rituaalien määräämät teurastusmenetelmät, jotka suoritetaan ilman tainnutusta, eivät ole yhtä suuria eläinten hyvinvoinnin korkean tason tarjoamiseksi lopettamisen aikana".

Nykyään palautuva tainnutus mahdollistaa teurastettavien eläinten suojelun uskonnollisten rituaalien yhteydessä häiritsemättä rituaaleja. sinänsä. Se aiheuttaa tajuttomuutta elektronarkoosin kautta, joten eläimet ovat edelleen elossa, kun heidän kurkkunsa leikataan.

Uskonnollisten menetelmien hyväksyntä uskonnollisten yhteisöjen keskuudessa kasvaa Malesiassa, Intiassa, Lähi-idässä, Turkki, Saksa, Uusi-Seelanti ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Ottaen huomioon mielipidekyselyssä ilmaistut kansalaisten mielipiteet ja tekniikan tarjoamat mahdollisuudet Euroopan jäsenvaltioiden olisi voitava toteuttaa lisätoimenpiteitä, joilla varmistetaan eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso, kuten Belgian Flanderin alue, joka otti käyttöön tällaisen toimenpiteen vuonna 2017 ja jota nyt uhkaa saada se kääntämään Euroopan unionin tuomioistuimen.

Johtajiemme on aika perustaa päätöksensä järkevään tieteeseen, yksiselitteiseen oikeuskäytäntöön, hyväksyttyihin vaihtoehtoihin teurastukseen ilman tainnutusta ja vahviin demokraattisiin, moraalisiin arvoihin. On aika tasoittaa tietä todelliseen edistymiseen EU: ssa sen sijaan, että käännät kelloa taaksepäin.

Edellä olevassa artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan mielipiteitä eivätkä heijasta yhtään mielipidettä EU: n toimittaja.

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Siirtyminen häkittömään maanviljelyyn osana kestävän kehityksen siirtymistä voi olla hyödyksi ympäristölle ja eläimille, löytää uusi ajatushautomoraportti

Julkaistu

on

Eläinten häkkiin saattamisen lopettaminen osana eläintalouden muutosmuutosta voisi tehdä maataloudesta kestävämmän ja tuottaa parempia työpaikkoja maaseudulla.

In uusi raportti Tänään (13. lokakuuta) käynnistetty Euroopan ympäristöpolitiikan instituutti (IEEP) tutki häkkien käytön lopettamisen munivien kanojen, sikojen ja kanien tuotannossa aiheuttamia ympäristöön liittyviä ja yhteiskunnallisia etuja sekä kompromisseja EU: ssa.

Raportissa todetaan, että yhdistettynä kunnianhimoisiin toimiin liikakulutuksen torjumiseksi, proteiinituonnin vähentämiseksi ja laajamittaisen eläintuotannon orgaanisen muutoksen toteuttamiseksi, häkittömän viljelyn siirtyminen voi laukaista kaivatun ympäristö- ja sosioekonomisen muutoksen.

Compassion in World Farming teetti tutkimuksen toimittamaan näyttöön perustuva arviointi ja ilmoittamaan EU: n päättäjille ennen keskeistä päätöstä siitä, lopetetaanko häkkien käyttö eläintuotannossa. Aiemmin tässä kuussa Euroopan komissio sai 1.4 miljoonan ihmisen allekirjoittaman eurooppalaisen kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin häkkien käytön lopettamista EU: n maataloudessa. Komissiolla on kuusi kuukautta aikaa vastata 'Lopeta häkin ikä' aloitteesta.

Olga Kikou, maailmanlaajuisen maatalouden myötätunnon päällikkö ja yksi aloitteen järjestäjistä, sanoi: "Tehdasviljely on yksi pahimmista rikollisista yhden ja ainoan planeettamme systeemisen hajoamisen yhteydessä. Häkki ei ole vain symboli rikkoutuneelle ruoka- ja viljelyjärjestelmällemme, vaan se on yksi tärkeimmistä pilareista, jotka pitävät tämän vanhentuneen mallin elossa. Tarvitsemme ruuan ja maatalouden vallankumouksen. Aloitetaan lopettamalla häkin ikä! "

Elisa Kollenda, Euroopan ympäristöpolitiikan instituutin analyytikko, sanoi: "Tutkimuksemme mukaan siirtyminen kohti häkittömään maatalouteen osana laajempaa kestävän kehityksen siirtymää voi olla hyötyä sekä ympäristön kestävyydelle että eläinten hyvinvoinnille. Äskettäinen maatilasta haaraan -strategia osoittaa tarpeen tarkistaa ja parantaa maatilan eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä monien muiden vaiheiden kanssa tuotannon ja kulutuksen kestävyyden parantamiseksi. Näiden kahden välillä on oltava selvempi keskustelu. "

  1. Yli 50 vuotta, Myötätunto maailmanviljelyssä on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin, kestävän ruoan ja maatalouden puolesta. Meillä on yli miljoona kannattajaa ja edustustoa 11 Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.
  1. - Euroopan ympäristöpolitiikan instituutti (IEEP) on kestävän kehityksen ajatushautomo, jolla on yli 40 vuoden kokemus ja joka on sitoutunut edistämään näyttöön perustuvaa ja vaikutuksiin perustuvaa kestävyyspolitiikkaa kaikkialla EU: ssa ja muualla maailmassa. IEEP tarjoaa yhteistyötä poliittisten päättäjien kanssa paikallisesta Euroopan tasoon, kansalaisjärjestöistä ja yksityisestä sektorista tarjotakseen näyttöön perustuvaa poliittista tutkimusta, analyyseja ja neuvoja. IEEP: n työ on riippumatonta ja monipuolisten näkemysten pohjalta tavoitteena tiedon lisääminen ja tietoisuuden lisääminen. ja edistämään näyttöön perustuvaa päätöksentekoa kestävyyden lisäämiseksi Euroopassa.
  1. IEEP esitteli tänään 13. lokakuuta 2020 "Siirtyminen kohti häkittömää maataloutta EU: ssa" raportti Euroopan parlamentin ja Euroopan komission edustajille verkkoseminaarissa, jonka järjestää Compassion in World Farming.

IEEP suoritti Compassion in World Farming -tilauksesta riippumattoman tutkimuksen siitä, miten siirtyminen häkittömään viljelyyn voisi tukea kestävyydelle siirtymistä eläintuotantoalalla ja samalla tuottaa laajempia myönteisiä etuja yhteiskunnalle. Raportissa esitetään sidosryhmien kuulemisten ja kirjallisuuskatsauksen avulla koottu valikoima poliittisia välineitä ja sidosryhmien toimia, jotka tukisivat siirtymistä häkittömään EU: hun. Siinä kuvataan kolme skenaariota siitä, miten sekä kotieläinten hyvinvointiin että tuotannon ja kulutuksen kestävyyteen voidaan vastata samanaikaisesti. Suurempia vaikutuksia melkein kaikkiin kestävän kehityksen osa-alueisiin voidaan odottaa, jos häkittömään siirtymiseen liittyy muutoksia eläintuotteiden kulutuksessa ja tuotannossa sekä jos tiivistettyjen rehujen nykyisestä laajamittaisesta käytöstä, mukaan lukien tuodut proteiinit.

  1. Euroopan komissio 2. lokakuuta 2020 sai 1.4 miljoonaa ihmistä 28 Euroopan maassa allekirjoittaman eurooppalaisen kansalaisaloitteen, jossa EU: ta kehotetaan lopettamaan häkkien käyttö tuotantoeläimissä. "Lopeta häkki-ikä'on vasta kuudes eurooppalainen kansalaisaloite, joka on saavuttanut vaaditun miljoonan allekirjoituksen kynnyksen ensimmäisen aloitteen käynnistämisen jälkeen yli kahdeksan vuotta sitten. Se on ensimmäinen onnistunut tuotantoeläinten aloite.

Continue Reading

Eläinten hyvinvointi

Parlamentaarikot ja juutalaisyhteisöjen johtajat eri puolilta Eurooppaa kutsuvat Puolaa romuttamaan eläinten hyvinvointia koskevan lakiesityksen, jolla pyritään kieltämään kosher-lihan vienti

Julkaistu

on

Eläinten hyvinvointia koskevasta lakiehdotuksesta äänestetään Puolan senaatissa huomenna (13. lokakuuta).

Kymmenet parlamentin jäsenet eri puolilta Eurooppaa, mukaan lukien senaattorit, parlamentin jäsenet, parlamentin jäsenet ja Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone, sekä juutalaisyhteisöjen johtajat eri Euroopan maista ovat yhdistäneet voimansa kirjeessä, jossa kehotetaan Puolan viranomaisia ​​romuttamaan osa eläinten hyvinvointia koskevasta lakiesityksestä, jolla kosher-lihan viennin kielto Puolasta, kirjoittaa .

Puolan senaatissa odotetaan äänestystä tästä lakiehdotuksesta huomenna (13. lokakuuta).

Kosher-lihan viennin kieltäminen Puolasta vaikuttaisi vakavasti maanosan juutalaisyhteisöihin, jotka joko koon tai rajoitettujen resurssien perusteella luottavat voimakkaasti Puolaan kosher-lihan toimittajana. Tämä maa on yksi suurimmista kosher-lihan viejistä Euroopassa.

Parlamentaarikot ja juutalaisten johtajien allekirjoittajat korostivat myös, että lakiehdotus muodostaa vaarallisen ennakkotapauksen, koska se asettaa eläinten hyvinvointia koskevat oikeudet selvästi Euroopan uskonnonvapausoikeuden edelle.

EU: n perusoikeuskirjan 10 artiklassa todetaan: "Jokaisella on oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauteen. Tämä oikeus sisältää vapauden muuttaa uskontoa, vakaumusta ja vapautta joko yksin tai yhdessä muiden kanssa ja julkisesti tai yksityisesti ilmaista uskonto tai vakaumus palvonnassa, opetuksessa, harjoittamisessa ja noudattamisessa.

Allekirjoittajat toivat esiin myös sen, että ei ole olemassa vakuuttavaa tieteellistä näyttöä väitteiden tueksi, että shechita, kosher-teurastusmenetelmä, on julmempi kuin suurin osa teurastuksista, jotka tapahtuvat päivittäin Euroopassa.

Kirjeessään allekirjoittajat kirjoittivat Puolan hallitukselle: "Kieltämällä tuotteiden viennin, joka edustaa juutalaisen uskon ja käytännön keskeistä periaatetta monille, lähetät vahvan viestin, että lait, jotka tosiasiallisesti estävät juutalaisten elämää Euroopassa, ovat hyväksyttäviä. ''

"Näistä syistä - ja monien tuhansien juutalaisten puolesta, joita yhteisön johtajina ja parlamentin jäseninä edustamme - kehotamme Puolan hallitusta, sen parlamenttia ja senaattoreita lopettamaan tämän esityksen."

Rabbi Menachem Margolin, kirjeen aloittaneen Euroopan juutalaisyhdistyksen puheenjohtaja, sanoi lausunnossaan: "Se, joka näyttää olevan kansallisen puolan poliittinen asia, ei ole mikään sellainen. Tämän lakiesityksen seuraukset ovat mahdollisesti tuhoisia ja syvällisiä juutalaisille kaikkialla Euroopassa ja myös monille, jotka arvostavat vapautta harjoittaa uskonnonvapautta. ''

”Jos lakiesitys hyväksytään, sitä pidetään julistuksena siitä, että se on avoinna kaikille, jotka vastustavat juutalaisen lain, uskon ja käytännön näkökohtia. Se on lopetettava '', hän sanoi.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa