Liity verkostomme!

EU

EU: n Michel sanoo, että #migration issue on eurooppalainen haaste

Julkaistu

on

Kaikkien EU: n jäsenvaltioiden pitäisi jakaa taakka siirtolaisuushaasteen ratkaisemisessa, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel (Kuvassa) sanoi tiistaina (15 syyskuu), kirjoittavat Angeliki Koutantou ja Renee Maltezou.

Siirtolaisuuskysymys ei ole vain haaste joillekin jäsenmaille etulinjassa, vaan koko Euroopan unionille, sanoi Michel, joka johtaa EU: n johtajien huippukokouksia, tapaamisen jälkeen Kreikan pääministerin Kyriakos Mitsotakisin kanssa Ateenassa.

Hän sanoi myös, että asiaan tarvitaan "voimakas vastaus" ja EU pyrkii saavuttamaan lähentymistä muuttoliikepolitiikkaan.

Belgia

Belgia tutkii EU: n huippu-ajatustankkerin yhteyksiä Kiinaan

Julkaistu

on

Belgian turvallisuuspalvelut tutkivat entistä Yhdistyneen kuningaskunnan diplomaattia ja entistä Euroopan komission virkamiestä, joka johtaa Brysselin ajatushautomoa, epäiltynä arkaluonteisten tietojen toimittamisesta Kiinalle - väitteet, jotka hän kiistää. EU-Aasia-keskusta johtava Fraser Cameron hylkäsi "absurdina" tutkimuksen hänen väitetyistä kontakteistaan ​​kahteen Brysselissä akkreditoituun kiinalaiseen toimittajaan, jotka työskentelevät myös nimettömänä puhuvien belgialaisten turvallisuusviranomaisten mukaan Kiinan valtionministeriössä. turvallisuus ja Kiinan armeija, kuten raportoi Barbara Moens julkaisussa POLITICO.

Belgian viranomaiset, jotka puhuivat Poliitikko tiedotti tapauksesta myös belgialaisille sanomalehdille De Standaard ja L'Avenir. On epäselvää, mihin tutkimus saattaa johtaa, koska syytöksiä, joita hän saattaa kohdata, ei täsmennetty, eikä vakoilua - johon Belgian viranomaiset viittasivat - ei pidetä Belgian lain mukaan rikoksena. Tapausläheisen henkilön mukaan liittovaltion syyttäjänvirasto on aloittanut Cameronia koskevan tutkinnan, vaikka syyttäjä itse kieltäytyi kommentoimasta. Tapaus aloitettiin Belgian valtion turvallisuustutkinnan perusteella, jossa Cameronin väitetyn toiminnan arviointi saattoi muodostaa riskin Euroopan virkamiehille, vaikka he eivät tarkentaneetkaan, minkälaisen riskin hän saattaa aiheuttaa.

Ota yhteyttä Poliitikko kommentoidakseen Cameron sanoi sähköpostissa, että väitteet "ovat perusteettomia". Hän korosti, että hänellä on "laaja valikoima kiinalaisia ​​kontakteja osana tehtäviäni EU-Aasia-keskuksen kanssa, ja joillakin heistä voi olla kaksitoiminen tehtävä", mutta lisäsi: "Olen 15 vuotta sitten eläkkeellä virallisesta työstä ja minulla ei ole pääsyä arkaluonteisiin tietoihin. "

Cameron sanoi, että hänen asianajajansa ei ollut tietoinen siitä, että asia olisi aloitettu, ja lisäsi: "Itse syytökset ovat ilmeisesti vahingollisia, mutta ne ovat todella järjettömiä, jos lopetat ajatella niitä hetkeksi." Cameron, joka on EU-Aasia-keskuksen verkkosivuilla olevan ilmoituksen mukaan "asunut ja työskennellyt Belgiassa 20 vuotta" ja on "vieraileva professori useissa Aasian yliopistoissa", epäilee Belgian tiedustelupalvelun saavansa tuhansia euroja luottamuksellinen - mutta ei välttämättä luokiteltu - poliittinen ja taloudellinen tieto kiinalaisille Euroopan instituutioista.

Erillisessä sähköpostissa L'Avenirille, nähnyt Poliitikko, Cameron sanoi, että EU-Aasia-keskus saa "pienen vuosittaisen avustuksen" Kiinan EU: n diplomaattiselta edustustolta EU: n ja Kiinan suhteita koskevien tapahtumien järjestämiseksi. "Tämä on ainoa kiinalaisilta saatu rahoitus", hän sanoi.

Cameron lisäsi vastauksessaan L'Avenirille, että EU: n ja Aasian keskuksen viimeaikainen toiminta, mukaan lukien tämän viikon virtuaalisen EU-Kiinan huippukokouksen verkkoseminaari, osoitti, että "olemme erittäin kriittisiä Kiinaa kohtaan". "Lähellä Pekingiä" Poliitikko kerrottiin kahden väitetysti mukana olleen kiinalaisen toimittajan nimet, mutta hän ei pystynyt vahvistamaan heidän asemaansa itsenäisesti.

Belgian turvallisuusvirkailijoiden mukaan epäillyt toimet olivat jatkuneet useita vuosia, mutta he eivät sanoisi, sisältyikö siihen Cameronin aika komissiossa ennen hänen eläkkeelle siirtymistä vuonna 2006. Yksi komission virkamies, joka puhui nimettömänä, Cameronin tiedettiin olevan ”hyvin lähellä Pekingiä”. Koska vakoilu ei ole luokiteltu rikokseksi Belgiassa, syyttäjät ovat jo pitkään vaatineet maan vakoilulain päivittämistä, joka on peräisin 1930-luvulta.

Tämä tarkoittaa sitä, että syyttäjien on ehkä tunnistettava muut rikokset, jos he haluavat nostaa syytöksiä - mikä tapahtui entisen belgialaisen diplomaatin Oswald Gantoisin tapauksessa. Hänet tutkittiin tietojen vuotamisesta Venäjän salaisille yksiköille koko uransa ajan. Hänet tuomittiin vuonna 2018 laittomasta yhteistyöstä väärentämisen tekemiseksi. Syyttäjät ovat maininneet Belgian roolin diplomaattikeskuksena, joka isännöi EU: n toimielimiä ja Naton päämajaa, perusteena vakoilun määritelmän laajentamiselle kansallisessa lainsäädännössä syytteeseenpanon helpottamiseksi.

Nykyinen liittovaltion oikeusministeri Koen Geens Flanderin kristillisdemokraattisesta puolueesta CD&V yrittää ajaa vakoilulakia parlamentin välityksellä, mutta on edistynyt vain vähän hallituksen muodostamisen umpikujan takia vuoden 2018 lopusta lähtien. "Ministeri ja CD&V ovat pyytäneet pitkään äänestää ehdotuksesta ”, ministerin tiedottaja sanoi. Aiemmin tänä vuonna saksalaiset syyttäjät paljastivat epäilevänsä toista entistä EU: n virkamiestä tietojen toimittamisesta Kiinalle. Saksan kansalainen Gerhard Sabathil, diplomaatti, josta tuli edunvalvoja, kiisti väitteet eikä häntä ole toistaiseksi pidätetty eikä syytetty.

Continue Reading

Karibian

Karibian vienti lisää alueen palvelusektorin kansainvälistä kilpailukykyä

Julkaistu

on

Kun palvelualat ja palveluntarjoajat ympäri aluetta oppivat navigoimaan maailmanlaajuisessa pandemiassa, Karibian vientikehitysvirasto yhteistyössä Belizen palveluntarjoajien, Jamaikan palveluteollisuuden ja Trinidadin ja Tobagon palvelualojen koalition kanssa ryhtyy toimimaan isäntänä. koulutusohjelma palvelujen pk-yritysten vientivalmiuden parantamiseksi.

Aloitetaan 1. lokakuuta 2020. Tämä ohjelma tukee kolmekymmentä (30) palveluntarjoajaa, jotka toimivat liike-elämän ja ammatillisten palveluiden sekä tieto-, viestintä- ja teknologia-aloilla (ICT), ja sitä rahoittaa Euroopan unioni osana 11. EKR: n alueellista toimintaa. Yksityisen sektorin kehittämisohjelma.

Jokaisesta maasta valitaan kymmenen yrittäjää suorittamaan koulutus ja sen jälkeen kuusi osallistujaa kustakin maasta valitaan saamaan yksi yhdessä valmennuksesta heidän suorituksensa perusteella. Valmennuksen tavoitteena on antaa heille palautetta vientisuunnitelmiensa toteuttamiseksi.

Koulutus tapahtuu käytännössä viiden päivän ajan ja tarjoaa osallistuville yrityksille mahdollisuuden kehittää vientisuunnitelmia, päästä alueellisille ja kansainvälisille markkinoille ja kehittää globaaleja tuotemerkkejä.

Services Go Global (SGG) -ohjelma kehitettiin optimoimaan CARIFORUM-alueen palveluiden vienti rakentamalla palveluntarjoajien valmiuksia hyödyntää talouskumppanuussopimuksen (EPA), CARICOMin sisämarkkinoiden ja talouden (CSME) ja muun olemassa olevan kaupan mahdollisuuksia. sopimukset; ja kansallisen kapasiteetin kehittäminen sertifioitujen kouluttajien kaadrin kautta SGG-ohjelmaan, jonka tarkoituksena on auttaa pk-yrityksiä palvelualalla. Työpajaa avustavat päävalmentajat Michelle Hustler (Barbados) ja Dr. Nsombi Jaja (Jamaika).

”Palveluilla on ratkaiseva rooli CARIFORUMin talouksien kehityksessä, ei pelkästään sektorina, vaan myös siksi, että niillä on merkittäviä vaikutuksia muihin aloihin, kuten valmistussektoriin. Karibian vienti on syvästi sitoutunut alueen palvelusektorin kehittämiseen, ja toivotaan, että suuret ja pienet yritykset hyödyntävät tämän mahdollisuuden rakentaa kykyään hyödyntää CARIFORUM-EU-talouskumppanuussopimusta ja mikä tärkeintä tämän pandemian aikana rakentaa sietokykynsä ja kykynsä tukea muita aloja integroitumaan paremmin uuteen maailmantalouteen. " ilmaisi Allyson Francis, Caribbean Export -palvelujen asiantuntija.

Pienyrityksillä on tällä hetkellä useita mahdollisuuksia päästä uusille markkinoille, ja niiden odotetaan kasvavan, kun ne ovat osallistuneet SERVICES Go Global -ohjelmaan. Tämä inhimillisten ja institutionaalisten valmiuksien kehittämistä koskeva aloite kulkee käsi kädessä toisen kehityshankkeiden välisen yhteishankkeen kanssa, jonka tavoitteena on parantaa kansallisten palveluliittojen kestävyyttä, jotka tarjoavat kriittisiä yritystukipalveluja paikallisille palveluntarjoajille, mukaan lukien koulutus, edunvalvonta ja vientikampanjat.

"PALVELUT Go Global on ajankohtainen ja kattava koulutusohjelma palvelujen viejille, ja tämä koulutus tulee sopivaan aikaan, kun Trinidad ja Tobagon yritykset pyrkivät kääntämään palveluitaan", kertoi Lara Quentrall - Trinidadin ja Tobagon palveluliiton johtaja Thomas Toimialat. Tohtori Dionne Chamberlain, presidentti, Belizen palveluntarjoajien koalitio, toisti Quentrall - Thomasin mielipiteet ja vahvisti, että kurssi ei vain osoittaudu arvokkaaksi palveluntarjoajille kaikkialla alueella, vaan se lisää heidän omia vientiponnistelujaan prosessin aikana.

Ohjelman on kehittänyt ja toimittanut sertifioidut kansainvälisen kaupan ammattilaiset Global Links Network, jotka ovat toimittaneet palvelukoulutusta yli 50 maassa ympäri maailmaa viimeisten 20 vuoden aikana. SERVICES Go Global on toistaiseksi ainoa vientivalmiuden koulutusohjelma palvelujen viejille ja mahdollisille viejille maailmassa. Ohjelma noudattaa loogista, jaksoitettua vientimenetelmää - "tiekartta" - ja vie viejät neljän vaiheen ja kaksitoista vientivalmistelun moduulia. Jokaisen moduulin valmistuttua kehitetään elementtejä palveluntarjoajan vientisuunnitelmasta. Palveluntarjoajat, jotka suorittavat kurssilomat, ovat suorittaneet vientisuunnitelman olennaiset osat ja hankkineet arvokkaita taitoja, joita tarvitaan menestyäkseen kansainvälisillä markkinoilla.

Continue Reading

EU

Navalny Venäjän ja lännen välisen ristiriidan tekijänä

Julkaistu

on

Venäjän oppositiojohtajan Aleksei Navalnyn ympärillä vallitseva tilanne on ollut pitkään ristiriita Venäjän ja lännen välillä. Viimeaikaiset tapahtumat hänen väitetyn myrkytyksensä vuoksi ovat vain lisänneet polttoainetta Euroopan loputtomiin valituksiin toisinajattelijoiden sortamisesta Venäjällä, kirjoittaa Moskovan kirjeenvaihtaja Alex Ivanov.

Berliinin skandaaliset lausunnot "kiistämättömistä tosiasioista Navalnyn myrkyttämisestä Novichokilla" uhkaavat erittäin ärsyttäviä ja jännittyneitä suhteita Moskovan ja Brysselin välillä.

Saksa ja EU painostavat Venäjää ja vaativat tapahtuman tutkintaa. Moskovan odotetaan toimittavan tietoja ultimaatiossa, mikä viittaa epäsuorasti siihen, että oppositiojohtaja myrkytettiin "Kremlin käskyllä". Luonnollisesti länsimaiset ajattelivat melkein välittömästi yhtäläisyyksiä venäläisen vakoojan Skripalin ja hänen tyttärensä myrkytyksellä brittiläisessä Salisburyssä.

Moskovaan kohdistuu todennäköisesti uusia vaatimuksia ja jopa pakotteita, joista vihjataan selvästi sekä Euroopassa että Amerikassa. Venäjän uusista rangaistustoimenpiteistä keskustellaan avoimesti tapahtumana.

Jopa melkein valmistuneen Nord stream - 2 -kaasuputken kohtalo riippuu jo Navalnyn kanssa tapahtuneen tutkinnan etenemisestä.

Venäjä hylkää kategorisesti Navalnyn myrkyttämisen syytteet ja odottaa Saksan viranomaisten toimittavan kattavaa tietoa. Berliinillä ei kuitenkaan ole kiire tehdä tätä ja todennäköisesti välittää johtopäätöksensä Navalnyn terveydestä ja tutkimustuloksistaan ​​Charite-klinikalla kansainvälisten rakenteiden kautta. Nimittäin kemiallisten aseiden kieltojärjestön kautta.

Riippumatta siitä, mitä ihmiset Saksassa ja muissa maissa sanovat tilanteesta, kysymyksiä on edelleen enemmän kuin vastauksia. Venäjän "syyllisyysolettama" on pitkään ollut perinteinen tekijä ja suosikki argumentti itä-länsi-vuoropuhelussa. Moskova on monien demokratian valtakunnan "kuumapää" mukaan symboli mielivaltaisuudesta ja demokratian loukkaamisesta.

Vaikka samat mielenosoitukset Yhdysvalloissa poliisin julmuutta vastaan ​​ja mustien jo sarjamurhat osoittavat, että ihmisoikeus- ja henkilökohtaisen vapauden ongelmat Amerikassa ovat jo pitkään huolestuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa. Amerikka, toisin kuin Venäjä, on jo kauan käyttänyt joukkoja mielenosoittajien hajottamiseen.

"Navalny-ilmiö" on pitkään ärsyttävä ja jopa vihamielinen tekijä Venäjän suhteissa ulkomaailmaan. Navalnylle voidaan toivoa nopeaa toipumista ja pitkää elämää, mutta länsimaiden etujen vuoksi hän viettää paljon aikaa uhrina.

Valitettavasti yhden ihmisen kohtalo on vähitellen muuttumassa "mekanismiksi" vihamielisyyden ja ennakkoluulojen ruokkimiseksi. Ja totalitaarisen hallinnon "kärsivän ja uhrin" kuvasta, jonka kaikki haluavat nähdä Venäjän sijasta, pitäisi tulla "Venäjän hallinnon" personifikaatio.

Mutta onko totta?

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa