Liity verkostomme!

katastrofit

EU: n solidaarisuus toiminnassa: 211 miljoonaa euroa Italialle ankarien sääolojen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseksi syksyllä 2019

Julkaistu

on

Euroopan komissio myönsi ohjelmasta 211.7 miljoonaa euroa EU: n solidaarisuusrahasto Italiaan lokakuun lopun ja marraskuun 2019 äärimmäisten säävahinkojen jälkeen. Tämä EU: n apu auttaa lieventämään tulvien ja maanvyörymien, mukaan lukien Venetsian tulvat, aiheuttamien vakavien vahinkojen ylimääräistä taloudellista taakkaa. Se rahoittaa taannehtivasti elintärkeiden infrastruktuurien ennalleen palauttamista, toimenpiteitä uusien vahinkojen estämiseksi ja kulttuuriperinnön suojelemiseksi sekä puhdistustoimia katastrofista kärsineillä alueilla. Tämä on osa tukipaketti yhteensä 279 miljoonasta eurosta, joka on osoitettu Portugalille, Espanjalle, Italialle ja Itävallalle, jota luonnonkatastrofit kärsivät vuonna 2019.

Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira totesi: "Tämä päätös on jälleen yksi merkki EU: n solidaarisuudesta Italiaan ja luonnonkatastrofien haittavaikutuksista kärsiviin jäsenvaltioihin. Se muistuttaa myös siitä, kuinka tärkeää on investoida EU: n ilmastotoimiin huonojen sääolosuhteiden ja ilmastonmuutoksen sivuvaikutusten ehkäisemiseksi ja hallitsemiseksi. "

EU: n solidaarisuusrahasto on yksi tärkeimmistä EU: n välineistä katastrofien elpymisessä, ja osana EU: n koordinoitua toimintaa koronaviruksen hätätilanteessa sen soveltamisalaa on hiljattain laajennettu kattamaan suurissa terveysongelmissa. Lisätietoa EU: n solidaarisuusrahastosta on saatavilla Internet - sivuilla datatarina.

katastrofit

Kaksi kuollutta, yhdeksän puuttuu, kun sateet lyövät osia Ranskaa ja Italiaa

Julkaistu

on

By

Kaksi ihmistä kuoli ja yhdeksän ihmistä puuttui Ranskassa ja Italiassa sen jälkeen, kun myrsky iski molempien maiden raja-alueille, mikä toisti ennätyssateita ja aiheutti voimakkaita tulvia, jotka pyyhkäisivät teitä ja vahingoittivat koteja, viranomaisten mukaan kirjoittaa että .

Alexiksi kutsuttu myrsky tuhosi useita kyliä Nizzan kaupungin ympärillä Ranskan Rivieralla. Nizzan pormestari Christian Estrosi kutsui sitä alueen pahimmaksi tulvakatastrofiksi yli vuosisadan ajan sen jälkeen, kun hän oli lentänyt eniten kärsineen alueen yli helikopterilla.

"Tiet ja noin 100 taloa pyyhittiin pois tai osittain tuhoutuivat", hän kertoi ranskalaiselle uutiskanavalle BFM.

"Olen erityisen järkyttynyt siitä, mitä näin tänään", Ranskan pääministeri Jean Castex kertoi tiedotustilaisuudessa vierailtuaan kärsineillä alueilla ja lisäsi olevansa huolissaan siitä, että kuolleiden määrä voi nousta.

Ainakin kahdeksan ihmistä puuttui Ranskasta, viranomaisten mukaan. Näihin kuului kaksi palomiehiä, joiden ajoneuvon kuljetti turvonnut joki, paikallisten todistajien mukaan useat ranskalaiset tiedotusvälineet.

Molempien maiden televisiokuvista kävi ilmi, että tulvavedet olivat pyyhkineet useita teitä ja siltoja, ja lukuisten jokien ilmoitettiin räjähtävän rantansa.

Italiassa kuoli vähintään kaksi ihmistä - yksi palomies osui kaatuvan puun ja toinen 30-vuotiaiden mies, jonka auto pyyhkäisi jokeen tien laskiessa, paikallisviranomaiset ilmoittivat.

Yön laskiessa yhtä italialaista ei vielä otettu huomioon, kun taas 16 muuta ihmistä pelkäsi aiemmin kadonneen, mukaan lukien kuuden saksalaisen vaeltajan ryhmä, jotka kaikki olivat löytäneet turvallisuuden.

Piemonten alueen virkamiehet ilmoittivat ennätyksellisen 630 mm (24.8 tuumaa) sateen vain 24 tunnissa Sambughettossa lähellä Sveitsin rajaa. Piemonten aluepäällikkö Alberto Cirio kehotti hallitusta julistamaan hätätila.

Po-joen vesitaso nousi 3 metrillä (9.84 jalkaa) vain 24 tunnissa.

Eric Ciotti, Ranskan parlamentin jäsen, joka on kotoisin alueen yhdestä eniten kärsineistä kylistä, Saint-Martin-Vésubie, kertoi, että useat kylät katkaistiin, koska ne sijaitsevat vuoristoalueen jyrkissä laaksoissa.

Meteo France kertoi, että 500 mm: n (19.69 tuumaa) sateita rekisteröitiin 24 tunnin aikana Saint-Martin-Vésubie -alueella ja lähes 400 mm: n sateita useissa muissa kaupungeissa - mikä vastaa yli kolmen kuukauden sadetta tänä vuodenaikana .

Sateita oli enemmän kuin 3. lokakuuta 2015, jolloin tulvat aiheuttivat 20 ihmisen kuoleman Ranskan Rivieran kaupungissa Cannesissa ja sen ympäristössä, väestönsuojelun johtaja Jérémy Crunchant kertoi France Infolle.

Venetsiassa pitkään viivästynyt tulvasulkujärjestelmä suojeli laguunikaupunkia onnistuneesti nousuvedeltä ensimmäistä kertaa lauantaina, mikä toi suurta helpotusta vuosien toistuvien tulvien jälkeen.

Continue Reading

Kroatia

EU: n solidaarisuusrahasto: Komissio antaa taloudellista tukea #Kroatialle maanjäristyksen jälkeen

Julkaistu

on

Komissio on ilmoittanut ensimmäisestä 88.9 miljoonan euron taloudellisen tuen maksamisesta vuoden XNUMX ohjelmasta EU: n solidaarisuusrahaston (EUSR) Kroatiaan Zagrebin kaupunkia ja sen ympäristöä 22. maaliskuuta 2020 kohdanneen tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Tämä myötävaikuttaa maan pyrkimyksiin auttaa väestöä, palauttaa välttämättömät infrastruktuurit ja palvelut.

Koheesio- ja uudistuskomissaari Elisa Ferreira sanoi: "Kroatia ja sen pääkaupunki ovat kokeneet yhden vakavimmista luonnonkatastrofeista yli vuosisadan ajan aiheuttaen vakavia vahinkoja ja häiriöitä. Lisäksi se tapahtui hetkellä, jolloin väestö kärsi jo koronaviruspandemian ja lukkiutumisen vaikutuksista. Tämänpäiväisen päätöksen tarkoituksena on lievittää maalle aiheutunutta raskasta taakkaa ja osoittaa jälleen kerran EU: n solidaarisuutta niin vaikeina aikoina. "

Kroatia saa ennakkomaksun, joka on kaikkien aikojen korkein EUSF: stä maksettu, lähipäivinä. Sillä välin komissio saattaa päätökseen Kroatian viranomaisten esittämän pyynnön analyysin ja ehdottaa tuen lopullista määrää, jonka Euroopan parlamentti ja neuvosto hyväksyvät.

Tausta

Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa ja sen ympäristössä osui 22. maaliskuuta 2020 voimakas maanjäristys. Välittömästi jälkimainingeissa EU: n pelastuspalvelumekanismin aktivoitiin tarjoamaan hätätilanteita, mobilisoimalla telttoja, sänkyjä, patjoja, lämmittimiä ja makuupusseja Sloveniasta, Unkarista, Itävallasta ja Italiasta lähetettäviksi nopeasti tuhoalueille. Komissio tuki myös pelastus- ja vahinkoarviointitoimia EU: n kautta Copernicus-hätätilannehallintapalvelut. Kroatia jätti sen jälkeen täydellisen avustushakemuksen EU: n solidaarisuusrahastosta 11. kesäkuuta 2020 asetetussa määräajassa, joka on 12 viikkoa katastrofin tapahtumasta.

EUSF tukee EU: n jäsenvaltioita ja ehdokasmaita tarjoamalla taloudellista tukea vakavien luonnonkatastrofien jälkeen. Rahastosta on perustettu vuonna 2002 ja sitä on käytetty 88 katastrofiin, jotka kattavat useita katastrofaalisia tapahtumia, kuten tulvat, metsäpalot, maanjäristykset, myrskyt ja kuivuus. 24 maissa (23 jäsenvaltiota ja yksi liittymismaa) on toistaiseksi tuettu, joista osa on useita kertoja, yli 5.5 miljardin euron määrällä. Osana EU: n vastausta koronaviruksen puhkeamiseen ja siihen liittyvään kansanterveyskriisiin EUSF: n soveltamisalaa laajennettiin äskettäin kattaa merkittävät kansanterveydelliset hätätilanteet ja ennakkomaksun enimmäismäärä nostettiin 30 miljoonasta eurosta 100 miljoonaan euroon.

Lisätietoja

EU: n solidaarisuusrahasto

Luettelo kaikista EUSF: n toimista (vuoden 2019 loppuun)

Continue Reading

katastrofit

Johnson sanoo: Keskitymme # Libanonin ihmisten tarpeisiin

Julkaistu

on

Pääministeri Boris Johnson kertoi torstaina (6. elokuuta) Beirutin räjähdyksestä järkyttyneensä ja että Britannia keskittyy jatkossakin Libanonin kansan tarpeisiin, kirjoittaa Guy Faulconbridge ja William James.

"Olin aivan kauhistunut ja järkyttynyt kohtauksista Libanonista, Beirutista", Johnson sanoi. "Olen varma, että Yhdistynyt kuningaskunta keskittyy jatkossakin Libanonin kansalaisten tarpeisiin."

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa