Liity verkostomme!

Etusivu

#Lebanon - EU tarjoaa ylimääräistä hätäapua #Beirutissa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen

Julkaistu

on

Toinen Euroopan unionin (EU) humanitaarisen ilman silta-lento on laskeutunut Beirutiin, Libanoniin, ja se on toimittanut 12 tonnia välttämättömiä humanitaarisia tarvikkeita ja lääkinnällisiä laitteita, mukaan lukien siirrettävä sairaala ja kasvonaamarit. Lennon kuljetuskustannukset kattaa kokonaan EU, kun taas rahdin toimittivat Espanjan viranomaiset, Philips-säätiö ja Antwerpenin yliopisto.

Kriisinhallinnasta vastaava komissaari Janez Lenarčič sanoi: "EU tukee edelleen Libanonia eniten tarvittavalla avulla. Toimitimme räjähdyksen jälkeen 29 tonnia välttämättömiä tarvikkeita sekä yli 64 miljoonaa euroa hätärahoitusta. Kiitokseni kiitos kaikille Euroopan maille ja paikan päällä oleville kumppaneillemme, jotka ovat osoittaneet solidaarisuuttaan Libanonille tällä vaikealla hetkellä tarjoamalla ratkaisevaa tukea. "

Toimitettu materiaali auttaa heikoimmassa asemassa olevia lääketieteellisiä tarpeita Beirutin sataman räjähdyksen ja lisääntyvän koronaviruspandemian jälkeen. Tämä on toinen EU: n järjestämä humanitaarinen ilmasilta, ensimmäisen ensimmäisen jälkeen 13. elokuuta.

Tausta

Tuhoisat räjähdykset pääkaupungissa Beirutissa 4. elokuuta asettivat lisäkuorman Libanonin terveydenhuoltojärjestelmälle, joka oli jo kovassa paineessa koronaviruspandemian vuoksi.

Välittömästi räjähdysten jälkeen 20 Euroopan maata tarjosi erikoistunutta etsintä- ja pelastusapua, kemiallista arviointia ja lääketieteellisiä ryhmiä sekä lääkinnällisiä laitteita ja muuta apua EU: n pelastuspalvelumekanismin kautta. EU: n ensimmäinen humanitaarisen ilman silta-lento toi 13. elokuuta yli 17 tonnia humanitaarisia tarvikkeita, lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita.

Luontoissuoritusten lisäksi EU on hankkinut yli 64 miljoonaa euroa ensiapuun, lääketieteelliseen tukeen ja laitteisiin sekä elintärkeiden infrastruktuurien suojaamiseen. Nämä varat auttavat myös vastaamaan Beirutin haavoittuvimpien asukkaiden kiireellisimpiin humanitaarisiin tarpeisiin, joihin tuhoisat räjähdykset vaikuttavat.

Lisätietoja

EU: n humanitaarinen ilmasilta

EU: n pelastuspalvelumekanismin

Bulgaria

Komissio hyväksyy 79 miljoonan euron bulgarialaisen järjestelmän koronavirustaudin aiheuttamien mikroyritysten, pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 79 miljoonan euron (noin 156 miljoonan BGN) bulgarialaisen järjestelmän mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittamaan järjestelmään voivat osallistua tietyillä aloilla toimivat ja Bulgarian määrittelemät vaatimukset täyttävät yritykset, joiden toiminta on keskeytetty tai rajoitettu valtion rajoittavilla toimenpiteillä, joilla rajoitetaan virus. Kukin edunsaaja voi saada avustuksen määrän laskemalla vertaamalla sen liikevaihtoa (ilman arvonlisäveroa) kyseisenä ajanjaksona edellisen vuoden samaan ajanjaksoon (tai lokakuun 2020 liikevaihtoa edunsaajille, jotka avattiin 1. tammikuuta 2020 jälkeen).

Avustus on joko 10 tai 20 prosenttia liikevaihdosta tuensaajan toimialasta riippuen, kuitenkin enintään 150 000 BGN (noin 76,694 800,000 euroa). Tuki auttaa edunsaajia kattamaan osan toimintakustannuksistaan ​​ja tukitoimistaan, jotka ovat tarpeen koronaviruksen puhkeamisen aiheuttaman varojen puutteen tai likviditeetin puutteen korjaamiseksi. Komissio totesi, että Bulgarian järjestelmä on väliaikaisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti (i) tuki on enintään 30 2021 euroa yritystä kohti; ja ii) järjestelmän mukaista tukea voidaan myöntää XNUMX päivään kesäkuuta XNUMX saakka.

Komissio päätteli, että toimenpide on välttämätön, tarkoituksenmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavien häiriöiden korjaamiseksi SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja väliaikaisessa kehyksessä vahvistettujen edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten torjumiseksi, löytyy tätä.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.60454 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

COVID-19-rokotteet: EU: n on vastattava yksimielisesti ja solidaarisesti 

Julkaistu

on

Parlamentin jäsenet ilmaisivat laajan tukensa EU: n yhteiselle lähestymistavalle pandemian torjunnassa ja vaativat täydellistä avoimuutta sopimuksiin ja COVID-19-rokotteiden käyttöönottoon.

Tiistaina 19. tammikuuta pidetyssä täysistuntokeskustelussa parlamentin jäsenet vaihtoivat näkemyksiä Portugalin Eurooppa-asioiden ulkoministerin Ana Paula Zacariasin ja terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaarin Stella Kyriakidesin kanssa.

Suuri enemmistö parlamentin jäsenistä ilmaisi tukensa EU: n yhtenäiselle lähestymistavalle, jolla varmistettiin rokotteiden nopea kehittäminen ja varmistettiin rokotteiden saatavuus kaikille Euroopan kansalaisille. Samalla he tuomitsivat "terveysnationalismin", mukaan lukien väitetyt rinnakkaiset sopimukset, jotka jäsenvaltiot ovat allekirjoittaneet, tai yritykset kilpailuttaa toisiaan. Euroopan menestystarinan ylläpitämiseksi EU: n on vastattava yhtenäisyydellä ja solidaarisuudella kaikkien hallitustasojen yhteistyönä, sanovat parlamentin jäsenet.

Jäsenet vaativat, että EU: n ja lääkeyhtiöiden välisten julkisten varojen sopimusten ehtojen olisi oltava täysin avoimia. Komission viimeaikaisia ​​ponnisteluja, jotta parlamentin jäsenet voisivat tutustua yhteen keskeneräiseen sopimukseen, pidettiin riittämättöminä. Parlamentin jäsenet toistivat, että vain täydellinen avoimuus voi auttaa torjumaan disinformaatiota ja lisäämään luottamusta rokotuskampanjoihin kaikkialla Euroopassa.

Puhujat tunnustivat myös COVID-19-pandemian maailmanlaajuisen ulottuvuuden, joka vaatii maailmanlaajuisia ratkaisuja. EU: lla on vastuu käyttää vahvuusasemaansa haavoittuvimpien naapureiden ja kumppaneiden tukemiseksi. Pandemia voidaan voittaa vasta, kun kaikilla ihmisillä on yhtäläinen pääsy rokotteisiin, ei vain rikkaissa maissa, parlamentin jäsenet lisäsivät.

Keskustelussa käsiteltiin myös muita kysymyksiä, kuten vertailukelpoisten kansallisten tietojen tarve ja rokotusten vastavuoroinen tunnustaminen, tarve välttää viivästyksiä ja nopeuttaa rokotusten nopeutta, sekä EU: n tai lääketeollisuuden syyttämättömyys luonteeltaan epäonnistumiset.

Katso videotallenne keskustelun tätä. Napsauta alla olevia nimiä saadaksesi yksittäiset lausunnot.

Ana Paula Zacarias, Portugalin puheenjohtajakausi

Stella Kyriakides, EU: n terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari

Esther de Lange, EPP, NL

Iratxe García Pérez, S&D, ES

Dacian Cioloş, Uudista Eurooppa, RO

Joëlle Mélin, ID, FR

Philippe Lamberts, Vihreät / EFA, BE

Joanna Kopcińska, ECR, PL

Marc Botenga, Vasen, BE

Tausta

Komissio julkaisi täydentävän tiedonannon EU: n COVID-19-strategiasta 19. tammikuuta. EU: n johtajat keskustelevat pandemian tilanteesta Eurooppa-neuvoston kokouksessa 21. tammikuuta.

Tausta

Parlamentti piti 22. syyskuuta 2020 a julkisen kuulemisen aiheesta "Kuinka turvata EU: n kansalaisten pääsy COVID-19-rokotteisiin: kliiniset tutkimukset, tuotannon ja jakelun haasteet". Parlamentti ilmaisi joulukuun 2020 täysistunnossa tuki turvallisten rokotteiden nopealle hyväksymiselle ja 12. tammikuuta 2021 Euroopan parlamentin jäsenet syytti avoimuuden puutetta COVID-19-rokotuksia koskevan epävarmuuden ja disinformaation lisäämiseksi Euroopassa.

Lisätietoja 

Continue Reading

Brexit

"Brexit-verilöyly": Simpukkatrukit protestoivat Lontoossa vientiviiveiden takia

Julkaistu

on

By

Yli 20 simpukkatrukkia on pysäköity teillä Britannian parlamentin ja pääministeri Boris Johnsonin Downing Street -asunnon lähellä maanantaina protestoidakseen Brexitin jälkeistä byrokratiaa, joka on vauhdittanut vientiä Euroopan unioniin. kirjoittaa että

Monet kalastajat eivät ole pystyneet viemään EU: hun sen jälkeen, kun saalisilmoitukset, terveystarkastukset ja tulli-ilmoitukset otettiin käyttöön tämän vuoden alussa, mikä viivästytti toimituksia ja pakotti eurooppalaiset ostajat hylkäämään ne.

Kuorma-autot, joissa on iskulauseita, kuten "Brexit-verilöyly" ja "epäpätevä hallitus tuhoaa simpukkateollisuuden", pysähtyivät muutaman metrin päässä Johnsonin 10 Downing Street -toimistosta Lontoon keskustassa. Poliisi kysyi kuorma-autonkuljettajilta lisätietoja.

"Olemme vahvasti sitä mieltä, että järjestelmä saattaa romahtaa", sanoi Gary Hodgson, johtaja Venture Seafoods -yrityksestä, joka vie eläviä ja jalostettuja rapuja ja hummeria EU: hun.

"Pääministerin Boris Johnsonin on oltava rehellinen meitä, itseään ja Ison-Britannian kansalaisia ​​kohtaan teollisuuden ongelmista", hän kertoi Reutersille. Yksi operaattori tarvitsi hänen mukaansa viime viikolla 400 sivua vientiasiakirjoja päästäkseen Eurooppaan.

David Rosie DR Collin & Son -yhtiössä, joka työllistää 200 ihmistä, lähetti kerran tai kaksi kuorma-autoa yöllä Ranskaan, joka kuljetti eläviä rapuja, hummeria ja langustia noin 150,000 203,000 puntaa (XNUMX XNUMX dollaria). Hän sanoi, ettei hän ollut vienyt yhtään laatikkoa tänä vuonna.

Kalastajat sanoivat "menettäneensä toimeentulonsa kellon vaihdossa", kun Britannia poistui EU: n kiertoradalta uudenvuodenaattona.

Viime kuussa tehdyn sopimuksen nojalla Ison-Britannian kauppa EU: n kanssa on edelleen vapaata tulleista ja kiintiöistä. Täyden tullirajan luominen tarkoittaa kuitenkin, että tavarat on tarkastettava ja paperit täytettävä, mikä hajottaa pikalähetysjärjestelmät.

Britannian lihateollisuus varoittaa rajakaososta viivästysten takia viennin pysäyttämisen

Lausekkeella, joka on suututtanut monia yritysten omistajia, Johnson kuvaili muutoksia "hampaiden nousun ongelmiksi" ja sanoi, että COVID-19-pandemia on pahentanut niitä.

Johnson sanoi, että ylimääräinen 23 miljoonan punnan (31.24 miljoonan dollarin) rahasto oli luotu korvaamaan yritykset, jotka "omasta syystään ovat kokeneet byrokraattisia viivästyksiä, vaikeuksia tavaroidensa saamisessa, jos kanavan toisella puolella on todellinen ostaja" .

Hallituksen mukaan tämä ylimääräinen käteinen oli 100 miljoonan punnan investoinnin lisäksi teollisuudelle lähivuosina ja Skotlannin hallitukselle myönnetty lähes 200 miljoonaa puntaa häiriöiden minimoimiseksi.

Britannian ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuministeriö (Defra) sanoi, että taloudellisen tuen lisäksi se työskenteli teollisuuden ja EU: n kanssa asiakirjoja koskevissa kysymyksissä.

"Ensisijaisena tavoitteena on varmistaa, että tavarat voivat edelleen kulkea sujuvasti markkinoille", hallituksen edustaja sanoi sähköpostitse lähetetyssä lausunnossa.

Pelkästään kalastus tuottaa 0.1% Ison-Britannian BKT: sta, jos jalostus sisältyy, mutta rannikkoyhteisöille se on elinehto ja perinteinen elämäntapa.

Skotlannin ruoka- ja juomayhdistyksen mukaan viejät voivat menettää yli miljoona puntaa myynnin päivässä.

Monet rannikkoyhteisöistä äänestivät Brexitin puolesta, mutta sanoivat, etteivät olleet odottaneet tätä vaikutusta.

AM Shellfishin omistaja Allan Miller Aberdeenissä, Skotlannissa, kertoi, että elävien ruskojen rapujen, hummerin ja katkarapujen toimitukset olivat kaksinkertaistuneet 24 tunnista. Tämä tarkoittaa alhaisempia hintoja ja osa tuotteesta ei selviytynyt, hän sanoi.

”Puhut 48–50 tuntia. Se on hullua ”, hän sanoi.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa