Liity verkostomme!

Etusivu

#Lebanon - EU tarjoaa ylimääräistä hätäapua #Beirutissa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Toinen Euroopan unionin (EU) humanitaarisen ilman silta-lento on laskeutunut Beirutiin, Libanoniin, ja se on toimittanut 12 tonnia välttämättömiä humanitaarisia tarvikkeita ja lääkinnällisiä laitteita, mukaan lukien siirrettävä sairaala ja kasvonaamarit. Lennon kuljetuskustannukset kattaa kokonaan EU, kun taas rahdin toimittivat Espanjan viranomaiset, Philips-säätiö ja Antwerpenin yliopisto.

Kriisinhallinnasta vastaava komissaari Janez Lenarčič sanoi: "EU tukee edelleen Libanonia eniten tarvittavalla avulla. Toimitimme räjähdyksen jälkeen 29 tonnia välttämättömiä tarvikkeita sekä yli 64 miljoonaa euroa hätärahoitusta. Kiitokseni kiitos kaikille Euroopan maille ja paikan päällä oleville kumppaneillemme, jotka ovat osoittaneet solidaarisuuttaan Libanonille tällä vaikealla hetkellä tarjoamalla ratkaisevaa tukea. "

Toimitettu materiaali auttaa heikoimmassa asemassa olevia lääketieteellisiä tarpeita Beirutin sataman räjähdyksen ja lisääntyvän koronaviruspandemian jälkeen. Tämä on toinen EU: n järjestämä humanitaarinen ilmasilta, ensimmäisen ensimmäisen jälkeen 13. elokuuta.

Tausta

Tuhoisat räjähdykset pääkaupungissa Beirutissa 4. elokuuta asettivat lisäkuorman Libanonin terveydenhuoltojärjestelmälle, joka oli jo kovassa paineessa koronaviruspandemian vuoksi.

Välittömästi räjähdysten jälkeen 20 Euroopan maata tarjosi erikoistunutta etsintä- ja pelastusapua, kemiallista arviointia ja lääketieteellisiä ryhmiä sekä lääkinnällisiä laitteita ja muuta apua EU: n pelastuspalvelumekanismin kautta. EU: n ensimmäinen humanitaarisen ilman silta-lento toi 13. elokuuta yli 17 tonnia humanitaarisia tarvikkeita, lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita.

Luontoissuoritusten lisäksi EU on hankkinut yli 64 miljoonaa euroa ensiapuun, lääketieteelliseen tukeen ja laitteisiin sekä elintärkeiden infrastruktuurien suojaamiseen. Nämä varat auttavat myös vastaamaan Beirutin haavoittuvimpien asukkaiden kiireellisimpiin humanitaarisiin tarpeisiin, joihin tuhoisat räjähdykset vaikuttavat.

Lisätietoja

Mainos

EU: n humanitaarinen ilmasilta

EU: n pelastuspalvelumekanismin

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa