Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

#Coronavirus - Komissio allekirjoittaa ensimmäisen sopimuksen AstraZenecan kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ensimmäinen sopimus, jonka Euroopan komissio on neuvotellut EU: n jäsenvaltioiden puolesta lääkeyhtiön kanssa, tuli voimaan AstraZenecan ja komission virallisen allekirjoituksen jälkeen. Sopimus antaa mahdollisuuden ostaa rokote COVID-19: tä vastaan ​​kaikille EU: n jäsenvaltioille sekä lahjoittaa alemman ja keskitulotason maille tai suunnata uudelleen muihin Euroopan maihin.

Sopimuksen myötä kaikki jäsenvaltiot voivat ostaa 300 miljoonaa annosta AstraZeneca-rokotetta, mahdollisena 100 miljoonan lisäannoksen jakamiseksi väestöperusteisesti suhteessa.

Komissio jatkaa keskustelua vastaavista sopimuksista muiden rokotevalmistajien kanssa ja on saanut päätökseen onnistuneet tutkimusneuvottelut Sanofi-GSK 31. heinäkuuta, Johnson & Johnson 13. elokuuta, CureVac 18. elokuuta ja nykyaikainen on 24 elokuussa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Komissio pyrkii jatkuvasti tarjoamaan EU: n kansalaisille turvallisen ja tehokkaan rokotteen COVID-19: ää vastaan ​​mahdollisimman nopeasti. AstraZenecan kanssa tehdyn sopimuksen voimaantulo on tärkeä askel eteenpäin tässä suhteessa. Odotan innolla mahdollisten rokotevalikoimamme rikastamista muiden lääkeyritysten kanssa tehtyjen sopimusten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa tekemällä rokotusten yleismaailmallinen ja tasapuolinen saatavuus.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides (kuvassa) sanoi: "Neuvottelut ovat nyt tuottaneet selkeitä tuloksia: ensimmäinen allekirjoitettu sopimus, joka täyttää sitoumuksemme varmistaa monipuolinen rokotevalikoima kansalaisten kansanterveyden suojelemiseksi. Tämän päivän allekirjoitus - jonka mahdollistivat Ranskan, Saksan, Italian ja Alankomaiden tekemät tärkeät perustyöt - varmistaa, että rokoteannokset, jotka osoittautuvat tehokkaiksi ja turvallisiksi, toimitetaan kaikkiin jäsenvaltioihin. Odotamme ilmoittavan erittäin nopeasti lisäsopimuksista muiden rokotevalmistajien kanssa. "

AstraZeneca ja Oxfordin yliopisto yhdistivät voimansa yliopiston potentiaalisen rekombinanttisen adenovirusrokotteen kehittämiseksi ja jakamiseksi COVID-19-infektion estämiseksi.

AstraZenecan rokotekandidaatti on jo laajamittaisissa vaiheen II / III kliinisissä tutkimuksissa lupaavien tulosten perusteella vaiheen I / II turvallisuuteen ja immunogeenisuuteen liittyen.

Sopimus perustuu AstraZenecan kanssa 14. Elokuuta hyväksyttyyn edistyneeseen ostosopimukseen, joka rahoitetaan Hätätuki. "Inclusive Raccine Alliance" -maat (Saksa, Ranska, Italia, Alankomaat), jotka aloittivat neuvottelut AstraZenecan kanssa, pyysivät komissiota ottamaan sen haltuunsa kaikkien jäsenvaltioiden puolesta allekirjoittamalla sopimuksella.

Mainos

AstraZenecan ehdottama rokotteen tukipäätös perustuu vankkaan tieteelliseen lähestymistapaan ja käytettyyn tekniikkaan (ei-replikatiivinen rekombinantti simpanssin adenoviruspohjainen rokote ChAdOx1), toimituksen nopeuteen mittakaavassa, kustannuksiin, riskien jakamiseen, vastuuseen ja tuotantokapasiteettiin. pystyy toimittamaan muun muassa koko EU: n.

Sääntelyprosessit ovat joustavia, mutta ne ovat edelleen vankkoja. Yhdessä jäsenvaltioiden ja Euroopan lääkeviraston kanssa komissio käyttää EU: n sääntelykehyksessä joustovaraa nopeuttaakseen COVID-19-rokotteiden onnistuneiden rokotusten myöntämistä ja saatavuutta säilyttäen samalla rokotteiden laatua, turvallisuutta ja tehoa koskevat vaatimukset.

Tarvittavat turvallisuusvaatimukset ja Euroopan lääkeviraston erityisarviointi osana EU: n myyntilupamenettelyä takaavat, että kansalaisten oikeudet pysyvät täysin suojattuina.

Valmistajien niin korkean riskin kompensoimiseksi edistyneissä ostosopimuksissa määrätään, että jäsenvaltiot korvaavat valmistajalle tietyissä olosuhteissa syntyneet vastuut. Vastuu on edelleen yrityksillä.

Tausta

AstraZenecan kanssa tehty sopimus on tärkeä askel ohjelman toteuttamisessa Eurooppalainen rokotestrategia, jonka komissio hyväksyi 17. kesäkuuta 2020. Tämän strategian tavoitteena on varmistaa kaikille Euroopan kansalaisille korkealaatuiset, turvalliset, tehokkaat ja kohtuuhintaiset rokotteet 12–18 kuukauden kuluessa.

Tätä varten ja yhdessä jäsenvaltioiden kanssa komissio hyväksyy ennakkosopimukset rokotteiden tuottajien kanssa, jotka varaavat tai antavat jäsenvaltioille oikeuden ostaa tietyn määrän rokoteannoksia tietyn hinnan mukaan, kun rokotetta tulee saataville.

Pitkälle kehitetyt ostosopimukset rahoitetaan hätäapuvälineellä, jolla on varoja eri yritysten tuottamien potentiaalisten, eri profiilien rokotteiden luomiseen.

Euroopan komissio on myös sitoutunut varmistamaan, että kaikki rokotetta tarvitsevat saavat sen missä tahansa päin maailmaa kuin vain kotona. Kukaan ei ole turvassa, ennen kuin kaikki ovat turvassa. Siksi se on kerännyt lähes 16 miljardia euroa 4. toukokuuta 2020 lähtien Koronaviruksen globaali vaste, maailmanlaajuinen toiminta kokeiden, hoitojen ja rokotteiden yleisen saatavuuden varmistamiseksi koronavirusta vastaan ​​ja maailmanlaajuisen toipumisen takaamiseksi.

Lisätietoja

EU: n rokotestrategia

EU: n koronavirusvaste

Komissaari Kyriakides allekirjoittaa sopimuksen

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa