Liity verkostomme!

koronavirusantigeenin

#Coronavirus - Komissio allekirjoittaa ensimmäisen sopimuksen AstraZenecan kanssa

Julkaistu

on

Ensimmäinen sopimus, jonka Euroopan komissio on neuvotellut EU: n jäsenvaltioiden puolesta lääkeyhtiön kanssa, tuli voimaan AstraZenecan ja komission virallisen allekirjoituksen jälkeen. Sopimus antaa mahdollisuuden ostaa rokote COVID-19: tä vastaan ​​kaikille EU: n jäsenvaltioille sekä lahjoittaa alemman ja keskitulotason maille tai suunnata uudelleen muihin Euroopan maihin.

Sopimuksen myötä kaikki jäsenvaltiot voivat ostaa 300 miljoonaa annosta AstraZeneca-rokotetta, mahdollisena 100 miljoonan lisäannoksen jakamiseksi väestöperusteisesti suhteessa.

Komissio jatkaa keskustelua vastaavista sopimuksista muiden rokotevalmistajien kanssa ja on saanut päätökseen onnistuneet tutkimusneuvottelut Sanofi-GSK 31. heinäkuuta, Johnson & Johnson 13. elokuuta, CureVac 18. elokuuta ja nykyaikainen on 24 elokuussa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi: "Komissio pyrkii jatkuvasti tarjoamaan EU: n kansalaisille turvallisen ja tehokkaan rokotteen COVID-19: ää vastaan ​​mahdollisimman nopeasti. AstraZenecan kanssa tehdyn sopimuksen voimaantulo on tärkeä askel eteenpäin tässä suhteessa. Odotan innolla mahdollisten rokotevalikoimamme rikastamista muiden lääkeyritysten kanssa tehtyjen sopimusten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa tekemällä rokotusten yleismaailmallinen ja tasapuolinen saatavuus.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides (kuvassa) sanoi: "Neuvottelut ovat nyt tuottaneet selkeitä tuloksia: ensimmäinen allekirjoitettu sopimus, joka täyttää sitoumuksemme varmistaa monipuolinen rokotevalikoima kansalaisten kansanterveyden suojelemiseksi. Tämän päivän allekirjoitus - jonka mahdollistivat Ranskan, Saksan, Italian ja Alankomaiden tekemät tärkeät perustyöt - varmistaa, että rokoteannokset, jotka osoittautuvat tehokkaiksi ja turvallisiksi, toimitetaan kaikkiin jäsenvaltioihin. Odotamme ilmoittavan erittäin nopeasti lisäsopimuksista muiden rokotevalmistajien kanssa. "

AstraZeneca ja Oxfordin yliopisto yhdistivät voimansa yliopiston potentiaalisen rekombinanttisen adenovirusrokotteen kehittämiseksi ja jakamiseksi COVID-19-infektion estämiseksi.

AstraZenecan rokotekandidaatti on jo laajamittaisissa vaiheen II / III kliinisissä tutkimuksissa lupaavien tulosten perusteella vaiheen I / II turvallisuuteen ja immunogeenisuuteen liittyen.

Sopimus perustuu AstraZenecan kanssa 14. Elokuuta hyväksyttyyn edistyneeseen ostosopimukseen, joka rahoitetaan Hätätuki. "Inclusive Raccine Alliance" -maat (Saksa, Ranska, Italia, Alankomaat), jotka aloittivat neuvottelut AstraZenecan kanssa, pyysivät komissiota ottamaan sen haltuunsa kaikkien jäsenvaltioiden puolesta allekirjoittamalla sopimuksella.

AstraZenecan ehdottama rokotteen tukipäätös perustuu vankkaan tieteelliseen lähestymistapaan ja käytettyyn tekniikkaan (ei-replikatiivinen rekombinantti simpanssin adenoviruspohjainen rokote ChAdOx1), toimituksen nopeuteen mittakaavassa, kustannuksiin, riskien jakamiseen, vastuuseen ja tuotantokapasiteettiin. pystyy toimittamaan muun muassa koko EU: n.

Sääntelyprosessit ovat joustavia, mutta ne ovat edelleen vankkoja. Yhdessä jäsenvaltioiden ja Euroopan lääkeviraston kanssa komissio käyttää EU: n sääntelykehyksessä joustovaraa nopeuttaakseen COVID-19-rokotteiden onnistuneiden rokotusten myöntämistä ja saatavuutta säilyttäen samalla rokotteiden laatua, turvallisuutta ja tehoa koskevat vaatimukset.

Tarvittavat turvallisuusvaatimukset ja Euroopan lääkeviraston erityisarviointi osana EU: n myyntilupamenettelyä takaavat, että kansalaisten oikeudet pysyvät täysin suojattuina.

Valmistajien niin korkean riskin kompensoimiseksi edistyneissä ostosopimuksissa määrätään, että jäsenvaltiot korvaavat valmistajalle tietyissä olosuhteissa syntyneet vastuut. Vastuu on edelleen yrityksillä.

Tausta

AstraZenecan kanssa tehty sopimus on tärkeä askel ohjelman toteuttamisessa Eurooppalainen rokotestrategia, jonka komissio hyväksyi 17. kesäkuuta 2020. Tämän strategian tavoitteena on varmistaa kaikille Euroopan kansalaisille korkealaatuiset, turvalliset, tehokkaat ja kohtuuhintaiset rokotteet 12–18 kuukauden kuluessa.

Tätä varten ja yhdessä jäsenvaltioiden kanssa komissio hyväksyy ennakkosopimukset rokotteiden tuottajien kanssa, jotka varaavat tai antavat jäsenvaltioille oikeuden ostaa tietyn määrän rokoteannoksia tietyn hinnan mukaan, kun rokotetta tulee saataville.

Pitkälle kehitetyt ostosopimukset rahoitetaan hätäapuvälineellä, jolla on varoja eri yritysten tuottamien potentiaalisten, eri profiilien rokotteiden luomiseen.

Euroopan komissio on myös sitoutunut varmistamaan, että kaikki rokotetta tarvitsevat saavat sen missä tahansa päin maailmaa kuin vain kotona. Kukaan ei ole turvassa, ennen kuin kaikki ovat turvassa. Siksi se on kerännyt lähes 16 miljardia euroa 4. toukokuuta 2020 lähtien Koronaviruksen globaali vaste, maailmanlaajuinen toiminta kokeiden, hoitojen ja rokotteiden yleisen saatavuuden varmistamiseksi koronavirusta vastaan ​​ja maailmanlaajuisen toipumisen takaamiseksi.

Lisätietoja

EU: n rokotestrategia

EU: n koronavirusvaste

Komissaari Kyriakides allekirjoittaa sopimuksen

 

koronavirusantigeenin

Hollantilaiset helpottavat EU: n COVID-19-matkustusrajoituksia, mutta jatkavat festivaalikieltoa

Julkaistu

on

By

Suljetut portit ja lähtöaulat nähdään, kun Schipholin lentokenttä vähentää lentojaan koronavirustaudin (COVID-19) puhkeamisen vuoksi Amsterdamissa, Alankomaissa. REUTERS / Piroschka van de Wouw

Alankomaat ilmoitti maanantaina (26. heinäkuuta) helpottavansa COVID-19-rajoituksia sallimalla matkustamisen kaikkiin Euroopan unionin maihin, mukaan lukien useat, jotka eivät olleet hollantilaisten lomanviettäjien ulottuvilla korkean tartuntatason vuoksi, kirjoittaa Anthony Deutsch, Reuters.

Samanaikaisesti viranomaiset sanoivat jatkavansa liian riskialttiiksi pidettyjen monipäiväisten festivaalien kieltoa.

Tiistaina Alankomaiden matkasuositukset eivät enää perustu pelkästään tartuntojen määrään, mikä oli tehnyt käytännössä mahdottomaksi lomaa Espanjaan ja Portugaliin, terveysministeriön mukaan.

Päätöksen mahdollisti suhteellisen korkea 50 prosentin rokotustaso 26 maan blokissa ja hallittavissa olevat sairaaloiden käyttöasteet Alankomaissa, se totesi. Siirtyminen asetti hollantilaiset EU: n matkustussopimusten mukaiseksi.

Heinäkuun 27. päivästä lähtien kielteisiä neuvoja "annetaan vain maille, joilla on huolestuttava uusi virusvaihtoehto, jota ei vielä ole levinnyt Alankomaissa", siinä todetaan.

12-vuotiaiden ja sitä vanhempien matkustajien on annettava negatiivinen testitulos 8. elokuuta alkaen palatessaan Alankomaihin EU-maasta, jolla katsotaan olevan korkeampi tartuntariski, kerrotaan.

Alankomaiden hallitus otti uudelleen käyttöön tanssiklubeja, musiikkifestivaaleja ja ravintoloita koskevat rajoitukset 9. heinäkuuta vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun mehiläiset olivat poistuneet COVID-19-infektioiden lisääntymisen takia nuorten aikuisten keskuudessa, lähinnä Delta-variantista. Lue lisää

Laajoja festivaaleja ei sallita elokuussa, hallitus sanoi. Päätöstä Hollannin Formula 3 Grand Prixistä Zandvoortissa 5.-13. Syyskuuta, joka oli jo kerran lykätty, odotetaan XNUMX. elokuuta.

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Komissio hyväksyy 800 miljoonan euron Italian järjestelmän korvaamaan lentoasemille ja maahuolinnan harjoittajille koronaviruksen puhkeamisen aiheuttamat vahingot

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti 800 miljoonan euron Italian järjestelmän korvaamaan lentoasemille ja maahuolinnan harjoittajille koronaviruksen puhkeamisen aiheuttamat vahingot ja matkarajoitukset, jotka Italian ja muiden maiden oli pantava täytäntöön rajoittaakseen viruksen leviäminen.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Lentokentät kuuluvat yritysten joukkoon, joita koronaviruksen puhkeaminen on kärsinyt erityisen voimakkaasti. Tämän 800 miljoonan euron järjestelmän avulla Italia voi korvata heille vahingot, jotka ovat aiheutuneet välittömästä matkarajoitukset, jotka Italian ja muiden maiden oli pantava täytäntöön viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Jatkamme läheisessä yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa toimivien ratkaisujen löytämistä koronaviruksen puhkeamisen taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi EU: n sääntöjen mukaisesti. "

Italian järjestelmä

Italia ilmoitti komissiolle tukitoimenpiteestä lentoasemien ja maahuolinnan harjoittajien korvaamiseksi koronaviruksen puhkeamisen ja voimassa olevien matkarajoitusten vuoksi 1. maaliskuuta - 14. heinäkuuta 2020 välisenä aikana aiheutuneista vahingoista.

Järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikille lentoasemille ja maahuolinnan harjoittajille, joilla on voimassa oleva Italian siviili-ilmailuviranomaisen myöntämä liikennelupa.

Takaisinperintämekanismilla varmistetaan, että kaikki edunsaajien saamat julkiset tuet, jotka ylittävät todelliset vahingot, on maksettava takaisin Italian valtiolle.  

Komissio arvioi toimenpiteen kohdassa 107 artiklan 2 kohdan b alakohta Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) mukainen sopimus, jonka nojalla komissio voi hyväksyä jäsenvaltioiden myöntämät valtiontukitoimenpiteet korvaamaan tietyille yrityksille tai tietyille aloille vahingot, jotka suoraan aiheuttavat poikkeukselliset tapahtumat, kuten koronaviruksen puhkeaminen.

Komissio katsoo, että koronaviruksen puhkeamista voidaan pitää poikkeuksellisena tapahtumana, koska se on poikkeuksellinen, ennakoimaton tapahtuma, jolla on merkittävä taloudellinen vaikutus. Tämän seurauksena jäsenvaltioiden poikkeukselliset toimet tautipesäkkeeseen liittyvien vahinkojen korvaamiseksi ovat perusteltuja. 

Komissio katsoi, että Italian toimenpide korvaa suoraan koronaviruksen puhkeamiseen liittyvät vahingot ja että se on oikeasuhteinen, koska korvaus ei ylitä sitä, mikä on tarpeen vahingon korvaamiseksi, 107 artiklan 2 kohdan b alakohdan mukaisesti. ) SEUT.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen nojalla.

Tausta

Terveyspalveluille tai muille julkisille palveluille koronavirustilanteen ratkaisemiseksi myönnetty taloudellinen tuki EU: n tai kansallisista varoista ei kuulu valtiontuen valvonnan piiriin. Sama koskee julkista taloudellista tukea, joka annetaan suoraan kansalaisille. Vastaavasti kaikkien yritysten käytettävissä olevat julkiset tukitoimenpiteet, kuten palkkatuet ja yritys- ja arvonlisäverojen tai sosiaalimaksujen maksujen keskeyttäminen, eivät kuulu valtiontuen valvonnan alaisuuteen eivätkä vaadi komission hyväksyntää EU: n valtiontukisääntöjen nojalla. Kaikissa näissä tapauksissa jäsenvaltiot voivat toimia välittömästi.

Kun sovelletaan valtiontukisääntöjä, jäsenvaltiot voivat suunnitella runsaasti tukitoimenpiteitä koronaviruksen puhkeamisen seurauksista kärsivien yritysten tai alojen tukemiseksi voimassa olevan EU: n valtiontukikehyksen mukaisesti.

Komissio hyväksyi 13. maaliskuuta 2020 a Tiedonanto koordinoidusta taloudellisesta vastauksesta COVID-19-puhkeamiseen asettamalla nämä mahdollisuudet.

Tässä suhteessa esimerkiksi:

  • Jäsenvaltiot voivat korvata tietyille yrityksille tai tietyille aloille (järjestelmien muodossa) vahingot, jotka ovat aiheutuneet ja aiheutuneet suoraan poikkeuksellisista tapahtumista, kuten koronaviruksen puhkeamisesta. Tätä säädetään SEUT-sopimuksen 107 artiklan 2 kohdan b alakohdassa.
  • SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan c alakohtaan perustuvat valtiontukisäännöt antavat jäsenvaltioille mahdollisuuden auttaa yrityksiä selviytymään likviditeettivajeista ja tarvitsemaan kiireellistä pelastustukea.
  • Tätä voidaan täydentää erilaisilla lisätoimenpiteillä, kuten vähämerkityksistä tukea koskevan asetuksen ja yleisen ryhmäpoikkeusasetuksen nojalla, jotka myös jäsenvaltiot voivat ottaa käyttöön välittömästi ilman komission osallistumista.

Erityisen vakavissa taloudellisissa tilanteissa, kuten nykyisessä tilanteessa, jossa kaikki jäsenvaltiot kohtaavat koronaviruksen puhkeamisen, EU: n valtiontukisäännöissä sallitaan jäsenvaltioiden myöntää tukea vakavan häiriön korjaamiseksi taloudessa. Tästä määrätään Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdassa.

Komissio hyväksyi 19. maaliskuuta 2020 a Valtiontuen väliaikainen kehys perustuu SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohtaan, jotta jäsenvaltiot voivat käyttää valtiontukisäännöissä säädettyä täyttä joustavuutta talouden tukemiseksi koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä. Väliaikainen kehys, sellaisena kuin se on muutettuna 3 huhtikuu, 8 toukokuuta, 29 kesäkuu, 13 lokakuu 2020 ja 28 tammikuu 2021, säädetään seuraavista tuista, joita jäsenvaltiot voivat myöntää: i) suorat avustukset, pääomasijoitukset, valikoivat veroetuudet ja ennakot; (ii) valtion takaukset yritysten ottamista lainoista; (iii) tuetut julkiset lainat yrityksille, mukaan lukien pääomalainat; iv) suojatoimet pankeille, jotka ohjaavat valtiontukea reaalitalouteen; v) julkinen lyhytaikainen vientiluottovakuutus; vi) tuki koronavirukseen liittyvälle tutkimukselle ja kehitykselle (T & K); vii) tuki testauslaitosten rakentamiseen ja parantamiseen; viii) tuki koronaviruksen taudin torjumiseksi merkityksellisten tuotteiden tuotannolle; ix) kohdennettu tuki veromaksujen lykkäämisen ja / tai sosiaaliturvamaksujen keskeyttämisen muodossa; (x) kohdennettu tuki työntekijöiden palkkatuen muodossa; (xi) kohdennettu tuki oman pääoman ja / tai hybridipääomainstrumenttien muodossa; (xii) Tuki kattamattomille kiinteille kustannuksille yrityksille, jotka kärsivät liikevaihdon laskusta koronaviruksen puhkeamisen yhteydessä.

Väliaikaiset puitteet ovat voimassa joulukuun 2021 loppuun asti. Oikeusvarmuuden varmistamiseksi komissio arvioi ennen tätä päivämäärää, onko sitä tarpeen jatkaa.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.63074 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu verkkosivuilla, kun luottamuksellisuusasiat on ratkaistu. Uudet julkaisut valtiontukipäätöksistä Internetissä ja virallisessa lehdessä on lueteltu Kilpailun viikoittaiset e-uutiset.

Lisätietoja väliaikaisesta kehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi, löytyy tätä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

EU saavuttaa 70% rokotettujen aikuisten tavoitteen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tänään (27. heinäkuuta), että EU on saavuttanut tavoitteensa, että 70 prosenttia EU: n aikuisista rokotetaan vähintään yhdellä rokotuksella heinäkuuhun mennessä.

"EU on pitänyt sanansa ja antanut. Tänään olemme saavuttaneet tämän tavoitteen ja 57 prosentilla aikuisista on jo kaksinkertaisen rokotuksen täydellinen suoja. Nämä luvut asettavat Euroopan maailman johtajien joukkoon. Saapumisprosessi on ollut erittäin onnistunut, mutta meidän on jatkettava vaivaa. "

Vaikka luvut olivat hyvät, von der Leyen kehotti kaikkia, joilla on mahdollisuus rokottaa. Hän korosti erityisesti Delta-variantin nousua, joka on erittäin tarttuvaa, ja kehotti ihmisiä jatkamaan ponnisteluja oman terveytensä puolesta ja suojelemaan muita.

Von der Leyen lisäsi, että EU toimittaa edelleen riittävät määrät rokotteita.

EU on myös saavuttamassa tavoitteen, jonka mukaan vähäisten ja keskituloisten maiden vähintään 100 miljoonaa annosta tulisi vuoden 2021 loppuun mennessä vielä 100 miljoonalla annoksella, pääasiassa COVAX: n kautta.

Samanaikaisesti EU on käynnistänyt rokotteiden, lääkkeiden ja terveysteknologioiden valmistusta ja saatavuutta Afrikassa koskevan aloitteen, jota tuetaan miljardilla eurolla EU: n talousarviosta ja Euroopan kehitysrahoituslaitoksilta, kuten Euroopan investointipankki (EIP). EU tukee erityisesti Dakarissa sijaitsevan Institut Pasteurin laajamittaista investointia rokotteiden tuotantoon.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa