Liity verkostomme!

EU

Länsimaisen vapauden sieppaukset

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Silvia Romano (Kuvassa), italialainen kansalaisjärjestö vapaaehtoinen, joka vietti 18 kuukautta vankeudessa Somaliassa, laskeutui Rooman Ciampinon lentokentälle sunnuntaina (10. toukokuuta) päällään varpaisiin pukeutuneena täysin islamilaisessa vaatteessa. Se, että 25-vuotias nainen, jonka Al-Shabab-terroristit sieppasivat marraskuussa 2018 Keniassa, jossa hän työskenteli italialaisen hyväntekeväisyysjärjestön, Afrikan Milelen puolesta, paikallisessa orpokodissa, palasi kotiin hijabissa, on hälytyksen syy, ei uskonnonvapauden ilmaus, kirjoittaa Fiamma Nirenstein. 

Radikaali islamistinen maailma, jossa siepattu italialainen tyttö osallistuivat vankeudessa, on vastakohta länsimaisille arvoille, joihin hänet kasvatettiin. Sen mantra supistuu asettamalla kuolema korkeammalle tasolle kuin elämä, ja alistamaan naisia, ei-muslimeja ja "luopuneita". "Olen siirtynyt islamiin omasta tahdostani", Romano sanoi laskeutuessaan koneestaan ​​Mogadishusta. Tämä on epäilyttävää. On uskottavampaa, että "Tukholman oireyhtymä" on hänen takana muslimiksi tulemisen takana. Islamistiterroristien vankeus 536 päivän ajan tekee sen - etenkin länsimaalaisille idealistisille nuorille, jotka matkustavat kolmanteen maailmaan "hyvien syiden" takia, ja lähettävät kuvia itsestään vähäosaisessa asemassa olevien lasten ympäröimänä sosiaaliseen mediaan. Romanoa - jonka vapauttaminen saatiin Italian ja Turkin tiedustelupalvelujen ahkerilla ponnisteluilla ja turvattiin neljän miljoonan euron lunnaalla - puolustettiin sieppaajiaan.

Hän sanoi, että he kohtelevat häntä hyvin, tunnustaen vain vähän heidän ongelmallisia käytäntöjään suhteessa naisiin. Näihin kuuluu hänen sukupuolensa jäsenten alistaminen pahoinpitelyille ja kidutuksille; muuttamalla ne seksi säästää; ja käyttämällä niitä jälkeläisten saamiseen "sotureille" - terroristien lasten monille äideille. Kuljetettu metsien ja hiekkatien yli Kenian ja Somalian välillä, pakkauksessa murhaajia - joita al-Shabab-miehet varmasti ovat - hän olisi voinut olla naimisissa yhden sieppajiensa kanssa. Jos näin on, hän olisi yksi 7,000 9,000–XNUMX XNUMX jäsenestä organisaatiossa, jonka perustamiskirjassa mainitaan rangaistukset kuten ryöstörakojen amputointi ja aviorikoksesta kivittäminen. Se asettaa tavoitteekseen myös globaalin islamin syntymisen - pyrkimyksen, johon he ovat valmiita kuolemaan ja tekemään joukkomurhia.

Mainos

Itse asiassa Al-Shabab - joka rekrytoi rutiininomaisesti itsemurhaterroristeja tehtäviinsä - on syyllistynyt niin moniin julmuuksiin, että on mahdotonta luetella niitä kaikkia. Mutta muutamat seuraavat mieleen tulevat esimerkit ovat riittäviä kuvaamaan ryhmän verenhimoa. Näihin kuuluvat: Lokakuussa 2017 Mogadishussa tehty pommitus, joka jätti 500 kuollutta; 2016-180 kenialaisen sotilaan teurastus tammikuussa 200 Somalian sotilastukikohdassa; Kenian Garissa-yliopistossa huhtikuussa 2015 suoritettu joukkomurha, jossa surmattiin 148 enimmäkseen kristittyä opiskelijaa; ja syyskuun 2013 hyökkäys Westgate-ostoskeskukseen Nairobissa, joka jätti 67 ihmistä kuolleeksi. Ei ole selvää, olivatko Italian pääministeri Giuseppe Conte ja ulkoministeri Luigi Di Maio tietoisia Romanon henkilöllisyyden muutoksesta, kun he menivät lentokentälle tervehtimään häntä ja juhlimaan vapautuksen voittoa. Joka tapauksessa heidät olisi pitänyt valmistaa huomautuksilla, jotta nuori nainen roikkui joko vapaaehtoisesti tai muuttuneesta tyhmyydestä propagandaa vastaan.

Uskonnonvapauden ei pidä olla haittojen poliittisten ideologioiden viitta. Italian kansalaisena ja demokratian tytönä Romanolla on oikeus kääntyä - oikeus, jota radikaali islamistinen hallinto ei myöntäisi. Mutta hänen ja hänen kannattajiensa tulisi muistaa, että maa pelasti hänet juuri siksi, että se on vapaa demokratia.

Al-Shababin islam ei ole myöskään pelkkä uskonto kuin mikään muu. Se kuuluu "Dar al-Harb" (sodan talo), eikä "Dar al-Islam" (rauhan talo). Toisin sanoen Romanon on pidettävä rakkautta arvojen vihollisena. Sitten sekä Conten että Di Maion olisi pitänyt toistaa arvot, joiden nimissä Romano pelastettiin, pitämättä välttääkseen tuomitsemasta hänen koettelemuksensa vastuussa olevia. Itse asiassa heidän olisi pitänyt ilmoittaa, että viimeksi mainituilla ei ole paikkaa Italiassa. Heidän kyvyttömyytensä tehdä niin osoittaa tavan, jolla länsimaiden johtajat eivät todella halua kohdata terroristista islamia. he eivät edes pidä sanojen “islam” ja “terrorismi” lausumista samassa hengityksessä.

Mainos

Seurauksena on, että Romanosta on tullut väline väärään viestiin. Sen sijaan, että hän edustaisi vapautta radikaalin-islamistisen orjuudesta, hän on edelleen työkalu Al-Shabab-propagandan leviämiseen, joka tulee esiin kaikkialla Euroopassa. Oppitunti on, että terrorismi maksaa, sekä kirjaimellisesti käteisvaroina että kuviollisesti menetelmänä. Jokainen hymy, jonka hallitusvirkamies leimahti Romanon silmissä huivissa, lisää uuden haavan länsimaisen vapauden sydämeen.

Toimittaja Fiamma Nirenstein oli Italian parlamentin jäsen (2008-13), jossa hän toimi edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajana. Hän toimi Euroopan neuvostossa Strasbourgissa ja perusti antisemitismin tutkintakomitean ja toimi sen puheenjohtajana. Hän on kirjoittanut 13 kirjaa, mukaan lukien kansainvälisen Israelin ystävät -aloitteen perustajajäsen Israel on meitä (2009). Tällä hetkellä hän on kollega Jerusalemin julkisten asioiden keskuksessa.

Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä edusta edustajan mielipiteitä EU Reporter.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa