Liity verkostomme!

Tšekin tasavalta

Komissio hyväksyy Tšekin tasavallan tuen 21 miljoonan euron edestä # Ostravan entisen jalostamon alueen ympäristöpuhdistuksen tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Tšekin tasavallan toimenpiteen entisen OSTRAMO-jalostamon ympäristöpuhdistuksen tukemiseksi. Tšekin kaupungissa Ostravassa sijaitsevan jalostamon kaikki teollisuustoiminta lopetettiin vuonna 1997. Huolimatta jalostamon sulkemisesta ja toiminnan lopettamisesta, alue on edelleen saastunut erityisesti öljyhiilivedyillä, joita yleensä on raakaöljyssä.

Tuki, jonka budjetti on noin 600 miljoonaa CZK (noin 21 miljoonaa euroa), maksetaan suoran avustuksen muodossa entisen OSTRAMO-jalostamon, Global Networks sro, vuokralaiselle. Toimenpiteellä on tarkoitus tukea raaka-aineiden puhdistamista. maaperä ja saastuneen alueen kunnostamiseksi tarvittavien rakennusten purkaminen. Komissio arvioi toimenpidettä EU: n valtiontukisääntöjen, etenkin Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle 2014–2020. Komissio totesi, että toimenpide suojelee kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia ympäristöön liittyviltä riskeiltä ja vaikutuksilta Euroopan vihreä sopimus. Komissio totesi myös, että tuki on rajoitettu välttämättömään vähimmäismäärään ja että tuen myönteiset vaikutukset ympäristöön ja kansanterveyteen ovat suurempia kuin julkisen toiminnan mahdolliset kielteiset vaikutukset. Lopuksi komissio päätteli, että toimenpide on saastuttaja maksaa -periaatteen mukainen. Tämän periaatteen mukaisesti pilaantumisen torjuntatoimenpiteiden kustannuksista vastaa yritys, joka aiheuttaa pilaantumisen. Tästä syystä alueiden puhdistamiseen voidaan myöntää tukea vain, jos tuensaajayritys ei ole vastuussa pilaantumisesta. Tässä tapauksessa komissio päätteli, että tuensaaja ei ole vastuussa pilaantumisesta.

Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja on saatavilla komissiossa kilpailu verkkosivustoe vuonna julkinen diaariin tapauksen numero SA.55522, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa