Bulgarian #GERB puolustaa Weberä EPP #Spitzenkandidat Euroopan parlamentin 2019-vaaleissa

| Marraskuu 8, 2018

Bulgarian pääministeri Boiko Borissovin oikeanpuoleinen GERB puolue tukee saksalaista Manfred Weberia (Kuvassa oikealla) olla Euroopan parlamentin seuraava johtaja, GERB: n parlamentaarinen johtaja Tsvetan Tsvetanov (Kuvassa, vasen) sanoi Weberin tapaamisen yhteydessä 7-marraskuussa, kirjoittaa

Borissovin johtama GERB-valtuuskunta on pääkaupungissa Helsingissä EU: n laajuisen Euroopan kansanpuolueen konferenssissa, joka on valinnut sen spitzenkandidat 2019-Euroopan parlamentin vaaleihin. Päätös on odotettavissa marraskuussa 8.

Tsvetanov ja bulgarialaisten kaupunkien kaupunginjohtajat, jotka valittiin GERB-lipuille, tapasivat Weberin, joka on tällä hetkellä EPP-ryhmän johtaja Euroopan parlamentissa.

"Vuosien kokemus on korvaamaton EU: lle käsittelemällä unionin nykyisiä haasteita, kuten turvallisuus, maahanmuutto ja Brexit. Lisäksi sinä olet myös hyvä ystävä Bulgariassa ", Tsvetanov kertoi Weberille GERBin lausunnon mukaan.

"Tärkeintä on saada aikaan tuloksia kansalaisten hyödyksi, ja siksi suhtaudun myönteisesti Bulgarian valtion ja paikallisviranomaisten ponnisteluihin ihmisten laadun ja elämänlaadun parantamiseksi", Weber sanoi lausuma.

Weber sanoi, että hänen vierailunsa Bulgarian, Borisovin ja Tsvetanovin kanssa, oli ollut vakuuttunut siitä, että Bulgaria on suojellut EU: n ulkorajoja hyvin ja edistänyt kaikkien Euroopan kansalaisten turvallisuutta.

"Olen vakuuttunut siitä, että Euroopan parlamentin vaalien hyvät tulokset ovat hyvä ponnahduslauta paikallisäänestyksessä Bulgariassa myöhemmin 2019: ssä", Weber sanoi ja kiitti GERBin Bulgarian valtuuskunnan tukea hänen ehdokkuudestaan.

Weberillä on saksalainen liittokansleri Angela Merkel ja Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz. Hänen kilpailijansa on entinen pääministeri Alexander Stubb.

Weberin bulgarian tuki Weberille on ristiriidassa lokakuun jännitteiden kanssa, kun Weber oli yksi EU: n huippuyksiköistä kritisoimaan maata linkittämällä televisiolähettilään Viktoria Marinovan murhan Bulgarian mediavapauden alle. Bulgarian tutkimus osoitti, että Marinovan tappaminen ei liity hänen työhönsä.

Borissov ärsytti maansa arvostelua ja viittasi siihen aikaan, että hänen puolueensa voisi vetäytyä Weberin tukemisesta. Hän sanoi, että hän keskustelisi asiasta Helsingissä 7- ja 9-marraskuun EPP-kongressissa.

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, EU, Euroopan parlamentin vaaleissa, Euroopan parlamentti