Ensimmäisen varapuheenjohtajan Frans Timmermansin ja komission jäsenen Věra Jourovan lausunto #Kristallnacht 80th vuosipäivästä (Night of Broken Glass)

| Marraskuu 8, 2018

80 vuotta sitten huomenna (9 marraskuu), juutalaisten elämä ja historia Euroopassa muuttuivat ikuisesti yhden yön aikana. Natsihallituksen valtion sponsoroima antisemitismi laukaisi juutalaisten murhaamisen, synagogien polttamisen ja juutalaisten omistamien yritysten ja juutalaisten talojen ryöstämisen.

Noin kolmekymmentätuhatta juutalaista karkotettiin "Kristallnacht" -tapahtumassa, joka tapahtui holokaustin alussa ja kuuden miljoonan juutalaisen tuhoutumisesta. Tänään meidän on keskeytettävä ja pohdittava näitä tapahtumia ja muistutettava, miksi meidän on tehtävä kaikkemme, jotta estämme tämän tapahtumasta uudelleen.

On syytä olla valppaana, sillä menneisyytemme kauhista huolimatta viimeaikaiset tapahtumat osoittavat, että antisemitismi on yhä yhteiskunnassamme; on vielä henkilöitä, jotka kiistävät näiden tapahtumien tapahtumisen. Juutalaisväestöä hyökätään edelleen ja uhataan monien EU-maiden kaduilla; vihamielinen puhe on edelleen leviävä, ja väkivaltaa, etenkin verkossa, on edelleen tilaa. Viha alkoi sanoilla ja päättyi väkivaltaan. Ja me näemme tämän taipumuksen uudestaan ​​järkyttävien murhien kautta Toulousessa, Brysselissä, Pariisissa ja Kööpenhaminassa ja viime kädessä Pittsburghissa Yhdysvalloissa.

Emme voi sallia yhteiskuntamme kärsivän kollektiivisesta amnesoinnista. Meillä on velvollisuus jatkuvasti opettaa nuorille sukupolvilleen tätä ja kuinka sulkea Euroopan sisäiset demonit - niin ettei kukaan unohda. Tästä syystä meillä on varoja Euroopan muistolle ja miksi komissio auttaa lisäämään tietoisuutta ja kouluttamaan ihmisiä holokaustista.

Antisemitismin parempaan torjuntaan meidän on ymmärrettävä paremmin. Tästä syystä komissio tukee edelleen jäsenvaltioita ja kansalaisyhteiskuntaa parantaakseen EU: n antisemitismin raportointia. Meillä on komission antisemitismin vastainen koordinaattori yhteydenpidossa juutalaisten yhteisöjen kanssa ja yhteistyön tiivistäminen kansainvälisten järjestöjen, jäsenvaltioiden viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Horizon 2020 -hanke "EU: n holokaustitutkimusinfrastruktuuri" on suurin EU: n rahoittama holokaustin tutkimusohjelma, jonka budjetti on 8 miljoonaa euroa ja tavoite vahvistaa holokaustin eurooppalaisen tutkimuksen verkostoa.

Juutalaisten ei pitäisi koskaan enää kysyä itseltään, onko heillä tai heidän lapsillakin tulevaisuus Euroopan unionissa. Heidän ei pitäisi koskaan kysyä, ovatko viranomaiset heidän puolellaan varmistaakseen heidän turvallisuutensa. Kukaan ei koskaan pitäisi pelätä mennä synagogaan tai käyttää kippaa Euroopan unionissa. Tänään, kuten joka päivä, Euroopan komissio on vakaasti vastustanut kaikkia antisemitismin muotoja. Jatkamme jatkuvasti haasteita ja stereotypioita Euroopassa, kenen tahansa mukaan, ja puolustamme aina ihmisten oikeutta harjoittaa uskontoaan - riippumatta siitä, kumpi on - vapaasti ja ilman pelkoa.

Tausta

Euroopan komissiolla on joukko toimia, joilla torjutaan antisemitismiä, kuten seurataan, miten eurooppalainen lainsäädäntö torjuu antisemitismin, ja ohjaa jäsenvaltioita siihen, miten voidaan torjua juutalaisvastaisuutta ja vihamielisyyttä.

Ensimmäisen varapresidentti Timmermansin ja komissaari Jourová nimitti 2015: ssä komission koordinaattorin antisemitismin torjunnasta yhteydenpitoon juutalaisten yhteisöjen kanssa ja vahvisti yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen, jäsenvaltioiden viranomaisten ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Tänään (8 marraskuu) EU: n perusoikeusvirasto julkaisee tiedot jäsenmaista antisemitaattisista vaaratilanteista. Se osoittaa, että tällaisten vaaratilanteiden tallennus ei aina ole tehokasta tai vertailukelpoista. Tämä myötävaikuttaa siihen, että EU: ssa nykyään esiintyy antisemitismin laajuutta, luonnetta ja ominaisuuksia. EU: n perusoikeusvirasto esittelee 10-joulukuun 2018-kokouksessa suuren kyselyn tulokset antisemitismin juutalaisyhteisön kokemuksesta ja käsityksestä EU: ssa.

Euroopan komissio järjestää 8- ja 9-marraskuun 2018-konferenssissa myös komission henkilöstön vuosittaisen antisemitismi-koulutuksen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta antisemitismin torjunnasta.

Laajemmin vihamielisen puheen leviämisen torjumiseksi Euroopassa Euroopan komissio käynnisti EU: n käytännesäännöt laittoman vihamielisen puheen torjumiseksi toukokuussa 2016, Facebook, Twitter, YouTube ja Microsoft.

Lisätietoja

Antisemitismin torjunta

Yleiskatsaus EU: n perusoikeusviraston antisemitismiin (saatavilla perjantaina 9 marraskuussa)

Tunnisteet: , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Antisemitismi, EU, holokausti, Israel