Liity verkostomme!

Etusivu

#Kazakhstan Global Investment Roundtable

SHARE:

Julkaistu

on

 

Tänään Astanassa teollistumispäivän aattona pääministeri Bakytzhan Sagintayevin johdolla Kazakstanin hallitus keskusteli ajankohtaisista kysymyksistä investoida Kazakstaniin, jossa oli edustajia yli 100in suurimmista kansainvälisistä yrityksistä.

Pääministeri Bakytzhan Sagintajev

Pääministeri Bakytzhan Sagintajev

Kuten pääministeri Bakytzhan Sagintajev totesi, tapahtuman päätavoitteena on muodostaa laaja ja kestävä strategia, jolla kannustetaan "uuden sukupolven" investointien houkuttelemiseen Kazakstaniin.

Päivän aikana yli 100-edustajien, kansainvälisten yritysten, finanssijärjestöjen, suurlähetystöjen, kansalaisjärjestöjen ja ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajat 30-maailman maista harkitsevat investointiehdotuksia ja liiketoimintanäkymiä valtion- ja julkishallinnon päämiesten ja johtavien liikemiesten kanssa maan.

Pyöreän pöydän kansainvälisten yritysten päälliköt

Tapahtumaan osallistui kansainvälisten yritysten johtajia, kuten Nasdaq, Mitsui & Co, Master Card, Yildirim Holding, Maailmanpankki, COSCO Shiping, COFCO, China Gezhouba International Engineering, Calik Holding, Alstom, Aberdeen Standard Life, Tokyo Rope, Marubeni, ENI, Farm Frites, ROSATOM, Cottonex, CIS-Airbus Group ja muut.

Bakytzhan Sagintajev kertoi täysistunnossa "Kazakstanin talousuudistusohjelma: haasteet ja mahdollisuudet" foorumin osanottajille maassa toteutettavista toimenpiteistä sijoitusilmapiirin kehittämiseksi ja sijoitusmahdollisuuksien laajentamiseksi.

Ensimmäinen, Kazakstan valitsi polun talouskasvuun. Hyväksyttyjen toimenpiteiden ansiosta BKT: n kasvu 10-kuukausina saavutti 2017%. Yksityiset investoinnit ja väestön kuluttajaaktiivisuus ovat elpymässä.

Mainos

Toiseksi Uusien laajamittaisten uudistusten (perustuslakiuudistus, yleisen tietoisuuden nykyaikaistaminen, uusi talouskasvumalli) toteuttaminen merkitsee maan siirtymistä uuteen kehitysvaiheeseen ja edistää merkittävästi Kazakstania matkalla kohti EU: n 30 kehittyneintä maata. maailman.

kolmas, äskettäin käynnistetty Kazakstanin kolmas modernisointi, johtuen laajasta teknologisesta uudistuksesta, avaa uusia mahdollisuuksia sijoittajille talouden eri aloilla: metallurgia, koneenrakennus, AIC: n nykyaikaistaminen, jalostus- ja elintarviketeollisuus jne.

Neljäs, Liikenteen ja logistiikan jatkuvasti kehittyvä jalka avainmarkkinoille pääsemiseksi lisää maan houkuttelevuutta liiketoiminnan kannalta. Investoinnit infrastruktuuriin kasvavat nopeasti.

Viides, Kazakstan ottaa ajoissa käyttöön innovaatioita. Tietosuunnitelma talouden perusalojen digitalisoimiseksi on laadittu. Yhdessä kiinnostuneiden kumppaneiden kanssa suunnitellaan parantavan huomattavasti työn tuottavuutta yrityksissä, myös teollisuudessa.

Kuudes, sijoittajat pääsevät suurimmille markkinoille Kazakstanin integraatiopolitiikan kautta. Integraatio Euraasian talousunionissa avaa sijoittajille suuret näkymät.

Seitsemäs, Lainsäädäntökehystä parannetaan jatkuvasti. Astana International Financial Center ei ole vain rahoitusväline integroitumiseen ulkomaisiin pörsseihin, vaan keskus, jossa sijoittajat voivat ratkaista taloudelliset riidat Britannian oikeusjärjestelmän periaatteiden ja normien mukaisesti. menettelyt englanninkielisinä. Kuten 1 Tammikuu 2018, exterritoriality-periaatteen mukaisesti, kaikki sijoittajat, riippumatta hankkeen toteuttamispaikasta Kazakstanissa, voivat kääntyä AIFC: n puoleen. 

Kahdeksas , Valtion markkinaosuus supistuu. 902-yritykset on siirrettävä kilpailuympäristöön. Sijoittajat ovat tervetulleita osallistumaan toiseen laajamittaiseen yksityistämiseen.

Bakytzhan Sagintajev totesi esityksessään tämän "mukaan PriceWaterhouseCoopers ja Maailmanpankki, Kazakstan tulee 18thsijoitusympäristön suotuisuuden kannalta 189-maista ”.

Myös Kazakstan sijoittui 36thmaailman 190-maista World Bank Doing Business -sijoituksessa. Parannuksia tallennetaan kaikille 10-komponenttiindikaattoreille, mukaan lukien 1st asema vähemmistösijoittajien suojaamisessa ja 6th asema ”Sopimusten täytäntöönpanossa”. Siitä huolimatta hallitus on keskittynyt edistämään edelleen Kazakstania Doing Business -luokituksessa, eli new7th Lainsäädäntömuutospaketti on laadittu liiketoimintaympäristön parantamiseksi kansallisella ja alueellisella tasolla.

Pääministeri Bakytzhan Sagintajev vahvisti myös Kazakstanin hallituksen sitoutumisen politiikkaan luoda sijoittajille suotuisimmat olosuhteet. Jatkaen tätä asiaa, The uusi kansallinen sijoitusstrategia hyväksyttiin myös 2017: ssä, joka on myös kansallinen yritys “КazakhInvest ”työskentelee ulkomaisten ja alueellisten sivukonttoreiden verkoston kanssa. Lisäksi, Kazakstanin suurlähetystöissä avainmaihin nimitetään suurlähettilääiden sijoitusneuvojat.

Erikseen vientiä harjoittavien tuottajien myynninedistämiseen erikoistuneet Export-markkinointistrategia ja kansallinen yritys "КazakhExport” olemme kehitetty vastaamaan viennin tarpeisiin-suuntautuneet valmistajat.

Hallitus on myös ryhtynyt kriittisiin toimiin investointien ja yrittäjyyden kehittämisen tukemiseksi.

On "liiketoiminnan de-säätö"

 • 60% pienten ja keskisuurten yritysten valvontaa ja valvontaa koskevien vaatimusten vähentäminen;
 • 3-kertainen lisenssien ja lupien määrän vähentäminen;
 • 40% alennus suunniteltuihin verotarkastuksiin.

Päällä "hillitsee punaista-nauha ja lisäämällä online-palveluita kautta E-hallitus”:

 • Uusi verolakiluonnos sisältää vastuullisten veronmaksajien etujen suojaamisen;
 • Uusi Pohjamaan ja mineraalivarojen hallintasäännöstö tarjoaa mahdollisuuden antaa mineraalivarojen hallintaoikeuksia jaksolle, joka on alennettu 18 kuukaudesta 10 päiväänkiinteät kaupalliset mineraalit;
 • Tullikoodeksissa määrätään sähköisen ilmoituksen etusija, jolloin 6-kertaa voidaan lyhentää aikaa, jota tullit tarvitsevat tavaran vapauttamiseen;
 • Lakiehdotus vapaiden talous- ja teollisuusalueiden hallinnosta sisältää lupamenettelyjen yksinkertaistamisen ja uusia lisäetuja sijoittajille.

Puhuminen paikallisten toimeenpanoviranomaisten panoksen tärkeydestä sijoitusympäristön parantamisessa, Bakytzhan Sagintajev kommentoi tätä vuonna 2017, Uusi arviointijärjestelmä otettiin käyttöön alueiden mittaamiseksi liiketoiminnan helppouden suhteen. Pääpaino on sijoittajien suojan parantamisessa" oikeudet ja avoimuuden varmistaminen jakaessaan maata teollisuuslaitoksille.

Erityistä huomiota kiinnitetään ulkomaisen työvoiman houkuttelemiseen tähtäävien lähestymistapojen vapauttamiseen. "Uusi sukupolvi" ammatit ovat kriittisiä Ishayoiden opettaman Kazakstanin tavoitteet"s Kolmas uudenaikaistamisohjelma ja julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden järjestelyjen yksinkertaistaminen.

Yksityisen omaisuuden suojaaminen, Oikeusvaltion periaate ja avoimuus ovat pääpiirteitä hallituksen työskentelylle Kreikassa 2018. Lisäksi räätälöity etenemissuunnitelma on valmis OECD-maiden suositusten, standardien ja parhaiden käytäntöjen täytäntöön panemiseksi kansallisessa lainsäädännössä. 

Lopuksi pääministeri Bakytzhan Sagintajev korostettiin hallituksen aikomus luoda parhaat liiketoimintaolosuhteet.

 • Sijoittajille suunnattujen julkisten neuvontapalveluiden parantaminen - palautetta on annettava englanniksi 10-päivän kuluessa hakemuksesta.
 • Julkisten palvelujen tarjoaminen vieraana englanniksi alkaneena 2020.
 • Kaikki keskeiset sääntely- ja lainsäädäntöasiakirjat julkaistaan ​​englanniksi oikeusministeriön, ulkoministeriön ja kansallisen yhtiön verkkosivuilla “KazakhInvest".
 • Maahanpääsymenettelyjen yksinkertaistaminen - sähköisten viisumien käyttöönotto ulkomaisille sijoittajille, tehostettu rajavalvonta, rekisteröinti ja turvallisuus.

Seuraavassa keskustelussa aiheesta ”Kazakstanin yksityiset sijoitukset tuotantoon, taloudelliseen ja sosiaaliseen infrastruktuuriin: Kasvun kannustimet” käsiteltiin Kazakstanin, joka yhdistää Eurooppaa ja Aasiaa, kauttakuljetuspotentiaalia.

Paneelikeskustelu ”Teollisuus 4.0 - Kazakstanin talouden uudenaikaistamisen uusi vaihe” keskittyi mahdollisuuksiin ottaa käyttöön nykyaikaisia ​​teknologisia ratkaisuja, jotka liittyvät esineiden teollisen internetin käyttöön, 3-D-tulostamiseen, robotiikkaan, big data -analyysiin, tekoälyyn, koneoppimiseen paikallisissa yrityksissä . Keskustelun osanottajat vaihtavat näkemyksiä lainsäädännöllisestä ja lainsäädännöllisestä kehyksestä tekniikan käyttöönoton hallitsemiseksi.

11sopimusten ja muistioiden arvoinen $ 3 miljardia allekirjoitettiin osana Kazakstanin globaalien sijoitusten pyöreän pöydän keskustelut:

- Äänestys neuvotteluista konsortion kanssa ”Almaty Big Circuit Auto Road” -projektista;

- Muistio julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuushankkeesta Nurzholy-moottoriajoneuvojen rajanylityspaikan perustamisesta autotielle ”Länsi-Eurooppa - Länsi-Kiina”;

- Yhteisymmärryspöytäkirja projektista ”Teollisuuskaasujen tuotanto Petropavlovskin petrokemian laitoksen / Atyraun öljynjalostamon tarpeisiin”;

- MemorandumofUnderstandingontheproject"Agroyrittäjyyskompleksin rakentaminen Almatyn alueelle ja päiväkirjaMaatila Zhambyl Oblastissa;

- Hankkeen yhteisymmärryspöytäkirja "Kasvinsuojeluaineiden tuotanto ”;

- Hankkeen yhteisymmärryspöytäkirja "Hedelmäjalostuslaitoksen rakentaminen ”;

- Muistio hankkeesta ”Teollisuuskompleksin rakentaminen lihan tuotantoa ja jalostusta varten”;

- MemorandumofUnderstandingontheproject”Rakentaminen korkealaatuisesta kalkintuotantolaitoksesta ”;

- Pöytäkirja aikovien perustamisesta Aina Holdings BV - yritys ja oman pääoman osuus "Päiväkirjatila "Aina" kommandiittiyhtiö;

- MemorandumofUnderstandingontheprojectsoodan tuotannossa;

- Investointisopimus hankkeeseen ”Keraamisten laattojen tuotanto”;

- Sopimus yhteisyrityksestä "Kaasukäyttöisen voimalaitoksen rakentaminen". 

 

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa