Liity verkostomme!

Brexit

#Brexit: Cameron toivoo käsitellä viivästyneet neuvottelut jatkaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

david-CameronDavid Cameronin toiveet saada perussopimus perjantaina näyttävät epäileviltä, ​​kun kauppa jatkuu EU: n huippukokouksessa. Euroopan johtajien on kerrottu varanneen hotellit varaamaan hotellit neuvotteluina lopullisesta tekstistä, joka on suunniteltu aamiaiseksi.

Useat EU-maat ovat kaivamassa kantaansa suunnitelmista rajoittaa maahanmuuttajien etuja ja muuttaa EU: n säännöksiä.

Ison-Britannian pääministeri oli suunnitellut palaavansa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ampumaan lähtöase EU: n kansanäänestyskampanjassa perjantaina.

Mainos

Hän kuulosti varovaisen optimistiselta perjantaiaamuna sanoen, että maratonissa oli tapahtunut jonkin verran edistymistä koko yön keskusteluissa, jotka hajosivat klo 05. Mutta kompastuskiviä on edelleen jäljellä päivän henkilökohtaisten tapaamisten jälkeen, ja spekulaationeuvotteluja jatketaan lauantaina.

Alkuperäinen tavoite oli ollut tehdä kauppa perjantaina "englantilaisen aamiaisen" kokouksessa, josta tuli englantilainen brunssi, sitten englantilainen lounas ja joka on nyt viivästynyt illalliselle.

Cameronin suunnitelma oli ollut palata Lontooseen, käden taskussa, hätäkabinettikokoukseen, jossa hän sitoutaisi hallituksen kampanjoimaan Ison-Britannian pysymiseksi uudistetussa EU: ssa. Se laukaisisi kansanäänestyskampanjan alkamisen ja antaisi ministerien, jotka haluavat Ison-Britannian eroavan EU: sta, puheenvuoron.

Mainos

Downing Streetin lähteiden mukaan oli kuitenkin epätodennäköisempää, että hallituksen kokous pidetään nyt perjantaina. He sanoivat, että kauppa oli vielä mahdollista tehdä, mutta he "eivät todellakaan tiedä", tapahtuuko se.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ilmoitettiin sanoneen olevan "selvää, että sopimus ei ole helppoa monille, mutta että tahto on olemassa".

Ranskan presidentti François Hollande saapui perjantaiaamuna huippukokoukseen ja ilmoitti selvästi, että Ranska vastustaa edelleen varainhoitoasetusta, jonka tarkoituksena on suojella Lontoon kaupunkia euroalueen maiden asettamilta uusilta säännöksiltä.

"Viime yön jälkeen on ehdotuksia, joita on muutettu, etenkin Ranskaa koskevista asioista - toiveesta saada varainhoidon sääntelyjärjestelmä, joka on voimassa kaikkialla Euroopassa ja ettei veto- tai ennaltaehkäisyoikeutta pitäisi olla."

EU: n neuvoston ensimmäinen istunto päättyi torstaina ilman sopimusta useista asioista, ja EU: n lähde sanoi, että vaikka se oli ollut "intensiivistä ja rakentavaa" kaikkien maiden kanssa, jotka vahvistivat haluavansa Yhdistyneen kuningaskunnan pysyvän blokissa, jotkut myös esittivät erityisiä huolenaiheita.

"Odotimme tämän", EU: n lähde sanoi: "Mutta rehellisesti olimme toivoneet joidenkin heistä olevan vähemmän kriittisiä."

EU: n lähde kertoi viidestä avainalueesta, joista ei ollut päästy sopimukseen:

 • Kuinka EU: n sitovia sopimuksia muutetaan muutosten tekemiseksi
 • Kuinka monta jäsenvaltiota voi laukaista "hätäjarrut" maahanmuuttajien hyvinvoinnille
 • Kuinka kauan jäsenvaltio voi asettaa rajoituksia siirtotyöläisten etuuksille
 • Voidaanko lapsilisärajoituksia soveltaa takautuvasti
 • Sopimusten muuttaminen "yhä läheisemmän" liiton periaatteen muuttamiseksi

On selvää, että Cameron kohtaa edelleen vastustavansa suunnitelmia hillitä EU: n maahanmuuttajien työssäkäyviä etuja.

Hänen uskotaan kuitenkin hylänneen Keski-Euroopan kansojen, joita Tšekin pääministeri Bohuslav Sobotka yön yli -neuvotteluissa edustaa, vaatimuksen, jonka mukaan ulkomailla asuvien jälkeläisten lapsilisien leikkaaminen kohdistettaisiin vain uusille maahanmuuttajille.

Belgia - Ranskan tukemana - ehdotti, että huippukokouksen päätelmissä olisi mainittava, että kaikki tällä viikolla sovitut sopimukset ovat lopullisia eikä EU tule takaisin paremmalla tarjouksella, jos Britannia äänestää poistumisesta.

Siirron tarkoituksena on tappaa ajatus, jota eräät euroskeptikot tukevat, että Leave-äänestys antaisi Yhdistyneelle kuningaskunnalle vipuvaikutuksen saada lisää myönnytyksiä EU: lta ennen toista kyselyä.

UKIP: n johtaja Nigel Farage sanoi odottaneensa Cameronin palaavan takaisin Brysselistä, koska muut johtajat ymmärtäisivät, kuinka "kiusallista" hänen olisi palata tyhjin käsin.

Mutta hän lisäsi: "Hän ei ole pyytänyt meitä saamaan takaisin ylivaltaa parlamentillemme, hän ei ole pyytänyt meitä valvomaan omia rajojamme, eikä hän ole pyytänyt alentamaan maksamiamme suuria päivittäisiä maksuja.

"Saamme - sen jälkeen kun hän on tullut tänne kuten Oliver Twist ja pyytänyt myönnytyksiä - hallita maahanmuuttajien etuja jopa neljän vuoden ajan. Pidän koko asiaa brittiläisenä melko häpeällisenä."

Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn sanoi puolueensa kampanjoivan Ison-Britannian pysymiseksi EU: ssa - mutta hän leimasi David Cameronin uudelleenneuvottelut "teatteriesitykseksi, jonka tarkoituksena on rauhoittaa vastustajiaan konservatiivipuolueen sisällä".

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

 • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
 • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
 • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
 • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
 • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

 • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
 • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
 • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
 • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
 • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa