Liity verkostomme!

EU

#ports Liikenne parlamentin jäsenet suosivat selvästi yleisen rahoituksen sääntöjä, mutta ei markkinoillepääsy

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Piraeuksen porttiLiikennekomitea hyväksyi maanantaina luonnokset säännöiksi EU: n keskeisten satamien julkisen rahoituksen avoimuuden lisäämiseksi ja yhteiset säännöt satamille, jotka haluavat rajoittaa palveluntarjoajien määrää. Komitea hylkäsi ehdotetun "yhden koon kaikille" -säännön, joka koskee EU: n laajuista vapaan markkinoille pääsyn sääntöä satamapalvelujen, kuten hinauksen, kiinnityksen ja luotsauksen, toimittajille. Satamien on itse voitava päättää, kuinka satamapalvelut on järjestetty, turvallisuuden varmistamiseksi, parlamentin jäsenet sanovat.

 Säännösluonnoksella pyritään lisäämään merisatamien tehokkuutta Euroopan laajuisessa liikenneverkossa, jota suurin osa EU: n meriliikenteestä käyttää, jotta EU: n teollisuus muuttuisi kilpailukykyisemmäksi, houkutettaisi investointeja ja edistäisi työpaikkojen luomista EU: n rannikkoalueilla.

"Olemme pystyneet hylkäämään pakotetun vapaan pääsyn satamapalveluihin. Erityisesti turvallisuuteen liittyvien seikkojen vuoksi satamien on voitava päättää satamapalvelujen järjestämisestä. Ensimmäistä kertaa satamasta käydyissä pitkissä keskusteluissa Paketissa meillä on satamat, terminaalioperaattorit ja ammattiyhdistykset ", sanoi esittelijä Knut Fleckenstein (S&D, Saksa), joka johtaa ehdotusta parlamentin kautta.

Mainos

"Taloudellisen avoimuuden määräykset luovat perustan Euroopan komission kilpailun pääosastolle selkeyttämään satamien julkisia investointeja koskevia sääntöjä, joita ala on jo pitkään vaatinut. Odotamme innolla, että lohkoluonnos esitellään ajoissa. Poikkeukset, joihin sisältyy puitteet satamille ”, hän lisäsi.  

Palveluntarjoajille ei ole "yhtä kokoa" vapaata pääsyä markkinoille

 Koska Euroopan komission ehdotuksesta olisi tullut vapaan pääsyn markkinoille tärkein EU: n laajuinen satamapalvelujen tarjoamisen periaate, kuten kiinnitys, tankkaus, hinaus tai luotsaus, komitea painottaa, että ”yhtenäinen järjestelmä ei olisi tarkoituksenmukainen, koska EU: n satama järjestelmä sisältää monia erilaisia ​​malleja satamapalvelujen järjestämiseksi ”.

Mainos

Siksi se muutti ehdotusta siten, että "jäsenvaltioiden kansallisella tasolla vahvistetut satamien hallintomallit voidaan säilyttää".

Julkisen rahoituksen avoimuutta ja palkkiot satamalaitteiden infrastruktuurin ja palvelujen

Jos satamat saavat julkisia varoja, tämä on näytettävä avoimesti tilillä, parlamentin jäsenet sanovat. Niiden on lisättävä erillistä kirjanpitoa julkisesti rahoitetusta toiminnasta tai sijoitus- ja muusta toiminnasta.

Hintojen väärinkäytösten estämiseksi, jos markkinoilla ei ole oikeudenmukaisia ​​mekanismeja, olisi toteutettava järjestelyt sen varmistamiseksi, että maksut eivät ole "suhteettomia" tarjottujen palvelujen taloudelliseen arvoon ja että ne asetetaan avoimella ja syrjimättömällä tavalla, komitea sanoo.

Satamainfrastruktuurimaksut tulisi asettaa avoimesti ja itsenäisesti "sataman oman kaupallisen ja sijoitusstrategian mukaisesti", sanovat parlamentin jäsenet ja korostavat, että sataman käyttäjiä kuullaan säännöllisesti, kun maksuja määritetään tai muutetaan.

Jokaisen EU: n jäsenvaltion olisi nimettävä yksi tai useampi riippumaton elin käsittelemään valituksia. Jäsenvaltiot voivat nimetä jo olemassa olevia elimiä, mutta käyttäjien on tiedettävä, mihin valitus tehdään, ja valitukset on käsiteltävä itsenäisesti.  

'Työkalupakki' satamapalvelujen järjestämiseen

 Parlamentin jäsenet kannattivat ehdotettuja yhteisiä sääntöjä jäsenvaltioille ja satamapäälliköille, jotka haluavat rajoittaa palveluntarjoajien määrää, asettaa vähimmäisvaatimuksia heille tai tarjota palveluja itse "sisäisenä operaattorina".

Kun satamapalvelujen tarjoajille asetetaan vähimmäisvaatimukset, niiden olisi rajoituttava selkeästi määriteltyihin ammatillista pätevyyttä koskeviin ehtoihin, mutta niiden olisi myös otettava huomioon satamapalvelun tarjoamiseen tarvittavat laitteet ja vastattava meriturvallisuuden ja ympäristön tarpeisiin. Lisäksi kansalliset sosiaaliset normit, parlamentin jäsenet lisäävät.

Parlamentin jäsenet selventivät luetteloa "perustelluista tapauksista" palveluntarjoajien rajoitusten suhteen lisäämällä sanaan "vedenalaisen tilan niukkuus", satamaliikenteen ominaisuudet tai tarpeen tarjota "turvallisia, turvallisia tai ympäristön kannalta kestäviä satamatoimintoja".  

Henkilöstön koulutus ja työolosuhteet

 EP: n jäsenet sanovat, että nämä lakiehdotukset eivät vaikuta EU: n jäsenvaltioiden sosiaalisten ja työelämäsääntöjen soveltamiseen. He korostavat kuitenkin, että henkilöstölle on annettava työolot sitovien kansallisten, alueellisten tai paikallisten sosiaalisten normien perusteella.

Uusien rekrytoitujen koulutus ja henkilöstön elinikäinen koulutus ovat välttämättömiä satamatyöntekijöiden terveyden ja turvallisuuden sekä palvelujen laadun turvaamiseksi, sanoivat parlamentin jäsenet ja korostavat, että jäsenvaltioiden on varmistettava, että jokaiselle satama-alan työntekijälle tarjotaan asianmukaista koulutusta.

Lisätietoja

·         Vaiheet menettelyn

·         EPRS-taustatiedotus

·         Lehdistötiedote - Neuvosto vahvistaa kannan satamapalveluihin (08.10.2014)

·         Liikenne- ja matkailuvaliokunta

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa