Liity verkostomme!

Kansalaisvapaudet

#EuropeanParliament Tällä viikolla: turvapaikkasääntöjä Tanskassa, liikesalaisuuksia, Euroopan keskuspankki

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20150610PHT65056_originalKahden Strasbourgin täysistunnon välillä viipyneessä viikossa parlamentin jäsenet keskustelevat muun muassa Tanskan suunnitelmasta takavarikoida turvapaikanhakijoiden varat vastineeksi heidän oleskelustaan ​​maassa. Muissa uutisissa parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunta äänestää yritysten suojelemisesta liikesalaisuuksien väärinkäytöltä, ja talousarvion valvontavaliokunta tutkii petoksia EU: n talousarvioon. Tutustu parlamentin pääaiheisiin tällä viikolla.

Pitäisikö turvapaikanhakijoiden saada korvaamaan oleskelunsa kustannukset kaikilla arvoesineillä, jotka heidän havaitaan suorittavan heitä vastaan? Tanskalaisessa lakiluonnoksessa todetaan, että heidän tulee vastineeksi majoituksesta ja kaikista viranomaisten heille tarjoamista palveluista. Toiset väittävät, että tämä tarkoittaa jopa rakastettujen perintöasemien ja muun omaisuuden, jonka he olivat ottaneet kotoaan kotoaan tragediasta lennon aikana, poistamista. Kansalaisvapauksien komitea keskustelee asiasta maanantaina iltapäivällä.

Oikeudellisten asioiden valiokunnassa äänestetään torstaina (28 tammikuu) direktiiviluonnoksesta, jonka mukaan yritykset voivat vaatia korvausta, jos joku varastaa liikesalaisuutensa. Keskusteluissa EU: n hallitusten kanssa parlamentin jäsenet varmistivat, että tätä oikeutta ei käytetä estämään ilmoittajia ja toimittajia suorittamasta tehtäviään.

Liikennevaliokunnassa äänestetään maanantaina uusista säännöistä, joilla varmistetaan, että satamien käyttäjiltä perimät EU-maksut ovat avoimia ja vertailukelpoisia.

Mainos

Ulkopoliittiset edustajat äänestävät torstaina vuosikertomuksensa Serbian EU-jäsenyyttä koskevan edistymisen edistymisestä ja Kosovon uudistuksista, joiden tarkoituksena on vapauttaa tie kohti Euroopan yhdentymistä.

Talousarvion valvontavaliokunta antaa torstaina toimittamassaan raportissa suosituksia petosten ja EU: n rahoituksen väärinkäytösten estämiseksi ja torjumiseksi, ja se perustuu komission havaintoihin 2014-talousarvion toteuttamisesta.

Talouskomitean jäsenet äänestävät maanantaina esittämään kantansa Euroopan keskuspankin vuosikertomukseen ja keskustelemaan julkisessa kuulemisessa virtuaalisten valuuttojen, kuten BitCoinin, eduista ja haitoista.

Mainos

Viraston johtaja Michael O'Flaherty esittelee maanantaina kansalaisvapauksien komiteassa raportin joukkovalvonnasta ja sen vaikutuksista EU: n kansalaisten perusoikeuksiin, jonka EU: n perusoikeusvirasto on laatinut.

Lisätietoja

Kansalaisvapaudet

#ChildMarriages: Mepit keskustelevat miten lopettaa tämän vitsauksen

Julkaistu

on

Joka kolmas kehitysmaiden tyttö on naimisissa ennen 18-vuotiaita ja yksi yhdeksästä ennen 15. Lapsiavioliitot rajoittavat tulevaisuuden näkymiä, koska lapset joutuvat yleensä keskeyttämään koulunsa. Tytöillä on myös vaarallisia komplikaatioita raskaudesta ja synnytyksestä, jotka ovat kehitysmaiden nuorten tyttöjen johtavia kuolinsyitä. Heillä on myös suuri riski joutua väärinkäytöksiin. Parlamentin naisten oikeuksien ja ihmisoikeuksien alivaliokunta keskusteli asiasta 11. huhtikuuta asiantuntijoiden kanssa.

Lapsiavioliittojen vaikuttaa sekä tytöille että pojille, mutta tytöt ovat suurimmassa vaarassa, mikä 82% lapsista naimisissa. Lapsi avioliitto määrä on hiljalleen vähentynyt maailmanlaajuisesti, mutta väestönkasvu lisäävät elävien määrä seurauksia lapsen avioliitosta: 950 miljoonaan 2030 (verrattuna 700 miljoonaan tänään).

Mainos

Lapsiavioliittoja esiintyy kaikissa maanosissa mutta korkeimmat hinnat löytyvät Etelä-Aasiassa ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Kolme maata, joissa korkeimmat lapsiavioliitot ovat Niger (77% naisista on naimisissa ennen ikää 18), Bangladesh (74%) ja Tšadissa (69%). Jonkin sisällä päätöslauselma hyväksyttiin täysistunnossa viime viikolla, parlamentin jäsenet vaativat Bangladeshin hallitusta tukkia porsaanreiät lainsäädännössään lasten avioliitot, jolloin poikkeuksia vähimmäisikä 18 naisille ja 21 miehille.

Vaikuttavia tekijöitä lapsiavioliittoja
Lapsiavioliittojen syitä ovat köyhyys, sukupuolten epätasa-arvo ja vanhempien pelko lasten turvallisuudesta. EPP-ryhmän ruotsalainen jäsen Anna Maria Corazza Bildt kertoi puhuneensa pakolaisleireillä vanhemmille, jotka pitivät avioliittoa parhaana tapana tarjota lapsilleen tulevaisuus.

A Tuoreen tutkimuksen keskuudessa Syyrian Libanonissa todettiin, että 24% pakolaisen tyttöä 15 ja 17 olivat jo naimisissa. Arvioiden mukaan lapsiavioliittojen hinnat ovat neljä kertaa yleisempää Syyrian pakolaisia ​​kuin joukossa syyrialaisia ​​ennen konfliktia.

Mainos

Miten siihen voidaan puuttua

Asiantuntijoiden ja parlamentin jäsenten painotti työskentelevät suoraan lasten ja yhteisöjä muuttamaan sosiaalisia normeja, taataan pääsy terveys-, koulutus- ja oikeudelliset palvelut ja varmistaa vahvan ja oikeudelliset puitteet.

"Parlamenttien olisi kaikkialla annettava lakeja lasten suojelemiseksi, etenkään kieltämättä tyttöjä heidän arvokkuudeltaan ja kyvyltään tehdä perustavanlaatuisia valintoja omassa elämässään", totesi Pier Antonio Panzeri, S & D-ryhmän italialainen jäsen, ihmisoikeuksien alivaliokunnan puheenjohtaja ja kuulemistilaisuuden toinen puheenjohtaja.

YK: n lasten oikeuksien komitean puheenjohtaja professori Benyam Dawit Mezmur korosti alueellisten järjestöjen roolin merkitystä, kun taas Ruotsin lasten oikeusasiamies Fredrik Malmberg kehotti EU-maita lopettamaan turvapaikanhakijoiden kaksinkertaiset normit. "Lainsäädäntömme ja instituutioidemme tulisi tarjota tasavertainen suoja kaikilta lapsilta", hän sanoi.

Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan puheenjohtaja ja kuulemisen toinen puheenjohtaja Vilija BLINKEVIČIŪTĖ (S&D, LT) väitti edelleen, että lasten koulutusta ja naisten taloudellista vaikutusmahdollisuuksia voidaan vähentää huomattavasti lapsen ja varhaisen avioliiton välillä.

”Torjunta lapsiavioliittojen antaa meille on yhteys siihen puuttua monenlaisia ​​muita asioita”, sanoi Lakshmi Sundaram, pääjohtaja kansalaisjärjestön Tytöt eivät Brides. Hän sanoi lapsiavioliittoja voisi pidätellä muuta kehitystyötä ”kuten päättyy naisiin, pitää lapset koulussa tai päästä eroon hiv / aids”.

Continue Reading

Kansalaisvapaudet

Yhdistyneen kuningaskunnan #Magnitsky Asset Freezing -lainsäädäntö läpäisi toisen käsittelyn House of Lordsissa 

Julkaistu

on

magnitsky_edited-1Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone hyväksyi toisessa käsittelyssä Magnitsky-varojen jäädyttämistä koskevan lainsäädännön, jonka avulla Ison-Britannian hallitus voi jäädyttää ihmisoikeuksien loukkaajien omaisuuden. Lasku on nyt teilataan rivikohtaiseen kokeeseen House of Lordsissa 28. maaliskuuta 2017. 
"Olen tyytyväinen siihen, että olemme ryhtyneet toimiin lähettämällä selkeän lausunnon siitä, ettemme salli ihmisoikeuksien loukkaajien pestä rikollista omaisuuttaan Ison-Britannian kautta", sanoi Baroness Williams Trafford, Sisäministeriön valtiovarainministeri, joka esittelee ehdotetun Magnitsky-lainsäädännön.
Uuden lainsäädännön mukaan Ison-Britannian hallitus voi periä siviilioikeudesta niiden henkilöiden omaisuuden, jotka ovat osallisina vakavissa ihmisoikeusloukkauksissa ulkomailla. Aloitteen innoittamana oli Sergei Magnitsky:
"Olemme muuttaneet lakiehdotusta ... mahdollistamaan siviilikäyttöön kaikki ulkomailta ihmisoikeuksien törkeästä väärinkäytöstä saatavat tuotot. Tämän muutoksen taustalla oli venäläisen veroasianajajan Sergei Magnitskin kauhistuttava kohtelu. ... Magnitskyn kohtelu oli todella järkyttävää, ja se on vain yksi esimerkki monista julmista ihmisoikeusloukkauksista, joita tehdään vuosittain maailmanlaajuisesti ”, kertoi paronitar Williams Traffordista.
Baroness Stern sanoi:
"Suuren korruption uhreja on liikaa laskea ... Magnitskin tarkistus on valtava edistysaskel, ja olin erittäin iloinen kuullessani ministerin puhuvan ihmisoikeusloukkauksista ympäri maailmaa tässä yhteydessä. Jotkut väittävät, että suuri korruptio olisi luokiteltava ihmisoikeusloukkaukseksi; Minusta tämä väite on vakuuttava. "
Lord Rooker sanoi:
"Tervehdin herra Browderia hänen omistautumisestaan ​​ja sinnikkyydestään yrittäessään saattaa asianajajansa murhasta syylliset oikeuden eteen ... Heidän laillista jahtaamista ympäri maailmaa, ja nyt tässä lakiesityksessä, on pakko pitää."
Paronitar Hamwee sanoi:
“Korruptio ja ihmisoikeuksien loukkaaminen kulkevat käsi kädessä. Olen tyytyväinen Magnitsky-tarkistukseen. "
Keskustelun päätteeksi Traffordin paronitar Williams puhui hallituksesta, joka varmisti, että "Magnitsky-valtaa käytetään" tapauksissa, joissa on näyttöä "tyydyttämään tuomioistuin todennäköisyyksien tasapainosta, että omaisuus Yhdistyneessä kuningaskunnassa on bruttotuoton tuottoa
loukkaukset tai rikkomuksia ulkomailla. "
Magnitsky-tapauksen tapahtumat on kuvattu kansainvälinen bestseller William Browderin "Red Notice" ja sarjassa Magnitsky-oikeuskampanjavideoita Youtubechannel "Venäjän Untouchables."

Continue Reading

Kansalaisvapaudet

EU #HeadscarfBan hallitsevan kipinöitä usko ryhmä takaisku

Julkaistu

on

heascarfYritykset voivat kieltää henkilöstöä käyttämästä islamilaisia ​​huiveja ja muita näkyviä uskonnollisia symboleja tietyissä olosuhteissa, Euroopan unionin korkein oikeus päätti tiistaina (14. maaliskuuta) aiheuttaen oikeusryhmien ja uskonnollisten johtajien valituksen myrskyn. kirjoittaa Alastair Macdonald.

Ensimmäisessä ratkaisua kuuma poliittinen kysymys Euroopassa, tuomioistuin (EYT) löysi belgialainen yritys, joka oli sääntö esto työntekijöitä käsitellään asiakkaiden yllään näkyviä uskonnollisia ja poliittisia symboleja ei ehkä ole syrjinyt vastaanottovirkailija hylkäsi yllään huivia.

Tuomio tästä ja ranskalainen tapaus tuli aatteella Alankomaiden vaaleihin, joissa muslimien maahanmuutto on keskeinen kysymys, ja viikkoja ennen kuin Ranska äänesti presidenttiä vastaavanlaisessa kampanjassa. Ranskalainen konservatiivikandidaatti Francois Fillon tervehti päätöstä "valtavana helpotuksena", joka edistäisi "sosiaalista rauhaa".

Mainos

Mutta naisia ​​tukeva kampanjaryhmä sanoi, että päätös voisi sulkea monet musliminaiset työvoimasta. Ja eurooppalaisten rabbien mukaan tuomioistuin oli lisännyt viharikosten lisääntyvää ilmaisua lähettääkseen viestin, että "uskoyhteisöt eivät ole enää tervetulleita".

Tuomarit Luxemburgissa kylläkin totesi, että irtisanomiset kaksi naista voi, riippuen näkemys kansalliset tuomioistuimet, ovat rikkoneet EU: n lainsäädäntöä vastaan ​​uskonnollisen syrjinnän. He havaitsivat erityisesti, että kyseessä on Ranskan ohjelmistosuunnittelija, potkut jälkeen asiakasvalitusjärjestelmiin, voi hyvinkin olla syrjivää.

Reaktiot kuitenkin keskittynyt siihen tulokseen, että palveluyritystä G4S Belgiassa oli oikeus erottaa vastaanottovirkailija Samira Achbita in 2006 jos pyrkiessään laillisia kaupallisia etuja, sitä kohtalaisen sovellettu laaja pukeutumiskäytäntöä Asiakkaisiin päin henkilöstö heijastaa kuvan poliittisia ja uskonnollisia puolueettomuutta.

Mainos

Filantropi George Sorosin tukema ryhmä Open Society Justice Initiative sanoi, että päätös "heikentää tasa-arvon takuuta", jonka EU: n syrjimättömyyslait tarjoavat.

"Monissa jäsenvaltioissa kansalliset lait tunnustavat edelleen, että uskonnollisten huivien kieltäminen työssä on syrjintää", poliittinen toimisto Maryam Hmadoun sanoi.

"Mutta paikoissa, joissa kansallinen lainsäädäntö on heikko, tämä päätös sulkee monet musliminaiset pois työpaikalta."

Amnesty International suhtautui myönteisesti Ranskan tapausta koskevaan päätökseen, jonka mukaan "työnantajilla ei ole vapautta valehdella asiakkaidensa ennakkoluuloja". Mutta uskonnollisten symbolien kieltäminen puolueettomuuden osoittamiseksi avasi "takaoven juuri tällaisille ennakkoluuloille".

Euroopan rabbien konferenssin puheenjohtaja, päärabbi Pinchas Goldschmidt valitti: "Tämä päätös lähettää signaalin kaikille uskonnollisille ryhmille Euroopassa". Kansallisten tuomioistuinten tapauksissa eri puolilla Eurooppaa on ollut kysymyksiä kristittyjen ristien, sikhien turbaanien ja juutalaisten pääkallojen käytöstä.

Belgian tapauksessa Euroopan yhteisöjen tuomioistuin totesi: "Yrityksen sisäinen sääntö, joka kieltää minkä tahansa poliittisen, filosofisen tai uskonnollisen merkin näkyvän käytön, ei ole suoraa syrjintää."

Belgian tuomareiden tehtävänä oli selvittää, onko hän joutunut epäsuoran syrjinnän kohteeksi, jos sääntö asettaa tietyn uskon ihmiset epäedulliseen asemaan. Mutta sääntö voisi silti olla perusteltu, jos sitä "aidosti noudatetaan johdonmukaisesti ja järjestelmällisesti" "puolueettomuuden kuvan" heijastamiseksi.

Asma Bougnaouin tapauksessa, jonka ranskalainen ohjelmistoyritys Micropole irtisanoi, se sanoi kuitenkin, että ranskalaisten tuomioistuinten on määritettävä, onko tällaista sääntöä olemassa. Jos hänen irtisanomisensa perustui vain tietyn asiakkaan mieltymyksiin, se näki "vain hyvin rajoitetut olosuhteet", joissa uskonnollinen symboli voidaan objektiivisesti pitää syynä siihen, ettei hän toimi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa