Liity verkostomme!

EU

Talous- ja raha-asioiden EP keskusteli euron huippukokous käsitellä Kreikka

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

euroKreikan pelastuspaketista, josta sovittiin Kreikan 12. – 13. Heinäkuuta pidetyssä euroalueen huippukokouksessa, keskusteltiin torstaina talous- ja raha-asioiden valiokunnassa. Jäsenet esittivät näkemyksensä Kreikan ja sen velkojien sopimuksesta, euroalueen toiminnasta, Euroopan parlamentin roolista ja parlamentin tulevasta osallistumisesta sopimuksen täytäntöönpanon seurantaan.

Komitean puheenjohtaja Roberto Gualtieri (S&D, IT) pani tyytyväisenä merkille sopimuksen nimenomaisen sitoumuksen puuttua Kreikan velan tulevaan uudelleenjärjestelyyn ja lisäsi, että painopiste olisi keskityttävä velan maturiteetteihin eikä "aliarvostukseen". Hän totesi myös, että hallitustenvälinen tapa neuvotella tällaisista sopimuksista on osoittautunut tehottomaksi, koska kansallisen politiikan kielteinen palaute vaikeutti kompromissien tekemistä ja että yhteisömenettelyä olisi siis käytettävä enemmän, mukaan lukien Euroopan parlamentin osallistuminen täytäntöönpanojärjestelyjen seurantaan.

Giorgos Kyrtsos (EPP, EL) sanoi, että eurohuippusopimus ei ollut läheskään ratkaisu Kreikan kriisiin. Tilanne oli nyt huonompi kuin ennen äskettäisiä vaaleja, BKT: n lasku, valtava budjettivaje ja hallitus, joka sen sijaan, että hyväksyisi uudistusohjelman "omistamisen", otti edelleen ideologista kantaa, joka todennäköisesti saattoi aikaan poliittisen epävakauden, hän lisäsi .

Mainos

Maria Joao Rodrigues (S. Tarvittaessa heidän olisi keskityttävä painopisteisiin, kuten veronkannon parantamiseen, eikä köyhimpien eläkkeiden leikkaamiseen, hän sanoi ja lisäsi, että ehdotetun yksityistämisrahaston olisi toimittava Kreikan kansalaisten sijoitusrahastona.

Notis Marias (ECR, EL) korosti, että Kreikan velka on kestämätön, väittäen, että velkojien asettamat julkisen talouden mukautukset ovat auttaneet pakottamaan yli 40 prosenttia Kreikan väestöstä köyhyysrajan alapuolelle. Troika oli pyrkinyt "poistamaan Kreikan itsemääräämisoikeuden", ja sen määräykset olivat jakaneet euroalueen lainanantajien ja lainanottajien, vahvojen ja heikkojen kesken ", hän sanoi.

Cora van Nieuwenhuizen (ALDE, NL) väitti, ettei kukaan ollut tyytyväinen eurohuippusopimukseen. Niin monien huippukokousten, sopimusten ja neuvottelujen jälkeen luottamus on kadonnut, ja neuvotteluja on kuitenkin jatkettava, vaikkakin toivottavasti nyt paremmalla ilmapiirillä. Työmarkkinat ja muut uudistukset ovat elintärkeitä, mutta miten tämä hallitus voi panna ne täytäntöön, kun aikaisemmin menneet sopeutumiskykyisemmät eivät onnistuneet? hän kysyi.

Mainos

Dimitrios Papadimoulis (GUE / NGL, GR) väitti, että 5 kuukautta vanhaa Syrizan hallitusta ei saa syyttää viimeisten 40 vuoden virheistä Kreikassa. Keskeinen rooli neuvotteluissa oli ollut Saksalla ja sen liittolaisilla, hän sanoi, kun taas Euroopan komission ja Euroopan parlamentin neuvottelut olivat olleet vain toissijaisia. "Grexit" (Kreikan poistuminen euroalueelta) olisi "poistettava sanastostamme". Ainoa demokraattinen tie eteenpäin oli Syrizan hallituksen tehdä muutokset ja päästä eroon oligarkiasta ", hän totesi.

Ernest Urtasun (Vihreät / EFA, ES) kutsui Ateenan pyytämiä uudistuksia "Kamikaze-talousohjelmaksi, joka määrättiin" poliittiseksi rangaistukseksi ". Euroopan parlamentin pitäisi tuomita se tosiasia, että yksi EU: n jäsenvaltio oli "uhannut" toista karkottamisella euroalueelta, hän lisäsi.

Jonathan Arnott (EFDD, Iso-Britannia) sanoi, että Euroopan komissio ja neuvosto olivat viettäneet vuosia sanoen, että Kreikan kriisi oli sen oma vika, mutta halusi nyt euroalueen ulkopuolisten maiden, kuten Ison-Britannian, osallistuvan uuteen pelastustoimiin. Kreikka "elää käsittämättömiä olosuhteita", ja sillä ei ole juurikaan mahdollisuuksia maksaa velkansa. Tämä kauppa on saattanut avata Pandoran laatikon, hän totesi.

Gerolf Annemans (EFN, BE) tuomitsi sopimuksen "skandaalina, halveksivana ja arvottomana". Yksi toivosäde on, että "Grexit on edelleen vaihtoehto", hän sanoi korostaen, että Kreikan antaminen liittyä euroalueeseen oli ollut "historiallinen virhe", mutta kaikki pelkäsivät nyt, että sen päästämisellä nyt voi olla lumipallovaikutuksia Portugaliin, Espanjaan ja mahdollisesti jopa Ranska ".

Lisätietoja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa