Liity verkostomme!

Brexit

UK vaaleissa: Ulkovallat onnitella Cameron

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_82859685_82859684Ulkomaiset poliitikot ovat onnittaneet Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeriä David Cameronia hänen hallitsevan konservatiivipuolueensa vaalivoitosta.

Ylistysviestien joukossa on kuitenkin merkkejä joistakin tulevista haasteista.

Kyselyä seurattiin tarkasti kaikkialla EU: ssa, kun Cameron on sitoutunut neuvottelemaan "paremman sopimuksen" Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja järjestämään kansanäänestyksen jäsenyydestä.

Mainos

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sanoi "odottavansa tapaavansa pian Cameronia".

Hänen toimistonsa lausunnossa sanottiin, että hän tutkii kaikki brittiläiset ehdotukset "erittäin kohteliaalla, ystävällisellä ja objektiivisella tavalla", mutta varoitettiin, että keskeiset periaatteet, mukaan lukien liikkumisvapaus, olivat "neuvoteltavia".

Muu kansainvälinen reaktio:

Mainos
  • Matthew Barzun, Yhdysvaltain suurlähettiläs Isossa-Britanniassa, Tweeted: "Teemme yhteistyötä uuden hallituksen kanssa yhtä tiiviisti kuin koskaan"
  • Japanin pääministeri Shinzo Abe nimeltään voitto "loistava"
  • Intian pääministeri Narendra Modi Tweeted onnittelut ja viittasi Cameronin hyväksymään hindikampanjalauseeseen intialaisten taustalla olevien äänestäjien houkuttelemiseksi
  • Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu Tweeted: "Odotan innolla yhteistyötä kanssanne rauhan ja vaurauden yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi"
  • Venäjä sanoi tarkkailevansa tuloksia tarkasti, mutta pahoitteli, että "suhteet ovat tällä hetkellä hieman jäädytettyjä"

Onnittelut on toistettu Euroopassa. Espanjan pääministeri Mariano Rajoy konservatiivisesta kansanpuolueesta, tweeting in Spanish, nimeltään voitto "ansaitsi tunnustuksen hänen ratkaiseville uudistuksilleen".

"Tähtien esitys. Hyvästi kyselyt, hei vielä viisi vuotta hallitusta" kommentoi Alexander Stubb, Suomen pääministeri.

Sanat "poliittinen maanjäristys" on käännetty lukuisille eurooppalaisille kielille tänään, mikä on etusivun uutisia koko mantereella.

Vaikka britit nyt tutkivat vaalituloksen kotimaisia ​​yksityiskohtia, täällä Manner-Euroopassa äänestys tarkoittaa yhtä asiaa: kansanäänestys Ison-Britannian EU-jäsenyydestä. Ja sillä on mahdollisuus luoda oma maanjäristys.

EU: n perussopimusten vartija Cameron haluaa muuttua, Euroopan komission puheenjohtaja Jean Claude Juncker sanoi tänään jälleen kuuntelevansa, mitä Ison-Britannian uusi hallitus ehdotti, mutta todellisten muutosten on oltava pikemminkin EU-maiden kuin instituutioiden hyväksymiä.

Hallitukset olivat jo keskustelleet mahdollisista puitteista neuvotella Ison-Britannian suhteet EU: hun suljettujen ovien takana.

Nyt tämä keskustelu julkistetaan, varmasti ensi kuun huippukokouksessa täällä Brysselissä. Laskuri alkaa nyt.

Cameron on luvannut kansanäänestyksen vuonna 2017, ja Bryssel on tuskin tunnettu nopeasta päätöksenteosta. Odottaa melko joustavuutta: harvat maat haluavat nähdä, että Ison-Britannian kasvava talous jättää kannan.

Mutta ihmisten vapaudelle elää ja työskennellä missä tahansa EU: ssa on rajoituksia. Eurooppalaiset federalistit ovat huolissaan siitä, että Britannian halu "vähemmän Brysseliä" toistuu nyt muualla, mikä johtaa EU: n purkautumiseen sellaisena kuin he tietävät sen tai niin kuin he haaveilevat sen voivan ja pitäisi olla.

Ranskan entinen oikeistolaisseurooppalainen presidentti Nicolas Sarkozy, joka on palaamassa poliittiseen paluun, kutsui sitä "vaikuttava voitto".

Mutta Carl Bildt, viime aikoihin asti Ruotsin ulkoministeri, sanoi: "David Cameron tavoittelee" yhtä kansaa, yhtä Yhdistynyttä kuningaskuntaa ", jos silti pääministeri. Tärkeää, mutta olisin toivonut, että hän olisi lisännyt yhden Euroopan."

Manfred Weber, joka johtaa Euroopan kansanpuolueen ryhmittymää, josta Cameron erosi puolueensa, Tweeted että "pallo on herra Cameronin kentällä. Hänen on esitettävä vaatimukset pöydälle. Mutta EU: n vapaudet eivät ole neuvoteltavissa."

"Meidän eurooppalaisten on myös alettava miettiä, onko nyt aika tehdä laajempi perussopimusuudistus", hän lisäsi.

Kenian entinen pääministeri Raila Odinga, joka on kokenut vaalien häviämisen, sai yhden lohdutusviestin kukistetulle työväenpuolueen johtajalle Ed Milibandille.

"Demokratia on prosessi. Se ei ole [kuten] pikakahvia, jota annat ja juot samaan aikaan. Joten aina on toinen aika."

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa