Liity verkostomme!

Ruokavalio

Horsemeat: Toiminta, joka on ilmoitettu ja toimitettu vuoden kuluttua

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Suurin-of-Britti-elintapoihin ennallaan-by-hevosen-skandaaliNoin vuosi sitten hevosen lihaskandaali teki uutisotsikoita kaikkialla Euroopassa ja muuallakin. Tarina, että hevosenlihaa siirrettiin naudanlihaksi, paljasti globalisoituneen elintarvikeketjun monimutkaisuuden. Kerätyt todisteet eivät viitanneet elintarviketurvallisuuteen tai kansanterveyteen, vaan vilpillisiin merkintöihin. Se osoitti, että petokset ovat hyödyntäneet järjestelmän heikkouksia sekä laillisten yritysten että kuluttajien vahingoksi.

Euroopan elintarviketeollisuus koki kuluttajien luottamuskriisin, ja luottamus teollisuuteen osui kaikkien aikojen matalimpaan. Euroopan komissio on yhdessä jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten kanssa työskennellyt tiiviisti saadakseen selville, kuinka hevosenliha todettiin 100% naudanlihaksi merkittyissä elintarvikkeissa.

1) Kuinka komissio reagoi skandaaliin?

Mainos

Ensimmäisenä vastauksena terveyskomissaari Tonio Borg ilmoitti maaliskuun 2013 alussa viiden kohdan toimintasuunnitelmasta, joka sisälsi luettelon toteutettavista toimista lyhyellä, keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä (ks. Jäljempänä). Tarkoituksena oli puuttua Euroopan elintarvikeketjun skandaalin seurauksena havaittuihin puutteisiin joko ketjun eri osiin sovellettavissa säännöissä tai valvontajärjestelmässä, jonka kautta näitä sääntöjä valvotaan.

2) Mitä on saavutettu vuodessa?

Tunnistetut ongelmat Suunnitellut toimet tila
1. Ruokapetokset Kartoittaa olemassa olevat välineet ja mekanismit elintarvikepetoksien torjumiseksi synergioiden ja yhteyksien kehittämiseksi toimivaltaisten viranomaisten välillä. DONE
Edistetään Europolin osallistumista ruokapetosten tutkimuksiin tarvittaessa ja tapauksen mukaan. DONE
Varmistetaan menettely nopeaan tietojen ja hälytysten vaihtoon tapauksissa, joissa rikkomukset voivat olla petoksia (samanlainen kuin RASFF tekee vakavien riskien varalta). JATKUVA
2.Testausohjelma Arvioida ja esitellä meneillään olevan DNA-seurannan tuloksia ja ryhtyä tarvittaessa asianmukaisiin seurantatoimenpiteisiin. DONE
Arvioida ja esitellä hevosenlihan jatkuvan fenyylibutatsonijäämien seurannan tulokset ja ryhtyä tarvittaessa asianmukaisiin seurantatoimenpiteisiin. DONE
Sen jälkeen kun EFSA ja EMA toimittivat 15: lle huhtikuun 2013: n kanssa yhteisen lausunnon fenyylibutatsonin lihaan liittyvistä riskeistä, harkita asianmukaisia ​​jatkotoimenpiteitä DONE
3. Hevospassi Jäsenvaltioiden on ilmoitettava toimenpiteistä, joilla ne panevat täytäntöön hevospasseja koskevia unionin sääntöjä (komission asetus 504 / 2008) seuraavien osalta:

Mainos
 • Hevosten tunnistamista koskevat säännöt ja toimenpiteet, jotka on toteutettu estämään tuntemattomien hevosten lihan pääsy ravintoketjuun, erityisesti tarkistamalla, miten hoidettujen hevosten passi täytetään fenyylibutatsonin antamisen jälkeen, ja
 • velvollisuus suorittaa säännöllisesti virallisia tarkastuksia ja lisätä valvonnan tasoa, jos on viitteitä mahdollisista säännöstenvastaisuuksista (kuten tässä tapauksessa);
DONE
Esittää luonnos elintarvikeketjua ja eläinten terveyttä käsittelevälle pysyvälle komitealle (SCoFCAH) komission asetuksen 504 / 2008 muuttamiseksi niin, että hevospassien kirjaaminen pakolliseksi kansalliseen keskitettyyn tietokantaan perustuu eläinten terveyttä ja kotieläinjalostusta koskevaan lainsäädäntöön. DONE
Siirretään hevospassien myöntäminen kokonaan toimivaltaisille viranomaisille ja vähennetään siten passia myöntävien elinten määrää tulevassa zootekniikkaa koskevassa ehdotuksessa. HUOMAUTETTU ELÄINTEN TERVEYSLAKEESEEN JA ELÄMÄLLE KÄSITTELYÄ KOSKEVAAN TARKASTELUON
4. Virallinen valvonta, täytäntöönpano ja seuraamukset Ehdota virallista valvontaa koskevan asetuksen (asetus 882 / 2004) tulevassa uudelleentarkastelussa seuraavia vaatimuksia: a.Jos taloudellisia seuraamuksia käytetään elintarvikeketjulain tahallisiin rikkomuksiin, ne ovat riittävän varoittavia ja korkeampia kuin petoksista odotettavissa oleva taloudellinen hyöty.

b. Jäsenvaltiot sisällyttävät valvontasuunnitelmiinsa ja toteuttavat säännöllisesti pakollisia ennakkovaroittamattomia virallisia tarkastuksia (mukaan lukien tarkastukset ja testit), joiden tarkoituksena on torjua elintarvikepetoksia.

C. Komissio voi määrätä (paitsi suositella) koordinoituja testausohjelmia erityistapauksissa, erityisesti petoksissa.

DONE
Laaditaan komission elintarvike- ja eläinlääkintätoimiston (FVO) laatima yleiskatsaus hevosen lihahygieniasta. DONE
5. Alkuperämerkinnät Hyväksytään komission raportti mahdollisuudesta laajentaa kaikissa elintarvikkeiden ainesosina käytettyjen lihatyyppien pakollisia alkuperämerkintöjä. Jatketaan tämän kertomuksen perusteella tarvittaviin jatkotoimiin. DONE
Hyväksytään täytäntöönpanosäännöt jalostamattoman lampaan-, vuohen-, sian- ja siipikarjanlihan alkuperämerkinnöistä kuluttajille annettavia elintarvikkeita koskevan asetuksen perusteella. DONE
Hyväksytään täytäntöönpanosäännöt, jotka estävät vapaaehtoisen alkuperänimityksen harhaanjohtavaa käyttöä elintarvikkeissa kuluttajille annettavia elintarviketietoja koskevan asetuksen perusteella. JATKUVA
Hyväksytään komission raportit kuluttajille tarkoitettua elintarviketietoa koskevan asetuksen perusteella mahdollisuudesta laajentaa pakollinen alkuperän merkitseminen:

 • muu jalostamaton liha, johon ei jo sovelleta pakollisia alkuperämerkintöjä koskevia sääntöjä, kuten hevosen, kanin, riistan liha jne .;
 • maito;
 • maito maitotuotteiden ainesosana;
 • yhden ainesosan elintarvikkeet;
 • jalostamattomat ruuat;
 • ainesosat, jotka edustavat enemmän kuin 50% ruoasta.
Menossa (loppuraportti joulukuun 2014 mennessä lainsäädännön mukaan)

3) Mitkä olivat tärkeimmät oppitunnit?

Hevosen lihapetoksista on saatu useita oppeja. Tärkeintä on todennäköisesti se, että laaja-alaiset rajat ylittävät petolliset järjestelmät, joissa hyödynnetään yhä globalisoituvamman elintarvikehuollon heikkouksia, voivat vaikuttaa huomattavasti kuluttajiin ja toimijoihin ja siten talouteen. Siksi tarvitaan toimijoiden ja jäsenvaltioiden toimivaltaisten viranomaisten jatkuvaa valppautta taloudellisesti perusteltuihin petoksiin, jotka voidaan suorittaa missä tahansa elintarvikeketjun vaiheessa.

Hevosenlihakriisi on myös vahvistanut tarpeen parantaa rajat ylittävää yhteistyötä kansallisten täytäntöönpanoviranomaisten välillä, mikä on välttämätöntä petosten torjumiseksi tehokkaasti, ja tarpeen mobilisoitua elintarvikepetoksien torjuntaan elintarvikkeiden tarkastustoimien lisäksi myös muihin lainvalvontaviranomaisiin (esim. poliisi, tulli) ja oikeusviranomaiset.

Viime vuoden tilanne on tuonut lisää näyttöä tarpeesta vahvistaa koko valvontajärjestelmän kykyä arvioida varhaisessa vaiheessa elintarvikeketjun eri osien mahdollinen alttius petoksille (elintarvikeketjun ominaisuuksien perusteella). elintarvikkeet, tuotantoprosessit, elintarvikeketjun eri vaiheiden yksityiskohdat, hinnat ja niiden vaihtelut ajan myötä) ja kansallisten lainvalvontaviranomaisten kyky havaita ja ehkäistä mahdolliset petokset. Ratkaisevaa on tietysti tässä yhteydessä hyvien menetelmien saatavuus väärennösten havaitsemiseksi ja kyky ennakoida mahdollisuuksien mukaan ketjun petosmahdollisuudet (esim. Helposti peitettävien aviorikosten saatavuus ja saatavuus) nykyisin hyväksytyillä testausmenetelmillä).

4) Hevosenlihaa koskevan tapauksen käsittelyn lisäksi: Mitä komissio on tehnyt?

 • Eri aloitteita on tehty hevosenlihan skandaalin paljastamien kysymysten käsittelemiseksi ja EU: n valvontajärjestelmän parantamiseksi kokonaisuutena niiden sääntöjen rikkomusten havaitsemiseksi ja torjumiseksi, joiden syynä on tekijöiden taloudellinen tai taloudellinen hyöty.
 • Toistaiseksi toteutettuihin toimiin sisältyy:
 • Komission ja jäsenvaltioiden (sekä Islannin, Norjan ja Sveitsin) edustajista koostuvan EU: n elintarvikepetosverkoston luominen, joka on keskustellut keinoista ja tavoista vahvistaa EU: n laajuisen petoksia koskevan lähestymistavan koordinointia ja pystyy käsittelemään tehokkaammin rajat ylittävät tapaukset
 • RASFF: n (rehujen ja elintarvikkeiden nopea hälytysjärjestelmä) kaltaisen erityisen tietoteknisen työkalun kehittäminen (työ jatkuu edelleen), jonka avulla verkon jäsenet voivat vaihtaa nopeasti tietoja mahdollisista rajat ylittävistä petostapauksista ;
 • erikoistunut koulutus, jonka 2014 tarjoaa elintarviketurvallisuudelle, poliisille, tulliviranomaisille ja oikeusviranomaisille uusista ruokapetoksiin liittyvistä tutkinta- / valvontatekniikoista ja tehokkaammasta virastojen välisestä yhteistyöstä kansallisella tasolla;
 • kiinnitetään erityistä huomiota EU: n tasolla tarpeeseen kehittää parannettuja laboratorioanalyysikykyä yhdistämällä jäsenvaltioissa käytettävissä olevat tiedot ja resurssit ja kehittämällä erityisiä tutkimusohjelmia;
 • lainsäädäntöehdotus maatalouselintarvikeketjun viralliseen valvontaan sovellettavan oikeudellisen kehyksen tarkistamiseksi ja 2014: ssä suunniteltu tutkimus vilpillisten ja vilpillisten käytäntöjen torjuntaa tällä hetkellä koskevasta oikeudellisesta kehyksestä;
 • kaikkien elintarvikepetoksiin liittyvien yksiköiden parempi koordinointi EU: n tasolla ja erityisryhmän perustaminen komissioon (terveys- ja kuluttaja-asioiden pääosasto).

5) Mikä on EU: n ruokapetosverkosto ja mikä sen tarkoitus on?

Hevosenlihan skandaalin vuoksi heinäkuussa 2013 perustettu EU: n elintarvikepetosverkosto (FFN) koostuu 28-kansallisista elintarvikepetoksia koskevista yhteyspisteistä sekä EU: n ulkopuolisista jäsenvaltioista Islannista, Norjasta, Sveitsistä ja Europolista sekä komissiosta (terveydenhuollon pääosasto) ja kuluttajat). Kansalliset yhteyspisteet ovat kunkin EU: n jäsenvaltion nimeämiä viranomaisia ​​rajat ylittävän hallinnollisen avun ja yhteistyön varmistamiseksi, jos toimintaa vaaditaan useammassa kuin yhdessä jäsenvaltiossa, asioissa, jotka liittyvät taloudellisesti perusteltuihin elintarvikelainsäädännön rikkomuksiin.

FFN mahdollistaa nopean ja tehokkaan yhteistyön tapauksissa, joissa rajat ylittävät lainsäädännön rikkomukset. Se on jo alkanut käsitellä mahdollisia elintarvikepetoksia koskevia tapauksia, ja se toimii myös foorumina keskustelulle elintarvikepetoksia koskevien EU: n tason toimien koordinoinnista ja priorisoinnista. FFN kokoontuu säännöllisesti: se on kokoontunut kahdesti 2013: ssä ja seuraava kokous on tarkoitus järjestää toiselle vuosineljännekselle 2014.

Näiden muodollisten kokousten lisäksi FFN: n ja komission kansalliset yhteyspisteet ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa. He vaihtavat tietoja tapauksissa, joissa jonkin jäsenvaltion virallisen valvonnan tulokset osoittavat, että elintarvikelakeja voidaan mahdollisesti rikkoa taloudellisen tai taloudellisen hyödyn perusteella. Komissio työskentelee parhaillaan RASFF: n kaltaisen erityisen tietotekniikkatyökalun kehittämistä järjestelmän hallinnan helpottamiseksi ja tehostamiseksi.

6) Aikooko komissio käynnistää uusia EU: n laajuisia testausohjelmia?

2013: ssä käynnistetyn koordinoidun hevosenlihan valvontasuunnitelman (yli 7,000-testit, joiden tarkoituksena on havaita DNA: n ja fenyylibutatsonin esiintyminen, jäsenvaltioiden suorittaman helmi-maaliskuun 2013) lisäksi komissio harkitsee mahdollisuutta kehittää lisää EU: n tasolla koordinoidut suunnitelmat.

Nämä suunnitelmat edustavat yhtä eri toimintalinjoista, joilla vahvistetaan jäsenvaltioiden kykyä havaita mahdolliset petokset ja tunnistaa paremmin petollisten käytäntöjen laajuus. Niitä laaditaan jäsenvaltioilta saatujen tietojen ja muiden lähteiden perusteella, ja niistä keskustellaan EU: n elintarvikepetoksia koskevassa verkostossa.

7) Miksi komissio ei ole ehdottanut ainesosana käytetyn lihan pakollisten pakkausmerkintöjen sääntelemistä?

Komissio haluaa olla selvää, että alkuperämaan merkintöjä ei voida pitää välineinä vilpillisten käytäntöjen estämisessä. Komissio julkaisi joulukuussa 2013-raportin siitä, laajennetaanko pakollista alkuperämerkintää kaikille ainesosana käytettäville lihatyypeille. Raportissa otettiin huomioon: kuluttajan tiedonsaantitarve; pakollisen alkuperämerkinnän toteutettavuus; analysoi kustannukset ja hyödyt; ja arvioi alkuperämerkintöjen vaikutusta sisämarkkinoihin ja kansainväliseen kauppaan. Mietinnöstä keskustellaan parhaillaan Euroopan parlamentin ja EU: n jäsenvaltioiden kanssa, ja keskustelujen tuloksista riippuen komissio harkitsee tarvittavia lisätoimenpiteitä.

8) Kuka vastaa siitä, että ruokamme on turvallista ja terveellistä?

Elintarvikealan toimijat (jalostajat, jakelijat ja vähittäismyyjät), joilla on tosiasiallinen määräysvalta tuotteissa ja prosesseissa, ovat ensisijaisesti vastuussa siitä, että EU: n elintarvikelainsäädännön tiukkoja vaatimuksia noudatetaan.

Jäsenvaltiot ovat vastuussa EU: n sääntöjen asianmukaisesta täytäntöönpanosta, ja niillä on oltava käytössään valvontajärjestelmät, mukaan lukien yrittäjien tarkastusohjelmat, jotta voidaan varmistaa EU: n maatalous- ja elintarvikeketjun sääntöjen noudattaminen. Toteuttamalla kansallisia tarkastuksia Euroopan komission elintarvike- ja eläinlääkintätoimisto (FVO) Grangessa Irlannissa on vastuussa siitä, että jäsenvaltiot ja EU: hun vievät kolmannet maat täyttävät oikeudelliset velvoitteensa.

Kun kyse on toiminnoista, jotka ovat tai näyttävät olevan ristiriidassa rehu- ja elintarvikelainsäädännön kanssa ja joilla on tai saattaa olla vaikutuksia useisiin jäsenvaltioihin tai joihin ei löydy ratkaisua jäsenvaltioiden tasolla, Komission on koordinoitava toimintaa EU: n tasolla esimerkiksi EU: n laajuisen koordinoidun valvontasuunnitelman muodossa.

Ruokavalio

Euroopan parlamentin jäsenet vaativat EU: n elintarvikestrategiaa, jolla edistetään kasvipitoista ruokavaliota

Julkaistu

on

Kaksi tehokasta Euroopan parlamentin valiokuntaa kehotti Euroopan komissiota edistämään terveellistä kasvisruokaa ruokavaliota osana kestävää EU: n ruokastrategiaa. Kansalaisjärjestö Compassion in World Farming EU pitää tätä kutsua myönteisenä, koska tarvitaan kunnianhimoisia toimia, jotta voimme parantaa ruokajärjestelmiämme ihmisten, eläinten ja planeetan hyväksi.

Ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvallisuuskomitea sekä maatalouden ja maaseudun kehittämisen komitea hyväksyivät yhteisen kannan Euroopan komission elintarvikepolitiikasta. Maatila-haarukka -strategia oikeudenmukaisen, terveellisen ja ympäristöystävällisen ruokajärjestelmän puolesta".

Tarvitaan "väestön laajuisia muutoksia kulutustottumuksissa", kuten "kasvipohjaisten elintarvikkeiden kulutuksen lisäämistä", korostivat molemmat komiteat korostaen tarvetta puuttua lihan ja muiden epäterveellisten tuotteiden liialliseen kulutukseen. terveydellemme, ympäristöllemme ja eläinten hyvinvoinnille (kohta 20).

Mainos

Itse asiassa 20 liha- ja meijeriyritystä päästää enemmän kasvihuonekaasuja kuin Saksa, Britannia tai Ranska, kuten aiemmin tällä viikolla korostettiin uusi raportti Heinrich Böll Stiftung, Maan ystävät Eurooppa ja Bund für Umwelt und Naturschutz. Tutkijat korostaa, että kiireelliset toimet kasvipitoisen ruokavalion edistämiseksi ovat välttämättömiä planeettojen ja ihmisten terveyden turvaamiseksi. Tämä auttaa myös vähentämään maataloudessa käytettävien eläinten valtavaa määrää nykyisen intensiivisen maatalousjärjestelmän vuoksi.

Mietinnössä, josta parlamentti äänestää myöhemmin tänä vuonna, kehotetaan myös komissiota esittämään lainsäädäntöä, jossa häkkien käyttö tuotantoeläimille poistetaan asteittain (5 a kohta). Tämä toistaa menestyneiden kutsun "Lopeta häkki-ikä" Eurooppalainen kansalaisaloite, joka on kerännyt 1.4 miljoonaa vahvistettua allekirjoitusta kaikkien EU: n jäsenvaltioiden ihmisiltä, ​​sekä aikaisempi päätöslauselma EU: n parlamentti asiasta ja a sitoutuminen Euroopan komissio, jotta tämä kutsu muuttuisi todellisuudeksi.

Mietinnössä korostetaan myös kalojen korkeampien standardien tarvetta. Se kehottaa komissiota ja jäsenvaltioita parantamaan kalojen hyvinvointia erityisesti tukemalla parempia "menetelmiä kalan ja meren selkärangattomien pyydystämiseen, purkamiseen, kuljettamiseen ja teurastamiseen" (10 kohta).

Mainos

Maailmanviljelyn EU: n myötätunnon päällikkö Olga Kikou sanoi: ”Olen erittäin tyytyväinen näiden kahden tärkeän komitean kehotukseen siirtyä kasvisrikkaampaan ruokavalioon ja parantaa eläinten hyvinvointia. Euroopan parlamentin jäsenten vaatimuksissa on tietysti parantamisen varaa, koska tarvitaan enemmän kunnianhimoa. Siitä huolimatta Euroopan parlamentin jäsenet ja Euroopan komissio etsivät jo ratkaisuja oikeaan suuntaan. Varmistamme, että jatkotoimet ovat rohkeita ja oikea-aikaisia. Siemenet parempaa tulevaisuutta varten ovat jo olemassa - nyt on varmistettava, että ne toteutuvat. ”

Reilusta, terveellisestä ja ympäristöystävällisestä ruokajärjestelmästä koostuva Farm to Fork -strategia on keskeinen osa Euroopan vihreää sopimusta, jossa määritellään, miten Euroopasta tehdään hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Strategian tavoitteena on nopeuttaa siirtymistä kestävään ruokaan järjestelmä, joka toisi ympäristö-, terveys-, sosiaalisia ja taloudellisia etuja. Komissio tunnustaa, että eläinten hyvinvoinnin parantaminen parantaa eläinten terveyttä ja elintarvikkeiden laatua, ja sitoutuu strategiassa tarkistamaan EU: n eläinten hyvinvointia koskevaa lainsäädäntöä lopullisena tavoitteena varmistaa eläinten hyvinvoinnin korkeampi taso.

Yli 50 vuotta, Myötätunto sisään Maailmanviljely on kampanjoinut tuotantoeläinten hyvinvoinnin sekä kestävän ruoan ja maatalouden puolesta. Yli miljoona kannattajaa edustaa 11 Euroopan maassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä -Afrikassa.

Kuvia ja videoita tuotantoeläimistä löytyy tätä.

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Kun # COVID-19 ohjaa liikalihavuuteen, voisivatko sooda-verot toimia ruokaa varten?

Julkaistu

on

Molemmissa UK että Ranska, monet parlamentin jäsenet vaativat uusia veroja tietyille elintarvikkeille perustuen olemassa oleviin soodaveroihin, jotka perivät maksut korkean sokeripitoisuuden sisältävistä juomista. Politiikan kannattajat haluavat hallitusten hyödyntävän vaikutusvaltaansa hinnoittelussa ja puhuvat eurooppalaisten laajeneville vyötärölinjoille lompakkojensa kautta.

Ravitsemusalan asiantuntijat ja julkisen terveydenhuollon virkamiehet etsivät todellakin kaikkialla EU: ssa uusia tapoja edistää terveellisempiä ruokailutottumuksia, mukaan lukien roskaruuan mainostamista koskevien rajoitusten sekä hedelmä- ja vihannesalan tukien käyttöönotto. Yleinen mielipide näyttää kannattavan interventiokäyttäytymistä: 71 prosenttia britteistä tuki terveellisten ruokien tukeminen ja melkein puolet (45%) kannattaa epäterveellisten verotusta. Samanlaisia ​​suuntauksia on havaittu kaikkialla Euroopassa.

Vaikka nämä ideat näyttävät pinnalta olevan selkeästi loogisessa mielessä, ne tuovat mukanaan paljon harvinaisemman joukon kysymyksiä. Kuinka Euroopan hallitukset todella määrittävät, mitkä ruuat ovat terveellisiä ja mitkä epäterveelliset? Mitkä tuotteet he verostavat ja mitkä tukevat?

Lihavuuden torjuminen päin

Ei ole yllättävää, että Ison-Britannian hallitus on käynnistämässä suunnitelmia liikalihavuusepidemian torjumiseksi. Vuonna 2015 57% YK: n väestöstä oli ylipainoinen, Maailman terveysjärjestön kanssa ennustamiseen prosenttiosuus nousee 69 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä; yksi 10issa Brittiläiset lapset ovat liikalihavia ennen kuin he edes aloittavat koulunkäynnin. Koronaviruspandemia on edelleen korostanut epäterveellisen syömisen vaaroja. 8% Britannian COVID-potilaista on sairastettu lihavia, vaikka vain 2.9% väestöstä kuuluu tähän painoluokkaan.

Pääministerillä itsellään on henkilökohtainen kokemus tämän erityisen komorbiditeetin vaaroista. Boris Johnson oli hyväksytty tehohoitoon koronavirusoireilla aiemmin tänä vuonna, ja kun hän jäännökset Hänen asenteensa ongelmaan on muuttunut selvästi kliinisesti liikalihavaksi. Lisäksi irtoaa 14 lbs, Johnson on aiemmin laatinut suunnilleen näkemyksensä elintarvikelainsäädännöstä dubbaus maksut epäterveellisille tuotteille ”sin synkkä vero”, jotka olivat oireita “hiipivä lastenhoitajatila".

Johnson kannattaa nyt roskaruokatuotteiden markkinoinnin tiukempaa sääntelyä ja selkeämpää kalorimäärää ravintolan valikkokohdissa, kun taas kampanjat kehota häntä harkita terveellisempien vaihtoehtojen tukemista. Voittoa tavoittelemattoman Thinktank Demos -yrityksen raportin mukaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa lähes 20 miljoonalla ihmisellä ei ole varaa syödä terveellisempiä tuotteita Viimeaikainen tutkimus toteaa, että terveellisempien elintarvikkeiden tukeminen olisi lihavuuden torjunnassa tehokkaampaa kuin epäterveellisempien verotus.

Näyttää, että Ranska noudattaa samanlaista toimintatapaa. senaattorin raportti Toukokuun lopulla vapautettu, sai puolueiden välisen hyväksynnän, ja se voitaisiin sisällyttää Ranskan lainsäädäntöön lähitulevaisuudessa. Ranskan heikentyvän ruokavalion yksityiskohtaisen analyysin ohella raportti sisältää 20 konkreettista ehdotusta kriisin ratkaisemiseksi. Yksi näistä ehdotuksista koskee epäterveellisten elintarvikkeiden verotusta, joka tutkimuksen laatijoiden mukaan olisi määriteltävä Ranskan Nutri-Score-pakkauksen etuosan (FOP) merkintäjärjestelmän mukaisesti - yksi ehdokkaista, joita Euroopan komissio harkitsee tällä hetkellä käytettäväksi kaikkialla Euroopassa. Liitto.

FOP-tarrojen taistelu

Äskettäin julkistetun Farm 2 Fork (F2F) -strategian yhteydessä esitetään prosessi yhdenmukaisen FOP-järjestelmän käyttöönottamiseksi koko EU: ssa, mutta komissio on toistaiseksi pidättäytynyt hyväksymästä yhtäkään ehdokasta. Merkintöjä koskevalla keskustelulla voi olla dramaattinen vaikutus siihen, miten yksittäiset jäsenvaltiot vastaavat näihin avainkysymyksiin, etenkin siksi, että keskittyminen tasapainoisen ruokavalion määrittelemiseen on monimutkaisuutta.

Nutri-Score FOP -järjestelmä toimii värikoodatulla liukuvalla asteikolla, ja elintarvikkeiden, joiden ravintoarvon katsotaan olevan korkein, luokitellaan “A” ja tummennetut tummanvihreäksi, kun taas heikoimman pitoisuuden omaaville elintarvikkeille annetaan “E” -sertifikaatti ja ne on merkitty punaisella. Kannattajat väittävät, että Nutri-Score osoittaa nopeasti ja selkeästi asiakkaiden ravitsemustiedot ja auttaa heitä tekemään tietoisia päätöksiä. Järjestelmä on jo vapaaehtoisesti hyväksytty muun muassa Belgiassa, Luxemburgissa ja tietysti Ranskassa.

Järjestelmässä on kuitenkin lukuisia vähentäjiä. Äänisimpiä näistä on Italia, joka väittää, että Nutri-Score rankaisee monia maan allekirjoittaisista elintarvikkeista (mukaan lukien sen kuuluisat oliiviöljyt ja suolatut lihat), vaikka maan perinteistä Välimeren ruokavaliota pidetään yhtenä terveellisimmistä maissa maailma.

Vaihtoehtona Italia on ehdottanut omaa Nutrinform FOP -merkintää, jossa elintarvikkeita ei luokitella 'hyviksi' tai 'huonoiksi', vaan esitetään pikemminkin ravintotiedot ladattavan akun muodossa. Nutrinform oli hyväksytty Euroopan komission (EY) kaupalliseen käyttöön juuri tässä kuussa, kun taas muiden eteläisten EU-maiden maatalousministerit mukaan lukien Romania että Kreikka, ovat puhuneet Italian kannan puolesta.

Itse Ranska näyttää olevan huomannut Nutri-Scoren mahdolliset vaikutukset maan tärkeimpiin kulinaarisiin tuotteisiin - ja erityisesti sen juustoihin. Ranskan hallituksen oman tunnustuksen mukaan Nutri-Score-algoritmi palkkaluokkien laskemiseksi on ollut ”muokattu”Kun kyse on juustoista ja voista, kuten järjestelmästä, jotta järjestelmä ei heikentäisi ranskalaisten maitotuotteiden vetovoimaa.

Erityinen kohtelu ei ole tyydyttänyt kaikkia Nutri-Scoren ranskalaisia ​​kriitikkoja, mutta lukuisilla henkilöillä, kuten ranskalaisella senaattorilla Jean Bizetilla, on varoitettu potentiaalisesta mahdollisuudesta ”kielteiset vaikutukset”Meijerialalla. Tutkijoiden kanssa on myös kyseenalaistettu Nutri-Scoren reaalimaailman tehokkuus vaikuttaa kuluttajapäätöksiin löytäminen FOP-merkki paransi vain niiden ravitsemusten laatua, joita kuluttajat ostivat viime kädessä 2.5%.

Tämän keskustelun lämmin luonne auttaa selittämään, miksi komissio on pyrkii standardisoimaan FOP-merkinnät Euroopan hyllyillä. Se kuvastaa myös syviä erimielisyyksiä siitä, mikä muodostaa tasapainoisen, terveellisen ruokavalion sekä yksittäisten EU: n jäsenvaltioiden välillä että niiden sisällä. Ennen kuin Lontoon, Pariisin tai muiden Euroopan pääkaupunkien lainsäätäjät tai sääntelijät voivat tehdä konkreettisia poliittisia päätöksiä tiettyjen elintarvikkeiden verotuksesta tai tuesta, heidän on löydettävä tyydyttävät vastaukset kysymyksiin, jotka aina ympäröivät heidän valitsemiaan kriteerejä.

Continue Reading

Ruokavalio

#KalatMikrotravinteet "liukuvat aliravittujen ihmisten käsien läpi"

Julkaistu

on

Miljoonat ihmiset kärsivät aliravitsemuksesta huolimatta siitä, että jotkut maailman ravinteisimmista kalalajeista ovat kiinni kotiensa lähellä, ilmestyi lehdessä julkaistu uusi tutkimus. Nature.

Monien trooppisten rannikkoalueiden lapset ovat erityisen haavoittuvia ja saattavat nähdä merkittäviä terveysparannuksia, jos vain murto-osa lähistöllä pyydetyistä kaloista ohjataan heidän ruokavalioonsa.

Kalat ovat omega-3-rasvahappojen lisäksi myös tärkeiden mikroravinteiden lähde, esimerkiksi rauta, sinkki ja kalsium. Silti yli 2 miljardilla ihmisellä on maailmanlaajuisesti mikrotravinteiden puutteita, jotka liittyvät äitien kuolleisuuteen, hidastuvaan kasvuun ja preeklampsiaan. Joidenkin Afrikan maiden osalta tällaisten puutteiden arvioidaan vähentävän BKT: tä jopa 11 prosenttia.

Tämä uusi tutkimus osoittaa, että riittävästi ravintoaineita kalastetaan jo valtamerestä aliravitsemuksen vähentämiseksi huomattavasti. Aikana, jolloin maailmaa pyydetään miettimään tarkemmin mistä ja miten tuotamme ruokia, kalastus enemmän ei ehkä ole vastaus.

Johtava kirjailija professori Christina Hicks Lancasterin yliopiston ympäristökeskuksesta sanoi: ”Lähes puolet maailman väestöstä asuu 100 km: n päässä rannikosta. Puolessa näistä maista on keskivaikea tai vaikea puuteriski; Tutkimuksemme kuitenkin osoittaa, että vesialueilta tällä hetkellä kalastetut ravintoaineet ylittävät kaikkien alle viiden vuoden ikäisten lasten ruokavalion vaatimukset rannikkoalueellaan. Jos nämä saaliit olisivat helpommin paikallisesti saatavilla, niillä voi olla valtava vaikutus maailmanlaajuiseen elintarviketurvaan ja torjua miljoonien ihmisten aliravitsemukseen liittyviä sairauksia. "

Lancasterin yliopiston vetämä tutkimusryhmä keräsi tietoja seitsemän ravintoaineen pitoisuudesta yli 350-merikalalajeissa ja kehitti tilastollisen mallin ennustaa, kuinka paljon jokin tietty kalalaji sisältää ravintoa ruokavalion, meriveden lämpötilan ja energiankulutus.

Tämä ennakoiva mallintaminen, jota johti Aaron MacNeil Dalhousien yliopistosta, antoi tutkijoille mahdollisuuden ennustaa tarkasti tuhansien kalalajien todennäköisen ravinteiden koostumuksen, joita ei ole koskaan ravitsemuksellisesti analysoitu aiemmin.

He käyttivät tämänhetkisiä kalojen purkamistietoja käyttämällä tätä mallia nykyisestä merikalastuksesta saatavien ravinteiden globaalin jakautumisen määrittämiseen. Tätä tietoa verrattiin sitten ravintoainevajeiden yleisyyteen ympäri maailmaa.

Niiden tulokset osoittivat, että tärkeät ravintoaineet olivat helposti saatavissa jo pyydetyissä kaloissa, mutta ne eivät tavoittaneet monia paikallisia populaatioita, jotka olivat usein eniten tarvitsevia.

Esimerkiksi tällä hetkellä Länsi-Afrikan rannikolta pyydettyjen kalojen määrä - missä ihmiset kärsivät suurista sinkki-, rauta- ja A-vitamiinipuutoksista - oli riittävä 100 km: n päässä merestä asuvien ihmisten ravitsemustarpeiden tyydyttämiseksi.

Osa Aasian, Tyynenmeren ja Karibian alueista oli vain joitain muista rannikkoalueista, joilla oli samanlainen korkea aliravitsemusmalli huolimatta paikallisten saaliiden riittävistä kalaravinteista.

Tutkijoiden mukaan monimutkainen kuva kansainvälisestä ja laittomasta kalastuksesta, merenelävien kaupasta sekä kulttuurikäytännöistä ja -normeista on aliravittujen ihmisten ja heidän kynnyksellään kiinni olevien kalaravinteiden välillä.

Dr. Andrew Thorne-Lyman, ravitsemusterapeutti ja Johns Hopkins Bloombergin kansanterveyden koulukunnan kirjoittaja sanoi: ”Monien mielestä kalaa pidetään proteiinina, mutta havaintomme viittaavat siihen, että kala on todella tärkeä lähde monille vitamiineille, mineraaleille ja rasvahapoille. jotka puuttuvat usein köyhien väestöryhmien ruokavalioista ympäri maailmaa. On aika, että elintarviketurvapoliittiset päättäjät tunnustavat ravinnepitoisen ruoan uinnin heti nenänsä alla ja miettivät, mitä voidaan tehdä näiden väestöjen kalavarojen saatavuuden lisäämiseksi. "

Tohtori Philippa Cohen WorldFishistä sanoi: "Tutkimuksemme osoittavat selvästi, että kalojen jakamistapaa on tarkasteltava huolellisesti. Tällä hetkellä monilla maailman kalatalousaloilla onnistutaan saamaan eniten tuloja, usein suuntaamalla ponnistelunsa kalliimpien lajien kiinnipitoon ja lapioimalla kalasaaliita rikkaiden suuhun kaupungeissa tai ruokkimalla lemmikkieläimiä ja karjaa rikkaammissa maissa. Se liukuu pienten kalastajien ja aliravittujen ihmisten käsien läpi. Meidän on löydettävä tapa asettaa ihmisten ravitsemus kalastuspolitiikan ytimeen. "

Tutkimuksessa korostetaan sellaisen kalapolitiikan tarvetta, joka keskittyy ravitsemuksen parantamiseen sen sijaan, että yksinkertaisesti kasvatetaan tuotettujen elintarvikkeiden määrää tai kalan viennistä saatavia tuloja.

Apulaisprofessori Aaron MacNeil Dalhousie-yliopiston Ocean Frontier -instituutista kertoi: ”Koska merivarojen kysyntä on kasvanut siihen rajaan saakka, mitä voidaan kestävästi kerätä, tämänkaltaiset projektit osoittavat, että strategisella kalastuksella on mahdollisuuksia vastata keskeisiin haasteisiin ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

”Tämä maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, kuinka monialaista meritietettä voidaan käyttää suoraan ihmisten terveyteen kohdistuvien uhkien torjumiseen paikallisella tasolla. Paikallisten ihmisten kyky ratkaista paikallisia ongelmia paikallisten resurssien avulla on valtava, emmekä olisi voineet tehdä sitä ilman niin monipuolista tutkijaryhmää, joka työskentelee yhdessä. "

Asiakirja "Globaalin kalastuksen hyödyntäminen mikrotravinteiden puutteiden korjaamiseksi" julkaistaan ​​... luonto (3rd Lokakuu 2019) on saatavilla täältä

Lisää tietoa.

Tutkimuksen rahoittivat Euroopan tutkimusneuvosto (ERC), Australian tutkimusneuvosto (ARC), Royal Society University Research Fellowship (URF), Kanadan luonnontieteiden ja tekniikan tutkimusneuvosto (NSERC), Australian kansainvälisen maatalouden keskus Research (ACIAR) ja Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen virasto (USAID). Työ tehtiin osana WorldFishin johtamaa CGIAR-tutkimusohjelmaa (kala- ja elintarvikejärjestelmiä), jota CGIAR-rahastoon osallistuneet tuivat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa