Liity verkostomme!

EU

EU-Venäjä: Epätavanomaiset huippukokous

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

P024853003002-14170Äskettäin pidetty EU: n ja Venäjän huippukokous oli pettymys niille, jotka odottivat konkreettista lopputulosta, eikä keskusteluissa ollut todennäköistä muutosta vuosien ajan. Venäläisille se oli kaivattu viisumivapaus ja eurooppalaisille se, että Venäjän energia-ala oli "kolmannen paketin" mukainen, kaasun ja putkistojen eriyttäminen.

Lisäksi perinteisen kiistanalaisen luettelon kärjessä oli Ukrainan tilanne - todellinen "erimielisyyden omena". Viimeaikainen kehitys Venäjän kaasun merkittävässä kauttakulkumaassa EU: hun ei voinut välttää huomiota - presidentit Barroso ja van Rompuy keskustelivat asioista tete à tete Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa (kuvassa), luopumalla tavallisesta huippukokouksen muodosta.

P024853002902-768774Ristiriitojen myrkyllisestä määrästä huolimatta epätyypillisesti emotionaalinen näkemysten vaihto pimensi huippukokouksen. Hänen kaksi kollegaansa Putin ja van Rompuy hyväksyivät jossain määrin presidentti Barroson kutsun seurata Dostojevskin viisautta "jättää asioita sanomatta". Heidän rehellisyys ei tehnyt meistä "onnellisempia", mutta poisti illuusion etäisyydestä; poliittisesti kuilu strategisten mallien välillä kasvaa nopeasti käänteisessä suhteessa kasvavaan kaupankäyntiin, jota presidentti Putin luonnehtii EU: n ja Venäjän lähentymisen indikaattoriksi.

Mainos

Presidentin Putinin valtava lainatarjous "ukrainalaisille" hallituksesta riippumatta ja kaasun hintojen aleneminen näyttää olevan aidosti ystävällinen ele kohti ulkomaanvelassa hukkunutta taloutta. Ilmeisesti ukrainalaiset eivät pysty maksamaan edes viime vuoden laskuja Gazpromille, Putin sanoi.

Todellisella politiikalla on kuitenkin rajoituksia, ja monet ukrainalaiset, varsinkin nuorempi sukupolvi, pyrkivät kohti Euroopan yhdentymistä huolimatta EU: n ehdotuksen vaatimattomuudesta, vain assosiaatiosopimuksesta, jossa ei mainita ehdokkuusasemaa. On olemassa joitain selityksiä EU: n kunnianhimoisuuden puutteesta, jota monet pitävät yhtä epäoikeudenmukaisena kuin Turkilla, joka ei todellakaan ole eurooppalainen maa, on ehdokkaan asema, kun taas Ukraina, joka todella on eurooppalainen kansakunta, ei vielä edes lähellä.

P024853000202-44558

Mainos

Vastaus tähän paradoksiin saattaa osittain johtua eteläisten Euroopan maiden talouksien, kuten Ranskan, Italian ja Espanjan, haluttomuudesta toivottaa tervetulleeksi toinen tuottaja. Toisaalta Bulgarian ja Romanian tunnetut korruptio- ja maahanmuutto-ongelmat eivät kannusta uutta itäisen laajentumisen aaltoa. Ja oranssin vallankumouksen jälkeen populistien johdolla kertynyt valtava ulkomainen velka - noin 140 miljardia dollaria vuoden 2013 lopussa - ei tee Ukrainasta houkuttelevaa mahdollista klubin jäsentä, joka jo kantaa Kreikan velan ja epäjärjestyksen taakkaa.

Ja EU: n ja Venäjän huippukokous ei vastannut pääkysymykseen, nimittäin siihen, kuinka pitkälle sekä Venäjä että EU ovat valmiita menemään tavoitteenaan integroida Ukraina. Samaan aikaan Kiovan väkivallan jälkeiset levottomuudet muissa kaupungeissa avaavat tien laajalle spekulaatiolle Ukrainan tulevaisuudesta kansallisvaltiona, mikä heittää mahdollisen skenaarion pitkälle "Balkanisaation" varjolle.

Lenin loi vuoden 1917 lokakuun vallankumouksen jälkeen vastauksena ukrainalaisten syvälliseen itsenäisyystahoon. Maassa on tapahtunut laajamittaisia ​​muutoksia sen poliittisen identiteetin ja alueellisen laajentumisen suhteen koko 20 vuoden ajan.th vuosisadalla. Nykyään heikossa keskusvallassa, joka on huolissaan omasta vallankriisistään, on yhä vähemmän kykyä ylläpitää eri poliittisissa yhteyksissä koottujen alueiden yhtenäisyyttä.

Eri etnisten ja sosiaalisten ryhmien ja sukupolvien monien kamppailevien etujen, poliittisten tavoitteiden ja taloudellisen todellisuuden sisäiset ristiriidat repivät Ukrainan nopeasti menettämässä äskettäin luodun koskemattomuutensa julistaen eri alueiden ja etnisten ryhmien kapeita etuja.

Suurten eurooppalaisten ja venäläisten tekijöiden lisäksi on myös Yhdysvaltojen geopoliittinen tilanne, joka on jakanut läänin poliittisen eliitin oranssin vallankumouksen jälkeen amerikkalais- ja amerikkalaisvastaiseksi. Toisin kuin georgialaiset, ukrainalaiset hylkäsivät liittymisen Natoon Yhdysvaltojen hallitsemana, mutta Euroopan yhdentymisprosessin myötä todennäköisyys muuttua näissä näkymissä on edelleen suotuisa, mikä luo väestöön uusia jakautumia, jotka seuraavat erilaisia ​​poliittisia virtoja.

Vaikka presidentti Putinin Ukrainalle antamien lainaehdotusten käytännönläheisyys ei ole vähäistä talouden myllerryksessä olevalle maalle, Venäjän ehdotus Ukrainan avusta on edelleen synkkä samoin kuin näkökulmat liittymiseen Valko-Venäjän ja Kazakstanin tulliliittoon.

Venäjän "rappeutuva imperiumi" ei ole houkutteleva vanhentuneen yhteiskuntatyylinsä suhteen - presidentti Putinin näennäisesti ikuinen hallinto muistuttaa yhä enemmän Brezhnevin pysähtyneisyyttä ristiretkellä kansalaisvapauksia ja Venäjän endeemistä korruptiota vastaan. nuori ukrainalainen kansa. "Putin-tekijä", huolimatta hänen anteliaisuudestaan ​​suihkuttaa ukrainalaisia ​​venäläisten veronmaksajien rahoilla, ei voi kilpailla EU: n jäsenyyden kanssa vietettäessä Ukrainan kansalaisia.

Eurooppalaiset eivät tarjoa varoja, vaan pikemminkin uudistuksia, jotka ovat niin toivottavia ukrainalaiselle yhteiskunnalle, joka haluaa tulla todella eurooppalaiseksi kansakunnaksi. Tämä eurooppalainen mielivalta ei myöskään ole kaiverrettu kiveen - perinteisiä venäjänkielisiä provinsseja saattaa olla voimakkaita vastaväitteitä, jotka menettivät oman kielensä virallisen aseman sen jälkeen, kun Ukraina itsenäistyi Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Heille Venäjä ei liity presidentti Putinin julkiseen kuvaan.

Dostojevskin faneina presidentti Barroson pitäisi pystyä ymmärtämään venäjänkielisten valinnan syvälliset tunteet ...

 

 

Anna van Densky

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading

EU

Viikko edessä: Varoitus on esivarressa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič esittelee komission toisen vuosittaisen strategisen ennakointiraportin keskiviikkona (8. syyskuuta). Raportti tulee viikkoa ennen komission puheenjohtajan vuosittaista ”EU: n tila” -puhetta. Aloite on osa pyrkimystä varmistaa, että EU on kestävä haasteiden edessä, mutta kykenee myös valmistautumaan sisällyttämällä ennakoinnin kaikkiin päätöksenteon osa -alueisiin. Vuoden 2021 raportissa tarkastellaan rakenteellisia globaaleja megatrendejä kohti vuotta 2050, jotka vaikuttavat EU: hun, ja yksilöidään alueita, joilla EU voisi vahvistaa maailmanlaajuista johtajuuttaan. 

Tiistaina (7. syyskuuta) komissaari Hahn pitää lehdistötilaisuuden vihreiden joukkovelkakirjojen puitteiden hyväksymisestä. EUGBS (eurooppalainen vihreiden joukkovelkakirjojen standardi) pyrkii olemaan "vahva työkalu osoittamaan rahoittavansa laillisia vihreitä hankkeita, jotka EU: n taksonomia ”.

Eduskunta

Mainos

Eurooppa sopii digitaaliaikaan Johtaja ja kilpailukomissaari Margrethe Vestager tapaa (6. syyskuuta) parlamentissa viiden valiokunnan (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) puheenjohtajia vaihtaakseen näkemyksiä digitaalisesta agendasta. 

Naisten oikeuskomitea ja suhteista Afganistaniin vastaava valtuuskunta kokoontuvat keskustelemaan naisten ja tyttöjen oikeuksien tilanteesta.

Syövän voittamisesta vastaava erityiskomitea kokoontuu torstaina (9. syyskuuta) keskustelemaan terveystietojen vaihdosta ja syövän ehkäisyn ja hoidon digitalisoinnista sekä päivityksestä EU: n kestävän kehityksen kemikaalistrategian täytäntöönpanosta syövän ehkäisystä.

Mainos

Turvallisuuden ja puolustuksen alivaliokunta keskustelee Afganistanin tilanteesta sekä tutkimuksesta '' EU: n valmius ja vastaukset kemiallisiin, biologisiin, radiologisiin ja ydinaseisiin (CBRN) liittyviin uhkiin '' ja Sven Mikser, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, EE), mietintöluonnos Haasteet ja tulevaisuudennäkymät monenvälisille joukkotuhoaseiden aseiden valvonta- ja aseriisuntajärjestelmille ''. 

Tuomioistuin

Euroopan unionin tuomioistuin antaa lausuntonsa 2.7 miljardin euron takaisinperimisestä Yhdistyneeltä kuningaskunnalta, koska se ei ole ottanut käyttöön riskipohjaista lähestymistapaa tullivalvontaan, vaikka OLAF, EU: n riippumaton petostentorjuntavirasto, on toistuvasti varoittanut. Tämän ongelman ratkaisematta jättäminen merkitsi myös sitä, että EU: n valmistajien oli kilpailtava EU: n kautta EU: hun tulevien aliarvostettujen tavaroiden kanssa. OLAFin luku kattaa vuodet 2011–2017. Muita tärkeitä tuomioita odotetaan turvapaikka-asioista (C-18/20, C-768/19).

neuvosto

Maatalous- ja kalastusministerit kokoontuvat epävirallisesti 5-7. Talous- ja valtiovarainministereillä on epävirallinen kokous videokonferenssilla 6. syyskuuta ja toinen epävirallinen kokous 10.-11. Kuten tavallista, euroryhmä kokoontuu ennen osallistavaa kokousta 10. 

EKP: n

Euroopan keskuspankki pitää säännöllisen kuukausikokouksensa torstaina, ja inflaatio ylittää nyt 2%: n tavoitteen. Kaikki katseet kiinnitetään siihen, mitä EKP tekee seuraavaksi.

Tunisia

EU: n korkea edustaja Josep Borrell vierailee Tunisiassa perjantaina (10. syyskuuta). Heinäkuussa Tunisian presidentti Kais Saied erotti pääministerin ja epäili parlamentin vetoavan hätävaltuuksiin mielenosoituksissa taloudellisista vaikeuksista ja Covid-19-tapausten lisääntymisestä. EU on kehottanut Tunisiaa kunnioittamaan perustuslakiaan ja oikeusvaltioperiaatettaan . 

Continue Reading

EU

Takaisin kouluun, EU -reportterin katse ensi viikkoon

Julkaistu

on

Niille teistä, jotka onnistuivat pääsemään palauttavalle kesälomalle, hyvin tehty, tarvitset sitä. Seuraava kausi on (toinen) kiireinen. 

Paljon lainsäädäntöä on aloittanut lainsäädäntömatkansa EU: n monimutkaisen päätöksentekokoneen läpi, ja paljon erittäin lihaisia ​​ehdotuksia on viipaloitu, kuutioitu ja maustettu ja lopulta heitetty sovittelukomitean paistinpannuun. sokeasilmäinen poliitikko vaikeasti saavutetuksi puheenjohtajakauden voitoksi. Biggiesin joukossa ovat Digital- ja Fit for 55 -ilmasuositukset. Ilmastosehdotukset lupaavat olevan erityisen mustelmia, kun otetaan huomioon, että hiilidioksidipäästöjä koskevat ilmastosäännökset on jo sovittu. Lopullisen tasapainon löytäminen ehdotusten välillä edellyttää toistaiseksi tuntemattoman hevoskauppaa.

Brysselin hihnat kulki elokuussa varsin lepotilassa, kunnes Afganistanin katastrofaaliset tapahtumat toivat 20 vuoden länsimaisen väliintulon vähemmän kuin voittoisaan paniikkitäyteiseen ja häikäilemättömään poistumiseen. "Länsi" on särkyneessä sotkussa, luottamus kaikkien aikojen alhaisimmalla tasolla. Von der Leyenin komissio esitti itsensä "geopoliittiseksi", Bidenin hallinto julisti "Amerikan takaisin!" - ja silti täällä ollaan. Yksi asia, jonka olen oppinut, on se, että asiat eivät ole koskaan niin huonoja, etteivät ne voisi muuttua pahemmiksi. Talebanien voitto ja julma muistutus siitä, että ISIS ei ole kadonnut, auttaa niitä, jotka tukevat heidän ihanteitaan muualla. Se ei ole kaunis kuva, mutta Euroopalla ja laajemmalla "länsimailla" on oltava rohkeutta paremmasta itsestään, joka puolustaa oikeuksia, demokratiaa, oikeusvaltiota ja vaurautta sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Mainos

Ensi viikolla ulko- ja puolustusministerit kokoontuvat epävirallisiin neuvostoihin keskustelemaan viimeaikaisten tapahtumien seurauksista. Vakava epävakaus lähellä kotia Pohjois -Afrikassa, Libanonissa ja Valko -Venäjällä - muun muassa - ja tietysti Afganistanissa.

Puolustusministerit kokoontuvat keskustelemaan EU: n strategisesta kompassista. Tavoitteena on saada täydellinen asiakirja marraskuuhun mennessä. viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että EU: n on otettava enemmän vastuuta ja yhteistoimintaa turvallisuuden ja puolustuksen alalla.

Tiistaina (31. ottaa vastaan ​​miljoonia pakolaisia, jotka tarvitsevat enemmän taloudellista tukea.

Mainos

Lain sääntö

On vaikea olla majakka oikeusvaltioperiaatteelle ulkomailla, jos omat ainesosat repivät iloisesti normeja, mikä vie minut Puolaan ja Unkariin, jossa pysähtyneisyys on säilynyt kesän aikana.

Von der Leyen torjui Euroopan parlamentin jäsenet ja oikeudelliset asiantuntijat viiden sivun kirjeessä, jossa luetellaan, kuinka Unkari on rikkonut kuutta kahdeksasta oikeusvaltioperiaatteesta, jotka liittyvät EU: n talousarvion käyttämiseen, ja sen vuoksi sen pitäisi käynnistää äskettäin lyöty oikeusvaltion ehto mekanismi varojen väärinkäytön estämiseksi. Von der Leyen kirjoitti, että parlamentin jäsenet eivät olleet esittäneet riittävästi todisteita rikkomuksista ja että komissiota "ei ole asianmukaisesti kehotettu toimimaan".

Puolan laskupäivä 16. elokuuta ei ollut tapahtuma, ja komission päämaja varoitti edelleen. Ei voi olla ajattelematta, että komission oikeudellisessa yksikössä on joku, jonka seinään on kehystetty Douglas Adamsin lainaus: ”Rakastan määräaikoja. Rakastan sitä mölyävää melua, jota he aiheuttavat kulkiessaan ohi. ”

Komissio potkaisi tölkin tielle, kun he "lukivat ja analysoivat" Puolan vastausta. Varapresidentti Jourova vierailee Puolassa maanantaina (30. elokuuta). Oikeusministeri Zbigniew Ziobron äänet eivät ole rohkaisevia, ja he twiittasivat äskettäin, että EU on käynnissä "hybridisodassa" EU: ta vastaan. 

Sillä välin Slovenia pysähtyy edelleen asettamaan syyttäjiä Euroopan syyttäjänvirastoon, ja Slovenian pääministeri Jansa estää ehdokkaat.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa