Liity verkostomme!

katastrofit

Komissio on tyytyväinen parlamentin äänestykseen paremman eurooppalaisen yhteistyön puolesta katastrofien torjunnassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

17f4e080141b958b19d954028e71e2e1Euroopan parlamentti hyväksyi tänään (10. joulukuuta) EU: n pelastuspalvelua koskevan uuden lainsäädännön, joka luo tietä vahvemmalle eurooppalaiselle yhteistyölle katastrofien torjunnassa. Euroopan komissio on tyytyväinen äänestykseen tehokkaammasta katastrofien hallinnasta, josta on hyötyä sekä Euroopan kansalaisille että yhteisöille maailmanlaajuisesti.

Kansainvälisestä yhteistyöstä, humanitaarisesta avusta ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Kristalina Georgieva sanoi tämänpäiväisestä äänestyksestä tervetulleeksi: "Luonnonkatastrofien ja ihmisen aiheuttamien katastrofien nouseva suuntaus viimeisen vuosikymmenen aikana on osoittanut, että nyt tarvitaan johdonmukaista, tehokasta ja vaikuttavaa politiikkaa katastrofiriskien hallinnassa enemmän kuin koskaan. Tämä äänestys tuo meidät askeleen lähemmäksi ennustettavaa ja luotettavaa pelastuspalvelujärjestelmää Euroopan tasolla. Tämä voi tarkoittaa eroa elämän ja kuoleman välillä katastrofin sattuessa. Yhtä tärkeää on, että tarkistettu lainsäädäntöehdotus sisältää toimenpiteitä, jotka auttavat ehkäistä ja valmistautua paremmin tuleviin katastrofeihin. Onnistunut katastrofiriskien hallinta on ennen kaikkea turvallisuuden tarjoaminen kansalaisillemme. Haluan kiittää Euroopan parlamenttia vahvasta tuesta. "

Tarkistettu lainsäädäntö on EU: n pelastuspalvelumekanismi on suunniteltu paremmin suojella ja reagoida luonnon ja ihmisen aiheuttamiin katastrofeihin. Se lisää EU-kansalaisten turvallisuutta ja katastrofien uhrien maailmanlaajuisesti määräyksiä, joilla varmistetaan tiiviimpi yhteistyö katastrofien ehkäisyyn, valmiuksien ja suunnittelun, sekä paremmin koordinoitu ja nopeampi reagointi toimia.

Mainos

Jotta lisättäisiin ennaltaehkäisy, jäsenmaat säännöllisesti jakaa yhteenvedon riskiarvioinnit, jakaa parhaita käytäntöjä, ja auttavat toisiaan tunnistamaan lisätyötä tarvitaan vähentämään katastrofiriskejä. Parempi käsitys riskeistä on myös lähtöpiste suunnittelun tehokas reagointi suurkatastrofeissa.

Katastrofivalmiuden alalla tarjotaan enemmän koulutusta kotimaansa ulkopuolella toimiville pelastuspalveluhenkilöstölle, lisätään pelastuspalveluvalmiuksien (kuten etsintä- ja pelastusryhmien ja kenttäsairaalien) valmiuksia ja heidän yhteistyötään, lisätään pelastuspalvelun vaihtoa ennaltaehkäisyn asiantuntijat ja tiivis yhteistyö naapurimaiden kanssa; mikä kaikki parantaa jäsenvaltioiden ryhmien yhteistyötä kentällä.

Uusi 24 / 7 Emergency Response Coordination Centre (ERCC) vihittiin jo toukokuu 2013. Se valvoo tilannetta ympäri maailmaa ja säädetään tietojen ja koordinointia navan hätätilanteissa. Muiden tehtävien ERCC myös varmistaa, että jäsenvaltiot ovat täysin tietoisia tilanteesta paikan päällä ja voi tehdä johdonmukaisia ​​ja perusteltuja päätöksiä taloudellisen ja luontoissuorituksina apua.

Mainos

Edistyäkseen nykyisen tapauskohtaisen avustustarjonnan ulkopuolella perustetaan jäsenvaltioiden reagointivalmiuksien ja valmiustilassa olevien asiantuntijoiden vapaaehtoinen pooli, joka mahdollistaa tärkeän ennakkosuunnittelun, välittömän käyttöönoton ja täysin koordinoidut toimet. EU korvaa osan uima-altaan perustamisesta aiheutuvista kustannuksista ja korvaa myös varojen ja ryhmien kuljetuksen 85 prosenttiin asti.

Ehdotus sisältää myös ensimmäistä kertaa jäsenvaltioiden yhteisen pyrkimyksen arvioida, onko reagointikapasiteetissa todellisia puutteita kaikkialla Euroopassa, ja korjata ne EU: n siemenrahoituksen avulla, jopa 20% tarvittavien investointien kustannuksista. Se antaa myös EU: lle mahdollisuuden tehdä valmiusjärjestelyjä suurkatastrofien tilapäisten puutteiden korjaamiseksi.

Hyväksymällä tämän päätöksen Euroopan parlamentti yhtyy jäsenvaltioiden näkemyksiin vahvemman eurooppalaisen pelastuspalvelualan yhteistyön tarpeesta. Äänestys neuvostossa toimitetaan lähipäivinä. Uusi lainsäädäntö tulee voimaan vuoden 2014 alussa.

Tausta

Euroopan unioni pelastuspalvelumekanismi edistää yhteistyötä katastrofivalmiudessa, valmius, ja ehkäisy keskuudessa 32 Euroopan valtioiden (EU-28 plus entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Islanti, Liechtenstein ja Norja). Avulla komission osallistujamaat pitävät toisensa ajan tasalla kehityksestä, tarvitsee paikan päällä, ja vapaaehtoinen avuntarjoukset ja yhdistää joitakin niiden resursseja, mikä tekee niistä helposti saatavilla maihin, joissa katastrofeja kaikkialla maailmassa. Kun aktivoitu, mekanismi koordinoi avun ulkopuolella Euroopan unionin. Euroopan komissio hallinnoi mekanismin kautta ERCC.

Lähtien vuonna 2001, mekanismin on aktivoitu yli 180 kertaa katastrofien jäsenvaltioissa ja maailmanlaajuisesti, viimeisimmät jälkimainingeissa taifuuni haiyan Filippiineillä marraskuussa 2013, kun lukuisia humanitaarisen avun ja hätäaputarvikkeita lahjoitettiin ja rahoitusosuudet ylittivät € 100 milj.

Lisätietoja

Euroopan komission humanitaarinen apu ja pelastuspalvelu

Komissaari Georgievan verkkosivusto

EU: n pelastuspalvelumekanismin

EU: n pelastuspalvelumekanismin Lainsäädäntö

Emergency Response Coordination Centre

MEMO / 13 / 1120: Uusi lainsäädäntö vahvistaa eurooppalaista katastrofihallinnan

katastrofit

Tulipalo Pohjois-Makedonian COVID-19-sairaalassa tappoi ainakin 14 ihmistä

Julkaistu

on

By

Neljätoista ihmistä kuoli ja 12 loukkaantui vakavasti tulipalossa COVID-19-potilaiden tilapäissairaalassa Pohjois-Makedonian Tetovon kaupungissa myöhään keskiviikkona (8. syyskuuta), Balkanin maan terveysministeriö kertoi tänään (9. syyskuuta), kirjoittaa Fatos Bytyc, Reuters.

Syyttäjänvirasto sanoi, että DNA -analyysit tarvittaisiin joidenkin uhrien tunnistamiseksi, kaikki vakavasti sairastuneet potilaat. Uhrien joukossa ei ollut lääkintähenkilöstöä.

Yhteensä 26 potilasta sijoitettiin COVID-19-sairaalaan tulipalon aikaan, sanoi terveysministeri Venko Filipce.

Mainos

"Loput 12 hengenvaarallisia vammoja sairastavaa potilasta hoidetaan Tetovon sairaalassa", Filipce sanoi Twitterissä.

Pääministeri Zoran Zaev sanoi, että palon aiheutti räjähdys ja että tutkinta on kesken. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan happi- tai kaasupullo saattoi räjähtää.

Koronaviruspotilaiden sairaala (COVID-19) nähdään tulipalon syttymisen jälkeen Tetovossa, Pohjois-Makedoniassa 9. syyskuuta 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Paikalliset tiedotusvälineet esittivät kuvia valtavasta tulipalosta, joka puhkesi noin yhdeksän aikaan (9 GMT) sairaalassa kaupungin länsipuolella, kun palomiehet ajoivat paikalle. Palo sammutettiin muutaman tunnin kuluttua.

Mainos

Onnettomuus tapahtui päivänä, jolloin Pohjois -Makedonia täytti 30 vuotta itsenäisyydestään entisestä Jugoslaviasta. Kaikki viralliset juhlat ja tapahtumat peruttiin torstaina, sanoi presidentti Stevo Pendarovskin kanslia.

Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet Pohjois-Makedoniassa elokuun puolivälistä lähtien, minkä vuoksi hallitus on ottanut käyttöön tiukempia sosiaalisia toimenpiteitä, kuten kahviloiden ja ravintoloiden terveyslupia.

Kahden miljoonan maan maa ilmoitti 2 uudesta koronavirustartunnasta ja 701 kuolemasta viimeisen vuorokauden aikana.

Pääasiassa etnisten albaanien asuttamassa Tetovon kaupungissa on yksi maan eniten koronavirustapauksia.

Continue Reading

katastrofit

Idan vanavedessä Louisiana kohtaa kuukauden ilman sähköä lämmön noustessa

Julkaistu

on

By

Etelä -Louisiana valmistui kuukauden ajan ilman sähköä ja luotettavia vesihuoltoja hirmumyrsky Ida, joka on yksi Yhdysvaltain Persianlahden rannikon voimakkaimmista myrskyistä, kun ihmiset kohtasivat tukahduttavaa lämpöä ja kosteutta, kirjoittaa Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar New Orleansissa, Peter Szekely New Yorkissa, Nathan Layne Wiltonissa, Connecticutissa, Barbara Goldberg Maplewoodissa, New Jersey, Maria Caspani New Yorkissa ja Kanishka Singh Bengalurussa, Maria Caspani ja Daniel Trotta.

Viranomaisten mukaan myrsky tappoi ainakin neljä ihmistä, tietullit, jotka olisivat voineet olla paljon suurempia, ellei New Orleansin ympärille rakennetusta linnoitetusta laiturijärjestelmästä 16 vuotta sitten hirmumyrsky Katrinan tuhon jälkeen.

(Graafinen kuva hirmumyrsky Ida -iskusta Gulf Coastille)

Mainos

Tiistain alkuun mennessä noin 1.3 miljoonaa asiakasta oli ilman sähköä 48 tuntia myrskyn laskeutumisen jälkeen, joista suurin osa Louisianassa. Sähkökatkos, joka kerää tietoja yhdysvaltalaisilta sähköyhtiöiltä.

Virkamiehet eivät pystyneet suorittamaan täydellistä vahinkoarviointia, koska kaatuneet puut tukkivat tiet, sanoi Yhdysvaltain liittovaltion hätähallintoviraston päällikkö Deanne Criswell.

Yhdistäen kärsimyksen lämpöindeksi suurelta osin Louisianaa ja Mississippiä nousi 95 asteeseen (35 astetta), National Weather Service sanoi.

Mainos

"Me kaikki haluamme ilmastoinnin ... Vaikka sinulla olisi generaattori, niin monien päivien jälkeen ne epäonnistuvat", sanoi Louisianan kuvernööri John Bel Edwards.

"Kukaan ei ole tyytyväinen" arvioon, jonka mukaan sähköä ei ehkä palauteta 30 päivään, hän lisäsi ja ilmaisi toivovansa, että osavaltion 20,000 linjatyöntekijää ja tuhannet muut reitillä voivat lopettaa nopeammin.

Presidentti Joe Biden tarjosi liittovaltion apua virran palauttamiseen puhelun aikana energiasihteeri Jennifer Granholmin ja kahden Persianlahden rannikon suurimman laitoksen, Entergyn, kanssa. (ETR.N) ja Southern Co. (POIKA), Valkoinen talo sanoi.

Ochsner St.Annen sairaalassa New Orleansista lounaaseen 6,000 litran säiliöautot pumppaavat polttoainetta ja vettä säiliöihin pitämään ilmastointilaitteen käynnissä. Lääketieteellinen keskus suljettiin kaikille muutamaa hätäpotilasta lukuun ottamatta.

New Orleansin ravintoloissa, joista monet ovat suljettu myrskyn edessä, on myös epävarma tulevaisuus sähkön ja laitteiden puutteen vuoksi, mikä herättää muistoja vaikeuksista, jotka vaivasivat yrityksiä viikkoja Katrinan jälkeen.

"Tämä tuntuu ehdottomasti Katrinalta", sanoi Lisa Blount, kaupungin vanhimman ruokapaikan, Antoine'sin, tiedottaja, joka on maamerkki Ranskan korttelissa. "Voiman kuuleminen on mahdollisesti poissa kahdesta kolmeen viikkoon, se on tuhoisaa."

Jopa sähköntuottajat olivat vaarallisia. Median mukaan yhdeksän ihmistä New Orleansista koilliseen sijaitsevassa St.

Mies kävelee vaurioituneen sähkölinjan ohi kadulla sen jälkeen, kun hirmumyrsky Ida oli saapunut Louisianaan, New Orleansiin, Louisiana, USA 30. elokuuta 2021. REUTERS/Marco Bello
Tuhoutunut auto nähdään rakennuksen romujen alla sen jälkeen, kun hirmumyrsky Ida on saapunut Louisianaan, Yhdysvaltoihin, 31. elokuuta 2021. REUTERS/Marco Bello

Noin 440,000 XNUMX ihmistä Jeffersonin seurakunnassa New Orleansin eteläpuolella saattaa olla ilman sähköä kuukauden tai kauemmin sähkökatkojen kaatumisen jälkeen, neuvoston jäsen Deano Bonano sanoi viitaten virkamiesten kommentteihin.

"Tästä aiheutuva vahinko on paljon pahempi kuin Katrina tuulen näkökulmasta", Bonano sanoi puhelinhaastattelussa.

Neljän kuolleen joukossa kaksi kuoli Mississippin kaakkoisosan moottoritien romahduksessa, joka loukkasi vakavasti kymmenen muuta. Yksi mies kuoli yrittäessään ajaa korkean veden läpi New Orleansissa ja toinen, kun puu kaatui Baton Rougen kotiin.

New Orleansin eteläpuolella olevat soiset alueet ottivat myrskyn rasituksen. Korkeat vedet vetäytyivät lopulta moottoritieltä Port Fourchoniin, Louisianaan eteläisimpään satamaan, jättäen jälkiä kuolleista kaloista. Lokit parveilivat valtatietä syömään niitä.

Port Fourchon kärsi suuria vahinkoja, ja jotkut tiet olivat edelleen tukossa. Virkamiehet pääsivät vain hätäkeskuksen kautta Grand Isleen, Meksikonlahdella sijaitsevaan saariin. Heidän mukaansa teiden puhdistaminen voi viedä viikkoja.

Linja autoja ulottui vähintään kilometrin päähän huoltoasemalta, joka oli täytetty polttoaineella Lafourchen seurakunnan yhteisössä Mathewsissa.

Yli puolet Jeffersonin seurakunnan asukkaista ratsasti myrskyn kotona, Bonano sanoi, ja monet jäivät ilman mitään.

"Ruokakauppoja ei ole auki, huoltoasemia ei ole auki. Joten niillä ei ole mitään", hän sanoi.

Myrskyn heikentyneet jäänteet kaatoivat rankkasateita naapurimaassa Mississippissä, kun se matkusti kohti Alabamaa ja Tennesseeä. Voimakkaat sateet ja tulvat olivat mahdollisia keskiviikkona (1. syyskuuta) Keski-Atlantin alueella ja Etelä-Englannissa, sääennusteiden mukaan.

Sheriffin varajäsenet St.

Miehen vaimo kertoi viranomaisille, että hän näki suuren alligaattorin hyökkäävän mieheensä maanantaina pienessä Avery Estates -yhteisössä, noin 35 mailia (55 km) koilliseen New Orleansista. Hän keskeytti hyökkäyksen ja veti miehensä vedestä.

Hänen vammansa olivat vakavat, joten hän otti apua pienellä veneellä löytääkseen miehensä, kun hän palasi, sheriffin toimisto sanoi tiedotteessa.

Continue Reading

katastrofit

EU: n humanitaarinen lentosilta toimittaa hätäapua Haitille maanjäristyksen jälkeen

Julkaistu

on

EU: n humanitaarisen ilmasillan operaatio, joka koostuu kahdesta lennosta, toimittaa yli 125 tonnia hengenpelastusmateriaalia Haitissa toimiville humanitaarisille järjestöille osana EU: n vastausta maahan 14. elokuuta sattuneeseen maanjäristykseen. Ensimmäinen lento saapui Port-au-Princehin perjantaina (27. marraskuuta), kun taas toisen lennon odotetaan saapuvan maahan lähipäivinä. Rahti sisältää lääkinnällisiä laitteita, lääkkeitä, vettä, sanitaatio- ja hygieniatuotteita ja muuta EU: n humanitaaristen kumppaneiden toimittamaa materiaalia.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Tällä kriittisellä hetkellä EU tukee edelleen ihmisiä Haitissa, jotka kärsivät maata koettelevan kauhistuttavan katastrofin seurauksista. Lääketieteellinen apu, suoja ja veden saatavuus ovat kiireellisiä tarpeita, joita ei voida jättää pois EU: n ja sen kumppaneiden yhteistyön sekä Haitin viranomaisten kanssa on toimitettu elintärkeää apua Haitin asukkaiden selviytymiseksi tästä haastavasta ajasta. ”

Vuoden 2021 alusta lähtien EU on mobilisoinut yli 14 miljoonaa euroa humanitaarista apua Haitille, ja se on keskittynyt katastrofivalmiuteen, hätätilanteisiin elintarvikekriisiin sekä jengeihin liittyvän väkivallan lisääntymisen ja pakkomuuton aiheuttamiin tarpeisiin ja pakotettu kotiuttaminen. Jälkeen tuhoisa maanjäristys Haitin Haitissa 7.2. elokuuta saavuttaman 14 suuruusluokan EU vapautti 3 miljoonaa euroa kiireellistä humanitaarista apua kärsineiden yhteisöjen kiireellisimpien tarpeiden tyydyttämiseksi. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa