Liity verkostomme!

Kansalaisten Dialogues

Plácido Domingo ja komissaari Vassiliou aloittivat kansalaisten keskustelun kulttuurista ja Euroopan tulevaisuudesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

p-020953-00-06Useiden tämän vuoden istuntojen jälkeen keskustelu Euroopan tulevaisuudesta on palannut Belgiaan 5. joulukuuta. Plácido Domingo, maailmankuulu tenori ja Europa Nostra, Euroopan kulttuuriperintöjärjestöjen liitto, presidentti liittyy Koulutus, kulttuuri, monikielisyys ja nuorisoasiat Komissaari Androulla Vassiliou ja Euroopan parlamentin varapuhemies Isabelle Durant yli 700 hengen kansalaisten vuoropuhelulle BOZARissa, Bryssel. Keskustelussa keskitytään ratkaisuihin kriisistä ja Euroopan tulevaisuuteen painottaen kulttuurin roolia Euroopan yhdentymisen katalysaattorina.

"Kansalaisten vuoropuhelu on erinomainen tapa eurooppalaisille päätöksentekijöille kuulla yleisön näkemykset omakohtaisesti. Haluan, että mahdollisimman monet ihmiset voisivat osallistua tapahtumallemme BOZAR: ssa koululaisista ja opiskelijoista aina äidit ja isät, kulttuuri- ja luovilla aloilla työskenteleville ihmisille, toimisto- ja myymälätyöntekijöille, liikemiehille, kansalaisyhteiskunnalle ja vanhuksille. Kaikki ovat tervetulleita. Tämä on tilaisuutesi saada äänesi kuuluviin ", komissaari Vassiliou sanoi ennen tapahtumaa .

Plácido Domingo lisäsi: "Europa Nostra ja minä henkilökohtaisesti olemme iloisia voidessamme lisätä äänemme keskusteluun Eurooppamme tulevaisuudesta. Kulttuurimme ja perintömme määrittelevät keitä me olemme. Kulttuuri - kaikissa sen ilmaisumuodoissa - on myös keskeinen resurssi Euroopan olisi sen vuoksi tehtävä enemmän hyödyntääkseen tämän valtavan resurssin kaikki mahdollisuudet. EU: n toimielinten, jäsenvaltioiden ja kansalaisten tulisi olla ylpeämpiä rikkaasta kulttuuriperinnöstä, jonka olemme perineet aikaisemmilta sukupolville ja jotka ovat inspiraation ja lähteenä. luovuutta tänään ja huomenna. "

Mainos

Kansalaisten vuoropuhelun Brysselissä järjestävät Euroopan komission edustusto Belgiassa ja pääministerin kanslia yhdessä BOZARin ja Europa Nostran kanssa.

Tapahtuman muita puhujia ovat BOZARin johtaja Paul Dujardin ja tunnettu italialainen kuvataiteilija Michelangelo Pistoletto, jotka ovat molemmat Euroopan komission jäseniä New Narrative for Europe -hankkeessa, jonka tavoitteena on kannustaa taiteilijoita, älymystöä ja tutkijoita. keskustella Euroopan tulevaisuudesta. Yleisöön kuuluu myös Belgian taiteellisen ja kulttuurisen edustajan edustajia sekä Euroopan parlamentin jäseniä.

Keskustelu käydään klo 19-30 BOZARin Henry Le Boeuf Hallissa (Rue Ravenstein 20, Bryssel). Ovet aukeavat klo 45. Televisio-juontaja Marlène de Wouters ja ARTE-toimittaja Vladimir Vasak valvovat keskustelua.

Mainos

Tapahtumaan voi osallistua ilmaiseksi, mutta ilmoittautuminen on pakollista Tämä sivusto. Keskustelua voidaan seurata myös suorana web stream. Kansalaiset kaikkialta Euroopasta voivat osallistua myös Twitteriin käyttämällä hashtagia # EUDeb8.

Keskustelua seuraa ilmainen konsertti, European Inspirations, klo 21.00–22.00, jossa esiintyvät belgialainen baritonit Ivan Thirion, georgialainen basisti Kakhader Shavidze, kreikkalainen mezzosopraano Alexandra Gravas ja portugalilainen fado-laulaja Katia Guerreiro. Konsertti merkitsee Europa Nostran 50-vuotisjuhlaa ja juhlii kulttuurin roolia eurooppalaisessa projektissa.

Tausta

Mistä kansalaisten vuoropuhelut ovat?

Tammikuussa Euroopan komissio käynnisti Euroopan kansalaisten teemavuodeksi (IP / 13 / 2), vuosi, joka on omistettu yleisölle ja heidän oikeuksilleen. Komissaarit ovat käyneet koko vuoden ajan keskusteluja EU: n kansalaisten kanssa heidän näkemyksistään Euroopasta ja tulevaisuuden odotuksistaan.

EU: n kansalaisuuden käyttöönoton jälkeen on saavutettu paljon 71 vuoden aikana: komission viime vuonna tekemän tutkimuksen tulokset osoittavat, että 63% belgialaisista tuntee olevansa "eurooppalaisia" (EU: n keskiarvo 61%). Koko EU: ssa kansalaiset käyttävät oikeuksiaan päivittäin, mutta kaikki eivät ole tietoisia näistä oikeuksista. Esimerkiksi kuusi kymmenestä belgialaisesta (XNUMX%) sanoo haluavansa tietää enemmän oikeuksistaan ​​EU: n kansalaisina.

Siksi komissio omisti vuoden 2013 kansalaisille ja heidän oikeuksilleen. Kansalaisten vuoropuhelut ovat keskeinen osa Euroopan kansalaisten vuotta.

Miksi komissio tekee tämän nyt?

Koska Eurooppa on tienhaarassa. Tulevat kuukaudet ja vuodet ovat ratkaisevia Euroopan unionin tulevan kehityksen kannalta, ja monet puhuvat tarpeesta luoda lisää poliittista unionia tai Euroopan yhdysvaltoja. Euroopan yhdentymisen on kuitenkin tapahduttava käsi kädessä unionin demokraattisen legitiimiyden vahvistamisen kanssa: siksi komissio kehottaa kaikkia kansalaisia ​​kuulemaan äänensä tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa.

Mikä tulee olemaan lopputulos Dialogues?

Yksi vuoropuheluiden päätavoitteista on valmistella maaperää vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleille. Kansalaisvuoropuhelujen palaute auttaa komissiota ohjaamaan sitä, kun se laatii suunnitelmia EU: n tulevasta uudistuksesta.

On 8 toukokuuta 2013 Euroopan komissio julkaisi toisen EU kansalaisuuteen vuonna, Joka esittää 12 uusia konkreettisia toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi kansalaisilla vielä (IP / 13 / 410 että MEMO / 13 / 409). Kansalaisten raportti on komission vastaus toukokuussa 2012 pidettyyn laajaan verkkokuulemiseen (IP / 12 / 461) ja EU: n kansalaisten oikeuksia ja heidän tulevaisuutta koskevassa kansalaisvuoropuhelussa esitettyjä kysymyksiä ja ehdotuksia.

Lisätietoja

Keskustelu Euroopan tulevaisuuden kotisivulta

Euroopan kansalaisten teemavuosi

Eurooppalaiset sanoa mielipiteensä: Kuulemisen tulokset EU: n kansalaisten oikeudet

Androulla Vassilioun verkkosivusto

Seuraa komissaari Vassilioua Twitterissä: VassiliouEU

EY: n edustusto Belgiassa: Twitter, Facebook;

Osallistuaksesi keskusteluun Twitterissä: # EUdeb8

Kansalaisten Dialogues

Kansalaisten vuoropuhelu: Nuoret keskustelevat sosiaalisen Euroopan tulevaisuudesta komissaari Schmitin kanssa ennen Porton sosiaalihuippukokousta

Julkaistu

on

Tänään (4. toukokuuta) Portugalin nuoret keskustelevat sosiaalisen Euroopan tulevaisuudesta työpaikkojen ja sosiaalisten oikeuksien komissaarin Nicolas Schmitin sekä Portugalin työ-, solidaarisuus- ja sosiaaliturvaministerin Ana Mendes Godinhon kanssa. Tapahtuma on osa Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta, kansalaisille suunnattu alhaalta ylöspäin suuntautuva harjoitus, jonka avulla eurooppalaiset voivat sanoa mielipiteensä siitä, mitä he odottavat Euroopan unionilta. Konferenssi avaa uuden polun kohti aitoa sitoutumista kansalaisiin, mikä tuo heidät EU: n päätöksenteon ytimeen. Tiistain vuoropuhelun osallistujat voivat ilmaista huolensa ja ajatuksensa sosiaalisista oikeuksista Euroopassa ja esittää poliitikoille kysymyksiä esimerkiksi työllisyydestä, koulutuksesta, yhtäläisistä mahdollisuuksista ja sosiaalisesta suojelusta.

Jopa 100 ihmistä osallistuu kansalaisten vuoropuheluun, joka käydään virtuaalimuodossa 14 h Lissabonin aikaa (15 h Brysselin aikaa). keskustelu voidaan seurata verkossa tätä että tätä (portugaliksi) ja tätä että tätä (englanniksi). Se tulee vain muutama päivä ennen Sosiaalinen huippukokous Portossa EU: n toimielinten, jäsenvaltioiden, työmarkkinaosapuolten ja kansalaisyhteiskunnan odotetaan uudistavan sitoutumisensa vahvaan sosiaaliseen Eurooppaan ja esittävän näkökulmansa oikeudenmukaiseen, osallistavaan ja kestävään toipumiseen koronaviruskriisistä. Komissio esitti Toimintasuunnitelma maaliskuussa täytäntöönpanon jatkamiseksi Euroopan Pilari sosiaalisten oikeuksien ja puututtava pandemian sosioekonomisiin seurauksiin sekä pitkän aikavälin demografisiin, yhteiskunnallisiin ja teknologisiin haasteisiin.

Mainos

Continue Reading

Kansalaisten Dialogues

Varapresidentti Katainen, #Malta, #

Julkaistu

on

Huomenna (5 maaliskuu) varapresidentti Jyrki Katainen (Kuvassa) on Vallettassa, Maltassa, missä hän tapaa Maltan pääministerin Joseph Muscatin. Hän osallistuu a Kansalaisten vuoropuhelu Euroopan tulevaisuudesta GF Abela Junior Collegessa Msidassa. Hän osallistuu myös työaamiaiselle parlamentin jäsenen Roberta Metsolan sekä liike-elämän edustajien kanssa aiheesta "Bringing Europe's Investment Plan to SME and Industry Malta". Varapuheenjohtaja osallistuu sitten työlounaaseen Maltan kehityspankin edustajien kanssa.

Continue Reading

Kansalaisten Dialogues

Komissaari Navracsics isännöi #CitizensDialogue Brysselissä #FutureOfEurope

Julkaistu

on

Maanantaina 17. joulukuuta koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheilukomissaari Tibor Navracsics (Kuvassa) osallistuu a Kansalaisten vuoropuhelu Euroopan tulevaisuudesta. Keskustelu on osa koko päivän kestävää työpajoja, joissa eri jäsenvaltioiden kansalaiset keskustelevat näkemyksistään EU: n tulevan toiminnan painopisteistä ja kuuntelevat muiden näkemyksiä.

Aihe on Euroopan tulevaisuus, ja tulokset tulevat reippaan tie Sibiuun-prosessi, ennen johtajien huippukokousta Sibiussa, Romaniassa, toukokuussa 2019. Maanantaina Brysselissä järjestettävä tapahtuma tuo yhteen eri taustoista peräisin olevia kansalaisia ​​yhdeksästä jäsenvaltiosta. Sitä seuraa kahdeksan samanlaista työpajatyylistä tapahtumaa, kolme Brysselissä ja viisi pienemmissä kaupungeissa pääkaupunkien ulkopuolella Puolassa, Unkarissa, Italiassa, Suomessa ja Kyproksessa. Tämän viikon Eurooppa-neuvoston edessä Euroopan komissio julkaisi a väliraportti kansalaisten vuoropuheluista ja kansalaisten kuulemisesta.

Maanantain vuoropuhelua voidaan jatkaa EbS.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa