Liity verkostomme!

Digitaalitekniikka

Vuoden digitaalinen nainen ja tytöt nimettiin ICT 2013 -tapahtumassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Alikaruselli_720x315px_0Euroopan erinomaiset naiset, tytöt ja organisaatiot, jotka vaikuttavat digitaalimaailmaan, julkistettiin tänään ICT 2013 Vilnassa, Liettuassa. Euroopan kaikkien aikojen ensimmäisen Digital Woman Awards -palkinnon voittajat Sasha Bezuhanova, Lune Victoria van Eewijk, Amy Mather ja HTW – Berlin tunnustetaan johtajuudestaan, yrittäjyydestään ja luovuudestaan ​​digitaalisilla opiskelu- ja työskentelyalueilla sekä osoitetusta sitoutumisesta lisätä tyttöjen ja naisten määrä tieto- ja viestintätekniikan opinnoissa ja uralla Euroopassa. Palkinnot on komission varapuheenjohtajan Neelie Kroesin suojeluksessa ja järjestäjänä Zen Digital osana heidän tukeaan EU: n suuri digitaalisten työpaikkojen koalitio (Ks. IP / 138 / 182)

Vuoden 2013 voittajat ovat:

Vuoden digitaalinen nainen: Sasha Bezuhanova, Bulgaria. Sasha on Bulgarian teknologiakeskuksen perustaja ja puheenjohtaja. Hän on todellinen yrittäjä ja menestyvä liikenainen, joka rakentaa aktiivisesti seuraavan sukupolven digitaalisia naislahjakkuuksia. Vuonna 2012 Sasha käynnisti "Missä johtajat tapaavat" -keskustelut, joissa menestyvät naisten roolimallit jakavat henkilökohtaiset ja ammatilliset tarinansa vain naisille. Nämä tapahtumat auttoivat innoittamaan kymmeniä bulgarialaisia ​​naisia ​​harkitsemaan luonnontieteisiin, tekniikkaan, tekniikkaan ja matematiikkaan perustuvia opintoja ja digitaalista uraa.

Mainos

Vuoden digitaalinen tyttö (alle 10-vuotias): Lune Victoria van Eewijk, Belgia. Lune kehittää omia pelejä ja interaktiivisia elokuvia, suunnittelee robotteja ja unelmoi tulla insinööriksi. Yhdeksänvuotiaana hän on jo todellinen digitaalinen visionääri, ja hänellä on jo ennätys siitä, kuinka ikäisensä tytöt innostuvat digitaalisesta toiminnasta.

Vuoden digitaalinen tyttö (11-14-vuotiaat): Amy Mather, Iso-Britannia. 13-vuotiaana Amy on koodannut kolme vuotta ja innoittanut kaiken ikäisiä ihmisiä pääpuheillaan Raspberry Jamboreessa, Campus Party EU: ssa ja Wired: Next Generation. Hän opettaa vanhempia oppilaita koodaamaan koululounailla ja Manchester Girl Geeksin kanssa.

Vuoden digitaalinen vaikutusorganisaatio: HTW Berlin, Saksa. Hochschule für Technik und Wirtschaft on Berliinin suurin ammattikorkeakoulu. Vuonna 2009 HTW aloitti innovatiivisen, vain naisille suunnatun kandidaattiohjelman, ”Frauenstudiengang Informatik und Wirtschaft”, jonka tavoitteena on lisätä naisten johtajuutta tekniikan alalla. Ohjelma hyväksyy vuosittain neljäkymmentä hakijaa ja juhli ensimmäisen valmistumisasteensa vuonna 2012. HTW on tunnustettu tästä innovatiivisesta lähestymistavasta, joka edistää parhaita käytäntöjä uusien tyttöjen ja naisten saamiseksi tekniikkaan ja mallina, jota voidaan jäljitellä laajasti tarvittavien taitojen ja yhteisön rakentamiseksi lisätä naisten mahdollisuuksia digitaalisiin opintoihin ja uraan.

Mainos

Neelie Kroes sanoi: "Huomisen maailmaa johtaa digitaalinen tekniikka, ja digitaalisten taitojen saaminen avaa kultamiinan mahdollisuuksista. Ja silti perinteisesti naiset eivät houkuttele digitaalisia työpaikkoja. Siksi olen onnellinen onnitellessani näitä lahjakkaita naisia ​​ja tyttöjä, jotka ovat saavuttaneet hienoja asioita tieto- ja viestintätekniikassa, ja toivon, että ne innoittavat edelleen naisia ​​tutkimaan digitaalialaa ".

Äskettäin Euroopan komissiolle tehty tutkimus paljasti, että uusien naisten tuominen EU: n digitaalialalle lisäisi BKT: tä vuosittain 9 miljardilla eurolla (ks IP / 13 / -905). Tällä hetkellä kuitenkin 7 miljoonaa ihmistä työskentelee tieto- ja viestintäsektorilla Euroopassa, ja vain 30% on naisia. Euroopan komissio on sitoutunut houkuttelemaan enemmän naisia työvoimaan ja osaksi KARAN (tiede, tekniikka, tekniikka ja matematiikka) -perusteiset opinnot ja ura

Tausta

Vuoden 2013 European Digital Woman Award -kilpailun järjesti Zen Digital yhteistyössä Euroopan ammatillisten tietotekniikkayhdistysten neuvosto (CEPIS), DIGITALEUROOPPI, The Euroopan naisten ja teknologian keskus (ECWT) ja EUSchoolNET. Palkinnot tunnetaan hellästi nimellä "Adas", kunniaksi Ada Lovelace, ensimmäinen tietokoneohjelmoija ja Babaggen mekaanisen tietokoneen algoritmin kirjoittaja. Tunnustamalla tytöt ja naiset, jotka ovat erottaneet itsensä digitaalisessa opinnossa ja uralla, sekä organisaatioita, jotka auttavat lisäämään tyttöjen ja naisten osallistumista digitaalialalle, palkinnoilla pyritään lisäämään digitaalisesti taitavien tyttöjen ja naisten määrää Euroopassa ja auttamaan poistamaan ICT-taitojen kuilu Euroopassa.

Naiset ovat aliedustettuina kaikilla tasoilla ICT-sektorilla, etenkin päätöksentekotehtävissä. ICT-ala kasvaa nopeasti ja luo vuosittain noin 120 000 uutta työpaikkaa. Mutta vaatimusten ja taitojen erojen vuoksi - ja kasvavasta työttömyydestä huolimatta - vuonna 900 saattaa olla puutetta 000 2015 ammattitaitoisesta ICT-työntekijästä.

Ada-palkinnot julkistettiin ensimmäisen kerran Digital Agenda -kokouksessa kesäkuussa 2013 lupauksena digitaalisten taitojen ja työpaikkojen suurelle koalitiolle, ja kilpailu kesti tänä vuonna syyskuun loppuun. Tyttö-, nainen- ja organisaatiopalkintojen ehdokkaat tulivat kaikkialta Euroopan unionista, ja ne heijastavat laajaa kirjoa digitaalisia aloja - korkeakoulujen, tutkimuksen, teollisuuden, yritysten sekä luovien ja sosiaalisten alojen.

Komission strategia naisille tieto- ja viestintätekniikassa

Digitaalinen talous

Komissio ehdottaa tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, jotta EU: n digitaalinen muutos saadaan aikaan vuoteen 2030 mennessä

Julkaistu

on

Komissio ehdotti 15. syyskuuta tietä digitaaliseen vuosikymmeneen, konkreettista suunnitelmaa yhteiskuntamme ja talouden digitaalisen muutoksen saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Ehdotettu polku digitaaliseen vuosikymmeneen EU: n digitaaliset tavoitteet vuoteen 2030 konkreettiseksi toimitusmekanismiksi. Se perustaa hallintokehyksen, joka perustuu vuotuiseen yhteistyömekanismiin jäsenvaltioiden kanssa vuoteen 2030 mennessä Digitaalisen vuosikymmenen tavoitteet unionin tasolla digitaalisten taitojen, digitaalisten infrastruktuurien, yritysten digitalisoinnin ja julkisten palvelujen aloilla. Sen tavoitteena on myös tunnistaa ja toteuttaa laajamittaisia ​​digitaalisia hankkeita, joissa on mukana komissio ja jäsenvaltiot. Pandemia korosti digitaalitekniikan keskeistä roolia kestävän ja vauraan tulevaisuuden rakentamisessa. Erityisesti kriisi paljasti kuilun digitaalisesti kykenevien yritysten ja niiden, jotka eivät vielä ole omaksuneet digitaalisia ratkaisuja, välillä ja korosti kuilua hyvin yhdistettyjen kaupunki-, maaseutu- ja syrjäseutujen välillä. Digitalisaatio tarjoaa monia uusia mahdollisuuksia Euroopan markkinoilla, joilla yli 500,000 2020 avointa kyberturvallisuus- ja data -asiantuntijapaikkaa jäi täyttämättä vuonna XNUMX. Eurooppalaisten arvojen mukaisesti polun digitaaliseen vuosikymmeneen pitäisi vahvistaa digitaalista johtajuuttamme ja edistää inhimillistä ja kestävää digitaalista politiikkaa kansalaisten ja yritysten voimaannuttaminen. Lisätietoja on saatavilla tästä lehdistötiedote, Q & A että tietosivu. Presidentti von der Leyenin puhe unionin tilasta on myös saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Digitaalitekniikka

Mitä presidentti Trumpin oikeusjutulla ja uudella sovelluksella GETTR on yhteistä: Big Techin poistaminen

Julkaistu

on

Keskiviikkona presidentti Donald J Trump ilmoitti että hän vie Big Tech -monopolin. Facebook ja Twitter ovat hänen kaksi päätavoitettaan, mutta hänen laillisen taistelunsa vaikutukset tuntuvat pian koko toimialalla.

Hänen toimikautensa aikana mikään puolueettomuus ei voinut vaimentaa Trumpin läsnäolon vaikutusta maailmaan. Hän mullisti kuinka maailman johtajat käyttävät sosiaalista mediaa, keräten toimikaudellaan yli 88.9 miljoonaa seuraajaa Twitterissä. Mutta sama ääni on hiljennetty, kun Twitter keskeyttää pysyvästi hänen @realDonaldTrump -kahvansa ja monet muut sosiaalisen median jättiläiset kuorivat häntä koko elämän ajan.

Käyttäjäturvallisuuden vaatimalla alustalla, kuten Twitter ja Facebook, kohdistetaan jatkuvasti konservatiivisia ääniä. Sen sijaan monet näkevät toimintansa valvonnana. Kasvava mielipide on, että näiden sosiaalisen median imperiumit eivät ole keskittyneet oikeutettuihin kysymyksiin, kuten itsensä vahingoittamiseen ja haitalliseen identiteettipolitiikkaan, vaan investoivat miljoonia sellaisten mielipiteiden vaientamiseen, joihin ne eivät ole samaa mieltä.  

Mainos

He valitsevat vieraantumisen tavallisesta miehestä poliittisten vakaumustensa vuoksi ja maksavat samalla muutamalle valikoidulle eliitille. Tämä on luonut maailman, jossa sosiaalisen median jättiläisistä on tullut vallassa olevien eliittien "tosiasiallinen sensuurivarsi", kuten presidentti Trump sanoi puheessaan.

Ainoa aika kertoo, herättävätkö presidentti Trumpin lailliset toimet maailmanlaajuisen työn Big Techin vastuuseen laittomista teoista Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Euroopassa ja muualla. Kokonaisyhteisöjen ja poliittisten vakaumusten sensuuriin, varjojen kieltämiseen ja suoraan mustalle listalle kiinnitettävä kasvava huomio puhuu puolestaan.  

GETTRin toimitusjohtaja Jason Miller, presidentti Trumpin entinen johtaja ja vanhempi neuvonantaja, on hyödyntänyt tätä turhautumista uudella sosiaalisen median alustallaan. GETTR on luotu vastustamaan "suuren tekniikan" sensuuria. Se on puolueeton sosiaalisen median foorumi, jonka tarkoituksena on suojata sananvapautta ja vastustaa kulttuurin peruuttamista.

Mainos

Ideologiasta huolimatta GETTR-sovelluksen tavoitteena on myös olla vuoden loppuun mennessä teknisesti edistynein alustan. Alustan suunnittelun lähtökohtana on varmistaa, että toiminnallisuus ja ominaisuudet pysyvät käyttäjän ajatusten ja ideoiden tahdissa, ei päinvastoin. Alustan avulla käyttäjät voivat jakaa enemmän ja pidempään kilpailijoihinsa verrattuna: jokainen, joka liittyy esimerkiksi, saa 777 merkkiä, 3 minuutin latausrajat videoille ja huippuluokan muokkausominaisuuden.

GETTR käsittelee myös palkattujen sosiaaliansaajien sensuurin yleisiä turhautumisia, joissa Patreonin korkeimman profiilin luojien jäsenet: Sam Harris, Dave Rubin ja Jordan Peterson ovat hajonneet.

Perinteisten mallien avulla kaupallistamismahdollisuudet ja kokonaiset toimeentulot menetetään, koska pelätään siltä, ​​että mainostajat ovat epäystävällisiä. GETTR on ottanut käyttöön uuden kaatumisominaisuuden, eli käyttäjiä ei koskaan demonisoida heidän poliittisten vakaumustensa vuoksi. Miller haluaa "antaa takaisin hallinnan ihmisille" - käyttäjät voivat levätä helposti tietäen, että heidän sisällönsä ei vuori Mark Zuckerbergin ja Jack Dorseyn taskuja.

GETTR puhuu niille, jotka uskovat, että tahdonvapaus on juuri sitä, mitä olemme menettäneet nykyisen ikämme saapuessa. Ja jo miljoona käyttäjää ilmoittautui julkaisun jälkeen 1. heinäkuutath, on ilmeistä, että Miller on löytänyt yhteisen hermon: ne, jotka ovat menettäneet uskonsa järjestelmään, jossa Pohjois-Korean hallituksen virkamiehet voivat käyttää Facebook- tai Twitter-tiliä, mutta entinen demokraattisesti valittu presidentti ei.

Trump nostaa haasteen Mark Zuckerbergin, Jack Dorseyn ja heidän mediaimperiuminsa puolesta ja käy suosittua sotaa tätä sensuurijärjestelmää vastaan. Sananvapauden tukemiseen tähtäävä voittoa tavoittelematon järjestö America First Policy Institute tukee sen kannattajia presidentti Trumpin puolustavan muita vapaan ajattelijoita politiikassa, mutta kaikkia sellaisia ​​maailmanlaajuisia verkkoyrityksiä, jotka on hiljennetty luontoissuorituksina.  

Continue Reading

Tekoäly

Koulutus: Komissio perustaa asiantuntijaryhmän kehittämään eettisiä ohjeita tekoälystä ja tiedoista opettajille

Julkaistu

on

Komissio piti 8. heinäkuuta ensimmäisen kokouksensa tekoälyn (AI) ja koulutuksen tietojen asiantuntijaryhmä. Asiantuntijaryhmä on osa Digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelma (2021--2027), joka lisää ymmärrystä uusien teknologioiden käytöstä ja lisää tietoisuutta keinotekoisen tekoälyn ja tietojen käytön mahdollisuudesta ja riskeistä koulutuksessa. Avoimella ehdotuspyynnöllä valitun 25 asiantuntijan on valmisteltava tekoälyä ja tietoihin kohdistuvia eettisiä ohjeita erityisesti koulutusalalle. Tunnustamalla tekoälyteknologioiden ja -datan mahdollisuudet ja riskit ryhmä käsittelee syrjimättömyyteen sekä eettisiin, turvallisuus- ja yksityisyydensuojaan liittyviä haasteita.

Siinä käsitellään myös opettajien ja opiskelijoiden kiireellistä tarvetta ymmärtää tekoäly ja tietojen käyttö positiivisesti, kriittisesti ja eettisesti tämän tekniikan suhteen. Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Tekoäly ja oppimisanalytiikka ovat pelinmuutosteknologiaa. Ne mullistavat opiskelijoiden oppimistavan. Samaan aikaan monet kouluttajat, vanhemmat ja opiskelijat ovat ymmärrettävästi huolissaan siitä, kuka kerää, hallitsee ja tulkitsee heistä tuotetut tiedot. Täältä tulee uusi asiantuntijaryhmämme: heidän työnsä avulla voidaan valmistella käytännön eettisiä ohjeita opettajille käsittelemällä esimerkiksi päätöksenteon ennakkoluuloja.

"Kokous oli tärkeä askel kohti digitaalisen koulutuksen toimintasuunnitelman toteuttamista - yhdessä varmistamme, että tekoäly täyttää todelliset koulutustarpeet ja että oppijat ja kouluttajat käyttävät sitä turvallisesti ja eettisesti kaikkialla Euroopassa."

Mainos

Kokous oli ensimmäinen neljästä seuraavien 12 kuukauden aikana. Suuntaviivoihin, jotka on tarkoitus esittää syyskuussa 2022, liitetään tutkijoiden ja opiskelijoiden koulutusohjelma tekoälyn eettisistä näkökohdista, ja niihin sisältyy tavoite, jonka mukaan 45 prosenttia naisista osallistuu toimintaan. Ryhmä varmistaa myös, että suuntaviivoissa otetaan huomioon komission huhtikuu 2021 ehdotus tekoälyn oikeudelliseksi kehykseksi ja uusi koordinoitu suunnitelma jäsenvaltioiden kanssa. Tietoja asiantuntijaryhmän käynnistämisestä ja työohjelmasta on saatavilla verkossa, lisätietoja tekoälystä ja koulutuksesta on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa