Liity verkostomme!

ympäristö

25 visionääristä naisjohtajaa ajamassa ilmastonmuutoksen vallankumousta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tässä uraauurtavassa ominaisuudessa sukeltamme inspiroivaan elämään ja saavutuksiin 25 merkittävää naista muokkaamassa planeettamme tulevaisuutta. Tämän artikkelin kirjoittaja solarempower.com korostaa näiden edelläkävijöiden panosta uusiutuvaan energiaan ja ilmastonmuutokseen. Rohkeiden strategioidensa, innovatiivisten ratkaisujensa ja pelottoman johtajuutensa ansiosta nämä naiset eivät ainoastaan ​​murta esteitä perinteisesti miesvaltaisilla aloilla, vaan myös ohjaavat panosta kohti kestävää ja kestävää tulevaisuutta.

Valmistaudu inspiroitumaan näiltä muutoksen mestareilta, jotka osoittavat, että vihreämpi tulevaisuus ei ole vain mahdollista, vaan sitä luodaan juuri nyt, niiden toimesta, joilla on visio ja rohkeutta viedä sitä eteenpäin.

25 naista, jotka ovat johtajia ilmastonmuutoksen torjunnassa ja uusiutuvan energian edistämisessä

Tässä on 25 naista, jotka ovat planeetan puolustajia ja niitä, jotka tarvitsevat apua oikeuksiensa käyttämisessä. Heidän tarinansa ja kokemuksensa ovat kertomisen arvoisia tuleville globaaleille johtajillemme.

 • Christiana Figueres
Christiana Figueres

Entinen YK:n ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen pääsihteeri

Costa Rican diplomaatti Christiana Figueres on ollut keskeinen hahmo ilmastonmuutoksen torjunnassa, ja se on tunnustettu a Pariisin sopimuksen pääarkkitehti. Hän toimi mm Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen pääsihteeri (UNFCCC) vuosina 2010–2016, jolloin hän vauhditti kansainvälistä yksimielisyyttä ilmastotoimista, voittaen monimutkaiset poliittiset, tekniset ja taloudelliset haasteet, jotka liittyvät maailmanlaajuisiin ilmastoneuvotteluihin.

Figueres on erityisen kunnianhimoinen roolinsa menestyksekkäissä neuvotteluissa Pariisin sopimuksesta vuonna 2015, joka asetti uuden standardin maailmanlaajuisille pyrkimyksille Torjumaan ilmastonmuutosta. Johtonsa kautta hän kokosi yhteen kansalliset hallitukset, yritykset ja aktivistit saavuttaakseen ennennäkemättömän edistyksen globaalissa vastauksessa ilmastonmuutokseen.

Mainos

Hänen virkakautensa jälkeen YK:ssa Figueres Global Optimismin perustaja, yritys, joka keskittyy sosiaaliseen ja ympäristön muutokseen. Täällä hän jatkaa hellittämätöntä työtä ilmastonmuutosaloitteiden parissa ja käynnistää laajamittaisia ​​toimia kohti kestävää tulevaisuutta.

Global Optimismissa Figueres edistää ennakoivaa ja positiivista näkemystä ilmastokriisiin ja kannattaa toimia ilmaston lämpenemisen vaikutusten lieventämiseksi.


 • Rachel Kyte
Rachel Kyte

Tuftsin yliopiston Fletcher Schoolin dekaani

Rachel Kyte, kestävän kehityksen voima, on tehnyt pitkän uran ilmastotoimien ja uusiutuvan energian puolesta. Ennen nykyistä rooliaan mm Tuftsin yliopiston Fletcher Schoolin dekaani, hän oli Kestävän energian kaikille toimitusjohtaja (SEforALL), YK:n käynnistämä maailmanlaajuinen aloite. SEforALLissa hänellä oli keskeinen rooli energian yleisen saatavuuden saavuttamisessa, energiatehokkuuden parantamisessa ja uusiutuvan energian käytön lisäämisessä.

Kyten johtajuus SEforALLissa vaikutti merkittävästi globaalien ilmastotoimien edistymistä ja uusiutuvan energian valtavirtaistaminen maiden ja yritysten poliittisille asialistoille. Hänet tunnustetaan puhtaan ja kestävän energian puolestapuhumisesta ja ajattelusta, joka on perusihmisoikeus, erityisesti haavoittuvimmissa ja syrjäytyneimmissä yhteisöissä.

Nykyisessä akateemisessa johtotehtävässään Tufts Universityssä Kyte jatkaa vaikuttamista ja innostaa tulevia globaaleja johtajia kestävän energian ja vankan ilmastopolitiikan tärkeydestä.

Johtaessaan Fletcher Schoolia hän osallistuu edelleen aktiivisesti ilmastotoimia koskeviin maailmanlaajuisiin vuoropuheluihin, mikä vahvistaa kestävyyden merkitystä poliittisessa, taloudellisessa ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.


 • Laurence Tubiana
Laurence Tubiana

Euroopan ilmastosäätiön toimitusjohtaja

Laurence Tubiana, kansainvälisten ilmastoneuvottelujen näkyvä henkilö, on tehnyt vaikuttavan uran ilmastopolitiikan muotoiluun. Hänen avainroolinsa mm Ranskan ilmastonmuutoslähettiläs ja erityisedustaja sopimuspuolten 21. konferenssi (COP21) johti onnistuneisiin neuvotteluihin vuoden 2015 Pariisin sopimuksesta, mikä teki hänestä tärkeän hahmon maailmanlaajuisessa ilmastodiplomatiassa.

Tällä hetkellä Euroopan ilmastosäätiön toimitusjohtajana toimiva Tubiana soveltaa syvällistä ymmärrystään ilmastodiplomatiasta ja -politiikasta keihäänkärkialoitteita Euroopan siirtämiseksi kohti kestävää ja vähähiilistä tulevaisuutta. Strategisen ohjauksen ja johtajuuden avulla hän auttaa Euroopan energiajärjestelmien muuttamisessa varmistaakseen puhtaamman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Tubianan työ ulottuu Euroopan ulkopuolelle, sillä hän jatkaa kansainvälisen yhteistyön edistämistä ilmastotoimien ja kestävän kehityksen puolesta. Hänen omistautumisensa ja asiantuntemuksensa tekevät hänestä voimakkaan maailmanlaajuisten ilmastotoimien puolestapuhujan, ja hänen vaikutuksensa myötävaikuttaa merkittävästi kansainvälisiin politiikkoihin ja strategioihin ilmastokriisin ratkaisemiseksi.


 • Mary Robinson
Mary Robinson

Vanhusten puheenjohtaja

Mary Robinson, Irlannin ensimmäinen naispresidentti ja entinen YK:n ihmisoikeusvaltuutettu, on käyttänyt vaikutusvaltaista uraansa ilmastooikeuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Hän käyttää alustaansa ilmastonmuutoksen käsittelemiseen ainutlaatuisesta näkökulmasta ja määrittelee sen paitsi ympäristökysymykseksi myös kiireellisenä ihmisoikeusongelmana.

Tällä hetkellä Robinson jatkaa väsymätöntä työtään vanhinten puheenjohtajana, joka on riippumaton ryhmä maailmanlaajuisia johtajia, jotka ovat sitoutuneet rauhaan, oikeudenmukaisuuteen ja ihmisoikeuksiin. ilmastooikeuden edistäminen. Hänen johtajuutensa The Eldersissä antaa hänelle mahdollisuuden hyödyntää tämän arvostetun ryhmän kollektiivista viisautta ja vaikutusvaltaa. puolustaa niitä, jotka ilmastonmuutoksesta eniten kärsivät.

Lisäksi hänen Mary Robinson -säätiö, Climate Justice, aktiivisesti pyrkii turvaamaan oikeutta ilmastonmuutoksen vaikutuksille alttiit ihmiset, erityisesti ne, jotka jäävät usein huomiotta: kehno, The vailla valtaa, ja syrjäytyneet eri puolilla maailmaa.

Hänen intohimoinen toimintansa ja sitoutumisensa ilmastooikeudenmukaisuuteen ei ainoastaan ​​korosta ilmastonmuutoksen inhimillistä ulottuvuutta, vaan myös kannustaa tukea ja toimia oikeudenmukaisten ratkaisujen saavuttamiseksi.


 • Jennifer Granholm
Jennifer Granholm

Yhdysvaltain energiaministeri

Jennifer Granholm, entinen Michiganin kuvernööri ja Yhdysvaltain nykyinen energiaministeri, on ollut johdonmukainen puhtaan energian puolestapuhuja koko poliittisen uransa ajan. Hänen omistautumisensa puhtaan energian politiikkaan ja työpaikkojen luomiseen näkyy hänen erilaisissa aloitteissaan, joihin hän keskittyy puhtaan energiatalouden edistäminen.

Yhdysvaltain energiaministerinä Granholm valvoo Yhdysvaltain energiaministeriötä ohjaten sen tehtävää kohti Amerikan turvallisuuden ja vaurauden varmistamista. Hän saavuttaa tämän käsittelemällä energia-, ympäristö- ja ydinhaasteita transformatiivisten tiede- ja teknologiaratkaisujen avulla. Tässä roolissa hän ei ole vain vastuussa hallita maan energiavaroja mutta myös ohjaamassa tutkimus ja kehitys ponnisteluja tulevaisuuden energiateknologioiden hyväksi.

Granholmin johtajuudella on ratkaiseva rooli Yhdysvaltojen siirtymisessä kohti puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Hän on mukana muodostamassa kokonaisvaltaista energiapolitiikkaa, joka tukee uusiutuvaa energiaa, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja edistää energiatehokkuutta ja myötävaikuttaa ilmastonmuutoksen torjuntaan kansallisella tasolla.


 • Kathy Hochul
Kathy Hochul

New Yorkin kuvernööri

Kathy Hochul, joka toimii New Yorkin kuvernöörinä ja ensimmäisenä naisena tässä virassa, on ollut a ilmastonmuutoksen torjuntaa ja vihreiden aloitteiden edistämistä. Hänen omistautumisensa ympäristön kestävyyteen näkyy hänen hallintonsa strategisessa keskittyessä puhtaan energian politiikkaan. 

Hochulin johdolla New York on edistynyt merkittävästi siirtyessään uusiutuviin energialähteisiin, mikä osoittaa hänen sitoutumisensa kestävämpään ja kestävämpään valtioon. Tämä siirtymä sisältää kiihdytyksen offshore-tuulivoimahankkeita, aloite, joka hyödyntää valtameren tuulien voimaa tarjota puhdasta energiaa ja luoda paikallisia työpaikkoja.

Hochulin hallinto on myös edistänyt sähköajoneuvojen käyttöä, mikä korostaa entisestään hänen vahvaa sitoutumistaan ​​kestävään tulevaisuuteen. Edistämällä ympäristöä, joka kannustaa käyttämään sähköajoneuvoja, hän auttaa vähentämään New Yorkin hiilijalanjälkeä ja edistämään osavaltion roolia ilmastonmuutoksen vaikutusten lieventämisessä.


 • Patricia Espinosa
Patricia Espinosa

Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen pääsihteeri

Patricia Espinosa, kokenut diplomaatti Meksikosta, on tällä hetkellä vaikutusvaltaisessa asemassa Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen pääsihteeri (UNFCCC). Tämä Christiana Figueresin aikoinaan miehittämä asema asettaa Espinosan kansainvälisen maailman kärjessä. ilmastoneuvotteluihin ja politiikan tekoon.  

Koko toimikautensa ajan Espinosa on ollut säälimätön tavoittelussaan maailmanlaajuista ilmastoyhteistyötä. Hän tunnustaa monenvälisen yhteistyön merkityksen ilmastonmuutoksen aiheuttamiin monimutkaisiin haasteisiin vastaamisessa ja on väsymättä työskennellyt kansainvälisen sitoutumisen vahvistamiseksi Pariisin sopimuksessa määriteltyihin tavoitteisiin.

Hänen johtajuutensa on auttanut paitsi jatkamaan Pariisin sopimuksella aloitettuja ponnisteluja myös työntämään kansakuntia täyttämään sitoumuksensa ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi. Espinosan pitkäjänteisellä edunvalvojalla ja diplomaattisilla taidoilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen maailmanlaajuisen vastauksen ohjaamisessa, edistymisen varmistamisessa ja vauhdin ylläpitämisessä näissä tärkeissä globaaleissa ponnisteluissa.


 • Gina McCarthy
Gina McCarthy

Valkoisen talon kansallinen ilmastoneuvonantaja

Yli kolmen vuosikymmenen urallaan Gina McCarthy on ollut merkittävä voima Yhdysvaltain ympäristöpolitiikassa. Toimii tällä hetkellä mm ensimmäinen Valkoisen talon kansallinen ilmastoneuvonantaja, McCarthy on avainasemassa presidentin kunnianhimoisen ilmastoohjelman muotoilussa ja ajamisessa.

McCarthyn työ keskittyy kotimaisen ilmastotoiminnan koordinointiin ja ilmastohaasteiden muuttamiseen mahdollisuuksiksi työpaikkojen luomiseen. Hänen pyrkimyksensä korostaa ajatusta ympäristön kestävyys ja taloudellinen vauraus eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan niitä voidaan tavoitella yhdessä suuremman hyvän puolesta.

Ennen nykyistä rooliaan McCarthy toimi ympäristönsuojeluviraston (EPA) ylläpitäjänä, jossa hän sääti merkittäviä ympäristömääräyksiä ja -standardeja. Hänen kokemuksensa EPA:ssa yhdistettynä syvään ymmärrykseensä ympäristökysymyksistä tekee hänestä ainutlaatuisen aseman ohjaamaan maan ilmastopolitiikkaa ja -toimia tavalla, joka tasapainottaa talouskasvun ja ympäristönsuojelun.


 • Sharon Burrow
Sharon Burrow

Kansainvälisen ammattiliittojen keskusliiton pääsihteeri

Sharon Burrow, työväenliikkeen maailmanlaajuisesti tunnustettu hahmo, on intohimoinen ilmastooikeuden ja työntekijöiden oikeuksien puolestapuhuja. Kansainvälisen ammattiliittojen keskusliiton pääsihteerinä hän edustaa laajaa 200 miljoonan työntekijän verkostoa 163 maassa ja edustaa vahvaa työvoiman ääntä maailmanlaajuisesti.

Burrow on jatkuvasti kampanjoinut "vain siirtymisen" periaatteiden puolesta, lähestymistapa, jolla pyritään sovittaa yhteen vihreän ja kestävän talouden tarve työntekijöiden oikeuksien suojelun ja edistämisen kanssa. Hän kannattaa politiikkaa, jolla varmistetaan, että yksikään työntekijä ei jää jälkeen siirtymisessä puhtaampaan, vihreämpään talouteen ja tuo työvoimaliikkeen ilmastonmuutoskeskustelujen ytimeen.

Hänen työnsä ei ainoastaan ​​tuo esiin ilmastopolitiikan, uusiutuvan energian ja työntekijöiden oikeuksien risteyskohtaa, vaan myös korostaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden merkitystä ympäristöä koskevassa päätöksenteossa. Väsymättömällä asianajotyöllään Burrow osoittaa, että polku kestävään tulevaisuuteen voidaan ja pitää kivettää tasa-arvolla ja oikeudenmukaisuudella.


 • Katherine Hamilton
Katherine Hamilton

38 North Solutionsin puheenjohtaja

Katherine Hamilton on vaikutusvaltainen hahmo puhtaan energian politiikassa ja vahva ilmastonmuutoksen teknisten ratkaisujen puolestapuhuja. 38 North Solutions -yhtiön puheenjohtajana on erikoistunut puhtaaseen energiaan ja innovaatioihin, Hamilton työskentelee uusiutuvan energian politiikan ja teknologisen kehityksen eturintamassa.

Hamiltonin vaikuttava ura sisältää olla mukana perustamassa useita puhtaan energian organisaatioita ja toimii GridWise Alliancen puheenjohtajana. Hänen johtajuutensa näissä rooleissa on ohjannut poliittisia päätöksiä, jotka edistävät puhdasta energiaa ja lieventävät ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Hänen laaja tietämys, asiantuntemus ja intohimo tekevät hänet puhtaan energian liikkeellepanevaksi voimaksi, joka muokkaa politiikkaa ja kannustaa innovaatioita toimittamaan tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja. Hamiltonin työ edistää vihreämpää tulevaisuutta edistämällä puhtaan energian teknologian kasvua ja käyttöönottoa ja varmistamalla, että yleinen politiikka tukee näitä ratkaisevia edistysaskeleita.


 • Mindy Lubber
Mindy Lubber

Ceresin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja

Ceresin toimitusjohtaja Mindy Lubber on tunnustettu johtaja yritysvastuun alalla. Ceres toimii hänen johdollaan voittoa tavoittelemattomana organisaationa, joka tekee yhteistyötä joidenkin vaikutusvaltaisimpien sijoittajien ja yritysten kanssa. kehittää johtajuutta ja kohdata globaaleja kestävän kehityksen haasteita.

Yrityssektorin ympäristö- ja sosiaalisen vastuun vahvana puolestapuhujana Lubber ohjaa Ceresiä sen tehtävässä muuttaa talouskäytäntöjä kestävämpään maailmaan. Hänen johtamansa organisaatio ajaa aktiivisesti liiketoiminta- ja politiikkaratkaisuja, jotka tähtäävät siihen vähentää kasvihuonekaasupäästöjäsäästä vettäja luoda kestäviä toimitusketjuja.

Lubberin omistautuminen kestäville liiketoimintakäytännöille on johtanut merkittäviin edistysaskeliin alalla, mikä on auttanut yrityksiä ymmärtämään, että kannattavuus ja kestävyys eivät sulje toisiaan pois. Hän johtaa edelleen pyrkimyksiä sisällyttää kestävyys liiketoimintastrategian ytimeen, mikä merkitsee merkittävää muutosta kohti vastuullista maapallon yrityshallintoa.


 • Maria Mendiluce
Maria Mendiluce

We Mean Business Coalitionin toimitusjohtaja

Maria Mendiluce on We Mean Business Coalitionin toimitusjohtaja, joka on vaikutusvaltainen organisaatio, johon on sitoutunut katalysoimaan yritysten toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Yli kaksi vuosikymmentä kestäneen uransa tieteen, liiketoiminnan ja politiikan yhtymäkohdassa Mendilucesta on tullut johtava ääni siirtymävaiheessa. kohti vähähiilistä taloutta.  

We Mean Business Coalitionin johdossa Mendiluce työskentelee väsymättä mobilisoidakseen yrityksiä ympäri maailmaa asettamaan kunnianhimoisia päästöjä. vähentämistavoitteet ja siirtyminen uusiutuvaan energiaan. Hänen ponnisteluihinsa liittyy yksityisen sektorin voiman valjastaminen mielekkäiden ilmastotoimien edistämiseksi.

Mendilucen työ on ollut keskeinen osa yritysten ilmastotoimia ja kestävän kehityksen priorisoivien liiketoimintastrategioiden edistämistä. Hänen johtajuutensa kannustaessaan yrityksiä sitoutumaan kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin on merkittävä voima globaalissa siirtymisessä kohti kestävämpää ja vähähiilisempää taloutta.


 • Kate Gordon
Kate Gordon

Yhdysvaltain presidentin ilmastolähettilään vanhempi neuvonantaja

Kate Gordon, tunnustettu asiantuntija puhtaan energian ja taloudellisen kehityksen risteyskohdassa, toimii tällä hetkellä Yhdysvaltain presidentin ilmastolähettilään vanhempana neuvonantajana. Tässä roolissa hänellä on keskeinen rooli ilmasto-, energia- ja ympäristöpolitiikan muokkaaminen Yhdysvaltain hallituksen korkeimmilla tasoilla.

Gordon tarjoaa strategista neuvontaa useista poliittisista aloitteista hyödyntäen syvää asiantuntemustaan ​​sekä ilmastonmuutoksesta että talouspolitiikasta. Hänen työhönsä kuuluu ilmastonmuutosnäkökohtien integroiminen niin kotimaisiin kuin kansainvälisiin poliittisiin toimiin ja varmistaa, että Yhdysvaltojen vastaus ilmastokriisiin on kattava ja monipuolinen.

Työnsä kautta Gordon on aktiivisesti mukana puhtaan energian ja taloudellisen kehityksen välisen kuilun kurominen umpeen. Hän ajaa edelleen strategioita, jotka eivät ainoastaan ​​hillitse ilmastonmuutosta, vaan myös stimuloivat talouskasvua ja työpaikkojen luomista osoittaen, että puhdas energiatalous voi olla vaurauden veturi.


 • Elizabeth May
Elizabeth May

Kanadan vihreän puolueen entinen johtaja

Elizabeth May, Kanadan vihreiden puolueen entinen johtaja, on pitkäaikainen ympäristöasioiden mestari. Poliittisen uransa aikana hän on työskennellyt väsymättä tehdäkseen ilmastonmuutoksen kansalliseksi prioriteetiksi Kanadassa. Hän on käyttänyt alustaansa vahvan ilmastonmuutoksen puolesta. politiikkaa, säästöponnistelut ja siirtyminen uusiutuvaan energiaan.

Vaikka May erosi puolueen johtajuudesta, hän toimii edelleen kansanedustajana ja pysyy vahvana ympäristön puolestapuhujana. Hänen työskentelyään parlamentissa leimaa hänen horjumaton sitoutuminen ilmastokriisin ratkaisemiseen, ja hän ajaa edelleen rohkeutta. lainsäädäntötoimia ilmastonmuutoksen vaikutusten lieventämiseksi.

Mayn hellittämätön kannanotto on varmistanut, että ilmastonmuutos pysyy Kanadan poliittisen keskustelun eturintamassa ja auttaa muokkaamaan maan lähestymistapaa ympäristön kestävyyteen. Hänen jatkuvat ponnistelunsa korostavat poliittisen johtajuuden tarvetta vastata ilmastonmuutoksen aiheuttamiin monimutkaisiin haasteisiin.


 • Emma Howard Boyd
Emma Howard Boyd

Ympäristökeskuksen puheenjohtaja

Emma Howard Boyd, ympäristöviraston puheenjohtaja, on a ympäristönsuojelun ja ilmastosopeutumisen johtava henkilö Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hänen työnsä keskittyy ensisijaisesti ilmastonmuutokseen sopeutumisen elintärkeisiin kysymyksiin, erityisesti tulvariskien lieventämiseen ja rannikkoalueiden sietokykyyn.

Hänen johdollaan ympäristövirastolla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen vaikutusten hallinta ja vähentäminen. Boyd ei ainoastaan ​​ohjaa virastoa tekemään yhteisöistä turvallisempia ja vastustuskykyisempiä ilmastonmuutokselle, vaan myös parantamaan luonnonympäristöä.

Strategisen suunnittelun ja toteutuksen avulla Boyd ja hänen tiiminsä pyrkivät suojelemaan Yhdistynyttä kuningaskuntaa välittömiltä ja pitkän aikavälin ilmastonmuutoksen uhilta ja edistämään samalla kestävää kehitystä. Hänen jatkuvat ponnistelunsa näillä alueilla auttavat muotoilemaan Yhdistyneelle kuningaskunnalle kestävää tulevaisuutta ilmastonmuutoksen lisääntyvien haasteiden keskellä.


 • Margaret Kuhlow
Margaret Kuhlow

WWF:n globaalin rahoituskäytännön johtaja

Margaret Kuhlow, Maailman luonnonrahaston (WWF) maailmanlaajuisen rahoituskäytännön johtaja, sillä on keskeinen rooli rahoitusalan yhdenmukaistamisessa kestävän kehityksen kanssa. Kuhlow ohjaa rahoituslaitoksia ottamaan ympäristönäkökohdat huomioon päätöksentekoprosesseihinsa laajan suojelu-, kehitys- ja rahoitusalan kokemuksensa perusteella.

Kuhlow on vaikuttamalla rahoituspolitiikkaan ja -strategioihin ohjata pääomaa toimintaan, joka hyödyttää planeettaamme ja muuttaa rahoitusvirrat tehokkaasti tehokkaiksi ympäristönsuojelun työkaluiksi.

Hänen työhönsä WWF:ssä kuuluu kestävien rahoituskäytäntöjen puolustaminen, yhteistyö rahoituslaitosten kanssa vastuullisen sijoituspolitiikan omaksumiseksi ja systeemisen muutoksen ajaminen rahoitussektorilla biologisen monimuotoisuuden ja ilmastotavoitteiden tukemiseksi. Kuhlow'n johtajuus ohjaa globaalia rahoitusalaa kohti tulevaisuutta, jossa kannattavuus ja kestävyys ovat rinnakkain, mikä edistää merkittävästi maailmanlaajuista siirtymistä kohti vihreää taloutta.


 • Eva Zabey
Eva Zabey

Business for Nature -liiketoiminnan toiminnanjohtaja

Eva Zabey toimii Business for Nature -liiketoiminnan johtajana, joka on globaali liittouma, joka kehottaa yrityksiä kannattamaan toimia ja politiikan muutoksia, joiden tavoitteena on suojella luontoa. Zabey tunnustaa yrityssektorin merkittävän vaikutuksen ympäristötuloksiin ja on omistanut työnsä mobilisoi maailmanlaajuisen vaikutusvaltaisten organisaatioiden verkoston puolustamaan politiikkaa, joka suojelee maapallon resursseja.

Hänen johdollaan Business for Nature luo voimakkaan liikkeen, joka yhdistää elinkeinoelämän äänet ajamaan mielekkäitä, laajamittaisia ​​ympäristötoimia. Yhdistämällä erilaisten yritysten strategiat ja tavoitteet luonnonsuojelutarpeeseen Zabey luo polkua yritysten roolille kestävän kehityksen saavuttamisessa. Hänen työnsä korostaa edelleen talouskasvun, yritystoiminnan kestävyyden ja luonnonsuojelun yhteyksiä.


 • Naoko Ishii
Naoko Ishii

Tokion yliopiston Global Commons -keskuksen varapuheenjohtaja ja johtaja

Naoko Ishii, a merkittävä hahmo maailmanlaajuisessa ympäristöpolitiikassa, on tällä hetkellä Tokion yliopiston Global Commons -keskuksen varatoimitusjohtaja ja johtaja. Tämä rooli seuraa hänen merkittävää toimikauttaan Global Environment Facilityn toimitusjohtajana ja puheenjohtajana.

Koko uransa ajan Ishii on ollut keskeinen rooli globaalien ympäristöpolitiikan ohjaamisessa ja muokkaamisessa. Nykyisen asemansa ansiosta hän voi johtaa tutkimusta ja edistää vuoropuhelua, joka ohjaa kansainvälistä yhteistyötä globaalien yhteisten ja kestävyyden käsitteissä.

Ishiin laaja kokemus maailmanlaajuisesta ympäristöhallinnosta, hänen tieteelliset näkemyksensä ja sitoutuminen kansainväliseen yhteistyöhön ovat keskeisiä voimavaroja hänen jatkuvissa ponnisteluissaan suojella globaaleja yhteisiä resursseja, joista kaikki elämä maapallolla riippuu.

Edistämällä ymmärrystä ja yhteistyötä näiden kriittisten asioiden parissa Ishii myötävaikuttaa maailmanlaajuisen kehyksen luominen jaettujen resurssien kestävää hoitoa varten, joka auttaa varmistamaan planeettamme terveyden ja elinvoiman tuleville sukupolville.


 • Inger Andersen
Inger Andersen

Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristöohjelman pääjohtaja

Inger Andersen, erittäin ansioitunut tanskalainen taloustieteilijä ja ympäristönsuojelija, on nykyinen Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) pääjohtaja. Hänellä on laaja ura alalla kestävyys ja ympäristöhallinto, Andersen on ohjannut UNEP:n tehtävää edistää kansojen ja sidosryhmien välistä yhteistyötä maapallon ympäristöstä huolehtimiseksi.  

Andersenin rooliin kuuluu johtaminen torjuntaan ympäristöasiatilmastonmuutoksesta ja ekosysteemien rappeutumisesta luonnonvarojen niukkuuteen. Hänen johdollaan UNEP pyrkii toimimaan johtajina, toimittamaan tiedettä, asettamaan globaalia ympäristöagendaa ja edistämään kumppanuuksia kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Andersenin lähestymistavan ytimessä on hänen uskonsa talouskasvun ja ympäristönsuojelun läheiseen yhteyteen. Hän painottaa johdonmukaisesti, että talouskasvun tavoittelu ei saa tapahtua ympäristön kustannuksella ja että kestävä kehitys voidaan saavuttaa vain, kun näitä kahta tarkastellaan rinnakkain.

Hänen johtajuutensa jatkuu innostaa globaaliin toimintaan kohti vihreän, osallistavan ja kestävän maailman luomista.


 • Anne Hidalgo
Anne Hidalgo

Pariisin pormestari

Anne Hidalgo, Pariisin ensimmäinen naispormestari, on osoittanut horjumatonta sitoutumista Pariisista tulee vihreämpi ja kestävämpi kaupunki. Hänen toimikautensa on eronnut rohkeista aloitteista ilmastonmuutoksen torjuntaan ja kaupungin ympäristöystävällisyyden lisäämiseen.

Hidalgon johdolla Pariisi on nähnyt a autoliikenteen väheneminen ja pyöräteiden merkittävä laajentaminen. Hän on ottanut käyttöön toimenpiteitä ilmanlaadun parantamiseksi, viheralueiden parantamiseksi ja kestävän kaupunkisuunnittelun edistämiseksi.

Erityisesti Hidalgo johti C40 Cities -aloitetta, joka on ilmastonmuutoksen torjuntaan sitoutuneiden maailman megakaupunkien verkosto. C40 Cities -aloite antaa kaupunkien johtajille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä, jakaa tietoa ja ajaa mielekkäitä, mitattavia ja kestäviä toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Hidalgo on luomalla Pariisin, joka ilmentää kestävyyttä ja kestävyyttä johtaa esimerkillä, joka näyttää maailmalle, miltä vihreä kaupunkien tulevaisuus voi näyttää. Hänen aloitteensa heijastavat hänen uskoaan kaupunkien mahdollisuuksiin olla ympäristönmuutoksen keihäänkärjissä ja hänen sitoutumistaan ​​tehdä Pariisista malli muille kaupungeille ympäri maailmaa.


 • Amina J. Mohammed
Amina J. Mohammed

Yhdistyneiden kansakuntien apulaispääsihteeri

YK:n nykyinen apulaispääsihteeri Amina J. Mohammed on omistanut loistavan uransa kehityksen ja kestävän kehityksen alueille. Hänen toimikautensa Nigerian ympäristöministerinä leimaa hänen onnistuneensa palauttaa ja parantaa maan luonnonvaroja.

Nyt apulaispääsihteerinä hänellä on keskeinen rooli organisoinnissa, koordinoinnissa ja kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) edistäminen maailmanlaajuisesti YK-järjestelmässä. Hänen työhönsä kuuluu auttaa maita ympäri maailmaa ymmärtämään kestävän kehityksen tavoitteet ja antamaan niille tarvittavat ohjeet näiden tavoitteiden sisällyttämiseksi kansallisiin politiikkoihinsa ja esityslistoihinsa.

Lisäksi Mohammed avustaa pääsihteeriä YK:n toiminnan johtamisessa varmistaen, että järjestö ylläpitää koordinoitua ja integroitua lähestymistapaa kehityskysymyksiin, mukaan lukien ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja taloudellinen eriarvoisuus.

Hänen johtajuutensa on auttanut edistämään kehitystä kohti kestävämpää, oikeudenmukaisempaa ja osallistavampaa globaalia yhteiskuntaa.


 • Zhang Xin
Zhang Xin

SOHO Kiinan toimitusjohtaja

Zhang Xin, SOHO Kiinan toimitusjohtaja, on a kiinteistötitaani tunnettu uraauurtavasta lähestymistavastaan kehittää arkkitehtonisesti ainutlaatuisia ja ympäristöystävällisiä rakennuksia. Hänen johdollaan SOHO Chinasta on tullut Pekingin ja Shanghain suurin toimistokiinteistökehittäjä.

Koko uransa ajan Zhang on haastanut kiinteistöalan tavanomaisen viisauden osoittamalla, että kaupallinen menestys ja ympäristönsuojelu voivat esiintyä rinnakkain. Hänen kehitystyönsä tunnetaan paitsi arkkitehtonisesta kauneudestaan ​​ja toimivuudestaan ​​myös ympäristötietoisesta suunnittelustaan ​​ja toiminnastaan.

Zhangin lähestymistapa korostaa ympäristövastuuta aina uusimpien energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttamisesta kestävien materiaalien priorisointiin rakentamisessa. Hänen uraauurtava työnsä on vahva esimerkki globaalille kiinteistöalalle osoittaen sen kestäviä käytäntöjä voidaan sisällyttää onnistuneisiin liiketoimintamalleihin.


 • Ellen macarthur
Ellen MacArthur

Ellen MacArthur -säätiön perustaja

Ellen MacArthur, kuuluisa englantilainen merimies, joka on nyt eläkkeellä, on kääntänyt uransa kohti kestävän kehityksen puolesta, joka puolustaa nimenomaan kiertotalouden ajatusta samannimisen säätiönsä kautta Ellen MacArthurin säätiö.

Säätiö MacArthurin visionäärisen johdon alaisuudessa tekee yhteistyötä yritysten, korkeakoulujen ja poliittisten päättäjien kanssa tavoitteenaan siirtyä rakenteeltaan korjaavaan ja uudistavaan talouteen. Se pyrkii siirtämään paradigman perinteisestä lineaarisesta taloudesta - joka perustuu ota-make-waste -malliin - kiertotalouteen, joka korostaa käyttää uudelleen, jakaa, korjata, kunnostaa, valmistaa uudelleen ja kierrättää luoda suljetun kierron järjestelmä, joka minimoi resurssien käytön ja jätteiden, saasteiden ja hiilidioksidipäästöjen syntymisen.

Ellen MacArthurin työ on edelläkävijä sen kyvyssä yhdistää taloudellisia ja ekologisia näkökulmia ja korostaa tarvetta muuttaa järjestelmämme toimimaan harmonisesti planeetan kanssa. Hänen vaikutusvaltansa ulottuu lukuisiin yrityksiin ja hallitukseen, jotka nyt harkitsevat ja toteuttavat kiertotalouden periaatteita.


 • Rhiana Gunn-Wright
Rhiana Gunn-Wright

Ilmastopolitiikan johtaja Roosevelt Institutessa

Rhiana Gunn-Wright, a merkittävä ilmastopolitiikan asiantuntija, tunnetaan laajalti nimellä yksi Green New Dealin arkkitehdeistä, ehdotettu kattava Yhdysvaltojen lainsäädäntöpaketti, joka pyrkii käsittelemään sekä ilmastonmuutosta että taloudellista eriarvoisuutta.  

Nykyisessä roolissaan ilmastopolitiikan johtajana Roosevelt Institutessa Gunn-Wright keskittyy askarteluun. innovatiivisia ja tehokkaita politiikkoja kohdata ilmastonmuutos ja sen moninaiset yhteiskunnalliset vaikutukset. Hänen lähestymistapaansa erottaa syvä ymmärrys ilmastonmuutoksen risteävyydestä.

Hän tunnustaa ja korostaa, että ilmastonmuutoksella on suhteettomia vaikutuksia ja se vaikuttaa usein eniten syrjäytyneisiin yhteisöihin.

Gunn-Wright on syvästi sitoutunut puolustamaan oikeudenmukaisia ​​ilmastopoliittisia ratkaisuja, jotka eivät pelkästään vastaa ympäristöhaasteisiin, vaan pyrkivät myös korjaamaan sosiaalista eriarvoisuutta. Hänen työnsä muokkaa edelleen ilmastopolitiikkaa koskevaa keskustelua ja ajaa ratkaisuja, jotka käsittelevät sekä ympäristön kestävyyttä että sosiaalista oikeudenmukaisuutta.


 • Connie Hedegaard
Connie Hedegaard

Entinen EU:n ilmastotoimista vastaava komissaari

Connie Hedegaard, arvostettu tanskalainen poliitikko, antoi merkittävän panoksen Euroopan unionin ilmastopolitiikka hänen toimiessaan EU:n ensimmäisenä ilmastotoimista vastaavana komission jäsenenä vuosina 2010–2014. Tämä rooli asetti hänet EU:n ilmastonmuutosta koskevien kansainvälisten neuvottelujen ruoriin ja keihäänkärkeen EU:n siirtymiseksi vähähiiliseen talouteen.

Toimiessaan komission jäsenenä Hedegaard oli keskeisessä asemassa EU:n kunnianhimoisen ilmastopolitiikan kehittämisessä ja täytäntöönpanossa. EU:n vuoden 2020 ilmasto- ja energiatavoitteet ja johtaa Euroopan neuvotteluja YK:n vuosittaisissa ilmastokonferensseissa. Hänen johtajuutensa oli keskeistä EU:n aseman säilyttäminen maailmanlaajuisena johtajana ilmastotoimissa.

Komission jäsenkautensa jälkeen Hedegaard on pysynyt vaikutusvaltaisena hahmona ympäristöpolitiikassa, ja hän on toiminut erityisesti Tanskan johtavan vihreän ajatushautomon CONCITOn puheenjohtajana. Tässä ominaisuudessa hän puolustaa edelleen vankkaa politiikkaa, jolla pyritään vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja siirtymään kohti kestävää tulevaisuutta. 

Jatkuvan työnsä ja edunvalvontansa kautta Hedegaard korostaa jatkuvasti ilmastonmuutoksen hillitsemisen tärkeyttä ja vihreämmän, kestävän talouden tarvetta.


Nämä näkemykselliset naiset edustavat yhteistä työtä, joka tarvitaan ilmastonmuutoksen maailmanlaajuiseen haasteeseen vastaamiseksi. Politiikan luomisesta ja liiketoimintastrategiasta tutkimukseen ja aktivismiin ne osoittavat, että ilmastonmuutoksen torjunta vaatii monitahoista lähestymistapaa. Heidän omistautumisensa uusiutuvan energian ja kestävien käytäntöjen edistämiseen sekä heidän vaikutusvaltainen asemansa ovat olleet ratkaisevassa asemassa uusiutuvan vallankumouksen edistämisessä.

Nämä johtajat ilmentävät virkistävää yhdistelmää joustavuutta, innovaatioita ja päättäväisyyttä, ja ne muokkaavat maailman näkemystä siitä, mitä tarkoittaa olla planeetan hoitaja. Kun katsomme tulevaisuuteen, heidän panoksensa toimii inspiraationa ja korostaa, että jokainen teko on tärkeä yhteisessä pyrkimyksemme kohti kestävää, uusiutuvaa tulevaisuutta.

Juhlistamme heidän saavutuksiaan ja horjumatonta sitoutumistaan ​​vastaamaan yhteen aikamme merkittävimmistä haasteista.

Kuvien lähteet:

Kansainvälinen merenkulkujärjestöEversti U.Ilmastonmuutos Bonnista, SaksastaNational Comité 4 en 5 meiYhdysvaltain energiaministeriöNew Yorkin osavaltion Metropolitan Transportation Authority Amerikan yhdysvalloista, Harlem 29Yhdysvaltojen presidentin toimeenpanovirastoWorld Economic ForumCleantechboy888Marcus Redivo / Kanadan vihreä puolueIATTCKansainvälinen merenkulkujärjestöKäyttäjä: AsAuSoVahvistettu 2010Uphill MediaMagnus Fröderberg/norden.orgInès Dieleman,

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa