Liity verkostomme!

ympäristö

B tarkoittaa: Bulgariaa, Valko-Venäjää ja no… Brexitiä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

COP26 ei päättynyt pamahdukseen, vaan vinkumiseen. No, ehkä vinkuminen ei ole oikea sana, mutta neuvotteluista vastaava Britannian ministeri Alok Sharma näytti olevan tukahdutettu. Hän sanoi haastattelussa sunnuntaina, että hän oli nukkunut noin kuusi tuntia edellisten 72 tunnin aikana, joten se oli tunteellinen hetki. Jopa paatuneimmat Eurooppa-neuvoston veteraanit ovat myötätuntoisia, edes viime vuoden tulevat budjettineuvottelut eivät kestäneet enempää kuin viisi päivää. 

1.5 astetta vielä käden ulottuvilla

Timmermans pyysi kaikkia asianosaisia:

Von der Leyen tiivisti tilanteen siististi: ”1.5 celsiusastetta on käden ulottuvilla; mutta työ on kaukana tehdystä." Yksi suuri läpimurto kuitenkin tapahtui: komission puheenjohtaja myönsi varapuheenjohtajan "ratkaisevan roolin".

B on Bulgarialle, ei Boyko Borissoville

Bulgarian kansa (vähintään 40 % heistä) on puhunut kolmatta kertaa tänä vuonna. "Jatkamme muutosta" -puolueen Kiril Petkov näyttää päävoittajalta, jolla on tarvittavat äänet koalitioon. 

Mainos

R on Rumen Radeville

Radev, joka on arvostellut ankarasti Borissovia ja korruptiota, voitti presidentinvaaleissa arviolta 50 % äänistä. 

Jätän Bulgarian politiikan asiantuntijat kommentoimaan eri puolueiden välisiä eroja, mutta on äärimmäisen selvää, että tämä on korruption vastainen äänestys. Äskettäin Tšekin vaaleissa Andrej Babišia vastaan ​​äänestetyn äänestyksen myötä tuntuu, että vuorovesi kääntyy, vaikkakin hitaasti. 

Unkari seuraavaksi?

Viime viikolla nähtiin myös Unkarin korruption vastaisen ehdokas Péter Márki-Zay, Unkarin oikeusvaltion palauttamiseen tähtäävän laajan liittouman johtaja, pyörteellinen kiertue Brysselissä. Hän kohtasi ylämäkeen taistelua, kun Orban on tehnyt parhaansa järjestelmän kurittamiseksi. hänen edukseen. Vaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa. 

Sillä välin Viktor Orbán valittiin eilen uudelleen Fideszin presidentiksi. Péter Márki-Zay kertoi Brysselin lehdistöklubissa pitämässään esityksessä, että hän oli aiemmin Fidesz-äänestäjä, mutta puolue, jota hän alun perin äänesti, oli muuttunut tuntemattomaksi Orbanin aikana.

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin antaa tällä viikolla kaksi muuta tuomiota oikeusvaltioon liittyvistä kysymyksistä - arvasitteko sen - Puolassa ja Unkarissa. 

Valko-Venäjä

Valko-Venäjän tilanteesta ei ole tullut pelkästään siirtolaisuutta vaan geopoliittinen tilanne. Maahanmuuttajien aseistaminen on uusi työkalu Putinin hybridihyökkäyksessä länsimaisia ​​demokratioita vastaan. Tämä yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa, mukaan lukien Venäjän joukkojen kerääminen, harjoittelevat ulkoministerit, jotka kokoontuvat tänään Brysselissä keskustelemaan Valko-Venäjästä, itäisistä kumppaneista, kuuluisasta strategisesta kompassista ja muista asioista.

Puola ja Baltian maat vaativat Naton osallistumista "artikla 4" -kokouksella, joka voidaan kutsua koolle, kun Naton jäsenen "alueellinen koskemattomuus, poliittinen riippumattomuus tai turvallisuus on uhattuna". Sopimus lisäpakotteista hyväksytään todennäköisesti tänään. 

Brexit

Triviaalia verrattuna, mutta varapresidentti Maroš Šefčovič keskittyy "lasermaisesti" lääkkeisiin ja tullitarkastuksiin liittyvissä kysymyksissä Ison-Britannian ja EU:n tällä viikolla meneillään olevissa neuvotteluissa. Šefčovič suhtautui myönteisesti Britannian puolelta perjantaina tapahtuneeseen sävynmuutokseen, mutta viime viikon kokousten jälkeisessä lausunnossaan Lord Frost jatkoi 16 artiklan mukaisen yksipuolisten suojatoimien uhkaamista. Plus ça muutos.

Euroopan komission ilmoitukset keskiviikkona: Ei lepoa varapuheenjohtaja Frans Timmermansille, joka esittelee uuden maaperästrategian, päivityksen jätteiden siirroista ja minimoi EU:n markkinoille saatettujen tuotteiden aiheuttaman metsäkadon ja metsien tilan heikkenemisen riskin. EU:n korkea edustaja Josep Borrell on jälleen lavalla esittelemässä Global Gateway -aloitetta, eräänlaista EU:n "vyötä ja tietä" -projektia, jossa tarkastellaan pääasiassa eurooppalaisia ​​investointeja Afrikkaan. Lopuksi, mutta ei vielä vahvistettu, komissaari voi esittää katsauksensa kilpailupolitiikkaan: "sopii uusiin haasteisiin".

Euroopan parlamentti kokoontuu valiokuntien ja ryhmien kokouksiin.

Rahapoliittinen vuoropuhelu EKP:n pääjohtajan Lagarden kanssa. Talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenet tapaavat EKP:n pääjohtajan Christine Lagarden säännöllisen rahapoliittisen vuoropuhelunsa aikana. Heillä on tarkoitus keskustella EKP:n tarkistetusta inflaatiotavoitteesta sekä asumiskustannusten nopean nousun seurauksista. (Maanantai)

EU:n digitaalinen Covid-sertifikaatti/muutoksia joissakin jäsenvaltioissa. Kansalaisvapauksien valiokunnan jäsenet keskustelevat komission kanssa digitaalisen COVID-sertifikaatin soveltamisesta EU:n jäsenvaltioissa sekä viimeaikaisista muutoksista rokotustodistusten voimassaoloon ja niiden vaikutuksiin vapaaseen liikkuvuuteen Itävallassa ja Ranskassa. (Torstai)

Kultaiset passit ja viisumit. Kansalaisvapauksien valiokunnan jäsenet keskustelevat mietintöluonnoksesta, jossa komissiota kehotetaan ehdottamaan sääntöjä kansallisista järjestelmistä, joilla EU:n ulkopuolisille kansalaisille myönnetään kansalaisuus tai oleskeluoikeus vastineeksi investoinneista. Parlamentti on toistuvasti pyytänyt tiukempia sääntöjä, jotta vältetään porsaanreiät, jotka hyödyttävät veronkiertoa ja rikollisia. (Torstai)

Parannetaan EU:n vastausta siirtolais- ja turvapaikkakriisiin. Kansalaisvapauksien valiokunnassa aloitetaan lainsäädäntötyö ehdotuksesta luoda uusi väline maahanmuutto- ja turvapaikkakriisin ratkaisemiseksi yhdessä tai useammassa jäsenvaltiossa, jotta niille voidaan tarvittaessa saada nopeasti tukea. Komission ehdotus sisältää mahdollisuuden antaa välitöntä suojelua kotimaissaan aseellisia konflikteja pakeneville siirtymään joutuneille henkilöille. (Torstai)

Oikeusvaltio-operaatiot Unkariin, Sloveniaan, Bulgariaan ja Slovakiaan. Kansalaisvapauksien valiokunta keskustelee viimeaikaisista vierailuista Unkariin, Sloveniaan, Bulgariaan ja Slovakiaan arvioidakseen oikeusvaltion ja perusoikeuksien tilannetta näissä jäsenvaltioissa. (torstai) (tbc)

Globaalin metsäkadon pysäyttäminen. Ympäristövaliokunta keskustelee komission jäsenen Sinkevičiusin kanssa uudesta lainsäädäntöehdotuksesta, jota parlamentti vaati EU:n aiheuttaman maailmanlaajuisen metsien hävittämisen ja metsien tilan heikkenemisen lopettamiseksi velvoittamalla tuotteita EU:n markkinoille tuovia yrityksiä noudattamaan asianmukaista huolellisuutta. (Torstai)

Jaa tämä artikkeli:

ympäristö

Hiilikompensaatiolla on tärkeä rooli siirtymisessä hiilivapaaseen yhteiskuntaan

Julkaistu

on

Hiilidioksidihyvitys on todistus, joka edustaa yhtä metristä hiilidioksidiekvivalenttitonnia, jota joko vältetään pääsemästä ilmakehään (päästöjen välttäminen/vähentäminen) tai poistetaan ilmakehästä. Jotta hiilidioksidipäästöjen vähentämisprojekti tuottaa hiilihyvityksiä, sen on osoitettava, että saavutetut päästövähennykset tai hiilidioksidin poistot ovat todellisia, mitattavia, pysyviä, täydentäviä, riippumattomasti todennettuja ja ainutlaatuisia, kirjoittaa Tiago Alves ja Silvia Andrade Reflora Initiativesta Portugalista. .

Vapaaehtoiset hiilidioksidin kompensoinnit antavat sääntelemättömien alojen tai maiden toimijat kompensoida päästöjään ostamalla näitä hiilidioksidipäästöjä. Tämä tilanne koskee niitä edustajia, jotka eivät ole oikeudellisen mekanismin alaisia, mikä mahdollistaa laajan osallistumisen. Näin ollen vapaaehtoisilla hiilidioksidin kompensoinneilla on tärkeä rooli erilaisten globaalien pyrkimysten saavuttamisessa nettonollapäästöjen saavuttamiseksi, koska siihen osallistuu monenlaisia ​​osallistujia erilaisten hankkeiden toteuttamisen kautta. Vapaaehtoisten hiilidioksidihyvitysten myynnistä saatava tuotto mahdollistaa hiilidioksidipäästöjen vähentämishankkeiden kehittämisen monenlaisissa projektityypeissä. Näitä ovat muun muassa uusiutuva energia, fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien vaihtoehtojen päästöjen välttäminen, luonnolliset ilmastoratkaisut, kuten metsänistutus, metsien häviämisen välttäminen, energiatehokkuus ja resurssien hyödyntäminen, kuten esimerkiksi kaatopaikkojen tai jätevesilaitosten metaanipäästöjen välttäminen.

Nykyään se edustaa uskomattoman dynaamisia markkinoita, jotka voivat olla osa ratkaisua ilmastokriisiin taloudellisen ja ympäristöllisen tehokkuutensa ansiosta. Portugalilaisen yrityksen Reflora Initiativen mukaan hiilimarkkinoiden menestys riippuu hiiliprojektien laadun takaamisesta mittaamalla saavutettuja hyötyjä ja varmistamalla, että jokainen myyty hiilidioksidihyvitys tuo todellista vaikutusta. Erityisesti vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden osalta tämä järjestelmä antaa yrityksille myös mahdollisuuden saada kokemusta hiilivarastoista, päästöjen vähentämisestä ja hiilimarkkinoista. Näin ollen tämä mekanismi voi helpottaa tulevaa osallistumista säänneltyyn järjestelmään.

Vaikka on tärkeä rooli, joka vapaaehtoisilla hiilimarkkinoilla on edistäessään maailmanlaajuisia pyrkimyksiä saavuttaa nettonollapäästöt, on myös ratkaisevan tärkeää määrittää, millä säännöksillä tämän mekanismin tulisi toimia. Esimerkiksi Science-Based Targets väittää, että yritysten nettonollatavoitteet edellyttävät pitkän aikavälin syvää 90–95 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteita kaikilla aloilla ennen vuotta 2050. He väittävät myös, että kun yritys saavuttaa nettonollatavoitteensa, vain hyvin rajallinen määrä jäännöspäästöjä voidaan neutraloida korkealaatuisilla hiilenpoistoilla, tämä on enintään 5-10 %. Siksi SBT:n tekemän nettonollapäästöjen määritelmän mukaan vapaaehtoisia hiilidioksidin kompensointeja tulisi soveltaa kunkin yrityksen jäännöspäästöjen määrään.

Mainos

Toisaalta Pariisin sopimuksen 6 artiklaan liittyy myös joitain edistysaskeleita. Viiden vuoden neuvottelujen jälkeen maailman hallitukset päättivät globaalien hiilimarkkinoiden säännöistä. Neuvottelijat sopivat, että vältetään kaksinkertaista laskentaa, jotta useat maat eivät voisi vaatia samoja päästövähennyksiä kuin omissa ilmastositoumuksissaan. Tämän katsotaan olevan ratkaisevan tärkeää todellisen edistymisen kannalta päästöjen vähentämisessä. Lisäksi tämä mekanismi on myös mahdollinen työkalu nollan nettolupausten toteuttamiseen yrityksissä.

Vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden lisäksi on olemassa myös Compliance Markets -markkinoita, joita luovat ja sääntelevät pakolliset alueelliset, kansalliset ja kansainväliset hiilidioksidipäästöjen vähentämisjärjestelmät, kuten Kioton pöytäkirja ja Euroopan unionin päästökauppajärjestelmä. Jokaiselle cap-and-trade-järjestelmän osallistujalle (yleensä maat, alueet tai toimialat) jaetaan tietty määrä päästöoikeuksia päästöjen vähennystavoitteen perusteella. Näitä päästöoikeuksia ei sitten luoda eikä poisteta, vaan ne vain käydään kauppaa osallistujien kesken.

Kun otetaan huomioon rajoitus ja kauppa -järjestelmän sääntelykehys, sen mekanismiin vaikuttaa politiikan leviäminen. Yksi tärkeimmistä eroista vapaaehtoisten hiilimarkkinoiden kanssa on, että nämä markkinat eivät tarvitse tätä politiikan levittämistä. Siksi yritykset voisivat toteuttaa ilmastotavoitteensa nopeammin, koska ne eivät ole riippuvaisia ​​tästä vaatimustenmukaisuuskehyksestä. Lisäksi katsotaan, että tämä erityinen kehys, jossa on enimmäismäärä ja kauppa -järjestelmä, voisi rajoittaa kompensoitavia päästöjä, mikä voisi vaikuttaa hiilimarkkinoiden luonnolliseen kehitykseen.

Mainos

Lisäksi vaatimustenmukaisuuskehyksessä on erilaisia ​​mekanismeja maittain. Esimerkiksi Etelä-Korean ja Tokion järjestelmät erottuvat ainoista, joilla on tietyt alakohtaiset rajoitukset. Jotkut järjestelmät näyttävät riippuvan suuresti päästökauppaan vähennysten saavuttamiseksi. Muut järjestelmät sisältävät löyhempiä viittauksia kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen lainkäyttöalueen tavoitteessa. Sitä vastoin vapaaehtoisilla hiilidioksidihyvityksillä on myös tärkeä rooli hiilidioksidin korvaamisen demokratisoinnissa, koska kuka tahansa yritys tai henkilö voisi vapaaehtoisesti kompensoida päästöjään. Siksi, vaikka vapaaehtoisilla hiilimarkkinoilta puuttuu standardoituja vaatimuksia, tarjonta/kysyntävoimat ovat johdonmukaisempia näillä markkinoilla, mikä puolestaan ​​voisi edistää siirtymistä hiilivapaaseen yhteiskuntaan.

TSVCM (Taskforce on Scaling Voluntary Carbon Markets) arvioi, että hiilidioksidipäästöoikeuksien kysyntä voi kasvaa vähintään 15-kertaiseksi vuoteen 2030 mennessä ja jopa sataan vuoteen 100 mennessä. 2050 miljardia dollaria vuonna 50. McKinsey arvioi, että hiilidioksidipäästöjen vuotuinen globaali kysyntä perustuu TSVCM:n tutkimien asiantuntijoiden kysyntäennusteisiin ja negatiivisten päästöjen määrään, joka tarvitaan päästöjen vähentämiseen 2030 asteen lämpenemistavoitteen mukaisesti. Hyvitykset voivat saavuttaa jopa 1.5–1.5 gigatonnia hiilidioksidia (GtCO2.0) vuoteen 2 mennessä ja jopa 2030–7 GtCO13 vuoteen 2 mennessä. Tästä syystä hiilimarkkinoiden kehityksessä katsotaan edelleen olevan merkittävää potentiaalia, erityisesti yritykset, joiden on kompensoitava päästöjään.

Mitä tulee luontoon perustuviin ratkaisuihin tai luontoilmastoratkaisuihin, useat toimijat väittävät, että jokaisen uskottavan polun netto-nollaan on sisällettävä metsäkadon ja luonnollisten ekosysteemien rappeutumisen lopettaminen sekä maataloustuotantoon ja elintarvikejärjestelmiin liittyvien päästöjen vähentäminen. Reflora Initiative on yksi niistä yrityksistä, jotka keskittävät hiilidioksidin kompensointipalvelunsa luonnollisiin ilmastoratkaisuihin ja varmistavat, että hiilihankkeisiin liittyy sivuhyötyjä, kuten biologisen monimuotoisuuden säilyttäminen ja parantaminen, makean veden sääntely sekä sosiaalinen ja taloudellinen tuki maaseutu- ja alkuperäiskansojen yhteisöille. Esimerkiksi merkittävä osa vapaaehtoisista markkinoista perustuu trooppisten kehitysmaiden projekteihin. NCS:n katsotaan myös tukevan sekä ilmastonmuutokseen sopeutumista että päästöjen vähentämistä. Esimerkiksi maatalousmetsätalousjärjestelmät voivat luoda kestävämpiä viljelytalouksia, kun taas kunnostushankkeet voivat vähentää voimakkaiden sateiden ja tulvien vaikutuksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hiilihyvitysmarkkinoilla on edelleen huomattava potentiaali, erityisesti vapaaehtoisten hiilidioksidipäästöjen osalta. Yritysten Net-zero Targets tarvitsee näitä kompensointityökaluja saavuttaakseen hiilidioksidipäästöjä koskevat tavoitteensa. Lisäksi se antaa yksilöille mahdollisuuden kompensoida päästöjään. Toisaalta NCS-hankkeiden rooli on avainasemassa päästöjen poistamisessa ilmakehästä, kun taas niiden sivuhyötyillä on vaikutuksia luonnon monimuotoisuuden lisäksi myös maaseutu- ja alkuperäisyhteisöjen tukemiseen.

Viitteet

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

ympäristö

Maailmanlaajuinen yhdyskäytävä – Green Dealin tekeminen maailmanlaajuiseksi

Julkaistu

on

  • EU ilmoitti tekevänsä yhteistyötä jäsenvaltioiden ja EU:n toimielinten kanssa nykyisten resurssien osoittamiseksi jopa 300 miljardin euron varojen mobilisoimiseksi älykkäiden ja kestävien investointien tukemiseksi laadukkaaseen infrastruktuuriin maailmanlaajuisesti.
  • EU:lla on mahdollisuus vauhdittaa maailmanlaajuista siirtymistä fossiilisista polttoaineista vihreään ja ilmastonmuutosta kestävään infrastruktuuriin, mikä on olennaista päästöjen puolittamiseksi tällä vuosikymmenellä.
  • Ollakseen paras ”tarjous” kiinalaisten, venäläisten ja mahdollisesti G7-maiden infrastruktuuri-investoinneilla asutulla kentällä EU:n on varmistettava kumppaneilleen helposti saatavilla olevat ja kohtuuhintaiset rahavirrat vuonna 2022. Jotta raha virtaisi vaikuttavimpiin hankkeisiin edellyttävät myös erityisryhmää komission, EU:n rahoituslaitosten, neuvoston kokoonpanojen ja ulkoisten toimien yksikön risteyksessä.

Euroopan komissio on sitoutunut osoittamaan ja mobilisoimaan 300 miljardia euroa vuoteen 2027 mennessä EU:n paljon mainostettuun Global Gateway -aloitteeseen. Global Gateway keskittyi kehittämään globaalia infrastruktuuria ja tukemaan vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ympäri maailmaa, ja se muotoiltiin "European Green Deal maailmanlaajuiseksi". Toimitus on avainasemassa, mutta tämä on EU:lle tilaisuus tulla "ensimmäiseksi valittu" kumppaniksi ja rakentaa samalla kestävämpiä ja kestävämpiä vihreitä arvoketjuja. Tehdäkseen parhaan tarjouksen EU sitoutuu hyödyntämään valtavaa taloudellista perustaansa ja tulivoimaansa edistääkseen kumppanuuksia ilmaston ja energian, digitaalisen, liikenteen, terveyden, koulutuksen ja tutkimuksen aloilla.

Kaikki maat kehotettiin esittämään uudet ilmastoneutraalius- ja vuoden 2030 ilmastotavoitteet vuoden 27 lopulla järjestettävään COP2022:ään mennessä. Ensi vuoden rahan saaminen liikkeelle on merkittävää G20-maiden, EU:n naapurimaiden ja Afrikan nousevien ja keskituloisten talouksien luottamuksen antamisessa. että heitä tuetaan siirtymävaiheessa. Tämä voisi auttaa EU:ta lisäämään taloudellista osallistumistaan ​​Etelä-Afrikan Just Transition -kumppanuuteen ja muuttamaan siitä suunnitelman samanlaisille kumppanuuksille Indonesian tai Intian kaltaisten maiden kanssa sekä toteutusmekanismiksi Glasgow'ssa saavutettua uutta maailmanlaajuista kivihiilen asteittaista vähentämistä koskevaa konsensusta varten.

Léa Pilsner, eurooppalaisen vihreän sopimuksen diplomatian neuvonantaja, sanoi: "EU esitti tänään perustan Euroopan vihreän ohjelman puuttuvalle globaalille ulottuvuudelle. Global Gatewayn avulla EU voisi nyt ajaa oikeudenmukaisia ​​ja osallistavia puhtaan talouden etuja ulkomaille ja nopeuttaa kriittisesti maailmanlaajuista hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Mutta toimitus ei voi olla epävakaa, tai koko projekti epäonnistuu. Ollakseen todellinen geopoliittinen tarjous, sen on oltava todellinen: Tee lähestymistavasta aidon kumppanuuden pohjalta ja varmista, että Team Europe on toiminnassa ja osuu maahan vuonna 2022.

Jennifer Tollmann, EU:n ilmastodiplomatian ja geopolitiikan johtava neuvonantaja, sanoi: "Olemme vielä kaukana päästöjen puolittamisesta tällä vuosikymmenellä. COVID-19:n elpyessä Global Gateway on EU:n paras keino tuoda kansainväliset kumppanit mukaan siirtymään ilmastoneutraaliuteen. Rahan saaminen vihreään ja ilmastonkestävään infrastruktuuriin vuonna 2022 voi taivuttaa käyrää. Se voi antaa luottamusta nouseville talouksille, jotka harkitsevat vihreämpää elpymistä, samalla kun se tarjoaa paremman vaihtoehdon pienituloisille talouksille, jotka haluavat välttää yhä riskialttiimpia fossiilisiin polttoaineisiin perustuvia kehityspolkuja. Tämä on EU:n mahdollisuus olla "paras tarjous" ja asettaa rimaa laadukkaalle yhteistyölle.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Luonnon monimuotoisuus

European Business and Nature Summit virtaviivaistaa biologisen monimuotoisuuden liiketoiminnaksi

Julkaistu

on

Tänään (1. joulukuuta) korkean tason päättäjät ja yritysjohtajat kokoontuvat tapahtumaan European Business & Nature Summit skaalata liiketoimia luonnon hyväksi ennen keväällä 15 järjestettävää YK:n biodiversiteettikonferenssia (COP 2022). EU [sähköposti suojattu] foorumi Euroopan komission ja muiden kumppaneiden huippukokouksen tavoitteena on vahvistaa yritysten kasvavaa liikkuvuutta Euroopassa ja sen ulkopuolella, mikä asettaa luonnon ja ihmiset elpymisstrategioidensa keskipisteeseen.

European Green Dealin varapuheenjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Vaikka ilmastokriisiä käsitellään kiireellisesti, biologisen monimuotoisuuden kriisi ja ekosidin uhka eivät ole vielä nousseet tarpeeksi korkealle globaalilla asialistalla. Yritykset ymmärtävät yhä useammin toiminnan kiireellisyyden, ja kehotan heitä olemaan äänekkäitä luonnon monimuotoisuuden vähenemisen riskeistä. Suhteemme palauttaminen luontoon torjuu taloudellisia tappioita, luo uusia työpaikkoja ja takaa asumiskelpoisen planeetan tuleville sukupolville.

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Yritykset ovat ratkaiseva vipu järjestelmän laajuisessa muutoksessa, jonka on tapahduttava, jos haluamme vakaan ilmaston ja elävän planeetan, jolla kaikki voivat menestyä. Luotan siihen, että he ajavat kunnianhimoa, että Biodiversity COP15:ssä sovitaan maailmanlaajuisesta biologisen monimuotoisuuden viitekehyksestä, joka lisää biologisen monimuotoisuuden rahoitusta ja valtavirtaistaa biologisen monimuotoisuuden riittävästi kaikilla aloilla.

Huippukokouksessa mukana johtavat yritykset ja rahoituslaitokset jakavat kokemuksia, esimerkkejä parhaista käytännöistä ja aloitteita, joiden tavoitteena on integroida luonnonpääomaa ja biologista monimuotoisuutta yritysten päätöksentekoon ja rohkaista muita mukaan. Tapahtuma kutsuu uusia allekirjoittajia Biologisen monimuotoisuuden rahoitussitoumus kehottaa maailmanlaajuisia johtajia kääntämään luonnon häviämisen tämän vuosikymmenen aikana ja sitoutumaan suojelemaan ja palauttamaan biologista monimuotoisuutta rahoitustoimillaan ja investoinneilla. Nämä uudet allekirjoittajat vahvistavat 75 rahoituslaitoksen ryhmää, jotka edustavat 12 biljoonan euron omaisuutta. Lisätietoja on osoitteessa uutinen.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa